16 podcasturi care s-ar putea să-ți placă

De vreo trei ani am descoperit podcasturile, iar în ultimul an am ascultat muuuuulte. Cât împăturesc rufele, cât alerg, cât sunt în mașină să iau copiii de la școală, cât stau la coadă ici sau colo, ascult, învăț, dezbat în capul meu, aud alte opinii, cunosc alte lumi, meserii, perspective. Mă ajută mult, așa că am făcut o listă cu preferatele mele, în română și engleză.

MindArchitect.ro by Paul Olteanu. Paul este trainer pe zona de neuroștiință, relații și bunsiness. Podcastul lui explică foarte clar lucruri legate de cum funcționează creierul, emoțiile, reacțiile, relațiile, felul în care ne construim realitatea, ce este stresul și cum îl combatem, totul bazat pe studii și date verificate. Îl voi avea pe Paul invitat în live-ul meu de marți, 15 iunie, sunt foarte nerăbdătoare. Podcastul acesta ar trebui oferit în școli pentru copii peste 12 ani, este aur curat pentru igiena emoțională!

Pe bune, podcastul revistei DOR conține interviuri realizate de jurnalista Andreea Vrabie cu oameni creativi din toate domeniile, adică actori, scriitori, artişti vizuali, întrebările sunt faine, oamenii sunt faini.

Podcastul lui Cristian Presură, știință explicată pentru necunoscători, pe teme de la fizică la vaccin, 5G, cosmos, inteligență artificială și alte minunății. Cristian Pressură, fizician și cercetător, e foarte simpatic, podcastul lui merge și pentru copii mai mari.

Katai Podcast este un podcast despre marketing și business, Robert are invitați valoroși, cu idei bune (spre surprinderea mea, am fost și eu invitată să particip, aici este episodul cu mine).

Podcast cu Diana de Diana Vijulie. Diana este psiholog și blogger de parenting, e o tipă foarte caldă și bine documentată care tratează teme legate de binele nostru emoțional și de relația cu copiii noștri.

Pauza de bine cu Cristina Oțel e un podcast de dezvoltare personală și psihologie, Cristina, care e blogger și coach ține și cursuri de depășire a convingerilor limitative.

Cu capul în nori de Alexandra Stănescu este un podcast pe teme actuale, Alexandra este jurnalist Europa FM și tratează teme precum dreptatea pe rețelele sociale, pandemie, generozitate.

Jocurile minții de Raluca Anton este un blog despre emoții, anxietate, autocunoaștere, Raluca Anton este un foarte bun psiholog și psihoterapeut, propune tehnici de introspecție și calmare, precum și dezbateri cu persoane cunoscute despre echilibru emoțional. Raluca mi-a făcut onoarea de a mă invita într-unul dintre episoade.

Zest de Sabina Varga este un pocast de interviuri cu oameni creativi pentru pasionații de scris și citit, de exemplu Iv cel naiv, Tatiana Tîbuleac, Iulian Tănase, am fost și eu invitată la dialog (episodul cu mine este aici)

99% Invisible este un podcast despre design și inovație, foarte bine documentat și explicat.

Unruffled by Janet Lansbury este cel mai bun podcast de parenting în limba engleză despre parentingul pozitiv și respectuos. Vorbește despre emoțiile copiilor, despre limite, despre comportamente nedorite și despre cooperarea cu copilul.

Brene Brown Podcast, un podcast despre putere, vulnerabilitate, emoții, succes, despre și pentru leaderi din orice domeniu. Din când în când are și invitați extraordinari.

Michella Obama Podcast e un podcast despre viața de familie, despre compasiune, carieră, copii, sunt uneori dialoguri cu oameni celebri din US, preferatul meu e dialogul ei cu soțul, Mr. President. Are umor, e o femeie deschisă, caldă, îmi place mult.

Podcastul lui Esther Perel este despre calitatea relațiilor noastre acasă și la serviciu, despre pasiune, sex, fidelitate, încredere în cuplu

Unqualified by Anna Faris Interviuri cu actori, designeri, muzicieni, bucătari și sportivi din toată lumea despre talent, pasiune, viață de familie.

Hand in hand parenting este un podcast pentru părinți despre conectarea cu copilul și o viață de familie armonioasă (în engleză)

Photo by Melanie Pongratz on Unsplash

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4202

31 comentarii

  1. De când aspteptam aceasta postare pe blog. Mulțumesc! Marturisesc că am căutat cu lupa pe blogul tau recomandarile de podcast după ce am citit un comentariu de-ale tale pe pagina de Facebook, însă nu am avut succes să le identific pe toate. Încă o dată îți mulțumesc! Ești o inspirație pentru mine! Ești o minune de om!

  2. Meditatii. Filozofie si ceva mai mult de atat. Autorul isi face foarte bine treaba. Studiat, documentat si foarte simpatic.
    Istoria Romaniei realizat de Calina. O sa va indragostiti. Totul la superlativ!

  3. Mulțumesc, Ioana! Mă bucur că ai inclus Pauza de Bine în lista recomandărilor tale! ❤ Ce mai ascult eu în perioada asta pe lângă cele menționate de tine sunt: School of Greatness cu Lewis Howes, On purpose cu Jay Shetty, Fain & Simplu cu Mihai Morar.

    • ,, Țara bunilor,, – podcast romanesc. Te inspira sa fii mai bun.

  4. Buna, Ioana! Multumesc pt aceste idei de podcasturi, par interesante. Eu ascult deocamdata doar podcast-ul lui Andrei Rosca – ZeroPlus. Sunt curioasa cum asculti podcast-urile, ce aplicatie folosesti? Are si optiune sa maresti viteza de redare (optiune existenta in Youtube, facebook dar care nu am regasit-o la podcasturi)?

    • Eu folosesc aplicatia Castbox de 3 ani, cu ea am inceput si nu am simtit nevoia sa incerc altceva. Are si funcția pe care o doresti tu, poti seta sa mearga mai incet, mai repede, uneori si eu ascult la viteza 1.2x.

  5. The happiness lab de Laurie Santos se gaseste pe spotify si este despre stiinta din spatele celor mai multe tipare de comportament. Mi se pare foarte interesant pentru ca, desi am citit multe carti de psihologie, am aflat multe lucruri noi. De abia astept sa le ascult si pe cele recomandate de tine ?

  6. Mulțumesc pt. linkuri. Eu am ascultat cu plăcere – deși am descoperit acest podcast de la BBC Radio 4 de abia anul acesta – Grounded with Louis Theroux, o serie de dialoguri cu personalități din varii domenii, în perioada lockdown-ului.

  7. Chiar aseară in timpul live-ului mă gândeam sa iti scriu ce fain ar fi să fie si Paul Olteanu invitat!
    Mulțumesc si pentru restul recomandărilor.

    PS: in urma postării cu cartea Dog Man, am luat primele 2 volume pt copilul cel mare (in română pt ca nu le gasisem in engleza ) si le-a citit ambele intr-un singur weekend. Are 5 ani si 9 luni. Acum am comandat primele 6 carti in engleza dar mai durează pana vor ajunge. Am fost sceptica initial pt ca am cumpărat inainte toată seria Copacul cu 13 etaje care are un limbaj cam agresiv si situații ciudate. Dar am zis dacă Printesa Urbana recomanda Dog Man sigur trebuie să fie ok. Așa ca daca mai ai recomandări asemănătoare ok pt varsta asta, te rog să împărtășești cu noi 🙂

    • Sigur, ca da, Poptropica le-a plcut mult, Garfield, Asterix si Obelix sunt simpatice, cam astea sunt comic books pe care le-au citit ai mei in romana. In engleza sunt mai multe…

    • În engleza ma refeream, am uitat să menționez. Dar sunt binevenite si cele in română. Merge și el la o școală cu profil britanic (din România dar nu din București) si deja știe sa citească in engleza destul de bine de vreo 4-5 luni.
      Sunt multe cărți și m-ar ajuta sa știu direct care sunt mai ok să le iau ca am avut câteva experiente cam neplăcute cu unele.

    • Iti recomand carticustele.ro si readingcorner.ro, aduc carti SH din UK la preturi f bune si au multe titluri. Ivan le prefera pe cele Marvel cu super eroi, mai sunt cele din seria Ninja Kid, Timmy Fiasco, Sofia e prinsa de cele cu supereroine, Diana e una, Sand warriors (sau dancers) nu mai stiu, e alta, Amuleta, alta serie f populara.

    • Completare: dacă vreți sa vindeți din cărțile voastre de genul asta, mă ofer sa le cumpăr 🙂

  8. Multumesc mult, Ioana, pentru sugestii. Si le multumesc si cititoarelor care au completat lista. Ascult de putin timp podcast-urile lui Paul Olteanu, pentru mine au facut lumina pe niste subiecte care ma macinau de ceva vreme.

    Am inceput sa o ascult pe Raluca Anton astazi, informatia e bine structurata.

    Multumesc , din nou!

    • Da, Paul Olteanu a deschis o usa din casa mea, pe care nu as fi deschis-o niciodata!❤️

  9. Buna! Link-ul pt Esther conduce la podcast-ul de la Michelle…doar daca vrei sa verifici si tu.
    Toate bune!

  10. Malcom Gladwell’s „Revisionist History”, Modern Love (NY Times) si Bridgerton Official Podcast merita incercate si ele

  11. La țanc articolul!
    Vin și eu cu o recomandare: How to fail with Elizabeth Day, jurnalistă și scriitoare engleză, despre ce înseamnă successul și cât de mult ne temem de eșec, deși avem atâtea de învățat din greșeli! Are invitați atât de interesanți și merită ascultat tot!

    • Va ramane pe pagina de fb, ca toate celelalte liveuri, il urc si pe YT.

  12. Andrew Huberman, profesor de neurobiologie si oftalmologie la Standford are un podcast science-based excelent!

  13. Podcastul „Fain & Simplu” al lui Mihai Morar. Sunt episoade de cate in jur de 2 ore cu invitati cunoscuti dar pe care ai ocazia sa ii cunosti altfel. Discutiile sunt foarte profunde si inspirationale, jos palaria, recomand cu mare caldura, e o supa de pui pentru sufletul romanesc 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *