42 de filme și seriale de văzut după ce adorm copiii (și 35 de recomandări de filme pentru ei)

Ca toată lumea, mă gândesc, în ultimele luni am consumat la greu filme și seriale. Am căutat lucruri mai degrabă ușoare, care să mă ajute să mă deconectez, dar care să aibă și oleacă de miez. Am mai încercat și altele pe lângă cele de mai jos (care mi-au plăcut foarte mult), dar nu m-au prins (Cable Girls, Money Heist, Outlander, Vis a Vis, Russian Girl, Raised by Wolves), asta nu înseamnă că nu-s bune, doar nu au intrat bine la mine-n cap acum. Mai jos sunt recomandările mele, 42 de filme și seriale care m-au ținut cu sufletul la gură din diverse motive, am regretat nespus când s-au gătat. Le-am grupat după platforma pe care le găsiți și după categorie (film/serial), nu și după gen, că multe sunt la granița între mai multe și oricum nu contează, dacă e bun, e bun! Am descris pe scurt fiecare titlu, ca să fie orientarea mai ușoară. La final am pus și 35 de recomandări pentru copii, că și ei au nevoie de deconectare în perioada asta.

HBO

Filme

A fost odată la Hollywood (cel mai recent Tarantino, cu Brad Pitt și DiCaprio), e excelent, umor cât cuprinde, scene foarte faine, Brad e piesulică, desigur!

Joker (știți povestea, Joaqin Pheonix face un rol extraordinar de bună, muzică excelentă, nu e un film ușor însă)

Fiicele doctorului March (povestea clasică)

Jojo Rabbit (un film cu foarte mult umor, dar greu și dens, foarte bună Scarlett Johanson, pe care de obicei o consider mult prea afectată ca să fie interesantă)

O zi ploioasă în New York (dacă vă place Woody Allen, un clasic despre relații, speranțe, dezamăgire, multe referințe artistice și muzicale, mult New York, actori frumoși)

Inception (l-am văzut când s-a lansat, în cinema, revăzut de curând, l-am simțit complet nou. Dar la fel de complicat. 🙂 )

Marele Gatsby (varianta cu Di Caprio, foarte eye candy)

Whiplash (foarte foarte mult mi-a plăcut, e despre un tânăr care învață să bată la tobe, despre perseverență, performanță, umilință, multă muzică bună. După ce am văzut film m-am îndrăgostit de jazz și sunt foarte recunoscătoare)

Temple Grandin (e o poveste adevărată despre o tânără cu autism, jucată de Claire Danes, foarte bun, deși frustrant și trist, dar e o realitate pe care trebuie să o privim în față)

Seriale

Oameni normali (după cartea cu același nume scrisă de Sally Rooney, o poveste obișnuită de iubire între doi tineri obișnuiți, un film atât de simplu, de firesc, de senzual, de enervant, de misterios, o să-l sorbiți în maximum două nopți, are o singură serie).

Părinți și copii (comedie neagră despre parenting, e foarte faină, Breeders în engleză)

Ani și ani (Years and Years, serie despre un viitor care e tot mai prezent)

Doamna Fletcher (comedie)

The Flight Atendant (serial polițist, nu e teribil de verosimil, dar e fun și antrenant)

Sharp Objects (este un thriller mai dark, crimă, mister, investigație, traume din trecut, un pic prea greu pentru mine, dar e bun)

De la început (Undoing, mini serie de 6 episoade, thriller psihologic, Nicole Kidman și pardesie frumoase)

Tânărul Sheldon (despre un puști supradotat, pe care-l cunoaștem ca adult în The Big Bang Theory)

Marile minciuni nevinovate (mini serie despre mai multe prietene și viețile lor, violență domestică, abuz, bogăție, copii, aventuri extraconjugale, prietenie)

Povestea slujitoarei (o distopie în care femeile sunt strict născătoare de copii, fără drepturi sau posesiuni)

Patria (povestea a două femei prietene din copilărie, una este văduva unei victime a grupului terorist ETA, cealaltă mama unui tânăr care s-a alăturat ETA). Vă recomand și cartea după care a fost făcut filmul, Patria, scrisă de Fernando Aramburu, tradusă și la noi.

Netflix

Filme

Life Itself, de Dan Fogelman, cu Antonio Banderas, Olivia Wilde, Oscar Isaac, Annette Bening: Povestea mai multor generații dintr-o familie marcată de traumă și ghinion. Mi-a plăcut enorm!

Tree of blood: O poveste spaniolă neobișnuită despre istoria veche a două familii, multă pasiune, crime, mi-a plăcut mult, nu e the usual American story.

Toc toc: o comedie spaniolă la care am râs cu lacrimi, despre șase suferinzi de OCD care petrec o după-amiază bizară împreună. Unul face semne obscene, altul nu calcă pe linii, o fată repetă de două ori tot ce spune, alta e germofobă, unul e obsedat de calcule și a șasea doamnă verifică totul de mii de ori.

Miracolul din celula 7: o dramo-comedie foarte bine făcută, teribil de tristă la început, dar care merită fiecare secundă. Bocit în batistă și la asta.

Le Jeu (jocul), franțuzesc, tradus Nothing to hide: o cină între cupluri prietene o ia razna când joacă un joc ciudat. Își pun telefoanele pe masă și toate convorbirile și conversațiile scrise se petrec în văzul și auzul tuturor. Normal că descoperim lucruri interesante…

Adrift: Un fel de Life o Pi, dar cu doi tineri îndrăgostiți care se pierd pe mare. Mi-a plăcut tare mult!

The Holiday (cu Cameron Diaz și Kate Winslet, care fac schimb de case și de vieți, e ușurel și simpatic)

Death to 2020 (e despre ce pare că e, un soi de documentar funny, dar nu prea, despre 2020)

The Social Dilemma (despre efectul social media asupra ființei umane)

Knives Out, cu Daniel Craig în rol de detectiv, e o comedie neagră super funny

Seriale

Bridgerton (un singur sezon deocamdată, făcut după o serie de cărți, așa că poate vor urma și altele, lumea e împărțită: cei care cred că e o porcărie dulceagă și-l ocolesc cu mândrie, și cei care sunt de acord cu asta, dar l-au sorbit în două nopți, căci toate castelele și rochiile de epocă și pedanteriile și amantlâcurile, plus trupul superb al personajului principal masculin merită cele câteva ore din viața ta, dacă-ți place genul acesta de lucru). L-am hăpăit și nu regret nimic!

10% (trad. Call my agent): franțuzesc, super simpatic, despre o agenție care reprezintă actori celebri, tot felul de încurcături, povești de iubire, muzică bună, foarte mult mi-a plăcut. Are trei sezoane, sper la încă unul.

Queen’s Gambit (miniserie, nu mai scriu despre el că e pretty famous)

Rake (5 sezoane, filmat între 2010 și 2018, despre un avocat la limita legalității, celibatar convins, afemeiat, super mega haios și bun în esență, dar care intră în tot felul de rahaturi, mi-a plăcut enorm serialul și el, Richard Roxburgh, pe care abia l-am descoperit!)

Fauda (dramă, thriller, trei sezoane, împușcături, tensiune, bărbați frumoși, astea)

The Let Down (un serial australian despre viața cu un copil mic, job part time, soț simpatic, dar cam aerian)

After Life, 2 sezoane, comedie-dramă cu și de Ricky Gervais, despre un tip care suferă de depresie în urma decesului soției

The Sinner (serial polițist cu trei sezoane, fiecare începe cu o crimă al cărei autor este evident, dar poveștile scoase la iveală de detectivul jucat de Bill Pullman sunt surprinzătoare, până la urmă criminalul se dovedește fie victimă, fie… vă las pe voi să aflați)

Working Moms (mai multe gagici mișto cu copii și joburi și soți și tot felul de issues)

Home for Christmas (e un film norvegian despre o tipă de 30 de ani, asistentă, care își caută iubit, actrița seamănă destul de bine cu mine, Duamneee, câtă lume mi-a zis asta, and its true! Darte simpatice dialogurile, limba și muzica, sunt două sezoane)

Love & Anarchy (suedez și haios, cu o tipă cu job serios și familie serioasă, care se masturbează pe unde apucă, ceea ce o pune în niște situații destul de stranii)

Atypical (povestea unei familii în care unul dintre copiii adolescenți este autist, e un serial realist, cu mult umor și empatie)

Sex education (un puști a cărui mamă e psihoterapeut și o tipă foarte liberă și relaxată se apucă să dea sfaturi despre sex colegilor din liceu, el stând bine la partea teoretică, se îndrăgostește și…. se complică treaba)

Jane the Virgin (o tipă rămâne gravidă, deși e virgină, pentru că a promis să se păstreze pentru noaptea nunții, cum se poate una ca asta?, are 5 sezoane)

Dead to me, despre două crime random și prietenia bizară dintre femeile ai căror bărbați sunt uciși, e foarte simpatic.

You, despre un psihopat foarte cute.

Recomandări de filme și seriale pentru copii

HBO

Filme

Tot înainte (doi frați pleacă în căutarea unei vrăji și descoperă cât de mult se iubesc)

Zootropolis

Parcul de distracții

Coco

Lego, the movie 1 și 2

Mary și floarea vrăjitoarei (japonez)

Seriale

Minuscule (francez, 2 sezoane cu episoade scurte cu insecte, e foarte drăguț chiar și pentru copii mici, nu are replici)

Rapunzel (serialul, foarte fain soundtrackul)

Madagascar (serialul)

Netflix

Filme

Over the moon

Peterson și Findus (partea a doua)

Deep

Over the Hedge

Klaus

Christmas Chronicles 1 și 2

Benji

Jingle Jangle

Willoughbys

Alien Xmas

Ștrumfii 1 și 2

The Wonder

Grinch

Charlie and the Chocolate Factory

Ariety

My neighbour Totoro

A Whisker Away (japonez)

Ponyo (japonez)

Big friendly Giant

The polar express

Despicable me

Paddington 1 și 2


Seriale

Dragons Rescue Riders

Spirit (serialul, cu fete și cai)

Lego Ninjago

Dacă aveți recomandări, pls share, mereu sunt binevenite.

PS: Amazon Prime nu avem. 🙂

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

70 comentarii

  1. Buna, pe Netflix:
    Holly Goalie – spaniol, despre un campionat de fotbal intre calugari

    Blind date – francez, despre 2 vecini cu un perete ft subtire, care decid sa aiba o relatie fara sa se vada 🙂

  2. Recomand pe Netflix
    * David Letterman – My next guest (interviuri de cate 1h cu diversi oameni importanti ai zilelor noastre. De la Obama la Kanye. Placut Obama, Clooney, Tina Fey, JayZ, Robert Downey Jr, Malala, Ellen, lewis Hamilton)
    * The Crooooown ? Vai cum este serialul asta. L-am ocolit mult timp pentru ca mi se parea prea serios insa este atat de bun incat nu simti cum trec orele. Facem binge cate 4 ore pe zi, ne culcam numai la 2 noaptea si suntem socati de cate informatii am retinut (film in paralel cu Wikipedia)
    Radeam zilele trecute cu sotul ca din 3 episoade din serial am invatat mai multa istorie decat am facut-o in toata viata.
    * Broadchurch
    * Dead to me

    • Si acum ma mai gandesc la Normal people… Mi-a placut ca se intampla cam ca in realitate, chiar daca te raneste un barbat, nu renunti imediat, accepti sa il si ierti, sa ii faci pe plac, etc. Am simtit ca e realist si, da, foarte sezual, nicidecum obscen.

      PS: ti-am zis eu ca semeni cu tipa norvegianca ?!!!

      PS2: Pt ca ti-a placut Call my agent, cred ca ti-ar placea si The Hook up plan, tot frantuzesc si un thriller care te tine in suspans pana la final, The chalet.
      Apoi Virgin river, actori frumusei
      Chesapeake shore – actori si mai frumosi

      Ultimul vazut: Sisters

      Si multeeee altele ?

    • As sugera și About time(traducere Era și timpul) film pe netflix cu un tânăr care la 21 de ani afla ca a moștenit de la tatăl lui călătoria în timp, în anumite condiții. Și ar mai fi și Bucket list, tot pe netflix pe care probabil îl știți deja.

  3. Mulțumesc frumos de recomandari! Pe unele le-am văzut deja, dar pe majoritatea le cercetez ??. Zilele trecute m-am uitat cu soțul la toc toc și am crezut ca pic din pat de ras, iar eu nu rad niciodată la filme. Ca recomandări, dacă nu le-ai văzut deja, Stranger Things și The Umbrella Academy. Ambele seriale, ambele pe Netflix.
    Un film vechi, dar pe care îl revăd întotdeauna cu drag e Groundhog Day, dar probabil l-ai văzut.?
    O zi faină!
    Diana

  4. Buna! Call my agent – Netflix, are 3 sezoane, toate cu subtitrare in romana ;)….daca vrei sa il continui. Un an cat mai bun!

  5. Recomand Dirty John-dupa intamplare reala,
    Rita- viata personala si profesioanala a unei profesoare daneze, mi-a placut sa descoper multe aspecte din stilul de predare nordic.
    Familia Shtisel-serial israelian, umor fin, despre cultura si obiceiurile israeliene.
    Toate pe Netflix

  6. Dupa ce am vazut Rita (care m-a prins cu totul pe neasteptate), am urmarit si Sorjonen. Este un nordic noir, mentalitate si stil de viata total diferite de ce suntem noi obisnuiti. Sorjonen mi-a ramas in minte ca o poveste gri super addictive, dar fantastic de bine regizat si real.

    • Mecanismul-pe Netflix. Are 2 sezoane, inspirat din fapte reale. E despre corupția din instituții publice, patronate … film brazilian dar am regăsit multe aspecte care se regăsesc și la noi, din păcate!

  7. Buna Printesa si La multi ani! Sa speram ca anul asta va fi mai bun! O sa adaug si eu cateva filme si seriale care mi-au placut si vi le recomand.

    Pe Netflix Jexi – o comedie amuzanta (cred ca si lui Robo i-ar placea avand in vedere ca e pasionat de inteligenta artificiala), Palm trees in the Snow (e spaniol, foarte frumos), Doctorul african.

    Pe Netflix seriale: Alias Grace, The Bonfire of Destiny, Peaky Blinders, Crush Landing on You ( e o miniserie coreeana, de dragoste dar si amuzanta. Mi-a placut foarte mult ca arata si o paralela intre Coreea de Sud si cea de Nord)

    Mai e o animatie care a aparut, cred ca poate fi vazuta si cu copiii. Nu e nici pe Netflix, nici pe HBO dar e foarte frumoasa, cred ca ti-ar placea foarte mult. Se numeste Soul si e motivationala. Despre cum ne axam doar pe ce credem noi ca e important si pierdem alte lucruri frumoase, despre cum ii ascultam mai mult pe ceilalti care ne demoralizeaza si ne face sa ne pierdem stima de sine.

  8. Daca totusi va hotarati sa aduceti Amazon Prime in casa voastra, merita vazut The Marvelous Mrs. Maisel – 3 sezoane pana acum, despre viata si cariera unei tinere din New York in anii 50, din momentul in care ajunge sa faca stand-up comedy.

  9. Printesa, cand ne mai recomanzi carti de citit? Aproape am terminat cartile din articolul anterior, de acum cativa ani. Multumim!

  10. Buna! Multumesc pentru recomandari ? Avem nevoie de o iesire din viata de zi cu zi iar filmele sunt primele pe lista in familia noastra.
    Iti recomand cu drag doua filme: Secretul. Indrazneste sa visezi si About time ( Era si timpul). Ambele pe netflix. Pe mine ma ajuta mult mai ales in situatii critice cand totul o ia razna si trebuie sa imi aminteasca cineva cat de norocoasa sunt. Recunosc sotul le-a cautat si ii multumesc mult pt asta.
    Zi faina!!!

  11. Chiar ca seamana cu tine actrita din Home for Christmas 🙂
    The Expanse si Good Omens – Amazon Prime. Si Fleabag, desigur.
    Tot la Amazon Prime am gasit Parks and Recreation care este soooo funny, de fiecare data.

  12. Pe HBO recomand Prietena mea genială (viața din Napoli in anii 50-60) tocmai am terminat cele doua sezoane precis o să mai apară si altele.

    • Nu am vazut serialul, dar pot recomanda cartile, nu cred ca m-a prins vreodata ceva atat de mult din ce am citit pana acum.

    • Ce mult mi-au placut cele 4 volume (Prietena mea geniala e primul volum din serie), voiam sa vad si piesa de teatru. Apoi a venit toata nebunia asta cu pandemia si nu au mai fost spectacole. Nici nu stiam ca este serial de HBO, mersiii!

    • Mulțumesc mult pentru recomandare, Corina. Imediat termin sezonul 2, sunt captivată. Am aflat că au început deja filmările pentru sezonul 3, în Florența. Îmi voi achiziționa și cărțile, desigur.

  13. Daca ti-a placut « le jeu », recomand din suflet sa vezi si originalul, Perfetti sconosciuti. Am vazut si Le Jeu si varianta spaniola a filmului, dar mie mi-a placut si mi-a ramas in suflet originalul. Poate din cauza ca am o slabiciune pentru cinematografia italiana … ☺️

  14. Ceva recomandari de Netflix:
    1.Rebecca
    2.Brain fire
    3.Emily in Paris (cateva ep)
    4.Febra lalelelor
    5.Changing(schimbul)
    6.Scrisorile din Guernsey
    7.Orphan black
    8.Alice in Borderland

  15. Seriale Netflix:
    Anne with an E
    How to get away with murder
    Black list
    Homeland
    Kalifat
    Unorthodox
    Tiny pretty things (Micutele balerine)
    Suits
    The Crown
    Chesapeake Shores
    Virgin River

  16. O singura recomandare. La filmele pentru copii poate ar trebui adaugat de la ce varsta sunt recomandate. De exemplu „Lego Ninjago” este 10/11 ani iar „Spirit” si „Over the moon” sunt PG 13.

  17. Un serial foarte bun, mai putin recomandat este The Affair. E lung 5 sezoane pe hbo go. Pe netflix cred ca sunt doar 4 sezoane incarcate.
    Te prinde rapid. Apoi il devorezi.

  18. Buna,

    Recomand si eu cu drag Ozark si Lucifer (pe Netflix) si The Undoing (un singur sezon, doar 6 episoade, dar scenariul si jocul actoricesc absolut geniale)

    • Da, le-am vazut pe toate 3, m-am incurcat eu la descrieri. 🙂 Astept 4 cu mare nerabdare!

  19. Fauda mi-a placut tare mult, pacat ca are putine sezoane. Reuseste sa scoata in evidenta vechiul conflict israeliano – palestinian, multa actiune, Doron e favoritul meu 🙂
    Recent, m-am apucat de Queen’s Gambit, e genial.

  20. Pe HBO Go – Familia Durrel : despre o familie de englezi emigrata in Grecia – e amuzant, cu peisaje frumoase, muzica veselă.
    Pe NETFLIX – Doc Martin : despre un doctor competent (dar cu lacune legate de inteligenta emotionala) obligat sa devina medic de familie la tara – amuzant, cu peisaje frumoase, muzica veselă.

  21. Servus, nu stiu daca s-a mai scris in comentarii, imi cer scuze, nu le-am citit pe toate, dar, pe Netflix, pentru copii, as mai adauga: Castelul umblator al lui Howl, Castelul din cer, Spirited away (toate japoneze, faine tare!), Trolls of Arcadia, Wizards of Arcadia (ambele facute de Guillermo Torres, le-am sorbit cu baietelul de 10 ani), Mune (franțuzesc, minunaaat!). Pupici, enjoy!

  22. Pe HBO Go mi-a plăcut mult serialul Destinatia (Manifest)-mister, suspans, iar pe Netflix -Outlander, Virgin River, When calls the Heart, Sweet Magnolias.

  23. Pe Netflix, doua filme:
    – „Enola Holmes” (2020); explicatie: Enola este sora lui Sherlock Holmes;
    – „Coboram la prima” (2018) – film romanesc minunat (mie nu-mi prea plac filmele romanesti, in general).

    Si un serial, tot pe Netflix:
    – „Sherlock” (2010-2017), cel cu Benedict Cumberbatch in rol principal.

    • Buna!
      De regula sunt impotriva comentatului asupra subiectelor cu care nu suntem de acord, parerea mea e ca noi te citim pe tine… nu tu pe noi, desi esti tare draguta si iti iei timp sa citesti si sa raspunzi.
      Insa e ceva ce ma deranjeaza si am mai observat-o si in unele articole ale sotului tau si anume amuzamentul pe baza OCD.
      Am vazut TOC TOC pe baza celor listate de tine mai sus..
      e amuzat…dar nu prea…
      Sotul tau, de asemenea, se refera uneori la el insusi ca fiind OCD…

      In urma cu ceva timp, o anumita doamna intr-o pozitie importanta s-a referit la niste europarlamentari ca fiind autisti…si tara a luat foc…sau cel putin partea cu creier din tara a luat foc.
      Pentru persoanele cu OCD, glumele de tipul acesta sunt cam la fel…
      In film, doamna care verifica de mai multe ori totul si domnul care nu paseste pe linii au mai spus ceva, au ganduri, ganduri infioratoare ca ar putea face ceva rau celor din jurul lor (se numeste harm OCD).
      Toate formele de OCD prezentate in film scad considerabil calitatea vietii, posibilitatea interactiunii sociale, te innebuneste sa stai sa te gandesti de sute de ori pe zi daca ai inchis aragazul, scos fierul din priza etc… imagineaza-ti cum e sa petreci jumatate de zi verificand si iar verificand. Imagineaza-ti cum e sa faci gesturi obscene, sa spui cuvine obscene incotrolabil, cum e sa repeti tot ce zici incontrolabil, cum e sa nu iti poti imbratisa copiii de frica germenilor…cum e sa ii pui sa se dezbrace la usa zilnic cand se intorc de la scoala si sa nu se apropie de tine decat dupa ce au facut baie…

      Insa harm OCD…daca vine singur te duce aproape de nebunie…sa crezi ca esti nebun, un criminal, un obsedat… sa ai copii fete sau baieti si sa citesti sau sa vezi cazul de la Caracal si sa traiesti in fiecare clipa cu gandul ca ai putea face la fel lor sau altora apropiati… cat de amuzant mai este?

      Stiu ca nu ai vrut sa superi pe nimeni, nu vreau sa iti bat obrazul sau ceva de genul acesta, nici nu as avea de ce. Cel mai probabil fac din tantar armasar pt ca e un punct sensibil pt mine.
      Tot ce vreau este sa atrag putin atentia asupra faptului ca OCD nu e ceva inventat de Hollywood, nu e doar despre ordine, simetrie, ticuri…e ceva foarte real si grav cu impact semnificativ, mai ales intr-o tara in care mersul la psihiatru sau terapia sunt vazute asa cum sunt.

      Nu sufar de OCD, desi, si eu spuneam ca la cat de mult imi place ordinea probabil ca am si eu aceasta tulburare.
      Insa, dupa cazul de la Caracal cineva ft iubit de mine a dezvoltat harm OCD…si a fost teribil. A mers la psihiatru, psiholog, terapie…ia tratament medicamentos… si tratamentul nu e fara efecte secundare.
      Cea mai grea parte a fost sa realizeze ca este o diferenta intre gandul ca ai putea face rau cuiva si dorinta de a face rau cuiva… dupa asta lucrurile au inceput sa se imbunatateasca.

  24. Printesa cu timp berechet de filme. Ce aveti cu sf-urile ? In categoria asta gasiti unele din cele mai bune subiecte cu actori exceptionali:
    The Witcher, Star Trek – Picard, Mandalorian, Star Trek – Discovery , seriale in care pur si simplu uiti de realitate.

    • Mie nu-mi plac SF-urile, sau ma rog, sunt putine care m-au prins, nici westernurile, nici filmele de actiune.
      Si filmele realiste te ajuta sa uiti de realitatea ta, nu doar SF-urile. Fiecare cu placerea lui. 🙂
      Ma uit cam 40 de minute pe seara, rareori o ora. Mi-ar placea sa am timp de mai mult, poate la pensie.

    • Subscriu la „nu-mi plac SF-urile, nici western-urile, nici filmele de actiune”, dar recomand serialul bazat pe romanul lui Aldous Huxley „Brave new world”, cred ca in romaneste e tradus ca „Minunata lume noua”. Descrie o lume utopica, o distopie in viitor, dar fara lupte intre vase spatiale sau conflicte intergalactice.

      Un alt serial care m-a prins a fost Cernobil, despre accidentul din 1986 de la centrala. Desi nu e neaparat un documentar, iar unele personaje sunt fictionale, mi se pare ca e exemplificare perfecta a conceptului „Coruptia ucide”

      Si un film pe care eu il consider la fel de bun ca Inception si Joker e Parasite, fimul sud coreean care a luat Oscar pt cea mai buna regie si cel mai bun film in 2020 (concurand cu A fost odata la Holywood a lui Tarantino, Joker si Irishman a lui Scorsese).

    • The Witcher nu este SF, este Fantasy, si este intr-adevar fain, am citit in 3-4 luni toate cele 8 carti si mi-a placut foarte tare, urmaresc si serialul, actorul joaca bine zic eu, e si dragut 🙂

  25. Serial Netflix: Maro Polo (invatam si ceva istorie despre mongoli, China, Drumul Matasii si cum era viata in secolul al 13-lea)

  26. Am si eu cateva recomandari, sunt filme care pot fi vazute impreuna cu copiii mai mari (12+).
    – Hugo (Netflix) si Wonderstruck (Amazon Prime) (dupa cartile lui Brian Selznick, un scriitor/ scenarist care are un stil aparte si o pasiune pt filmele mute… tema care se regaseste in ambele)
    – Ai toata viata inainte/ The Life Ahead, cu Sophia Loren (Netflix) (dupa cartea lui Romain Gary, pe care o recomand si ca lectura)
    – Pay It Forward (Netflix)
    – Middle School: The Worst Years of My Life (Netflix)
    – Evan Almighty (Netflix)
    – Click (Netflix, cu Adam Sandler… are ceva mai mult substrat fata de restul fimelor lui)
    – Instant Family (Netflix)
    – The Mind, explained (documentar, Netflix)
    – Inside Bills Brain (documentar, Netflix)
    – seriale Netflix: The 70’s Show, Printul din Bel-Air (ambele 13+)

    Pt adulti:
    – How to get away with murder (Netflix, 16+)

  27. Nu stiu cum de nu a recomandat nimeni pana acum…eu tocmai ce am vazut pe Netflix „Franturi de femeie”… Jizas! M-a intors pe dos filmul asta. Este povestea unei tinere ce alege sa nasca acasa si… se intampla o tragedie.

  28. Eu nu gasesc pe Netflix „The story of us”, si chiar mi-as dori, suna bine din descrierea ta. E cumva cu Bruce Willis din ’96?

  29. Ioana, multumesc, am devorat Bridgerton si Normal People! Doamne ce dor imi era de cheesy romance, e asa comforting, ca o cutie de praline de ciocolata, dar fara vinovatia de dupa.

  30. Buna, la recomandari HBO nu se afla My Brilliant Friend , nu ti-a placut, nu il recomanzi? EU am citit tetralogia in urma recomandarii tale si mi-a placut foarte mult.

    • Buna, ba daaa, am iubit serialul, dar fiind mai vechi, am uitat de el. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *