Cuptorul de prăjituri Cake Factory de la Tefal: copiii fac prăjituri singuri! (Review, P, reducere)

Cuptorașul de prăjituri, așa-i zic copiii lui Cake Factory Delice de la Tefal! Tare e simpatic acest cuptoraș, facem ce facem și tot îi dăm de lucru!

Iată negresa cu nuci coaptă la Cake Factory Delice.

Negresă cu nuci la Cake Factory Delice

Iată și minichecurile.

Mini checuri cu zmeură la Cake Factory Delice

Dar și bărcuțele cu ciocolată.

Și brioșele cu ciocolată.

Brioșe cu ciocolată la Cake Factory Delice

Cake Factory e un aparat electric isteț care coace tot felul de prăjituri, brioșe, tarte și checuri, fără pericol de foc sau ardere, fără preîncălzire și fără risc de a carboniza prăjitura pentru că ai uitat de ea!

Am povestit mai jos de ce ne place, am pus și un clip în care vedeți cum arată și ce poți face cu el, de fapt, ce am făcut noi cu el până acum, iar la final avem și o reducere pentru cei care doresc să-l cumpere. Mi se pare o idee faină pentru casele în care copiii iubesc să gătească, poate fi de asemenea un cadou interesant pentru un adolescent care cochetează cu ideea de gătit, pentru o bunică sau un tată pasionat de prăjituri.

Cake Factory de la Tefal

Unul dintre principalele motive pentru care îmi place acest cuptoraș (am pus mai multe motive mai jos) e că nu e foarte mare: practic, faci dulce puțin și bun, pe care-l consumi pe loc și cel mult a doua zi, apoi iei o pauză! Mereu am avut o problemă cu tava mare de la cuptor, care e MAAARE și te tentează s-o umpli (dacă tot muncești să faci ceva dulce și devastezi bucătăria, barem să iasă mai mult), apoi te simți vinovată să arunci ce nu se mănâncă în primele două zile și uite-așa mai pui un kil pe fund!

Cel mai mare avantaj al lui Cake Factory este însă că poate fi folosit de copii fără stres și probleme!

Mai jos vedeți cum ne-am jucat noi cu el în ultimele săptămâni, am pus și la stories câteva clipuri. Click play, are un minut și jumătate filmul.

Dacă aveți copii care doresc să bucătărească, o să le placă mult acest cuptoraș electric!

Noi îl avem de vreo două luni și am copt în el diverse variante de prăjituri și gustări sărate. Preferatele noastre sunt mini-checurile cu zmeură sau afine, porții perfecte de luat la școală, bărcuțele cu ciocolată, negresa cu nuci coapte și lava cake.

Am folosit mult cartea cu rețete inclusă în cutie, dar există și aplicație gratuită (Cake Factory îi zice) pe care sunt și mult mai multe variante de rețete (inclusiv tematice, de ex. Halloween, Crăciun, Paști etc), dar am și improvizat, ieri am făcut, de exemplu, o omletă cu ardei și trei tipuri de brânză, a ieșit delicioasă!
Aplicația Cake Factory este disponibilă pentru Android și iOS, linkuri mai jos:

Iată principalele avantaje ale acestui cuptoraș drăguț:

  • Poate fi folosit în siguranță de oricine, inclusiv de copii (mai mari de 6 ani, aș zice eu, sau mai mari de 3 ani dacă sunt asistați). Cum mă văd copiii că-l scot din debara dau năvală peste mine să ajute, vin cu idei despre ce să punem și cum să ne mai jucăm cu ingredientele, ei singuri programează temperatura și timpul, iar când bipăie de final, vin să ridice capacul, să vadă ce-a ieșit! 🙂 O singură dată a ieșit ceva mai puțin arătos (tarte tatin), dar care a fost foarte bun, s-a mâncat în mai puțin de cinci minute.
  • E micuț (33 cm pe 30 cm pe 17 cm) și ușor de depozitat, nu e greu de cărat de colo colo de mânuțe mici
  • Nu face abur, căldură sau miros (doar foarte puțin), poate fi folosit fără probleme și vara
  • Are o tavă pentru prăjituri tip negresă, set de șase tăvi pentru checuri și set de șase forme pentru brioșe. Tava merge curățată în mașina de spălat vase, formele mici de chec și brioșe nu
  • Rețetele din ghidul de gătit inclus în pachet sunt toate foarte simple și cu puține ingrediente de genul celor pe care le ai mereu în casă. Amesteci ingredientele, alegi programul presetat sau introduci manual datele (temperatura și timpul) și mergi în treaba ta, nu e nevoie să întorci tava, să verifici dacă nu dă pe-afară etc. PONT: eu mereu pun jumătate din cantitatea de zahăr și mereu iese foarte bun!
  • Se încălzește imediat, se răcește imediat
  • Aplicația include peste 100 de idei de rețete, le poți adăuga și tu pe ale tale, poți alege rețete în funcție de ce ingrediente ai în casă.

Iată și panoul de control: ai programe presetate, sau modul manual, săgeți să navighezi între ele și tot cu ele reglezi și temperatura de coacere, buton de pornit/oprit și de start/OK.

Pentru că e mic și puternic, se încălzește repede, are nevoie de cam un minut să ajungă la 180 de grade. Așa arată fără tăvi în el.

Mai multe detalii despre Cake Factory găsiți aici.

Cum spuneam la început, avem și o reducere fulger la Cake Factory Delice pe eMAG.ro, valabilă de azi, 17 ianuarie, până pe 23 ianuarie, extra 10% reducere cu codul PRINTESA, AICI.

Știu că multă lume îl are deja, sunt curioasă ce mai faceți la el!

Iar dacă aveți întrebări, aici suntem!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4224

4 comentarii

  1. Îl am de ceva timp dar alt model, tavile pentru prăjituri individuale sunt din silicon și nu are program de sufleuri. De când cu grupul tefal tot cumpar ce se poate. Imi place de mor asta mic, e adevărat ca copiii se descurca și tot, facem împreuna gustările pt școala sau diverse ocazii. Trebuie totuși sa ma intorc cu picioarele pe pământ și sa zic ca pt romani și situația noastră acest aparat e un moft. Personal l-am ales cadou cu o anumită ocazie din partea familiei, de obicei astfel de aparate le cumpar in rate, nefiind totuși o familie “ la limita”financiar. Nu mi-as permite 800 lei intr-o luna pe un astfel de aparat. Acum câțiva ani era de neconceput sa dau 800 lei pe un aparat care face doar niște dulciuri, abia am dat 150 pe slowcooker la vremea aia. Uneori ma mai surprind și eu recomandând una sau alta unor persoane care trăiesc cu buget extrem de limitat, deși au studii superioare și servicii considerate bune. Astea sunt vremurile, ce vreau sa zic e ca e ok dacă nu îl cumpara nimeni, e un aparat fain, drăguț, ușor de folosit dar departe de a fi indispensabil intr-o bucatarie, dacă pare ca strica la bugetul familiei – se poate trai bine-mersi și fără el, mai curând un Tefal One Pot este necesar la casa omului. Trebuie avut un vedere și consumul, in condițiile in care energia electrică s-a scumpit atat.
    Ce imi place la aparat: fiind probabil concept din afara, are foarte multe retete fără gluten și mi se pare bine-venit in familiile in care exista un celiac. Unele retete din aplicație mi se par puțin ciudate, la altele sunt erori in aplicație ( apar pe parcurs ingrediente care nu se regăsesc in lista initiala). Mi se pare ca aluatul de briose este mereu cam dens pentru ce cred eu ca ar trebui sa fie un aluat de briosa. Imi place cum iese lava-Cake, pentru prăjituri cu interior moale chiar merita.

  2. Nu am făcut decât retete dulci, aplicația tot așa are. In afara de faptul ca modific cantitatea de zahar, in rest respect rețeta și ies minunat. La cele sărate cum faci? Rețete uzuale, setezi totul manual? Fără nicio modificare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *