12 idei de cadouri creative și amuzante pentru copii de 2-5 ani (reducere, giveaway, P)

Ce să mai și faci cu copii micuți, care nu au încă răbdare să facă LEGO, nici să stea liniștiți și să respecte regulile unui boardgame?

Am eu multe, multe idei! Toate sunt în zona creativă, amuzantă și educativă, jocurile sunt rezistente, frumoase, sigure, gândite special pentru copii micuți (brandul este Ludattica, am mai scris despre el, au produse foarte faine, pe care nu le-am regăsit în altă parte). Avem kituri creative cu vopsit, pictat, modelat, puzzle-uri cu câteva piese, avem construcții simple cu potrivit etaje într-o casă înaltă, avem un orășel de hârtie ușor și colorat, avem kituri de construit felicitări pentru toți prietenii! Sunt de toate pentru gusturi variate! Și avem și reducere la ele 10% până pe 6 decembrie, sunt toate AICI! Vă puteți bifa lista de cadouri pentru copiii micuți ai familiei! Mai jos am pus poze și detalii pentru fiecare joc/activitate în parte. La stories am pus și clipuri cu majoritatea!

Iar dacă vreți să și câștigați câteva jocuri, avem trei premii a două jocuri la alegere fiecare, la acest giveaway valabil până vineri seară!

Jocuri Ludattica pentru copii de 2-5 ani

SUS ȘI JOS – CASA MEA, joc de potrivire și manevrare potrivit de la 2 ani în sus (80,9 lei cu reducere)

Îmi place mult acest joc, pentru că e foarte simplu, iar ideea și modul de prezentare sunt originale și foarte amuzante pentru copii mici!

Mai întâi montați casa pe suport și introduceți pârghia de carton, care vă ajută să scoateți jetoanele când terminați runda de joc. Casa are mai multe etaje, la fiecare etaj e o cameră cu detalii specifice: avem garaj, living, bucătărie, dormitor, baie, fiecare cu culori de fond diferite. Slotul central al casei e gol, ca un puț al liftului. În acest spațiu, copilul trebuie să lase să cadă diferite jetoane, în funcție de cum vă jucați.

Sunt cinci acitivități de potrivire logică pe care le puteți face: copilul poate căuta prin jetoane imaginile care completează etajul, ca un puzzle, apoi trebuie să le pună pe rând la locul lor lăsându-le să alunece în spațiul gol. Poate apoi potrivi jetoanele cu obiecte în camerele în care acele obiecte trebuie să stea. Apoi același lucru cu diferite acțiuni (spălat pe dinți, mâncat, dormit), apoi mai sunt jetoane simple cu culori de fond sau culori de obiecte (acestea se execută cu atenție la laterala casei, nu la fațadă, ca cele anterioare).

Pe lângă faptul că jocul le antrenează atenția și gândirea, pentru cei mici e foarte amuzant și provocator să insereze jetoanele la locul lor, apoi să le scoată cu pârghia și s-o ia de la capăt. E posibil să dorească să facă asta de foarte multe ori la rând!

Sus-jos Casa mea îl găsiți aici, redus este 80,9 lei.

Orașul de hârtie, joc de construit și imaginat potrivit pentru copii peste 3 ani (89,9 lei)

Jocul include 180 de bucăți de hârtie imprimate cu forme și culori, pe care copiii le pot modela în forme 3D de cilindri, prisme și paralelipipede cu care să construiască apoi orașe suspendate, grădini, cartiere, ce vor ei. Există și forme de copaci, modele de străzi și parcuri, copiii se pot juca în mii de moduri create de ei!

Il găsiți aici, redus este 89.9 lei.


CREEAZĂ CU MINE: MODELE 3D DIN PLASTILINĂ, joc de modelat și creat pentru copii peste 3 ani (67 lei redus)

Și acest joc pornește de la o idee originală: combinarea plastilinei cu șabloane din carton!

Copiii pot folosi planșele pentru a face forme (împingând pasta modelatoare în spațiile libere și apoi scoțând-o să folosească obiectul obținut pentru a crea personaje sau decoruri sau pot folosi șabloanele pentru a construi avioane, insecte, mașini, case, flori, personaje de toate felurile.

Pasta nu se întărește la aer, trebuie ținută câteva secunde între palme pentru a se înmuia și a deveni flexibilă (vă recomand să o stocați în pungi sigilate, totuși).

Copiii pot combina cele patru blocuri de plastilină pentru a obține și alte culori, o pot refolosi de mii de ori și nu se întâmplă nimic dacă o și gustă.

După ce construiesc ce vor ei (ghidați de planșe sau de ideile din manualul de instrucțiuni sau doar de imaginația lor), se pot juca la nesfârșit cu ce au creat.

E o joacă de creație 3D cu posibilități nelimitate, fără riscuri, plastilina nu se lipește de textile și nu pătează.

Găsiți acest joc aici.

CREEAZĂ CU MINE: CREIOANE CERATE, potrivit pentru copii peste 2 ani (67 de lei redus)

Kitul acesta de colorat conține patru creioane cerate triunghiulare (făcute din ceară de albine), care sunt foarte ușor de ținut în mânuțele mici și grăsuțe, sunt foarte rezistente la rupere și nu murdăresc!

Veți mai găsi în cutie multe foi de colorat cu sugestii de decor și personaje, dar și o coală cu patru tipuri de texturi în relief pe care copiii pot exersa tehnica frottage, care constă în a plasa sub foaia de desen a celei cu textură, după care artistul freacă creionul de hârtie, apăsând ușor. Rezultă desene texturate, iar asta le place mult copiilor!


Puteți porni apoi în explorarea suprafețelor texturate de la voi din casă sau din cartier. Pereți, parchet, scoarța de copac…

Copiii pot observa ce se întâmplă cu grosimea liniei trasate în funcție de cât de tare apasă creionul pe foaie și de unghiul la care pun creionul pe hârtie, dar și de partea creionului pe care o folosesc pentru a desena.

În broșura cu instrucțiuni veți găsi câteva imagini care vă pot inspira.

Acest kit de desen este aici.

DUDÙ PUZZLE ÎN RAMĂ – ANIMALE DE LA FERMA, joc de puzzle pentru copii peste 2 ani (44,9 lei redus)

Acest joc conține trei puzzle-uri special create pentru copiii cei mai micuți. Au 2, 3, respectiv 4 piese ușor de așezat pe baza specială, tocmai pentru a ajuta copilul să învețe cum să facă puzzle. Partea faină e că ramele au loc special pentru agățătoare, așa că după ce copilul se plictisește să le mai facă, le puteți expune pe pereții camerei lui, ca un tablou de aducere aminte a vârstei la care a făcut primele lui puzzle-uri!

Sunt tare frumușele! Există mai multe modele, le vedeți aici.

RISC ȘI AVENTURĂ – FEREȘTE-TE DE CÂINE, joc de memorie pentru copii peste 3 ani (58,4 lei redus)

Acesta e un joc clasic de memorie: toate cărțile se întorc cu fața în jos și fiecare jucător întoarce pe rând câte două cărți. Dacă sunt diferite, jucătorul le pune la loc, dacă sunt la fel și fac o pereche, jucătorul câștigă cărțile și continuă să joace până când întoarce două cărți care nu fac pereche. Există două cărți care pot schimba jocul în mod neașteptat, una care amestecă toate cărțile de pe masă și alta care te face să pierzi rândul dacă o întorci.

Îl găsiți aici, noi îl avem pe cel cu pisici, dar există multe alte modele (cu pești, cu oițe, cu dinozauri).

PUZZLE DE LEMN – OCEANUL, potrivit pentru copii peste 4 ani (80,9 lei redus)

Jocul acesta are două variante, o dată puteți face puzzle-ul de lemn, care e foarte fain și provocator, apoi puteți identifica formele de animale (12 la număr) și le plasați pe suportul destinat fiecărui animal, după care puteți face o expoziție marină sau copilul se poate juca cu ele cum dorește.

Noi l-am făcut de trei ori la rând, ne-a luat câteva minute, apoi copiii s-au jucat mult cu animalele din lemn.

Jocul e aici, sunt mai multe modele pe site, nu doar cu ocean (junglă, pădure, unicorni).

PRIMELE MELE CULORI, PUZZLE ȘI POTRIVIRE CULORI, JOC POTRIVIT PENTRU COPII PESTE 2 ANI (57 DE LEI REDUS)

Jocul conține două puzzle-uri de podea cu piese mari, colorate, și 18 jetoane de culori diferite. Copiii pot exersa plasarea jetoanelor la locurile lor potrivite, în funcție de culoare. E foarte plăcut, stimulează orientarea în spațiu, abilitățile motorii și memoria.Îl găsiți aici.

Pictură cu degetele, potrivit pentru copii peste 2 ani, (67 de lei redus)

Foarte amuzant pentru copii va fi acest set de colorat cu palmele!

Cutia conține mai multe planșe de hârtie pretipărite sub forma unei farfurii cu tacâmuri și accesorii. Copilul își poate bălăci palmele în vopsea, apoi poate picta pe planșe ce dorește, fără să murdărească și altceva. Jocul mai oferă și sugestii despre a folosi felii de fructe sau legume pentru a picta cu ele pe foi, ce idee faină!

Vopseaua se spală ușor de pe piele cu apă caldă.

Jocul este aici.

Joc Montessori – Să vorbim în engleză, joc pentru copii peste 3 ani (81 de lei redus)

Bazat pe principiile educației Montessori, acest joc include 36 de cărți tip Montessori cu câte un animal desenat pe ele și denumirea lui în engleză, plus șase planșe cu sloturi detașabile. Copiii vor învăța să asocieze animalele cu numele lor în engleză și cu mediul în care trăiesc, totul în joacă!

Stickere creative – Unicornii Veseli, potrivite pentru copii peste 3 ani (34 de lei cu reducere)

Foarte faine sunt aceste plicuri cu stickere creative, setul de constructor și setul cu unicorni.

Copiii pot face plicuri și felicitări folosind hârtiile pretipărite, stickerele, literele si decorațiunile pe care le pot decupa singuri. Eu am primit deja șase plicuri sigilate, cu felicitări în ele!

Asta e, sper să găsiți lucruri care să vă tenteze printre acestea, eu vă garantez calitatea și rezistența lor, încă mai avem puzzle-urile Ludattica de anul trecut, pe unele le-am donat, de unele nu ne-am putut despărți, încă le facem și sunt în stare impecabilă. La fel și teatrul de păpuși din umbre, făcut din carton! Alte sugestii de jocuri în trecut am mai făcut AICI și AICI.

Nu uitați de reducerea de 10% și de giveawayul de AICI.

Săptămâna viitoare o să revin cu recomandări de jocuri de familie tot de la DeaJoaca.ro, am descoperit câteva bombă, nu altceva!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4195

4 comentarii

  1. Avem si noi un puzzle woody de la ludattica, pacat ca piesele sunt asa fragile. In rest ideea e foarte buna si rezultatul arata super, e o placere sa il faci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *