8 idei de jocuri și activități de calitate și educative pentru copii de 2-8 ani (p)

Despre brandul italian Ludattica am mai scris, am descoperit la ei în primăvară cele mai frumoase puzzle-uri pe care le-am avut vreodată (și avem mai multe), dar și alte jocuri de memorie, cu personaje, teatru de umbre 100% din carton. Nimic de plastic, toate foarte plăcute la atingere, cu prețuri foarte bune, disponibile pe Deajoaca.ro. Aici este articolul scris atunci.

Vreau să vă arăt ce am mai descoperit de la ei. Recomandările anterioare rămân valabile, desigur. Avem și un cod de reducere de 25% până pe 13 noiembrie la ora 23:59 la orice produs Ludattica comandat pe deaJoaca.ro, codul este printesa25. Transportul este gratuit la comenzi de peste 200 de lei. Mă gândesc că puteți comanda mai multe jocuri pentru cadourile de Crăciun și Moș Nicolae.

Puzzle-uri cu imagini cunoscute din orașe celebre, 5+ ani

Aveam deja New York, acum am luat Barcelona, care ne-a dat de furcă, dar ne place când e greu! Am bibilit la el vreo 40 de minute, ce bucurie când a fost gata! Sunt foarte bine făcute, pe cel cu New York l-am făcut și l-am desfăcut de vreo zece ori, e ca nou.

Puzzle-ul are 50X70 cm, 150 de piese din carton tare.

Vedeți cât este de frumos!

Mai sunt în serie Roma, Paris, Moscova, Londra și Veneția. Le găsiți aici, costă 53,9 lei fiecare cu codul printesa25.

Puzzle-uri Micul detectiv: Marea, Spațiul, Orașul și Casa Mea, 5+ ani

Aceste puzzle-uri au culori foarte vii, imaginile sunt plăcute, când e gata, planșa are 50X35 de cm, 108 piese din carton gros.

Fiecare puzzle Micul detectiv costă 53,9 lei cu codul printesa25, le găsiți aici, sunt patru variante, noi mai avem și Casa mea, care e foarte fain!

Sandwich Time, joc de cărți de atenție, foarte amuzant, 5+ ani

Sandwich Time este un joc de cărți super amuzant, ne place foarte mult! Fiecare jucător extrage o rețetă de sandwich, se uită bine la ea, apoi o pune deoparte și încearcă să găsească în grămada de cărți ingredientele senvișului lui, așa cum a reușit să le memoreze. Fiecare jucător întoarce când e rândul lui o singură carte, pe care o arată tuturor. Dacă nu îi trebuie, o pune la loc și o poate lua cine are nevoie de ea și știe unde a fost lăsată. Dacă extragi cartea cu viespea, jucătorii fac schimb de rețete și ingrediente și o iei de la capăt să construiești ce nu a terminat celălalt. Câștigă cine face primul corect sendvișul!

E super amuzant când dai peste viespe și pierzi tot ce ai construit! 🙂

Sandwich Time este aici, costă 35.97 lei cu codul printesa25.

Castelul instabil, joc de construit și dărâmat castele din cărți de joc, 4+

Mereu m-a fascinat castelul din cărți de joc și mereu am visat să pot construi unul super înalt!

Acest joc are cărți mari, din carton rezistent, cu care poți construi un castel uriaș. Jocul mai are și un zar, cu care dai când extragi piesa de acoperiș cu personaj pe ea. În funcție de ce dai cu zarul, vei încerca să distrugi castelul adversarului suflând pe el, furându-i o carte, mișcând podeaua. Piesele componente sunt foarte fain făcute, e o plăcere să construiești, să dărâmi și să construiești iar!

Castelul instabil este aici, costă 71.25 lei cu codul printesa25.

The perfect Fake, joc de cărți cu picturi celebre, originale și false, 7+, 35.9 lei

The perfect Fake este un joc care învață copiii să deosebească picturi celebre de falsuri ale lor. În pachet sunt 33 dintre cele mai cunoscute capodopere ale artei, în varianta fake și originală. Fiecare jucător trebuie să identifice rapid care e falsul și care e originalul, le colecționează, apoi au loc negocieri pentru a scăpa de falsuri.

Jocul antrenează atenția la detalii, cunoștințele în pictură, spiritul de observație, dar și memoria. Se poate juca de la 7 ani în sus, inclusiv cu adulții!

The perfect fake poate fi comandat de aici și este 35,9 lei dacă folosiți codul printesa25.

Set origami de construit moriști din hârtie, 5+ ani

Noi nu suntem prea buni la origami, dar acest kit a fost foarte ușor de făcut, iar moriștile pe care le-am realizat cu mâinile noastre sunt foarte faine!

Această activitate sporește concentrarea, ajută la dezvoltarea abilităților motorii și a logicii. În plicul de fetru (pe care îl puteți folosi ulterior și la alte lucruri) veți găsi 12 coli de hârtie ilustrată, specială pentru origami, bețele pentru moriști, sistemele de prindere și instrucțiunile.

Există și seturi de construit bărcuțe, avioane, fluturi, animale de casă și monștri. Fiecare set origami poate fi comandat de aici și este 35,9 lei dacă folosiți codul printesa25.

Joc de memorie cu pisici, 3+ ani

V-am mai zis că suntem topiți după jocuri de memorie, cele în care trebuie să găsești perechi în cărțile așezate cu fața în jos. Copiii sunt foarte buni, mă uimește memoria lor!

Acesta joc e cu 20 de perechi de pisici de toate felurile, și cum noi iubim pisicile… Ați înțeles ce vreau să zic.

Pet memo cu pisici poate fi comandat de aici, costă 35,9 lei cu codul printesa25.

Puzzle cu animale Baby Logic pentru copii de 2-3 ani

Copiii trebuie să potrivească cele 10 perechi de animale cu mâncarea lor preferată. Piesele sunt autocorective, ceea ce înseamnă că pot fi puse împreună doar dacă sunt cuplate corect. Imaginile sunt foarte frumoase!

Jocul puzzle Ce mănâncă animalele poate fi comandat de aici, costă 35,9 lei cu codul printesa25.

Kit de personalizat un album cu poze și amintiri, 7+, 112,49 lei

Scrap book este un kit cu toate cele necesare pentru ca cei mici să-i construiască un album cu amintiri. Sofia a lucrat multe zile la el și încă mai are. Kitul conține pagini din carton gros pentru album, coperți, 12 coli colorate, un foarfece cu lamă în zig-zag, creion, lipici, panglică din satin, elastic, autocolante, stencils și hârtie decorativă. Copiii pot pune în album poze, plante presate, crenguțe, bucăți de material, decupaje din reviste, e o cale foarte faină de a le stimula creativitatea și de a-i învăța să-și arhiveze amintirile cumva. 🙂

Scrap book poate fi comandat de aici, costă 112,49 lei cu codul printesa25.

Sper să vă fi dat idei multe de cadouri de Crăciun și Sf. Nicolae! 🙂

 

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4195

6 comentarii

  1. Da, unele jocuri par foarte interesante. Dar nu înțeleg de ce 2-8 ani. Mi se pare foarte aleatoriu. Fiica mea are 8,7. Nu vad de ce nu am putea juca aceste jocuri peste 5 luni
    Noi suntem fani Dixit, Scrabble și ..tabinet ?

    • desigur. dar vreau sa spun ca unele jocuri se preteaza si copiilor ceva mai mari, si „2-8 ani” poate descuraja parintii de copii peste 8 sa intre sa se uite la idei 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *