5 idei de jocuri pentru copii de 5 – 10 ani perfecte drept cadou de sărbători (reducere, giveaway, P)

Foarte greu mi-a fost să fac un top al acestor jocuri, pentru că sunt foarte diferite între ele, foarte diferite de tot ce am mai jucat până acum, foarte amuzante și ușor de înțeles și de iubit! Avem un X și Zero cu personaje care se înghit unele pe altele, o căsuță de șoricei cu veioză, în care se pierd obiecte, iar jucătorii le reperează pe ferestre mici (Doamne, genială ideea!), un fel de toci modern (mai știți toci, jocul de cărți de pe vremea noastră?), în care toți jucătorii spun pe rând câte un cuvânt anume, avem și un joc tip Dobble, doar că e de cultură generală cu animale, plus un joc clasic de memorie.

Jocuri distractive și educative de la Deajoaca.ro pentru copii peste 5 ani

Le-am jucat pe toate de multe ori, două dintre ele sunt de mici dimensiuni, așa că le-am luat cu noi în parc și ne-am jucat și acolo, dau dependență! Sunt curioasă care dintre ele va fi evergreen, cum au fost de exemplu Pengoloo, Woolfie sau magneticele, cu care ne jucăm de mulți, foarte mulți ani!

Vă povestim un pic despre ele, le și vedeți la stories. Avem și reducere de 10% la ele cu codul printesa, sunt toate pe Deajoaca.ro AICI, avem și un giveaway cu ele, AICI. Premiile sunt (la alegere):

1-Căsuța șoriceilor și Taco;

2- Gobleții și Taco;

3- Comoara Dragonilor și Quizoo

Încep cu preferatul Sofiei, Gobleții! Merge de la 5 ani în sus! 107 lei redus

Gobleții, auzi! Și da, e chiar mai amuzant decât sună!

Gobleții

Regula de bază e cea de la X și Zero, doar că fiecare jucător are 6 gobleți de mărimi diferite, care pot înghiți gobleții adverși!

E un joc de strategie foarte simplu, dar extrem de isteț! E și un joc care stimulează memoria, pentru că poți și muta gobleții pe spațiul de joc, dar dacă ai uitat că ai în burtă unul mai mic, de culoare opusă, și adversarul tău face linie, ai pierdut!

Am jucat de zeci de ori cu ambii copii și niciun joc nu a fost la fel cu cele anterioare!

Jocul conține patru baghete din lemn pentru a crea spațiul de joc și 12 gobleți din lemn în două culori. Au și păr! :))

Preferatul lui Ivan: Cursa șoriceilor (121,5 lei redus), potrivit peste 5 ani

Cursa șoriceilor

Mai întâi ne-am distrat construind casa șoriceilor, montând pereții și masa. Apoi copiii s-au jucat cu veioza cu temporizator. Apoi au pus șoricelul nostru adevărat în casa șoriceilor, Lila iubește labirinturile!

Apoi am citit regulile și am pornit la joc! E un joc de cooperare, toți jucătorii se folosesc de privirea lor de vultur și de memoria lor pentru a recupera obiectele furate de șoricei și ascunse la ei acasă!

Ideea e așa: prin gaura de deasupra, jucătorii aruncă în casa de carton cu camere care comunică prin uși jetoane din lemn. Apoi jucătorii zdruncină bine casa din lemn, iar jetoanele se plimba de colo colo. Când toată lumea e pregătită, un jucător pune lanterna în gaura din tavan și o pornește. Timp de 30 de secunde, jucătorii se uită pe rând pe geamurile înguste și încearcă să rețină ce obiecte de lemn sunt în care camere. Planșele de joc și alte jetoane sunt apoi folosite pentru a pune jucătorilor întrebări despre obiecte. Jucătorii răspund și câștigă sau pierd puncte la ridicarea acoperișului pentru a valida proba.

Dați un ochi la stories, să vedeți cum se joacă! Poate fi jucat în mulți jucători, până la șase!

Mi se pare atât de faină ideea!

Preferatul meu: Taco Pisică Capră Brânză Taco, 50 de lei redus

Jocul acesta e demență curată, am râs de ne-am prăpădit. E super mega simplu. Jucătorii zic pe rând ce cuvânt li se nimerește din succesiunea asta, Taco, Pisică, Capră, Brânză, Pizza care e fixă tot jocul, ca o litanie. În același timp, fiecare jucător întoarce și o carte din teanc în timp ce zice cuvântul care îi pică la rând. Când cuvântul de pe cartea întoarsă e același cu cel rostit, toți jucătorii trebuie să pună mâna pe cărțile deja întoarse, cine reacționează cel mai încet ia cărțile drept pedeapsă. Mai sunt și cărți surpriză, la care trebuie să faci alte gesturi, trebuie să fii atent la ce trebuie să spui și la cărțile și cuvintele tuturor, trebuie să fii rapid și alert mereu!

Genială idee, vă spun!

Al doilea preferat al copiilor: Quizoo, 60 de lei redus, potrivit peste 4 ani

N-am mai învățat atâtea despre animale din școala generală! Și ne-am și distrat!

Jocul e foarte simplu: cărțile au pe spate un simbol (Cel mai longeviv animal, cel care trăiește cel mai puțin, cel mai greu, cel mai ușor, cel mai lung și cel mai scurt), iar pe față au cinci animale. La fiecare rundă, se întoarce câte o carte, iar jucătorii trebuie să spună tare care dintre animalele de pe cartea cu fața în sus este răspunsul la întrebarea impusă de simbolul de pe spatele cărții de deasupra teancului. Cine dă răspunsul corect, câștigă punctul (cartea dezbătută). Pentru verificare, aveți cele trei scheme cu animalele din joc în ordinea greutății, lungimii și duratei de viață. Știați ce puțin trăiește leul?


Comoara dragonilor, 53 de lei, redus , potrivit peste 5 ani

Există în joc 49 de cartonașe cu cufere cu comori, diamante, roboți și jucării (ascunse de Dragon în peștera sa)! Jucătorii întorc cartonașele unul câte unul pentru a descoperi toate aceste comori. Dacă întorci din greșeală un Dragon sau un Păianjen, pierzi rândul și comorile deja adunate. Poți întoarce câte cartonașe vrei, pe rând, și le lași pe locul lor. Te poți opri când vrei, păstrezi ce ai întors, sau poți risca și mai întorci, să mai găsești și altele.

E un joc de atenție, memorie, dar și de strategie și curaj! Foarte faină ideea, și e bine făcut! Poate fi luat oriunde…

Acestea sunt, tare curioasă-s care vă face cu ochiul! O să vă distrați cu ele, garantat!

Nu uitați că până pe 6 decembrie avem reducere și la aceste jocuri pentru copii sub 5 ani! Sunt foarte frumoase!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4195

3 comentarii

  1. vai cat de faine sunt! Ce ma fac, cum gasesc si eu X si O varianta asta, e grozav si noi suntem fani mari X si O doar ca pe hartie. Cred ca voi scrie scrisoare mosului, ce sa fac…Noi locuim in Cehia, nu avem cum sa cerem livrare aici, sigur va costa o avere, poate prin posta ar fi mai ieftin, voi incerca ceva..Multumim mult. Daca nu reusesc sa comand, il voi face eu cumva: omuletii din carton si lemne am pt rama de joc – asa de tare ma incanta jocul numit Gobletii.

    • Buna ziua, se gaseste si in Cehia, incercati pe google cautare “goblici jedlici”. Daca nu il au pe stoc, eu merg saptamana viitoare in Romania si vi l pot aduce de acolo pe 13-14 decembrie. Numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *