40 de cărți de iarnă pentru copii (3-8 ani)

Zilele trecute am făcut curat iar în biblioteca copiilor. Pentru că e un organism viu, pentru că mereu cumpărăm și primim multe titluri, iar ei își schimbă și preferințele, și nivelul de lectură, e nevoie ca o dată la trei, patru luni, să scoatem sutele de cărți din bibliotecă (sunt pe două rânduri), să punem deoparte ce donăm prietenilor, școlii și verișorilor, ce trimitem la biblioteci și grădinițe, și ce păstrăm.

Cu acest prilej, am grupat într-un raft cărțile de iarnă și de Crăciun, să vi le arătăm și vouă. Le-am ordonat pe edituri, să vă fie mai ușor dacă doriți să le comandați. Urmează reduceri mari de Black friday și pe Elefant, și pe Libris, și pe site-urile editurilor, care au reduceri de 50-80%.

Editura DPH

Editura Univers

Seria de Crăciun a lui Matt Haig, Un băiat numit Crăciun, Fetița care a salvat Crăciunul și Eu și Moș Crăciun sunt delicioase, merg de la 5-6 ani în sus, citite de părinte sau de la 8-9 ani în sus pentru cei care citesc singuri.

Foarte frumoase sunt cărțile de iarnă are Victoriei Pătrașcu, Scrisori din Laponia și Zăpardul lui Alec Blenche. Tot de la Editura Univers este și Ursul meu cel mare și ursul cel mic, poveste despre iubirea unui tată pentru fiica lui.

Și urmarea Victoriei Pătrașciu, Cum a salvat Tălpici Crăciunul, e drăguță tare.

La Univers au mai apărut acum Trolul furios, Un Crăciuni urmarea, Tălpici, și Crocodilul și girafa așteaptă Crăciunul, dar și Henri și Henrieta, sărbătoresc Crăciunul (o serie nouă foarte haioasă).

De la DPH, avem Cei trei poznași și Oaspeți neașteptați.

Tot de la Didactica, clasica poveste cu Moș Crăciun, Magia Crăciunului, cu ilustrații tradiționale superbe.

Tot de la DPH mai avem Crăciunul cu poștașul vesel și O multașteptată scrisoare de Crăciun.

Foarte simpatică este și Povești de Crăciun de Crina Mictariu cun ilustrații de Lafinia Trifan, e redusă la 14 lei pe site-ul editurii DPH.

Dar și Spiridușul Mură, Cum a învățat Șoricilă valoarea prieteniei și din seria Ursoc și Cavalerilă, O petrecere minunată de Crăciun.

Seria de Crăciun cu ursulețul simpatic e tare faină, noi o recitim în fiecare Crăciun de vreo patru ani. Emoție de Crăciun și Domnul Zăpadă sunt foarte frumoase!

De la Cartea copiilor vă recomandăm Moș Crăciun și Lupul cel mare și Lupul cel mic, frunza care nu voia să cadă.

Mai avem 24 de povești de citit înainte de Crăciun (Nemi), Dorința de Crăciun (Nemi) și Zile de Crăciun.

Îndrăznesc să povestesc și despre cărțile mele de Crăciun, Crăciunul perfect al Emei, Cuminte de Crăciun cu Ema și Eric, Caietul de Activități de Crăciun cu Ema și Eric.

Și cea mai nou apărută, Mami și Tati se poartă ciudat de Crăciun!

De la Univers Enciclopedic Junior avem Liniște, vreau să dorm!

Mai avem și această ediție din Crăiasa zăpezii, foarte frumos ilustrată.

Sperăm să vă fie de folos!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4196

7 comentarii

  1. Atât de binevenita lista!
    Luna asta credeam că pun stop achiziției de cărți ( am ajuns la ~ 1000 lei), daaar, cum sa te oprești? ?
    Mulțumesc frumos!

  2. Iti multumesc din suflet pentru lista, e de mare ajutor, multe din titluri nu le avem.
    Din 2015, cumparam carti din tara si blogul tau e sursa mea de inspiratie. Pentru ca tot ce recomanzi e pe placul nostru. Suntem norocosi ca putem primi recomandarile tale. As indrazni sa fac si o mica precizare: de-a lungul anilor am observat cu mare bucurie – calitatea cartilor primite din tara e tot mai buna. Daca in primii ani ni se rupeau repede legaturile, foile cadeau si chiar editiile cartonate se uzau prea repede, acum (de prin 2017/18) totul pare mult bine ‘legat’ si lucrat.
    Pentru noi, parinti expati in Cehia sa avem acces la carti in limba romana, de calitate buna e mare lucru. Avem 3 baieti si asa ca ne bucuram sa vedem imbunatarire si pe partea asta (continutul e bun, asta nu a fost problema niciodata). S-ar putea ca observatia mea sa fie gresita si poate alta lume are alta experienta cu cartile, asta e doar ce am simtit noi de-a lungul anilor

  3. Bună Ioana! Fetita mea de 7 ani, adooooră cartile tale, cumpar in continuu?! Multumim ca existati familia Pofticiosilor? o imbratisare mare, mare si multa sănătate!!!

  4. Bună, Ioana
    Mulțumesc frumos pentru listă.
    Te rog frumos de îmi poți recomanda din aceste cărți ceva ce se potrivește pentru vârstă de 2 ani. Am „Craciunul perfect al Emei”, ” Cuminte de Craciun cadouri surpriza pentru Ema și Eric” și „Lama Lama de Craciun” .
    Mulțumesc,

    Si multumesc din suflet ca tot ce scrii pentru noi ne/mă ajuta enorm. Chiar și cărțile tale „O să te țin in brate cat vrei tu si inca o secuda” (abia am terminat-o) și ” Copilul tau ,Parintii tai, Tu” (inca mai am de citit din ea),sunt pansament pentru mine.
    Ești minunata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *