Vă deranjează ceva la București?

Acest articol este scris de soțul proprietarei acestui blog, adică e un guest post cum ar veni. Sau op-ed.

Vă deranjează ceva la București?

Dacă da, poate ar fi bine să mergeți la vot. Dacă nu, continuăm tot așa.

Vă spun ce mă deranjează pe mine: anul ăsta a fost primul an (dintr-un șir de ani atât de lung încât nu îmi amintesc când începe) în care am avut țânțari în casă.

Serios, nu îmi amintesc ultima oară când am avut țânțari în casă în 24 de ani de când sunt în București. În ultimii 8 ani sigur nu, că am avut copii mici și dacă țânțarii ar fi fost o problemă în casă, aș fi ținut minte cu siguranță. Înainte de copii iar nu îmi amintesc să fi avut țânțari. La cămin în studenție sigur nu am avut, la prima chirie nu știu că munceam mult și nu prea ajungeam pe-acasă decât noaptea, dar la a doua deja nu mai munceam așa mult și cred că mi-aș fi amintit.

Nu îmi dau seama exact care e faza cu țânțarii. O fi și din cauza încălzirii globale, în sensul că acum înfloresc și la noi specii de țânțari de prin alte părți (de exemplu țânțarul tigru, care poate să vă dea bunătăți cum sunt febra galbenă sau febra dengue). A mai apărut și un alt tigru, ăla de platan, că na, alți copaci nu știm sa plantăm. Nu știu dacă ăsta dă boli, dar de pișcat pișcă rău, asta pot confirma personal.

Deși nu știu care e exact faza cu ei, totuși știu că dacă dai cu ce trebuie să dai, țânțarul moare. Așa că eu consider că faptul că am țânțari în casă deși nu am mai avut până acum este una din realizările primarului pe care îl avem acum. Cum? Cine e primar întrebați? O doamnă.

O doamnă care a înființat în mod ilegal vreo 23 (sau câte or fi) de companii municipale. Una dintre ele este Compania Municipala Eco Igienizare Bucuresti, și până să existe această companie, eu nu am avut țânțari în casă. Și acum judec performanța acestei companii după câți țânțari există, nu? Că ăsta e obiectivul ei de activitate, cum ar veni, să omoare țânțari. Și ok, afară mă ciuruie, dar ok, e afară, na, ce să zic, nu pot număra țânțarii de afară să văd dacă s-au înmulțit față de anii anteriori (deși aș zice că da, după ora 6 seara dacă ești în parc te pișcă 20 de țânțari într-un minut). Însă pe ăia din casă pot să-i număr și să compar acest număr cu anii trecuți, când era zero.

Deci concluzia mea personală e că Compania Municipala Eco Igienizare Bucuresti igienizează de nu mai poate. La fel cum și celelalte companii fac treabă, nu glumă, se vede peste tot prin oraș, nu le mai iau acum la puricat.

Nu le mai iau acum la puricat pentru că m-am și plictisit, sincer vă spun. Acum vreo doi ani făcusem un document în care îmi propusesem să salvez „realizările” doamnei primar, ca să am muniție pentru un articol cum este cel de față, să fie un fel de bilanț pentru patru ani de mandat. Timp de câteva luni am notat acolo conștiincios toate tunurile, absurditățile, chestiile revoltătoare și mizeriile despre care citeam în presă că le făcea onor administrația Firea.

Dar undeva pe parcurs mi-am dat seama că ar fi inutil să mai continui să fac asta, în sensul că un articol ca cel pe care mi-l propusesem nu ar convinge pe nimeni de nimic.

Adică, acum trăim o perioadă în care înțeleg că nu prea e apă caldă prin București. Faptul că se inaugurează poduri care nu duc nicăieri sau că se fac linii de cale ferată pe care nu poate circula decât un singur tren odată pare mai puțin important decât apa caldă.

Și totuși, în condițiile astea în care nu e apă caldă, doamna Firea, în loc să-i crape obrazul de rușine, se visează primar și probabil președinte, e pe cai mari. Asta pentru că știe ea ce știe, adică știe că nici măcar lipsa apei calde nu îi împiedică pe votanții ei să o mai voteze încă o dată. Or, când pe alegători nu îi deranjează lipsa apei calde, e clar că nu îi deranjează mai nimic, de aia zic că orice aș scrie eu ar fi inutil. Bine măcar că nu suntem ca Bacăul, care acum vreo 2-3 ani a stat o lună întreagă fără apă pur și simplu – nu fără apă caldă.

De aia am întrebat la început dacă vă deranjează ceva la București. Că poate nu vă deranjează.

În afară de țânțari, pe mine mă mai deranjează când sunt luat de prost. Astăzi de exemplu am găsit un afiș în scară prin care sunt anunțat că primarul Dan Tudorache va dezinfecta scara blocului contra noului coronavirus (care nu mai e nou deloc, dar să lăsam). De când a început epidemia nu au dezinfectat niciodată – nu că ar ajuta la ceva, dar zic așa ca idee. Totuși acum înainte de alegeri l-a apucat grija pe Tudorache. Evident, s-au gândit să mai scoată niște bani acum pe ultima sută de metri prin firmele de casă abonate la contracte cu primăria, că pliantele alea mincinoase cu Nicușor Dan nu sunt ieftine. Dacă vă mai amintiți, acum câteva luni, un imbecil de primar de la nu știu ce sector dădea cu apă (oxigenată, zicea el) din elicopter, ca să moară virusul – iată cât de proști ne cred aceste pramatii de la primărie.

Un alt exemplu când mă simt luat de prost: când văd reclamă pentru primărie la televizor. Mai știți vreo țară din lume în care primăria își face publicitate? Că eu nu. Primăria ca instituție nu are nevoie de publicitate, că nu vinde nimic, e absurd. Primarul însă are nevoie să fie ales, așa că folosește banii publici în folosul lui personal – adică mă ia de prost.

Apropo de primar: eu nu cred că doamna Firea este un primar slab, incompetent și incapabil. Eu sincer vă spun că aș fi mulțumit cu un primar slab, incompetent și incapabil, că e destul de clar că asta e cam maximum ce suntem în stare noi românii să alegem în funcții publice, în general vorbind.

Nu, eu cred că doamna Firea este un primar toxic, nociv și periculos, pentru că tot ce a făcut a fost să împânzească administrația Bucureștiului cu protejați de-ai ei și de-ai soțului ei și să creeze o rețea de tip mafiot cu scopul de a sifona banii noștri. Ba a creat și structuri administrative suplimentare doar ca să aibă unde să-și planteze pupilele – poate vă interesați cine sunt conducătorii companiilor municipale și care sunt salariile pe care le iau – dacă vă interesează, desigur.

Dacă nu, să auzim de bine și sănătate.

PS Și eu am rețineri din cauza pandemiei, dar o să îmi iau mască, vizieră, spirt și mănuși și o să mă duc la vot. Pentru că nu știu despre voi, dar pe mine mă deranjează lucruri la orașul în care trăiesc.

PPS În caz că nu știați sau ați uitat, doresc să vă reamintesc că doamna primar a câștigat alegerile anterioare cu 246.553 de voturi într-un oraș de … câte milioane de locuitori? 2, 3?

Robo
Robo

Beautiful. Dirty. Rich.

Articole: 77

31 comentarii

  1. Eu nu pot sa inteleg de ce este o prezenta atat de mica la alegerile locale. Inteleg cumva la parlamentare sau prezidentiale, sunt sigura ca multi nu inteleg care este rolul presedintelui sau al parlamentului, poate le subestimeaza importanta, li se pare o chestie abstracta, departe de ei, dar TOATA lumea stie care este rolul primarului intr-un oras, cat de mult poate schimba in bine sau in rau viata locuitorilor, cred ca pana si unul cu 2 clase ar sti sa-ti spuna ce face primarul intr-un oras/sat.
    As zice ca cei care nu se prezinta la vot sunt multumiti de primarul actual (?!?), dar nici asta nu e o scuza, caci s-ar prezenta macar pentru a-l vota din nou, daca tot le-a mers asa de bine in ultimii 4 ani, nu?

    • Nu cred ca toata lumea stie care este rolul primarului si cat de mult depinde calitatea vietii in oras de deciziile lui.
      Am vazut undeva un articol in care lumea zicea ca lipsa apei calde nu este vina primarului, de exemplu.

      Pe undeva e si o farama de adevar aici: alocarea responsabilitatilor dpdv legal e facuta special ca sa se poata fugi de responsabilitate.

      De aia avem 6 primari de sector + 1 general in timp ce Londra / Parisul etc au 1 singur primar. De aia metroul sau centura sau nu stiu ce parte din radet nu e la primarie, tocmai ca trepadusii sa poata da vina unii pe altii pana nu se mai intelege nimic.

    • Pentru ca majoritatea tinerilor stau in chirie in bucuresti si nu au buletine si drept de vot la primari. La presedintie e diferit, pot vota pe liste suplimentare, pot vota cei din strainatate (peste 4 milioane, inclusiv bucuresteni).
      Cat timp sistemul de buletine ramane cum a fost implementat in 1960, votul Bucurestiului ramane la PSD. Iar o singura runda de vot este lucrul care consolideaza asta pe vecie.
      Plus ca multi au ramas cu idei comuniste unde presedintele e de vina/decide – cand de fapt el e cu cea mia mica putere din stat (comparativ cu primarii sau parlamentarii, zic).

  2. Si eu ma duc, desi nu m-am dus absolut nicăieri de cand cu pandemia, nici munte, nici mare, nici mall, nimic, nimic! Dar ma duc si il votez pe Basescu, ca măcar ne-a scăpat de maidanezi si dughene. Deci dacă e vreo șansă sa ma scape careva de bicicletele si trotinele care aproape ca imi dărâmă copiii pe trotuar, la el am speranțe.

    • Avem un singur scrutin, este dreptul dumneavostra sa votati cu cine doriti, dar la modul realist, doar doi candidati au sanse reale de castig in Bucuresti, dupa cum arata si ultimele sondaje. Practic votati cu Basescu doar ca sa va aratati simpatia, nu cred sa primeasca mai mult de 10% din voturi (15% zic sondajele), deci v-ati putea orienta catre unul din primii doi (cum oricum ati fi ajuns sa faceti, daca ar fi fost doua scrutine).
      Hai sa o luam asa, daca ati fi pariat (pe bani) pe unul din ei, nu v-ati fi apucat sa pariati doar pe baza pe simpatie, ci ati fi mers cu unul din cei doi care au sanse reale sa castige. Iar acum nu pariati pe bani, ci pe ceva si mai important, viitorul orasului nostru.

    • Alina M a dat deja raspunsul logic si perfect corect. Eu as vrea doar sa va adaug ca daca tot faceti acest efort conform a ceea ce considerati gradul dvs de siguranta, mkr sa fie un efort care ar putea aduce o schimbare.

      Altfel, Va rog sa nu o luati in nume de rau, votul dvs va fi total inutil pt viitorul acestui oras si implicit, si pt dvs personal ca cetatean al sau.

      Cu respect!

    • Nu știu, pur si simplu nu-l pot vota pe Nicușor Dan, nu după ce am văzut procesul-verbal prin care a fost amendat pentru ca a parcat pe linia de tramvai, au așteptat fraierii vreo 45 de minute sa apara domnia sa! Mi se pare ca gestul ăsta simbolizează tot ce e in neregulă cu Bucureștiul. Numărul imens de mârlani care parchează oriunde vor si, in general, fac tot ce vor, la naiba cu ceilalți. Si a spus si ca vrea sa scoată gardurile care protejează liniile de tramvai, probabil ca sa poată face si alții după exemplul lui. Iar asta cu gardurile e cam singura chestie bună pe care a făcut-o Firea in atâția ani! Nu cred ca Băsescu are asa puține șanse, mulți bucureşteni, cu acte si domiciliu aici, isi amintesc cum ii fugareau câinii prin cartiere înainte de el.

    • Firea vine de acasa si pleaca acasa cu coloana oficiala sau cu ajutorul politiei locale care dirijeaza doar cat trece ea – se opreste tot traficul pt ea de minim 2 ori pe zi.

    • Dar n-am zis ca votez cu Firea! Deși cred ca va câștiga, asta e, electoratul lor e disciplinat, cu domiciliul aici si format din daci liberi care nu se tem de covid, asa ca vin la vot. Ce voiam sa spun e ca alternativa așa-zis salvatoare e tot un jegos.

    • Da nu mai bine votati d-voastra cu cineva care merge pe bicicleta? Si care poate cine stie, rezolva problema pistelor de biciclete/trotinete?
      Ca ma gandesc ca nu vreti sa ii eutanasiati pe cei care merg acum cu bicicletele pe trotuar nu? Zic si io, ca probabil o sa vreti sa le cumparati la un moment dat biciclete/trotinete si copiilor d-voastra. Iar dumul pana intr-un parc sau padure presupun ca nu o sa il faca pe sosea.

    • Diferenta dintre simpatizantii PSD si PNL/USR e imensa. Cei ce voteaza PSD stiu deja de ce o fac, merg impacati la vot, nu simt nevoia sa convinga pe nimeni de nimic, nu braveaza cu alegerile lor etc.
      In schimb, electoratul PNL-ist si USR-ist (mai nou) are impresia ca detine adevarul absolut, vor cu tot dinadinsul sa iti inoculeze parerile si viziunile lor, cand, de fapt, sunt aceeasi Marie, cu alta palarie. Aici pierde si va pierde mereu, cat timp vor merge pe aruncatul cu noroi in opozitie.

    • Nu as vota cu un nesimțit, poate sa circule si cu bidiviul alb! Cât despre bicicliști, majoritatea sunt niște nesimțiți care nu respectă nicio regulă de circulație si pun in pericol pietonii, cu toate ca nu au voie pe trotuar! Pe unde nu e pista, sa mearga pe stradă, ca acolo au voie, ca au roti si viteză mare! Copiii mei nu au biciclete, merg pe jos si mereu mi-e teamă sa nu mi-i omoare nenorociții ăștia, ca de multe ori au trecut razant pe lângă ei. Pistele de biciclete ar trebui luate din șosea, nu din trotuar, ca nu mersul pe jos trebuie descurajat, ci mașina. Deși noi avem mult mai puțini bicicliști decât națiile civilizate, numai aici era sa ne dărâme de câteva ori, pentru ca sunt nesimțiți! Si in Olanda am văzut pista de bicicleta care s-a terminat brusc, biciclistul a coborât si a mers pe trotuar cu ea de ghidon până s-a reluat pista. Ar fi făcut vreun român asta? E exact genul de scuză a idolului vostru: nu sunt parcări fix unde am treabă, asa ca o las pe linia de tramvai! Nu, întâi nu mai suntem măgari si respectăm legile (care trimit bicicliștii pe strada cand nu e pistă) apoi o sa se schimbe si lucrurile din jur, indiferent cine e primar.

    • Super. Ești mare om 🙂 Poate dacă iese redeschide și toate spitalele și școlile pe care le-a închis.
      Cât despre comentariul legat de Nicușor Dan….se pare că românii și-au pierdut complet gândirea critică și nu mai au niciun reper moral..

    • Ok, nu vreti sa le luati biciclete copiilor d-voastra, alegerea fiecaruia, dar aveti impresia ca eu as putea sa merg cu copilul de 5 ani pe strada cu bicicleta?
      Va inteleg problema, am trecut si eu prin asa ceva pr bulevardele de langa herastrau, cu copii cu trotinete electricr de mergeau cu 30-40km pe ora. Problema este simpla, lipsa de respect, educatie! cand inca sunt votati oameni (da PSD si PNL), care au diplome facute la facultsti fantome, la 40-50 de ani si care nu au lucrat in viata lor o ora la privat sa vada ce inseamna munca. De aici se trage tot ce se intampla in tara asta. Este mai usor sa conduci un popor incult, slab si ingust la minte. Si asa raspund si celeilalte Andreei, ca nu! Nu este aceasi marie cu o alta palarie, asta este o gandire bolnava parerea mea. Sa citeasca CV-ul unui candidat PSD la primarie/sector etc si sa compare cu unul de la USR+.

    • Bine ca ați menționat si CV-ul ca uitasem ca Nicușor Dan n-a prea muncit la viața lui, se pare ca primul lui serviciu a fost cel de parlamentar (eu pe ăștia nu prea ii consider lucrători, mai degrabă paraziți) si nici de acolo n-am auzit de vreo inițiativă legislativă a sa, așadar habar n-am din ce-a trăit până la Parlament (gurile rele zic de cămătărie). Oricum, ar fi greu pentru cineva care a strâns mai multă experiență in muncă până la 25 de ani decât ăsta in toată viața să-l voteze.

    • Doamna, nu cred ca ati inteles ce a scris Robo. Lucrurile nu stau deloc bine in Bucuresti (sau in tara). Pana si d-voastra ati exemplificat o problema (minora as zice io fata dr multe altele: scoli, spitale, poluare, Lipsa apa calda/caldura, trafic etc…). Totul se rezuma la: va convine sa nu inca un mandat cu firea. Atat! Daca credeti ca Basescu sau altcineva (exceptand Firea si Nicusor) poate castiga alegerile, este perfect ok! Votati!

    • Problema asta minoră pentru dvs, pentru mine e esențială. De lipsa apei calde am auzit la știri, nu știu cât ține de primărie, nu m-a afectat ca am centrală. Despre trafic, din nou, nu prea am treabă cu el, folosesc mașina mai mult in weekend si concediu, stau aproape de metrou, am metroul aproape si de serviciu, de altfel cam toate clădirile de birouri sunt pe lângă metrou. In schimb duc copiii la școală și grădiniță pe jos, vreo 15-20 de minute, timp in care trebuie sa-i feresc de o grămadă de bicicliști si trotinetisti, după ce ii las trebuie sa-mi iau pastila de tensiune, atât de tare ma stresează. Cât despre Băsescu, știu ca e o jigodie si el, politica are darul de a atrage astfel de personaje. Dar totuși jigodia asta a avut curajul sa-si pună in cap toate babele cutofile si sa rezolve o problemă care ma exaspera si mi-a îmbunătățit simtitor viața. Așadar cred ca, dacă e vreo șansă sa mi se rezolve si problema asta, înainte sa-mi omoare vreun dement de ăsta copiii, soluția nu va veni nici de la mototolul de Nicușor, nici de la incompetenta de Firea.

    • Imi pare rau daca cumva v-am enervat sau suparat, imi cer scuze.
      Incerc sa va inteleg dar nu reusesc.
      De ce nu luati masina? Ajungeti cu copii in cateva minute. Si nu va mai stresati cu biciclistii.
      Sa stiti ca despre gandirea asta ziceam mai devreme ca nu este ok. Problemele bucurestiului sunt multe, iar daca nu v-ati izbit de ele santeti o norocoasa. (Ramane partea cu poluarea..)
      Va spun din experienta, au fost saptamani intregi in care incalzeam apa pt toata familia ca sa ne spalam. Este nasol, intre tiMp ne-am mutat iar problema apei s-a rezolvat la mine, dar nu si in bucuresti.
      Poate candva o sa ne pese si de cei din jur. Nu va acuz ca nu empatizati cu cei cu probleme! Vorbesc la modul general aici, cred ca am putea ajunge ceva mai departe… in fine.
      Va doresc toate cele bune! Si inca o data imi cer scuze daca v-am enervat sau suparat. Sper sa rezolvati problema cu mersul la scoala/gradinita.

    • Nu m-ați supărat, n-am nimic cu dvs ca persoană, nici măcar nu va cunosc. Nu duc copiii cu mașina ca n-am unde parca si nu vreau sa parchez ca Nicușor. Si normal ca ma deranjează si poluarea, doar ca nu cred ca Nicușor, care are o mașină mai veche de 30 de ani (!!!!), cum o fi trecut ITP-ul numai el știe, este soluția! De fapt, cred ca il doare in dos de poluare si ne ia de prosti mai ceva ca Firea! Si nu, nu-i vorba ca nu-si permite, ca ia peste 10 mii pe lună ca parlamentar (n-o fi muncit el până acum, dar acum s-a scos), dar nu vrea, ca nu-i pasa, ca e ghiolbanul tipic.

  3. Eu sunt plecata de ceva ani buni din tara, insa vroiam sa spun doar atat: toata viata mea in Bucuresti (respectiv Militari), am avut de toate in apartament (etaj 7): tantari, albine, viespi, musti. M-au salvat plasele instalate peste tot. Nu stiu cum de nu ati avut voi pana acum, mi se pare fabulos. 🙂 Si nici mie nu imi place deloc de Firea.

    • Aici unde stam acum avem plase dar am avut tot timpul ganganii de afara in casa ca na, mai deschidem usa la balcon, mai uitam sa inchidem etc.
      Dar tantari niciodata pana anul asta.

      In fata blocului la 6 seara a fost prapad vara asta, copiilor le era teama sa treaca pe acolo, mai ales ca asta micu face alergie, ramane cu bube mari si persistente de la tantari, a avut de ex un deget dublu acu vrea luna.

    • Și eu aveam aceeași mirare… În Berceni, de țânțari nu duci lipsă. E drept că sunt și lacurile Tineretului și Văcărești…

  4. Ma gandeam la trioul de aur (primar, invatator, preot), primarul a fost mereu unul din cei mai importanti membri ai comunitatii (la sate cred ca inca se manifesta acest respect, primarii sunt altfel vazuti fata de cei de la orase), de aceea m-as astepta ca oamenii sa fie mai interesati de alegerile locale. Tocmai pentru ca sunt locale, adica sunt direct afectati de deciziile luate, mai repede decat de cele ale altor autoritati. Dupa cum ziceam, probabil unii nici nu inteleg in ce masura ne afecteaza deciziile Parlamentului, pentru asta trebuie sa stie cum functioneaza puterile in Stat, dar (aproape) toti stiu pe cine sa dea vina daca nu au apa, stau in trafic cate 3 ore pe zi, e gunoi peste tot, n-au spitale, infrastructura, parcari etc.
    Mda, in Bucuresti e mai greu (dar nu imposibil) sa gasesti vinovatul. Sper sa fie bine, sa iasa oamenii la vot, pandemia nu e o scuza, toti am fost macar o data in aceste luni intr-un supermarket, nu vad de ce ar fi mai periculos aici (dimpotriva, in maxim 5 minute termini, sigur stai mai mult la supermarket).

  5. Bun venit in clubul nostru al celor care suferim de tantari ??! Eu am remarcat ca de fix 4 ani posibilitatea de a ma bucura de curtea mea este daca ma dau din cap pana in picioare cu Autan, pun faclii cu citronela si mi-am luat si lampa care prajeste tantarii. Anu acesta pt ca in pandemie curtea a devenit terasa si sg loc de iesire dintre cei 4 pereti, sotu s-a dotat si cu atomizor sa stropim contra tantarilor. Daca mai iese gasca PSD un mandat, ne gandim serios sa facem si o firma DDD in toata regula – Robo ne spui si venim sa ajutam ;)))) – deja fac haz de necaz…

    Referitor la plangerea nr 2 pe care eu as numi-o ca primarul isi bate joc de inteligenta mea, dl Primar PSD ne-a dat si masti si dezinfectant zilele trecute (adica luna septembrie!!!). Totusi, knd masca costa 10 lei in stare de urgenta si oricum abia gaseai sa cumperi si la suprapret, nu a venit nicio masca de la primarie… ?

    • Nu stiu ce sa zic dar eu in fiecare vara in care am fost la rude in Bucuresti in sect 4 am gasit tantari. In Zalau, de unde sunt, aveam tantari dar parca mai putini ca in Bucuresti, iar in Cluj nu am avut decat in foarte putini ani.

  6. Zicea bine iubitul meu că normal ar fi să iasă lumea din casă cu furci și coase când se întâmplă rahaturi din astea (ex: o lună fără apă caldă), cum mai făceau unii pe la sate pe vremuri. Ia să fi ieșit populația orașului în fața Primăriei la orice dudă din asta mai mare, să vezi cum se schimba ceva. Dar la noi ei pot face orice vor pentru ca oricum nu protestează o masă critică. Și eu ies duminică la vot, nu mă sperie pandemia, mă sperie gândul că iese tot Firea și că va trebui să ne gândim serios la a ne căra din oraș.

  7. Asta cu tantarii din sectoru 1 am sesizat-o inclusiv prin plangere pe siteul primariei. Desi la alte petitii am primit raspuns (in general o prostie de raspuns, dar măcar am primit) la asta nu a zis nimeni nimic.
    Am fost 5 minute ziua in gradinita din fata blocului sa platez o floare care mi ramasese in plus din jardiniera – rezultatul 10 piscaturi gigantice pe picioare. E ceva horror in sectoru 1.
    Nu stiu cine a fost cu ideea (primaria locala sau generala), dar pe sina de tramvai de pe strada Turda s-a montat recent mocheta care imita gazonul. Mocheta, pe strada.
    Cum sa votez cu astia?!

  8. Si cu cine sa votez??? nici un candidat nu ma convinge….sa aleg raul cel mai mic? toti candidatii au si bile albe si bile negre. chiar nu stiu…

    • Exact! Prin absenteism de fapt favoravizati raul cel mai mare sa iasa. Absenta bucurestenilor la scrutinul din 2016 a validat actusla administratie dupa cum a punctat Robo!!! Cel putin asa sigur arata acum!

  9. In campanie nu au facut decat sa-si arunce noroiul in ochi reciproc. Dar o dezbatere cu toti candidatii in care sa-si prezinte fiecare propunerile, stategia de dezvoltare, pentru urmatorii patru ani a Bucurestiului nu am vazut! Sincer nu prea am cu cine vota desi eu sunt o persoana care nu a lipsit de la niciodata de la vot.

  10. Admirabil că ați scris spre alegeri. Mie a ajuns să îmi fie și frică să deschid subiectul. De altfel, nici oamenii de pe blogul asta nu sunt departe de cei de care mă feresc eu, dovadă stau comentarii și de aici, și de la postarea de după exit poll.
    Eu stau în 5 deci m-am bucurat doar pe jumătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *