Cum am câștigat aproape o oră pe zi pentru cărți: aplicația de audiobooks și ebooks Voxa (p)

În poza asta citesc rezumatul cărții Atomic Habits în Grădina Japoneză, după ce am dus copiii la școală.

Ascult o carte în parc, cu mâinile în buzunare

De când mergem mult cu bicicleta, am citit următoarele:

  • Ce spun eu și ce înțelegi tu, de Deborah Tannen
  • Animal și Trei femei, ambele de Lisa Tadeo
  • Doamna Pylinska și secretul lui Chopin, de Eric-Emmanuel Schmitt
  • Atomic Habits, de James Clear
  • Înconjurat de idioți, de Thomas Erikson

Înainte de asta, am mai citit la volan, în avion și în timp ce găteam sau adunam rufe și Gândește ca un călugăr, de Jay Shetty.

Ei, nu le-am citit, dar le-am consumat, le-am devorat, le-am parcurs de la început la final. Le-am ascultat.

30 de minute pe zi câștigate în cărți, când mă întorc dimineața de la școală după ce las copiii și când mă duc să-i iau după prânz. Ascult cărți în timp ce merg pe bicicletă, cu o cască doar, ca să aud și traficul.

Acum câteva zile am trecut printr-o intervenție chirurgicală cu anestezie locală. Ca să nu aud ciocanele la mine-n cap și-n dinți, am ascultat o meditație, Tihna sufletească, de Adriana Spătaru.

Am mai ascultat și câteva rezumate. Varianta asta mi se pare foarte bună pentru cărțile de dezvoltare personală, care nu-s despre frumusețea scriiturii sau despre atmosferă, ci despre ce idei importante reții și folosești să-ți schimbi viața.

Apreciez în continuare foarte mult și tăcerea. Cred că e important să nu ne umplem fiecare minut liber cu ceva.

Știu că e concurență mare, că mereu ni se pare că alții sunt mai informați, mai destepți, mai la curent, că alții citesc mai mult, eu vreau să vă spun că degeaba citești sau asculți mult dacă nu mai știi să stai cu tine.

Ce recomand eu este o fină balanță: somn, aer curat, muncă, iubire, pauze de citit, pauze de ascultat, pauze de nimic, pauze de clătit ochii pe internet la filme, rochii, vacanțe.

Ei, dacă mai aveți loc în viața voastră de ascultat cărți și de citit ebooks, vă recomand aplicația Voxa (disponibilă pe iOS și Android, dar și online, în browser). Cu ajutorul ei am reușit cele de mai sus și mă simt câștigată. E o aplicație românească dezvoltată de o echipă tânără, care a reușit deja să strângă peste 40.000 de abonați.

Acum aproape o lună am oferit aici în comunitate o reducere de 30% pentru primele trei luni și știu că foarte mulți dintre voi v-ați făcut cont de probă atunci, primele zile sunt gratuite.

Am și primit feedback de la voi despre cum folosiți aplicația, pun aici câteva citate, ca să nu fie doar vocea mea în articol (mai multe opinii de la voi găsiți aici):

Carmen: Voxa e super, eu ascult des când calc, când gătesc, când fac curățenie, când conduc, când sunt prea obosită să mai citesc, mereu am o cască în ureche. Am o listă luuungă cu cărțile pe care îmi doresc să le ascult.

Alina spune: Și eu m-am abonat. Pe hârtie pot citi cam o carte pe lună. Cu Voxa am reușit una pe saptamană. Deci în medie ies la 12 lei/ carte. E un preț foarte mic. Recomand cu drag.

Dana: Multumim! Deja am facut cont și am ascultat 9 capitole din prima carte audio pe care ai recomandato „Portocala sangerie ” , e super pentru drumul lung la munk si nici nu obosesc ochii inaintea sau dupa o zi in fata laptopului.

Crina: Super tare Voxa! Fetitei mele ii plac povestile citite de Stela Popescu, au ceva aparte! Eu am ascultat carti citite de Marius Manole, dar si jurnalul de razboi al Reginei Maria.

Alexandra: Băiețelul meu de 6.5 ani ascultă cu încântare seria „Istoria lumii pentru copii” pe Voxa si multe cărți de povești. Seria despre istorie am comandat-o și în format fizic căci ne-a stârnit interesul tuturor din casă.

Denisa E foarte faină aplicația, eu o folosesc de câteva luni. Cu Gândeste ca un calugăr am început și eu. Îmi place că poți alege să citească mai repede.

Între timp, au fost urcate cărți noi, și audio, și ebook, și rezumate. Aplicația mă anunță când s-a mai încărcat ceva, de foarte multe ori e ceva ce chiar mă interesează. Adaug în bibliotecă și ascult când am timp și chef.

Abonamentul lunar de 48 de lei îți dă acces la tot conținutul, adică la 800 de audiobooks și 7.000 de ebooks în limba română. Există și titluri în engleză, iar portofoliul e în continuă extindere, curând vor fi disponibile peste 30 000 de titluri în limba engleză, inclusiv pentru copii. Iar noi avem ȘI reducere!

Ca să aveți acces la această bibliotecă virtuală, trebuie să:

  1. Vă faceți cont gratuit pe site (recomand să vă faceți cont pe laptop, să puteți introduce codul de reducere și dacă aveți iOS)
  2. Să descărcați aplicația Voxa și vă logați în cont de pe telefon, tabletă, laptop
  3. Să o încercați gratuit câteva zile, cu acces nelimitat la tot conținutul. 

Voxa.ro ne oferă încă o reducere de 30% pentru primele trei luni dacă veți folosi la înscriere până pe 20 aprilie cu codul PRINTESA.

Alte beneficii ale aplicației, pe lângă că îți câștigă timp de citit:

  • Cărțile audio pentru copii te pot ajuta să dezveți copiii de adormit la desene
  • Poți crește viteza de ascultare, dacă nu ai destul timp
  • Cu funcția sleep poți programa să se oprească aplicația după 15, 20 30 de minute, dacă adormi ascultând cărți
  • Numărul semnificativ de ebooks și audiobooks pentru copii, adolescenți și adulți face Voxa un prieten bun în vacanțe, nu mai cari valiza de cărți după tine
  • Poți lăsa semne de carte dacă vrei să reasculți/recitești
  • Poți asculta fragmente, mostre, să vezi dacă aplicația e pentru tine
  • Există categorii de cărți pe durată, dacă să zicem ai doar 30 de minute, Voxa îți oferă sugestii de ascultare, dacă ai o oră sau două, la fel
  • Poți naviga ușor între capitole
  • Poți anula abonamentul oricând

Ah, să nu uit, audiobookurile sunt citite de actori cunoscuți și tare dragi mie, Marius Manole, Șerban Pavlu, Mihai Călin. O plăcere să le asculți!

Ce mai am în bibliotecă de citit în zilele următoare vedeți aici:

Aici ascultam în mașină.

Și aici pe terasă la mare.

Ce mai recomandați bun din catalog?

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4200

3 comentarii

  1. Buna! Am instalat azi aplicatia, cont, abonament, tot ce trebuie dar din recomandarile tale nu gasesc vreo doua chestii. Una ar fi acea meditatie Tihna Sufletului. Care ar putea fi motivul? Multumesc

  2. Buna! Am incercat sa aplic codul si, din pacate, spune ca este expirat.
    Ar mai fi 3 zile pana sa expire, teoretic
    Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *