Începe școala și avem nevoie de vești bune: H&M vine cu o colecție nouă și cu o promoție surpriză (p)

E vara lui 2007. Sunt în Italia, la tata, într-un cartier vechi, muncitoresc, aproape de piața de vechituri. Tata e la muncă, repară un cuptor al brutăriei de pe strada vecină. Am câteva ore libere. Scot din rucsac o foaie pe care am notat un traseu. Nu am internet pe telefon, nici GPS, e anul de grație 2007, iar eu abia am bani să-mi plătesc avionul low-cost înapoi spre București.

Mă hotărăsc. Mă duc! Pun în rucsacul mic și gol cei 50 de euro cu care am venit de acasă special pentru asta.

Mă plimb 15 minute până la gura de metrou. Merg șase stații, apoi schimb. Alte opt stații. De acolo iau un autobuz, am uitat ce număr. Merg vreo șapte sau opt stații. Cobor în câmp. Scot iar hârtie cu traseul. Trec pe sub un pod care pare părăsit. Merg pe marginea unui drum prăfuit pe care trece din când în când câte-un scuter care pârâie. Ridic ochii în zare. Da, îl văd. E un mall. Un mall de lângă Roma. Pe peretele exterior râde către mine logo-ul pentru care mersesem două ore prin locuri necunoscute. H&M. Nu se găsea pe atunci în România. Mai aducea câte cineva haine de la ei și ce mult îmi plăceau…

Am ajuns în mall transpirată, prăfuită și moartă de oboseală. Am intrat într-un magazin care vindea ziare și mi-am cumpărat o apă rece. Am băut-o pe toată. Mi-am tras sufletul și am căutat magazinul H&M. Era pe două etaje, să mor cu gura căscată și alta nu! Sute de modele de tricouri, bluze, rochii, Doamneee, ce era acolo! Iar eu aveam 50 de euro întregi de cheltuit!

Nu mai știu cât m-am plimbat printre rafturi. Știu că rochia neagră de tulle pe care am dat 6 euro (era la reduceri) o am și o port și acum. La fel și mica geacă de denim. Și încă o rochie casual mov, care arată ca o uniformă. Am luat tricouri și pentru prietenele mele de acasă, niște sutiene mici fără sârme, de la copii, un tricou pentru tata, niște cercei pentru mama, am drămuit bine banii și am reușit să-i cheltuiesc pe toți!

Am tras aer în piept, am apucat sacoșele cu un ofat și am pornit înapoi: am mers iar 40 de minute prin câmp, a, așteptat autobuzul fantomă, am schimbat metroul. Am revenit la tata acasă spre seară, terminată de oboseală, cu pungile pline și buzunarele goale.

– Ai mers pe jos pe-acolo? Singură? Ai înnebunit? m-a certat tata. Sei pazza?

– Mi-am dorit foarte mult…

Am vânat haine H&M și în alte orașe pe care le-am vizitat în anii următori, la Viena, în Amsterdam, la Londra. Când au deschis la noi primul magazin, am simțit că am atins și noi civilizația! 🙂 Acum gata, nu mai trebuie să merg cu avionul să-mi iau hainele acestea drăguțe!

Nu era loc mai potrivit zilele trecute să merg la cumpărături după jumătate de an în care NU am ieșit în niciun fel de mall sau magazin de haine!

Prima mea dragoste în materie de branduri de haine: H&M!

Doamne, câtă culoare, ce de-a materiale moi și fine, câte modele frumoase și comode! Am fost, bineînțeles, cu masca, m-am dezinfectat la sosire și la plecare, nu am scos masca deloc de pe figură.

Mai întâi am luat lucruri pentru copii. Le-am lăsat la casă, apoi m-am dus la femei.

Am probat câteva rochii, salopete, m-am simțit ca la nuntă!

Mi-a fost foarte greu să nu plec cu tot magazinul în sacoșe. Cu siguranță a avut de a face și cu faptul că nu mai ieșisem din casă de atâtea luni, muzica plăcută, faptul că era foarte liber și curat în magazin, hainele-mi veneau foarte bine, iluzia de viață normală, cert e că greu de tot m-am desprins.

Copiilor le-am luat lucruri pentru școală. Încălțări flexibile și frumoase, tricouri din bumbac, cu desene speciale, geci de vânt, hanorace, pantaloni lungi, rochii și fustițe, șosete și chiloți, pentru că nu le mai vine nimic din primăvară.

Dar destul cu vorba. E timpul pentru poze!
Ce dor mi-a fost de proiecte cu poze și haine frumoase!

Ioan Stoica ne-a pozat de la distanță, în condiții de siguranță. Îi mulțumesc pentru răbdare și creativitate, mereu ne face poze foarte faine, fără să expunem chipurile copiilor.

Copiii au cooperat foarte bine, am făcut contract înainte și au primit câte 100 de lei pentru faptul că au acceptat să facem pozele împreună. Într-o oră și jumătate a fost totul gata.

Înainte să vă anunț campania de reduceri, țin să spun că foarte multe(57%)  dintre produsele H&M pentru copii și adulți sunt realizate din materiale sustenabile și reciclabile. De exemplu, hainele cu etichetă verde pentru copii conțin bumbac ecologic și poliester reciclat.

Membrii Programului de loialitate beneficiază de reducere de 20% la produsele pentru copii, în magazine și pe site în perioada 5-7 septembrie și în magazine în perioada 8 – 14 septembrie. Campania e gândită ca să te ajute să-ți cumperi cât mai multe dintre lucrurile pe care ți le dorești pentru ca cel mic să poarte la școală sau la grădiniță haine comode, frumoase, rezistente, care-i dau încredere și chef de joacă.

Ca să devii membru în Programul de loialitate, trebuie fie să descarci aplicația H&M și să o folosești, fie să-ți faci cont pe HM.com. Detalii multe despre program găsiți aici.

Vă las cu pozele și aștept să-mi spuneți cum vi se par ținutele noastre. Sunt comode, sunt sigură că sunt și rezistente, lucrurile pe care le-am cumpărat în 2007 sunt încă în stare bună!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

23 comentarii

  1. Si eu le cumpar des haine de la H&M copiilor. Mi se pare ca raportul calitate-pret e unul bun.
    Dar altceva vroiam sa zic ? Doamne ce mare a crescut Sofia! Cand ma gandesc ca citeam blogul tau de cand era ea bebelus, si luam „notite” mental pentru viitor ?

  2. Tractoareee….adică acele ghetute albe pe care le porti. Sunt marca H&M? Doamne, au fost cele mai tari încălțări din perioada liceului. Tare mult mi-ar placea sa le pot cumpara de undeva!

  3. Sunteti foarte frumosi!!
    Mi-am amintit ca primul mall l-am vazut si vizitat tot in 2007, intr-un orasel din statul NY, Binghamton. Prietenii si familia mea stiau ca am plecat in State pe timp de vara ca sa muncesc si sa imi permit laptop, iPod, camera foto si adidasi sau blugi H&M ori GAP. Mission accomplished! Iti povestesc intr-o zi si cum a fost sesiunea de shopping din Manhattan sau primul randez-voua la Victoria’s Secret din Times Square..am crezut ca traiesc intr-un vis american.
    Revenind la H&M, si noi suntem fani, mai ales colectiei Conscious sau Premium quality (always on sale, of course). Am pus ochii pe geaca cu unicorn pentru fetita noastra si sacoul tau, oare are lana in compozitie?
    Si tu te simti mai bine cand imbraci ceva nou? Eu lucrez in a-mi minimiza garderoba si a cumpara doar din materiale sustenabile, mai greu e insa pentru fetita..are asa de multe hainute si pe unele le poarta putin pentru ca ii raman mici. Le donez sau le mai pastrez pentru o potential viitoare surioara, dar tot se aduna si as prefera sa le dau la reciclat. Oare H&M mai are programul prin care colecteaza haine pt reciclare?

    • Bocancii nu i am gasut nici un magazin… not fair 🙁
      Sunt f frumosi si o alternativa accesibila la Palladium

  4. Haine decente si preturi de bun simt. Partea misto este ca si aici au preturi similare cu Europa, la salarii o idee mai rasarite. Pentru ca nu ma intereseaza haienele de firma extrem de scumpe, vanez h&m. Chiar astept pe marti sa vina un transport, ca nu merg in magazine, cumpar online

  5. Sunt lucruri de calitate, atât pentru adulți, cât și pentru copii, la prețuri convenabile și aproape pentru toate buzunarele.
    Dar poți găsi produse bune și la „terra nova”.
    Și pentru adulți și pentru copii.
    Care sunt la fel de bune.
    Și la fel de acceptabile ca și preț.
    La H&M au și program de reciclare a hainelor pentru care primești un voucher de 5 lei ce poate fi folosit la următoarele cumpărături.
    Ideea este că hainele pe care nu le mai poți folosi sunt reciclate, astfel mediul fiind protejat. ??

    • Mie îmi pare rău că de când cu pandemia nu mai accepta sa primească textile în vederea reciclării. Acum trebuie sa găsesc în alta parte sa duc lucrurile care chiar nu mai pot fi purtate.. :((

  6. Au fost foarte multe acuzatii la adresa H&M : poluare, substante nocive in textile, exploararea fortei de munca in tarile asiatice, arderea hainelor nevandute in paralel cu greenwashing-ul despre reciclare… PETA a reusit sa opreasca fabricarea de articole din angora ca urmare a unor video despre violente exercitate asupra animalelor. And so on … Eu nu mai cumpar de la ei de ani. Poate ca nu tot ce se spune o fi adevarat dar o parte tot cred ca este. N-or fi mai rai decat altii din aceeasi categorie, dar rai tot sunt. Fast-fashion e o mare tampenie atat pt oameni car si pentru planeta. Sa le purtam
    sanatosi …

  7. Fara legatura cu HM (care btw. are produse simpatice pentru copii, desi parca in ultimii ani toate hainele lor sunt cam mari in raport cu marimea care este inscrisa pe ele), ce marime e ceasul tau :))? Eu am incheietura mainii foarte subtire si nu stiu care dintre 40 sau 44 mm ar arata mai bine (si inca nu am chef sa merg la probat prin magazine 😉 )
    Merci!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *