Ce a primit Sofia de ziua ei? (9 ani)

Pentru că am primit multe întrebări despre idei de cadouri și pentru că și eu sunt dezorientată când vine vorba despre ce să le iau copiilor de ziua lor și îmi întreb tribul de mame, scriu despre asta aici, să fie inspirație pentru alte mame de fete.

În fiecare an de ziua copiilor, discutăm din vreme despre ce își doresc și ce putem face din ce își doresc. Pot alege între a primi bani, cadouri alese de ei, cadouri alese de noi, experiențe și aventuri, toate într-o limită de sumă.

În unii ani au ales să primească doar surprize, în alți ani aleg combinații de cadou ales, cadou surpriză și bani (dacă mai rămân), în alți ani au vrut aventuri și experiențe (am mers la Therme, de exemplu, sau la mare, la călărit sau la cățărat).

Petrecerile de ziua lor au fost mereu restrânse, nu suntem fani ai petrecerilor mari. Își invită doi, maximum trei prieteni, verișorul, fratele sărbătoritului cheamă și el un prieten și asta e.

Anul trecut am stat cuminți și am sărbătorit pe Zoom.

Anul acesta de ziua Sofiei am făcut o mică întâlnire în parc, cu gustări, tort și multă joacă afară. Fără animatori, fără muzică și fără program impus, pentru că am observat că cea mai mare bucurie pentru ei este să se joace liber. Nu au încăput toate prietenele Sofiei, am avut o limită de cinci copii, dar pe ele le va invita la joacă afară separat, în weekendurile ce vin.

Anul acesta, Sofia a avut o limită de cadou din partea familiei (noi și bunicile) de 600 de lei.

Și-a ales singură un Lego de 199 de lei, iar de restul i-am cumpărat ce am considerat că ar bucura-o. Vedeți în poză ce.

Cadouri Sofia 9 ani

Unele lucruri pe care le-am luat în timp, fiind atentă la ce știu că îi place și o preocupă, dar și ce știu că are nevoie. Pe altele le-am găsit plimbându-mă zece minute prin magazine sau le-am preluat din ideile prietenelor mele.

  • Pălărie, șlapi și costum de baie (visăm la Grecia vara asta)
  • Set de creație cu sclipici de la Djeco (de aici)
  • Set de făcut brățări (de la Smyk)
  • Trei rochii de bumbac de la H&M (la ofertă, 2 plus 1 gratis)
  • Joc de strategie Apple Twist de la SmartGames, de pe Colorazon.ro (acesta)
  • Un jurnal pufos, își dorea de mult (de la Smyk)
  • Un planor ușor pentru joacă în parc, pe plajă și la munte (Smyk)
  • Clame simpatice, că a decis (iar) că nu se mai tunde.

Aș fi vrut să îi iau și ceva accesorii pentru sport, dar are deja bicicletă, trotinetă, role, avem arc cu săgeți, palete de toate felurile, seturi de baschet și instrumente de înot, pentru trambulină și perete de cățărat nu avem loc, iar de pennyboard sau hoverboard e devreme, nu sunt pregătită să o văd cu mâinile sau picioarele în gips. 🙂

A fost foarte bucuroasă să descopere surprizele, a plecat cu majoritatea după ea la școală, să le împartă cu prietena ei.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

9 comentarii

  1. Este superbă colecția de cadouri… Chiar eram în căutare de idei pentru cadouri de Paste pentru fetița mea!
    Mulțumesc pentru inspirație!

  2. La mulți ani, Sofia, minune!! Sa te bucuri de familie, de viață și de cadouri! Miruna a împlinit 9 ani curând, a primit un set de cărți și o ieșire la o pista de Karting??. Te îmbrățișăm cu drag!

  3. Idee pentru viitor. Scumpa, dar beton: cart. Fie-mea are de la nici 2 ani, e greu sa pice de pe el, ca e ca are totusi 4 roti (nu zic imposibil, ca a mea s-a rasturnat odata cu cartul). Astea de varsta lor is bune si pentru tine, ca tot esti aschie. 😀

    • Anul asta i-am trimis nepoatei mele in ziua in care a implinit 9 ani un buchet de flori. A avut mare succes, s-a bucurat, s-a simtit speciala si a avut mari emotii cand curierul i-a inmanat florile direct ei.
      Nu e un cadou care ramane si este destul de costisitor, insa experienta si emotia cred ca au facut sa merite.

  4. La mulți ani Sofia. Ieri a fost și ziua fetitei mele, tot 9 ani a împlinit. I am oferit carti, un lego Friends si un jurnal de fericire si niște rochite de la matusa.

  5. Apropape ca imi dau lacrimile cand vad cadouri alese cu grija si dragoste pentru copii, eu nu tin minte sa fi primit vreodata ceva ce mi-am dorit cu adevarat de ziua mea cand eram mica. Retin doar cainele de plus de la 14 ani, identic cu al surorii mele de 9, lasat pe frigider fiindca eram certata cu mama, pana nu mi l-a inmanat am fost convinsa ca nici acela nu e pentru mine. Pana in ziua de azi ma streseaza sa fac cadouri, simt ca orice as lua e prea putin.

  6. In primul rand, Laaa muuultiiiii aaaaaaniiiii cu zâmbete și sclipici! ☺
    În al doilea rând, îmi place enorm simplitatea, gingășia și copilăria din acest cadou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *