Stația de călcat Tefal și aparatul portabil de călcat vertical Tefal (review, p)

Am scris de multe ori despre cât de puțin iubesc să calc rufe. Cred că a fost al treilea lucru pe care i l-am spus omului după ce ne-am întâlnit, ne-am îndrăgostit și am observat că el poartă zilnic costum la serviciu (primul lucru pe care i l-am spus a fost că mănânc mult, al doilea că-mi place să dorm singură). M-a luat chiar și așa și trăim bine împreună doisprezece ani mai târziu, deși în continuare nu calc. Nu am călcat hainele copiilor, pentru mine prefer să cumpăr haine care nu necesită călcare, tricourile le usuc pe umerașe, copiii n-au nicio problemă cu cutele.

Cu toate astea, nu suntem sălbatici. Când avem câte-un eveniment (acum, de când cu pandemia s-au dus și astea), vreun live, o filmare, pun mâna pe masa de călcat și pe fier și fac ce trebuie să fac. Noroc că am stație de călcat de muuultă vreme și aproape pot să spun că-mi place s-o folosesc!

Avantajul la stațiile de călcat este că aburul este foarte eficace în a netezi materialul, nu mai e nevoie de efort să calci, nu trebuie să mai apeși, doar plimbi talpa fierului pe cămașă, și materialul se netezește. Rezultatul este că vei reuși să calci mai repede, mai ușor și mai bine, fără să te strofoci prea tare. Îmi pun muzică sau dau drumul la un serial pe HBO GO și netezesc garderoba de toamnă înainte să o așez în dulap.

Un alt motiv pentru care iubesc stația de călcat este că, spre deosebire de bătrânul fier, șansele să arzi materialul dacă nu folosești setarea corectă sunt mici, pentru că talpa nu se înfierbântă ca la fierul clasic de călcat, iar aburul nu iese dacă nu ții butonul apăsat. Pentru o neîndemânatică precum sunt eu, asta e teribil de convenabil.

Și încă ceva: stațiile de călcat cu abur igienizează foarte bine, combinația de temperatură și presiune a aburului omoară majoritatea bacteriilor și virusurilor cunoscute!

De mai bine de un an folosim o stație de călcat de la Tefal, mai precis TEFAL Pro Express Ultimate Care și vreau să vă povestesc cum e.

La final am adăugat ceva detalii și despre un aparat mic de călcat vertical tot de la Tefal, care e foarte practic când vrei să calci ceva în viteză și nu ai timp să întinzi masa de călcat, nu ai loc de masă de călcat sau ești în vacanță, deci nu ai deloc masă de călcat. E un Tefal Access Steam Pocket. Ivan e foarte fericit să-mi calce rochiile, o face de plăcere, că eu oricum nu am unde să le port.

Ce ne place la această stație de călcat cu abur de la Tefal:

  • Calcă rapid și ușor datorită boilerului de înaltă presiune încorporat în bază
  • Nu trebuie să dau de cinci ori în același loc, economisesc timp

  • Nu risc să ard hainele. Dacă să zicem uit fierul pe rochie, după 8 minute de inactivitate, stația intră în stand-by. Totuși, e bine să încercați să nu uitați fierul pe haine. 🙂
  • Panoul de control intuitiv Direct Control este poziționat pe mâner, poți seta rapid și foarte ușor de la un tip de țesătură la altul
  • Presiunea aburului variază de la 160 g/min la 550 g/min (jetul de abur puternic), acesta din urmă poate netezi cute foarte încăpățânate;
  • Nu pătează deloc, pentru că talpa are un sistem exclusiv anti-picurare care protejează țesăturile împotriva petelor provocate de condens și un sistem anti-calcar care protejează fierul de depuneri

  • E foarte ușor de folosit, de încărcat cu apă și de întreținut
  • Pot pune apa de la robinet în rezervor

  • Este sigur: presiunea din el este monitorizată și reglată cu ajutorul unei supape care împiedică excesul de presiune, permiţând evacuarea surplusului de abur, dar și  o siguranţă termică pentru a împiedica supraîncălzirea.

Stația se găsește aici pe Altex, și are și o reducere semnificativă (40%). Nu știu cât mai ține reducerea, nu am acces la aceste informații, sper să mai fie câteva zile.

Tips and tricks dacă treci de la fier de călcat la stație:

  • Alege o masă de călcat perforată, cu husă perforată, prin care poate trece aburul și prin care se poate scurge condensul
  • Dacă locuiești într-o zonă cu apă dură, nu o pune direct în rezervor, combin-o cu apă distilată, 50% – 50%
  • Dacă locuiești într-o zonă cu apă mai sărată, folosește în rezervor doar apă demineralizată sau îmbuteliată
  • Nu folosi apă de ploaie sau apă demineralizată  pură ori apă cu amidon în stația ta cu abur, se vor forma depozite în camera de aburi care pot să păteze rufele și să afecteze calitatea aburului
  • Nu este nevoie să vă stresați cu nivelul de calcar acumulat în rezervor, aparatul vă semnalizează el prin intermediul unui led când e nevoie să desfaceți dopul boilerului și să curățați sub robinet tija anticalcar

  • Pentru a întreține talpa, nu trebuie să faceți absolut nimic, are un strat de autocurățare care o protejează de murdărire

Aparatul portabil de călcat vertical

Bun, acum despre aparatul mititel de călcat vertical. Nu calcă materiale foarte șifonate sau pânză groasă, dar calcă rapid și acceptabil bumbac, mătase, poliester, pânză subțire. Pui ce ai de călcat pe un umeraș, atârni undeva unde să nu ai în preajmă chestii lipite sau sensibile la temperatură ridicată, de exemplu mobilă de pal, tablouri, electronice, apoi pui apă în micul rezervor de la bază, aștepți un minut și plimbi pistolul cu abur de sus în jos, ținând materialul cât mai drept. Într-un minut ai rochia, cămașa sau fusta prezentabilă!

În plus, micuțul igienizează foarte bine, imediat ce l-am luat am dat cu el pe saltele și perne. Puteți steriliza cu el așternuturile în vacanțe, pernele, salteaua bebelușului și așa mai departe.

Mi se pare o variantă foarte bună în călătorii și când ești pe fugă. Se pliază și se poate transporta în săculeț, e foarte practic. Este redus și el aici, 189 de lei.

Sunt curioasă dacă aveți și voi stații cu abur sau tot cu fierul lucrați. Și dacă mai călcați în pademie… 🙂
Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4183

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *