Ștefan, 16 ani: ceilalți râd de mine că am o relație serioasă, pentru majoritatea, e doar despre f&^ut

Am primit un mesaj de la un tânăr de 16 ani care are o iubită de 14. Sunt împreună de ceva vreme. Lui i se pare că e ultimul cavaler, iar colegii râd de el, că e pămpălău. Vă las cu mesajul lui.

Celelalte scrisori de la tineri publicate pe blog se pot citi aici, în seria #AdolescentînRomânia.

Salut! Am dat recent de articolele tale despre elevi ș.a. și am și eu o poveste.

De 1 an și aproape 8 luni sunt împreună cu o fată cu 2 ani mai mică decât mine, detalii.
Am 16 ani, sunt a 10-a.
Din ce am observat, nu mai e normal să ai o iubită. Sunt jignit sau „certat” de o grămadă de oameni de o vârstă cu mine sau chiar mai mici că am o relație serioasă și că sunt un băiat serios care într-o zi își dorește o familie, etc.
La liceu n-am vrut să spun nimic de relația mea nimănui, nu că mă laud, dar dacă aș fi fost întrebat dacă sunt cu cineva, aș fi evitat să răspund. Din fericire sau nefericire, am în clasă copii care au fost în școală cu iubita mea și s-a aflat în prima săptămână cine sunt și cu cine sunt împreună. Și de atunci mereu când vorbesc cu iubita, prin mesaje (mai o inimioară, mai un te iubesc, etc) sunt făcut simp, virgin de 16 ani.
Am un coleg, zilnic povestește cum a făcut-o el cu cine știe ce fată. Și toți îl admiră și îi aruncă vorbe de genul „bravo, mă, acum trebuie să f&ți cât mai mult, nu trebuie să stai de relații”. Îmi pare rău de expresia folosită, dar chiar așa e. Și colegul meu de bancă are mentalitatea asta, dar el e un fel de hybrid, îmi zice că atât timp cât sunt fericit cu ea, nu trebuie să ascult de alții.
Odată, un coleg, cel cu multe aventuri, m-a văzut când îi trimiteam inimioare iubitei mele, vine la mine și-mi spune: „Văru’, nu mai da inimioare că oricum nu f… nimica”.
Mai e o fază. Era să mă las dus de nas de un așa zis prieten, aproape am mers la femei ușoare doar ca să nu mai fiu „virginul de 16 ani”. I-am spus și iubitei mele și mi-a zis că atât timp cât n-am făcut nimic e ok. Mi-e rușine că la 16 ani am fost așa slab și aproape m-am lăsat dus de nas.
Problema e că unele fete chiar își doresc să fie tratate ca niște obiecte sexuale.
Ideea mail-ului e că vreau să ridic un semn de atenționare că noi, băieții ăștia cuminți, suntem luați în derâdere.
Photo by cottonbro from Pexels
Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

30 comentarii

  1. Draga virgin la 16 ani,

    Eu, la 16 ani, mi am întâlnit jumătatea, sunt căsătorită cu el de 11ani,avem doi copii împreună. Știi la cât ne am pierdut virginitatea, împreună? La 19ani!
    Nu trebuie sa ții cont de părerea celorlalți, important este sa fii tu însuți, sa (te) respecți și sa fii respectat.

    Îmi plac articolele astea, scrisori ale adolescenților. Te fac sa îți aduci aminte de situațiile ivite în acea perioada, sa îți aduci aminte cum era adolescenta , privind cu mai multa înțelegere și empatie în jurul nostru. Bravo, Ioana!

    • Draga Cavalerule,
      Astăzi împlinesc 9 ani de când sunt căsătorită cu sotul meu, iar iubiți am fost de la începutul clasei a 9-a. Comentatori au fost și atunci, nu stiu exact ce viața mai au acum, dar eu mă simt împlinită si amintirile relației din liceu ma fac si acum sa privesc trecutul cu nostalgie. Păcat ca firescul devine ceva nefiresc, astazi… Sa nu crezi ca laudarosii tai colegi sunt fericiti sau ca vor avea vreodata o familie echilibrată. Asa ca ramai cavaler! Curaj!

  2. Nu, ceilalti rad de tine nu ca esti cuminte, ci ca le cauti aprobarea constant si te uiti in gura lor.

    Daca intrebi un „om mare” – o mamica de aici cu 3 copiii mici si job, ca tot e de parenting – cum s-ar simti daca i-ar zice careva ca a pus prea multe inimioare, cred ca ar bufni in ras si ar adormi. Pt 5 min, ca dupa e treaba de facut, zau asa.

    Daca toti prietenii tai ar avea vieti mega palpitante, n-ar sta sa iti numere tie emoticoanele si sa iti citeasca peste umar mesajele. :))

    E fff simplu, vrei sa fii in relatia cu tipa asta, perfect. Nu vrei, ii spui si iar perfect. Nu trebuie sa decizi ce fel de stil de viata vrei, nu esti nici cuminte, nici simp sau hybrid (doaaamne, ce terminologie nascocita de oameni care vor sa vanda tampenii adolescentilor). Esti TU. Ai timp, pune mana pe chestii care te fac mai bun pe tine – o carte, o sala, un fotbal, tenis, judo, inot, tras cu arcul etc. Pe langa ca faci chestii noi, iti largesti cercul de cunoscuti, ca lumea ta sa nu se mai reduca la „colegu de banca”.

    • Draga adolescentule, eu si sotul meu ne-am pierdut virginitatea impreuna cand eu aveam 16 desi el e cu 8 ani mai mare decat mine. Da, pt uni oameni poate parea ciudat sau ireal sa stai atata timp virgin in ziua de azi dar cand gasesti persoana potrivita, vei stii. Viata ta nu ar trebui sa se rezume la colegii de clasa sau prietenii de varsta ta si daca viata lor ar fi atat de ‘wow’ nu i-ar interesa atat de mult despre a ta. Acum eu si sotul meu suntem casatoriti de 7 ani, avem doi copii si nu regretam nimic.

  3. Draga Ștefan, ai fi surprins să afli cât de NE%&^tut e colegul care se laudă cu aventurile lui 😀 Chiar crezi că pe toate drumurile așteaptă adolescente singure acasă, dornice să fie seduse de un tip de calitate îndoielnică? Să îi ofere lui șansa unică a primei lor nopți de dragoste? Eu nu cred, indiferent cât de libertini ar fi tinerii în ziua de azi, și cât de înapoiați am fost noi. Ți-o spune o femeie de 35 de ani, mama unei fetițe adorabile, absolventă a 2 facultăți și un master, care și-a inceput viața intimă la 20 de ani, și atunci dupa un pahar, că altfel nu îmi găseam curajul 🙂 Fiecare etapă din viață are un rol important în devenirea ta. Vezi-ți de iubita ta gingasa, peste 5 ani nici nu iti vei aminti numele acestui Don Juan wanna be, iti garantez! Și în general vezi-ti de treaba ta, in grupul de prieteni, la școală, la viitorul tău job. Opinia celorlalți despre tine e fix treaba lor!

  4. Bravo Mihaela!

    Draga adolescentul de 16 ani, in viata esti ceea ce accepti sa fii. Alege-ti interlocutorii cu grija, fa doar ceea ce simti cu adevarat, nu cauta aprobarea celorlalti, fii original si sadeste in tine calitatile pe care ai vrea sa le vezi si in ceilalti: bunatate, rabdare, perseverenta, intelepciune, istetime. Esentele “tari” se servesc in sticlute mici.
    Decat seara si domnisoara, mai bine o viata lunga langa o fata/femeie adevarata, doar a ta.
    Nu te ingrijora, multi doar se lauda. Si sincer, ca femeie ce am trecut prin toata nebunia adolescentei de multa vreme, exprimentezi lucruri mult mai faine cu un partener stabil pe care il iubesti, ai rabdarea si interesul sa il descoperi si redescoperi, cu care poti evolua zi de zi tot mai mult. Schimband partenerii ca pe sosete nu cunosti satisfactii ca atunci cand ai partener stabil.
    O sa vezi!
    Fetele ce iti cer rabdarea, gandurile tale serioase, un viitor barbat adevarat, toate merita. Merita asteptarea.
    Merita sa fii calculat.

    La 16 ani altele ar trebui sa fie criteriile alegerii prietenilor. Acei pusti vor doar sa se afirme. Asa cred ei ca pot acum. Insa… ca prietena a multor baieti pot sa iti spun ca dupa o vreme toti se satura de relatiile astea pasagere, goale, de alergatil dupa pasarele…
    si inca ceva: ei te invidiaza, chiar daca nu o vor recunoaste niciodata! 😉

    Fruntea sus! Ramai valoros, asa cum acum bine stii ca esti!

    • Eu am o dilema :toți bărbații f#t de rup de pe la 14 ani dar când se însoară, toți, își iau Virginie… Eu nu înțeleg unde le mai găsesc!
      Stai liniștit ca e mai bine asa cum ești tu, măcar știi cine ești. Și eu am băiat adolescent și tot timpul ii spun sa respecte fetele, sa nu se laude niciodata cu ce și cum ii pica la pat.Tu crezi ca ăștia de vorbesc in gura mare mai au credibilitate?!
      Umbla fetele cu ei doar ca să li se dea ocazia de ai infoca și apoi ii resping(fetele adora treaba asta, le face sa se simtă puternice și aplica de obicei pe ăștia care f#t tot).

  5. Ioana, ma bucur ca publici si ca iti scriu tineri-e mare lucru ca le-ai castigat increderea asta si ca au curajul sa iti scrie.
    Adolescentilor din ziua de astazi le lipsesc modelele, mentorii, oameni care sa ii inspire, de la care sa aiba ce invata. Si da, din punctul asta de vedere o solutie poate fi voluntariatul-pentru a cunoaste oameni noi, pentru a-ti largi orizontul si a vedea ca viata nu se compune doar din ce faci la scoala si din oamenii cu care petreci timp acolo. Ca viata poate fi mai mult-deci da, descoperirea unor hobby-uri, gasirea unui loc unde sa faci voluntariat, ar putea fi benefic pentru a incepe sa ai si alte idei si sa vezi ca exista si alte tipuri de oameni.
    Este normal ca la varsta asta sa caute aprobarea colegilor, sa se valideze prin aprobarile celoralti-sa nu uitam ca si noi am fost la varsta aceea si ca abia mai tarziu in viata am invatat fiecare dintre noi sa ne asumam propria viata, propriile alegeri si decizii si sa ne impunem, sa impunem niste limite sanatoase chiar si cu prietenii, familia, iubitul/iubita
    Poate poti citi despre asta, draga adolecentule-poate chiar Ioana iti poate sugera niste carti pe tema asta , ma gandesc. Ia legatura cu ea si sunt convinsa ca daca iti doresti sa te indrume cumva, o va face cu informatii relevante.
    Iar in ceea ce priveste remarca ta : ”unele fete vor sa fie tratate ca niste obiecte sexuale”-te-as contrazice-dar asta ar fi o discutie mult prea lunga-sper sa nu gandesti asta cu adevarat, si sa nici nu devii unul din barbatii care gandeste asa-pentru ca ar fi foarte trist-si daca totusi asa gandesti-te-as ruga sa te gandesti, ca una din acele fete poate fi sora ta, prietena ta cea mai buna, si ca cineva gandeste asta despre ea-nu cred ca ti-ar placea un astfel de gand. Ca sa nu mai spun ca nu ai de unde sa stii, draga adolecentule care este povestea din spatele comportamentului acestor fete-poate au fost abuzate, poate este un mecanism prin care ele fac fata la niste abuzuri , poate au parinti cu probleme grave, poate asa se manifesta incercand sa ingroape in ele diferite traume suferite…vezi tu, doar uitandu-te si judecand de pe margine o situatie, nu este suficient ca sa ai imaginea completa a unei situatii-asadar, incearca daca nu vrei sa fi judecat de altii-in speta ta ca fiind un pampalau, sa nu judeci nici tu la randul tau anumite fete ca fiind dornice de a fi ”’tratate ca niste obiecte sexuale”. Sper sa devii un barbat pe cinste:)

  6. Draga Stefan,

    Virginitatea ta e o chestiune care te priveste strict pe tine. Nu e treaba colegilor tai, nu ar trebui sa fie subiect de discutie publica. 16 ani e o varsta superba pentru a fi virgin si indragostit. Felicitari pentru decizia de a nu merge la prostituate, nici nu stii cat de fericit esti.

    Mi-a dori ca mai multi baieti sa gandeasca asemeni tie. Mi-ai facut ziua mai frumoasa cu randurile tale!

    Iar data viitoare cand te ia cineva la misto, aminteste-ti: „Cainii latra, caravana trece” si „Cine rade la urma, rade mai bine!”

  7. Nu trebuie sa te supere percepția celorlalți despre tine, ei nu au educația aleasa pe care o ai tu. Din păcate părinții din generația Ceaușescu, nu sunt deschiși la comunicare cu copii lor. Le este rușine, să vorbească despre anumite subiecte.
    Dragi părinți de copii de toate vârstele, vorbiți cu copii de la vârsta de 3 – 4 ani, despre orice ( despre corpul lor, cum se dezvolta, despre cum sa își facă prieteni, despre cum trebuie sa ne comportam în societate). Cel mai bun exemplu pentru copii noștri suntem chiar noi. Cu copii trebuie sa vorbim despre absolut orice, sa îi pregătim pentru viață, de la noi trebuie să știe cum să treacă printr-o anume situație, nu de pe internet sau de la prieteni. Indiferent ce întrebare ne adresează copilul, suntem datori să răspundem în funcție de vârstă. Va doresc relații deschise și pline de iubire cu copii voștri.

  8. Ti-e mai mare dragul sa citesti un text coerent, primul, de altfel, de la un adolescent din Romania.
    Iar asta spune tot.
    Citesti ce a scris acest copil, citesti ce au scris ceilalti si deodata iti dai seama care-i diferenta. 10 clase peste!
    Stai linistit, copile. Cand tu o sa ai un job bine platit si o familie frumoasa, colegii tai remarcabili o sa munceasca in santier, cu ziua. Ca asa e viata. Pastreaza-ti sufletul curat, invata in continuare si o sa fii bine.

  9. Tipul ala care zice ca imparte penis in stanga si in dreapta, is bulls*it. Posibil ca in fiecare seara se uita la filme pentru adulti si iubita lui „manuela” isi face treaba :)). Si bine ca nu te-ai dus la femei usoare, era posibil sa vii cu alte boli de acolo, is not nice.
    Ma bucur ca mai sunt cavaleri si nu il lua in seama pe domnul ” lover boy”, e doar un pusti de 16 ani care se lauda cu ce vede in filmele pentru adulti. Iubiti-va frumos si nu lasati rautatile lumii exterioare sa va distruga relatia.
    Da, sexul e misto, dar crede-ma ca merita sa astepti, mai ales daca va iubiti.

    • Draga domn de 16 ani,
      Crede-ne când îți spunem, noi multele actuale mame de fete și foste adolescente, ca băieții buni câștigă. Câștiga la viață, și la sufletul liniștit, la admirația și aproape întotdeauna, la gagici. Majoritatea suntem măritate și avem copiii făcuti cu câte un simp(am învățat ceva și azi) ca tine. Băieții rai dau bine în filme și povesti, în viata reala ajung niste frustrați cu vieți dezorganizate. Sau se fac băieți cuminți! Sa ai o viata frumoasa, ca o ai pe toată înainte sa o trăiești cum vrei și simți tu, ca numai și numai a ta e! Restul sunt cuvinte, aer care trece pe lângă tine.

  10. „toți bărbații f#t de rup de pe la 14 ani dar când se însoară, toți, își iau Virginie… Eu nu înțeleg unde le mai găsesc”. Pai e simplu: pt ca virginele (si nu numai) cauta baieti/barbati experimentati. Eu nu stiu ce va dati atat ochii peste cap. Draga adolescentule, poate acum gandesti asa pt ca esti f indragostit si te vezi insurat si cu copii cu fata respectiva… peste 10 ani,sa zicem. Mai vorbim atunci. Eu sunt de alta parere, si anume ca trebuie sa cunosti cat mai multe partenere, sa stii ce iti place si ce nu, sa experimentezi, sa treci prin toate etapele. Nu mai suntem pe vremea bunicii, sa ne casatorin virgini. Nu zic ca fata respectiva nu e pt tine. Poate fi marea ta iubire sau poate… nu!

  11. draga Stefan.
    Am aproape o jumatate de veac ca varsta si pe vremea adolescentei mele FIX aceleasi glume erau. Da, si pe vremea tatalui tau la fel de cocoshi erau unii baieti, cu aceleasi glume, cu aceleasi replici. Si stii ce? nu fu***sera nimica, dar nimica! unu se lauda ca facuse nu stiu ce si la o betie, luat la bani marunti si de o onestitate ridicata de alcoolul consumat, a zis ca aia i-a dat o palma cand a incercat sa o pupe. (eu fiind aia ce nu rezista la bautura si nu consum nimic nici acum si aveam grija ca toti dupa petrecere sa ajunga acasa).
    Asta e lectia vietii: cainele care latra mai mult ascunde frica, neputinta, in spatele furiei si agresivitatii sunt niste rani si neimpliniri si suferinte.

    Asa ca tu esti bine cum esti ca esti un om fain! scrii coerent, scrii fara greseli, scrii bine! scrii din suflet!

  12. Salut, eu sunt tânărul care a scris povestea.
    Am tot văzut prin comentarii pe Facebook și aici pe site cum că nu e moral să am iubită de 14 ani dată fiind vârsta mea, că virginitatea ar trebui să fie ceva intim, să-mi aleg cu grijă cu cine vorbesc și ce vorbesc și aș vrea să răspund acestor comentarii.

    1. Care e problema că am iubită de 14 ani? Nu văd nimic greșit în asta, atât timp cât nu o forțez să facă ceva ce nu vrea și nici nu aduc vorba de acțiuni sexuale. Doar îmbrățișări și pupici. Sau și astea sunt imorale? Vă rog să nu aveți ca argument principal „așa e moral în biblie”. Eu nu sunt credincios din motive personale, deci, nu pot lua în serios acest argument.

    2. Da, virginitatea ar trebui să fie ceva intim. Dar știți cum sunt adolescenții, vor să se laude. Nu m-am lăudat niciodată, cu faptul că am iubită, nu m-am lăudat niciodată cu nimic, dar ca idee.

    3. Am grijă să îmi aleg persoanele cu care vorbesc. Am început să citesc foarte mult și să lucrez la mine ca persoană. O spun cu mâna pe inimă că am observat comportamentul toxic pe care îl au și rudele și m-am îndepărtat de ele. Practic, am îndepărtat pe oricine era toxic din viața mea.

    În încheiere, doresc să-i mulțumesc doamnei din spatele blogului și tuturor care au lăsat comentarii de bun gust sau de prost gust.

    • ?) de asta nu citesc comentariile de be fb. Cei care comenteaza aici pe blog sunt mai similari, mai apropriati de valorile pe care le promoveaza Printesa. Pe fb poate oricine sa lase un comentariu, fara sa conoasca blogul. Referitor la subiectul tau, felicitari pt articol. E enervant/amuzant cat de putin se schimba lucrurile intre generatii. E absolut normal ca adolescentii sa vrea sa fie populari, cu pretul propriilor valori. Ca regula generala, cu cat ai mai multe «insecurities », cu atat pari mai increzator. Ca adolescent. Ca adult, lucrurile stau invers. Suna a cliseu, dar pana la urma cliseele devin clisee pentru ca sunt universal valabile. E un sfat foarte util si foarte sincer sa nu te intereseze parerile altora, dar, sincer, si eu l-am auzit mult in liceu si mi se parea ca e ceva ce adultii zic sa ma simt mai bine. Nu e, majoritatea ajunge sa regrete ca le-a pasat atat de mult de ce zic niste oameni irelevanti pentru ei. It’s life. Incearca sa gasesti modele, oameni care rezoneaza cu tine. E mult mai usor pt generatia ta, cu internet, clasa politica mai diversa decat acum 20 de ani etc. Sau incearca sa devii tu un model mai vocal. Sunt multi adolescenti care gandesc ca tine, dar nu au curajul sa se exprime public. Crede-ma, genul asta de atitudine ar fi bine-primit, mai ales de fete.

    • Draga Stefan, eu am 39 de ani si sunt indragostita pana peste cap de sotul meu cu care sunt impreuna de cand aveam 13 ani si el 14, colegi de clasa, in clasa a 8-a. Ne-am iubit prima data la 21 de ani si ne-am casatorit la 28, au trecut 11 ani de casatorie si 25 de ani de relatie si suntem la fel de tineri mental ca si atunci, si ne iubim exact ca atunci. Fii increzator in ce simti si nu te lasa demoralizat de altii care stiu mai bine, nici adulti si nici colegi. E minunat ca tu si prietena ta sunteti atat de apropiati incat i-ai putut spune ca aproape era sa calci stramb, faptul ca ea a fost intelegatoare e un mare plus si pentru ea. Va doresc curaj sa treceti prin greutati si dragoste pentru care sa va luptati si sa ramaneti asa toata viata!

    • @Ștefan, nu doar că virginitatea e ceva intim, ci toată viața sexuală e ceva intim ce nu ar trebui strigat în patru zări în pauze, pe holuri. Este o vorbă „A gentleman never tells”, bănuiesc că știi ce înseamnă. Ce faci și ce nu faci tu cu oricare iubită ar trebui să fie doar între voi doi și te asigur că majoritatea fetelor/femeilor nu apreciază deloc ca partenerii lor să se hăhăiască cu anturajul despre ce-au făcut sau n-au făcut cei doi în pat. Da, facem tot felul în pat și ne bucurăm de ceea ce facem, dar nu trebuie să știe și alții și un băiat cu bun simț cum pari a fi tu, respectă asta. Ăsta e, iar, unul dintre lucruri care ar trebui discutate la orele de educație sexuală – tema „decență și bun simț într-o relație amoroasă/sexuală. DOs and DONTs”. Că tot zic unii că nu nu e nevoie.

      Nu mi se pare greșit că ai iubită la vârsta asta, dar mi se pare un pic mult să-i zici „iubită”. Pentru mine iubirea a fost treabă serioasă și n-am aruncat cu „te iubesc” oricărui băiat cu care m-am ținut de mână sau m-am pupat puțin. La naiba, nici primului băiat cu care am făcut sex nu i-am zis că-l iubesc, că nu-l iubeam. Îmi plăcea de el, da, dar de aici până la iubire e cale lungă. Zic că trebuie să treci prin niște chestii de viață semnificative cu partenerul ca să ajungi la iubire, și nu au neapărat legătură cu sexul.
      De asemenea, ține cont că fata e minoră și dacă îi superi părinții e posibil să te acuze de chestii de care sigur n-ai chef să fii acuzat chiar dacă ea le va face în deplină cunoștință de cauză.

      În rest felicitări pentru scrierea corectă și coerentă, fii tu însuți așa cuminte și educat, bucură-te de relația cu fata asta, fii drăguț și gentleman și nu mai pleca urechea la lăudăroșeniile celorlalți. Așa cum au zis și cei de dinainte, aș face pariu că numai gura e de ei. Iar dacă faceți ceva (tu și prietena), țineți pentru voi 🙂 Și protejați-vă!

    • Draga Stefan,

      Felicitari pentru alegerea ta! Ce faci tu este ceva normal si frumos. Lumea de astazi a devenit atat de perversa, atat de sexualizata, atat de suprasaturata de pornache si de sex peste tot incat oamenii au inceput sa se poarte ca niste animale si au uitat ca exista mai mult decat pentru a-si satisface niste nevoi sexuale.
      Orice etapa este ok sa o parcurgi cand esti pregatit tu.
      Sunt cazuri destule cand sot si sotie si-au pierdut virginitatea impreuna si au ramas si fideli si impreuna toata viata. Intr-o societate consumerista in care ti se tot vinde noul si schimbarea, incepe aceasta mentalitate sa se rasfranga si asupra unui om cu care imparti o viata, asupra unui partener cu care te casatoresti. Este trist ca anormalul a devenit normal si ca traim niste vremuri asa dezaxate.
      Totul porneste de la valorile noastre umane. Suntem niste animale in calduri sau suntem mai mult? Ca de la asta pleaca tot si toate alegerile pana la urma. Sexul este o componenta importanta dar nu esentiala a unei relatii care ar trebui sa se construiasca pe alte criterii decat strict sexual. Din pacate chiar adultii isi traiesc vietile ca niste zombie si uita asta. Si se mira de ce X o inseala pe ea dupa ce au avut ani fericiti impreuna si ea s-a ingrasat cand a facut primul copil…
      Felicitari parintilor tai care ti-au dat niste repere frumoase si inca o data felicitari tie. Si curaj, e ok sa fii diferit si sa nu te contaminezi in albia de porci. Si nu, fetele nu cauta unul mai experimentat, ci UNELE fete cauta, dar sunt multe altele care cauta un partener, un sot, un tata, unul care le vede cand sunt frumoase si pe un pat de spital dupa ce au pierdut o sarcina… just my 2 cents

    • Stai calm. La 14 ani ieșisem câteva luni cu un tip care avea 21 ani.
      Nu, nu am făcut sex, nici nu s-a pus problema de asa ceva.
      O singura data am ieșit cu un tip deodată cu mine. La 12 ani ieșeam cu tipi cu 2 ani mai mari ca mine. Pa 16 ani ieșisem cu un tip de 23. Ai mei știau. Sptul meu e cu aproape 4 ani mai mare decât mine și suntem împreună de când eu aveam 16 ani și ceva și el 20. De atunci au trecut 14 ani. Suntem căsătoriți de 7 ani și avem o fetita de 5l4 ani și 9 luni. Cu soțul meu mi-am pierdut virginitatea, aproape de 17 ani, el avea 20 și puțin. El a fost virgin pana la 18 ani. Și la fel, era ținta mișto urilor. Guess what, dintre cei ce-l miștocareau, fie s-au dat pe brazda, fie și 8n ziua de azi nu vieți dezorganizate, sunt singuri ori divorțați în mare parte din cauza lor și practic nu au realizat absolut nimic.

  13. Dragă Ştefan,
    În realitate, nicio fată nu îşi doreşte să fie tratată ca obiect sexual. Dar aşa le lasă lor impresia societatea asta înapoiată în care încă trăim, că e mai cool să fii genul ăla de fată. Pe termen lung, cele care cad în această capcană vor regreta. Nu ştiu nicio fată din copilăria mea care să fi avut prieteni şi relaţii sexuale timpurii şi numeroase, şi care să fi ajuns să aibă o viaţă de familie împlinită mai târziu.
    În altă ordine de idei, sunt multe păreri foarte bune în comentariile de mai sus, referitor la câtă valoare au ironiile golanilor ălora care râd de tine: zero absolut. Şi e adevărat şi că, de cele mai multe ori, cei mai vocali sunt, de fapt, fix cei nef*tuţi. Deci nu e cazul să pleci urechea la absolut nimic din ce spun ei. Dacă ai şi o relaţie fizică cu prietena ta, singurul lucru important e să vă protejaţi amândoi. Atât. În plus, ce nu ştiu fraierii ăia care râd e că iubirea şi plăcerea sexuală cresc odată cu vechimea cuplului. Doar cu timpul ajungi să înveţi exact ce şi cum îi place partenerului tău/partenerei tale, astfel încât să faci fix acele lucruri.
    Şi ultimul lucru: în ţările ceva mai civilizate decât a noastră, nu mai e la modă sexualitatea timpurie, ci virginitatea până cât mai târziu, chiar până la căsătorie. Mie, personal, mi se pare exagerat şi inutil, deoarece sunt adepta căii de mijloc în orice, însă ar putea fi un alt argument cu care să le dai peste nas tembelilor.
    Multă baftă, în toate!

  14. Tot respectul pentru autorul scrisorii. Am vazut ca a scris mai sus si as ruga , daca poate , sa ne spuna ce sau cum au facut parintii lui sa il creasca in acest fel. Sau poate ce alte modele a avut pana la 16 ani. Eu ca parinte care mai are multe de invatat i-as fi recunoscatoare.Multumesc!

  15. Nici nu stiu cum sa ma exprim ca sa nu sune judgemental. Citind articolul mentionat mai sus in link, cel intitulat „portia mea de dragoste”, nu pot sa nu ma intreb si sa te intreb (repet, nu te judec, e pur si simplu curiozitate feminina din partea cuiva situat la polul opus) : regreti faptul ca ai avut atat de multi parteneri sexuali? Adica, daca sotul tau era primul barbat din viata ta, nu te-ai fi intrebat niciodata cum ar fi fost daca? Sau cum ar fi cu altcineva? Vad ca in comentarii si pe fb se insista pe ideea de stabilitate de la o varsta f frageda, dar cum altfel ar stii femeile si barbatii ce le place si ce nu? Unde ar mai fi farmecul si nebunia tineretii? De altfel, nu cred in monogamie.. din suflet, sa zicem, ci doar una impusa de societate si moralitate, adica in niun caz oamenii monogami sunt mai fericiti. Sunt eu defecta ca gandesc asa?

    • Dragă Ștefan,

      Din 2005, adică dintr-a 10-a am avut iubit un coleg de clasă.
      După vreun an de relație, mama lui a început să comenteze că la vârsta aia e mai bine să exploreze, că nu e o vârstă potrivită pentru relații serioase,etc
      Cu fiecare lună care trecea și noi eram împreuna, era tot mai vehementă. Întreba mereu la liceu situația mea școlară, dirigintele mereu o tempera spunându-i că nu chiulim, că totul e ok.
      Ne-am început viața sexuală după 17 ani, atunci ne-am simțit amândoi pregătiți. Și pe atunci colegii comentau dacă suntem sau nu virigini, uneori evitam răspunsul, alteori îi lăsam să creadă că avem viață sexuală. Acest lucru ține de initimitate, nu e treaba nimănui, însă adolescența este o perioadă când mulți își caută identitatea și consideră că astfel se afirmă. Actualmente am 15 ani de relație cu acel băiat, suntem căsătoriți si avem un copil. Ne simțim foarte împliniți și fericiți, deși nu am mai experimentat alți parteneri. Cu siguranță nu e nimic greșit în a avea mai multe relații cum nici să ai una singură nu e. Alege doar pe baza sentimentelor tale(și ale partenerei) și lasă lăudăroșii în treaba lor. Felicitări pentru cum ești. Și dacă vă începeți viața sexuală, să vă protejați.

    • Draga Georgiana,
      Vreau sa raspund eu mesajului tau, cu perpectiva mea, desi vad ca il adresezi altcuiva.
      Sunt intr-o relatie cu sotul meu de mai bine de 8 ani. Este singurul partener sexual pe care l-am avut. El a mai avut cateva relatii inainte sa fim impreuna. Iti garantez ca nu mi-am dorit si nici nu-mi doresc ca in viata asta sa fiu cu altcineva. Viata noastra sexuala este grozava, am invatat alaturi de el ce si cum imi place. Nu consider ca daca as fi avut parteneri multipli, as fi stiut mai bine.

    • Răspund eu, pt ca cu soțul mi-am început viata sexuala, nu după căsătorie, ci la 16 ani, dar a fost primul și singurul.
      Am 30 ani și nu, nu ma întreb „what if…?!” îmi e ff bine asa și nu am curiozități legate de cum ar fi sexul cu alt bărbat.

  16. baiatule drag, emotiile si sentimentele care pun stapanire pe tine cand tzi fata asta de mana valoreaza aur. timpul de „asteptare” la fel ,e aur curat. vei fi un adult echilibrat sensibil si puternic in acelasi timp. iar universul tau nu va fi colegul de banca , ei raman in troaca lor , tu ai sa te plimbi prin alta galaxie . tine fata de mana si trimite i inimioare ptr ca
    sa te culci cu o femeie e banal. sa o cuceresti e inaltator !
    bafta !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *