Șapte idei de jocuri pentru copii între 3 și 8 ani (p)

Avem foarte multe jocuri, dintotdeauna am avut, de când erau copiii mici ne jucăm tot felul de lucruri, îmi place și mie, le place și lor, petrecem mult timp pe covor la joacă, iar de când cu carantina asta, în ultima lună, timpul de joc s-a triplat. Am luat la rând tot arsenalul, de la scrabble la Monopoly, cărți, remi, Uno, Rat a tat, Exploding Kittens, Pinguini, vulpi, dinozauri, piticot, Twister, Dixit, puzzle-uri, pictat, plastilină, șotron pe balcon, fotbal în casă, plus cărți. Mereu ne întreabă lumea cu ce ne mai jucăm, și noi împărtășim cu drag idei de jocuri.

Am descoperit de curând un brand nou de jucării care ne place foarte mult și vrem să vi-l arătăm, știu că multe familii sunt în căutare de activități noi și frumoase. Sunt foarte bine făcute, desenele sunt minunate, iar prețurile sunt prietenoase, și am obținut și o reducere de 15% la toate toată luna aprilie!

Le-am prezentat mai jos în detaliu, cu texte și poze,  dar am făcut și un clip să le vedeți în acțiune! Sunt tăblițe de carton pe care copiii pot scrie cu creta, sunt multe puzzle-uri cu piese mari, și multe, cu o grămadă de detalii frumoase, e un teatru de păpuși cu umbre (senzație!), un joc cu animale pentru copilași peste 3 ani și un kit de creație cu puzzle cu tot. Ne facem de lucru cu ele de multe zile, puzzle-urile le-am făcut de multe ori, tăblițele sunt cărate de colo colo, folosite la școală, ca purtător de mesaje pentru prieteni, pentru desenat și făcut liste de dorințe, iar teatrul de umbre este așteptat și practicat seara de seară!

Dați click play dacă vreți să vedeți în trei minute rezumatul video al acestor jocuri simpatice! Dacă nu, aveți mai jos poze, linkuri, descrieri și prețuri.

Tăblițele Ludo de scris cu cretă, pentru copii peste 3 ani

Aceste tăblițe sunt foarte ușoare (din carton presat) și rezistente, copiii le pot ține în mâini fără să obosească. Sunt foarte bune pentru desenat, scris, creat orice, se pot șterge foarte ușor cu bucata de fetru inclusă (noi folosim un prosop de microfibră). E un obiect inspirat de filosofia Montessori, pentru că permite copilului să lucreze independent, să încerce de câte ori vrea, în ritmul lui.

Setul include patru tăblițe cu modele diferite (simple, cu linii de română, pătrate de matematică, puncte pentru desen), cretă colorată, fetru pentru șters tăblițele, șabloane cu formele de bază și un caiet cu multe sugestii de activități. Copilul poate, desigur, face ce vreți voi cu ele.

Noi am scris mesaje pentru prieteni pe care apoi le-am trimis în poze pe whatsapp, am desenat, ne-am scris scrisori unii altora, am jucat ghicitori în desene.

Acum le folosesc amândoi ca ciorne pentru școală, Ivan exersează literele, Sofia face înmulțiri și împărțiri pe ele.

Le găsiți aici, costă 68 lei dacă folosiți codul de reducere printesaurbana.

Puzzle-uri deosebite cu peste 100 de piese pentru copii de peste 5 ani

Primul l-am făcut pe cel din seria Micul detectiv. Imaginea e deosebit colorată, are detalii multe și cu logică.

Jocul vine și cu o lupă colorată și foarte ușor de mânuit de copii.

Am lucrat la el o jumătate de oră prima oară, apoi 15 minute, a treia oară sub zece minute. Acesta este cel numit Casa, are 108 piese. Ne-a plăcut foarte mult, am explorat detaliile din casă și din curte, scara, lămpile, materialele.

Seria Micul detectiv (cinci variante) este aici, costă 61 lei fiecare cu codul de reducere printesaurbana.

Apoi l-am făcut pe cel cu animalele în pădure, tot 108 piese, mai greu, pentru că lipsesc detaliile concrete, avem în schimb detalii de culoare, umbre, desen, care sunt mult mai subtile.

Seria Lumea poveștilor (cinci variante) este aici, costă 61 lei fiecare cu codul de reducere printesaurbana.

La final l-am lăsat pe cel mai dificil, cu New York, 150 de piese. Acesta a fost și preferatul nostru, l-am făcut de patru ori în trei zile. Ne-a provocat, dar nu ne-am lăsat. Am discutat despre New York, am pus piese cântate la saxofon, le-am povestit despre experiența mea acolo.

Mai sunt în seria Ocolul pământului Veneția, Roma, Londra, Paris și Moscova.

Le găsiți pe toate aici, costă 61.1 lei fiecare dacă folosiți codul de reducere printesaurbana.

Teatru de păpuși cu umbre, pentru copii peste 3 ani

Vai, ce nebunie este seara la noi cu acest teatru! Copiii abia așteaptă să se întunece, ca să pregătească scena.

Își fac planuri toată ziua despre ce va fi spectacolul lor, își notează replici. Apoi vând bilete prin casă, iar la 8 încep reprezentațiile.

Teatrul se montează doar la început, totul este din carton rezistent. Pânza se prinde pe cadrul de carton cu arici, personajele se pun în stâlpii laterali, iar decorul principal se poate schimba foarte ușor, copiii se descurcă singuri.

Setul include și o lanternă puternică și un suport de carton pentru ea, ca lumina să vină la unghiul corect pe ecran. Atenție, baterii în lanternă trebuie să puneți voi! Mai aveți în set, desigur, și 6 decoruri și 9 personaje.

Veți obține asta (ca să vedeți exact ce poate ieși, vă recomand să dați play clipului de mai sus):

Este recomandat peste 4 ani, dar eu zic că merge și de la trei, mai ales dacă cei mici sunt spectatorii! 🙂

 

Îl găsiți aici, costă 170 lei dacă folosiți codul de reducere printesaurbana.

Tombola animalelor, pentru copii peste 3 ani

Pentru copilașii mai mici, acest joc este foarte amuzant! Se poate juca în multe feluri, noi am explorat toată după-amiaza. Setul conține 50 de jetoane cu animale (20 de perechi de animale și 10 medalii pentru a ține scorul), 5 planşe cu habitate și instrucțiuni de joc. Se poate juca în 2 până la 5 jucători.
Mai întâi puteți ruga copilul să găsească habitatul fiecărui animal și să pună jetoanele pe planșe. Avem fermă, ocean, junglă, pădure, stepă.
Apoi puteți găsi perechile, punând jetoanele cu fața.
Apoi puteți juca bingo. Jetoanele intră într-un sac, fiecare jucător își alege câte un habitat, din sac ies pe rând jetoane, iar cine își completează primul planșa va câștiga!
Preferatul nostru este jocul de memorie. Punem toate jetoanele (în afară de medalii) cu fața în jos și apoi toată lumea întoarce câte două și le arată tuturor, sperând să identifice perechile.
Acest joc este aici, costă 61 lei fiecare cu codul de reducere printesaurbana.

 

Kitul creativ Atelier Picasso, Klimt sau Van Gogh

Și pentru copiii cărora le place să deseneze, acest kit format din puzzle și trusă de desen în stil cubist e foarte fain!

Noi nu am reușit să facem puzzleul, are piese prea mici și prea multe, daaar ne-am distrat o grămadă cu kitul de desen. Am citit toate informațiile din cărticică, apoi am lucrat împreună. A ieșit ceva superb, fix Picasso! 🙂

Kitul conține 252 de piese puzzle rezistente, din carton gros, o cutie cu 12 creioane cerate, o pânză, șabloane și cartea cu informații. Este recomandat peste 8 ani!
Le găsiți pe toate aici, costă 102 lei fiecare dacă folosiți codul de reducere printesaurbana.

Sperăm să vă fie de folos! Reducerea de 15% este valabilă toată luna aprilie la toate produsele brandului Ludattica de pe site. La comenzi de peste 200 de lei aveți transport gratuit. Iar dacă vreți să faceți un cadou de Paști cuiva, echipa Deajoaca.ro poate include în pachet un mesaj personalizat, scris de mână, cu vorbele voastre pentru cei dragi. Condiția e să plătiți comanda online (ceea ce e și normal, că doar n-o să trimiteți jucăriile cadou cu plata ramburs).

Noi o să mai luăm sigur puzzle-uri, ne vom întregi colecția încet încet!

Aveți grijă de voi!

 

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4197

14 comentarii

    • Buna Ioana!
      Mai intai de toate, iti mulțumesc ca ne bucuri si ne ajuti cu articolele tale! Acum, te rog, ajuta-ma sa gasesc un articol in care ai scris despre covorul/mocheta pe care va jucati asa frumos.. daca nu gresesc, am vazut anul trecut aici pe blog.. Multumesc!

  1. Te rog sa ne mai faci recomandări de jocuri. Am cumpărat câteva jocuri din cele recomandate de tine și sunt super interesante. Ma ajuta mult articolele tale pe tema asta. Având în vedere ca nu ne uitam deloc la TV, am aflat de ele prin tine. Îți datoram câteva ore de distracție.
    Mulțumim!

    • Buna, reducerea a fost valabila toată luna aprilie, acum a expirat din pacate.

  2. […] Despre brandul italian Ludattica am mai scris, am descoperit la ei în primăvară cele mai frumoase puzzle-uri pe care le-am avut vreodată (și avem mai multe), dar și alte jocuri de memorie, cu personaje, teatru de umbre 100% din carton. Nimic de plastic, toate foarte plăcute la atingere, cu prețuri foarte bune, disponibile pe Deajoaca.ro. Aici este articolul scris atunci. […]

  3. […] Asta e, sper să găsiți lucruri care să vă tenteze printre acestea, eu vă garantez calitatea și rezistența lor, încă mai avem puzzle-urile Ludattica de anul trecut, pe unele le-am donat, de unele nu ne-am putut despărți, încă le facem și sunt în stare impecabilă. La fel și teatrul de păpuși din umbre, făcut din carton! Alte sugestii de jocuri în trecut am mai făcut AICI și AICI. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *