– Ce melodie se aude în capul tău chiar acum?

Ne uităm amândoi la mare, bate vântul, e cald și soare, dar e și răcoare cumva. Și liniște.

Mă așez pe vine, să ne fie inimile la același nivel, să ne uităm în același loc.

Îi simt șuvițele de păr peste fața mea, îmi intră în ochi. El nu clipește, se uită drept în față.

Îl întreb:

– Ce melodie se aude în capul tău chiar acum?

Nu se clintește, nu răspunde. Doar întreabă:

– La tine?

– La mine e Wrecked, de la Imagine Dragons.

– Dar, mami, e o melodie tristă, de ce ea?

– Nu știu, așa mi-a venit. Cred că e pentru că atunci când îmi e bine, ca acum, mă gândesc cu dor la tata și la bunicii mei, aș fi vrut să fie și ei aici, să ne fie bine împreună.

Dă din cap. Nu spune nimic. Ține ochii în mare. Aștept. Știu că-mi va răspunde când va fi sigur că pot să aud ce-mi spune.

– La mine e ceva necunoscut. E o melodie care acum s-a născut. Poate că o să ți-o cânt odată.

– Despre ce e?

– E despre cum uneori ești foarte fericit și îți vine să cânți, dar nu scoți niciun sunet, ca să nu se sperie.

– Fericirea?

– Sssst, mami, e mai bine să nu mai vorbim.

Am rămas lângă el, mi-am mutat ochii acolo unde priveau și ai lui, undeva în spate o auzeam pe sora lui dezbătând ceva interminabil cu taică-său, părul nostru era amestecat de vânt, în capul meu suna chitara, la el nu știu ce era, dar bănuiesc că tot o muzică, mereu e cu muzică în capul meu, stările mele au soundtrack, la fel au și textele și cărțile pe care le scriu, fiecare capitol curge pe câte-o piesă, cred că și pentru tata era la fel, cred că și pentru fiul nostru e la fel.

Ne întrebăm ce melodie avem în cap în tot felul de momente, e felul nostru de a sta împreună în același loc, care e doar al nostru. Uneori sunt prostii, alteori e exact ce-ar fi ales un editor muzical pentru scena de film pe care o trăim, așa mi se pare.

Mă bucur că firul muzicii noastre merge mai departe.

Poză de Dana Munteanu
Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4175

7 comentarii

  1. Tristă-netristă și pe mine tot Wrecked mă bâzâie zilele astea. Poate pentru că o ascult foarte des? ?‍♀️? E superbă melodia!
    Și bună idee de conectare cu copiii ?

  2. Eu mai mult cu Follow You – Imagine Dragons in ultima perioada. Poate pentru ca vocea ma mângâie pur și simplu la suflet, poate și mai mult pentru ca printre versuri se regăsesc împlinite cele mai tari dorințe, sprijinul necondiționat pana la capatul lumii si imbărbătare… eh… si eu ca omul, cu ale mele.
    Ca si tine, si viața mea e cu soundtrack, si parca e mai intensa asa. Dar te-ai oprit vreodată sa te gandesti la cât de mult ne influentează muzica pe care o ascultam? ? Prima oară când auzisem de trebusoara asta mi se parea ușor SF … dar muzica e viata, se știe, deci te ridica sau te coboară, atât de magica este ? uimitor cum atitudinea noastra fata de ceea ce se intâmpla in zilele noastre se schimba dupa playlist. Pe testate…. Eu când sunt trista imi conced câteva piese de jale si apoi numai muzica vesela ascult ??

    P.S. Iv, dragule, nu știu ce mi-ai făcut, dar sunt total cucerita de tine. ?? ?

  3. Wow, ce interesanta e lumea dintre urechile fiecarui om! Eu cred ca as innebuni daca nu as avea liniste in interiorul capului meu. Si citesc acum ca sint oameni la care muzica insoteste toate gindurile…. Sint fascinata!!!!

  4. Ma scuzati, dar sint curioasa de ceva, Ioana. Eu am o meserie in care trebuie sa scriu texte (tehnice, si intr-o limba straina). Daca aud muzica cu versuri pe care sa le pot intelege atunci cind trebuie sa concep textele mele, am impresia ca parca imi trage cineva presul de sub picioare, pur si simplu nu pot face cele doua activitati impreuna. Trebuie sa imi ‘aud’ in minte textele in timp ce le scriu. Cum e la tine, Ioana, sa scrii creativ, in timp ce iti rasuna muzica in cap?

    • Hm, depinde de muzica, unele ma incurca, altele ma inspira. Cand scriu la carti, de obicei ascult mult jazz si muzica instrumentala fara voce.

  5. Traversam BG spre Thasos acum vreo 7 zile. Cautam un radio, să treacă timpul mai ușor, că era 4 dimineața. Găsesc Z-Rock Stara Zagora. Începe o noua piesă, nu știam cum sa deschid Shazam mai repede. Era The Black Keys – Going Down South… s-a dovedit a fi una dintre obsesiile muzicale din această vacanță, pe lângă ceva piese pop grecești…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *