Shooting feșăn pe canal

Lumea e extrem de relaxată pe-aici, trening, geci, o glugă-n cap, bocanci și teniși, dar și cizme de ploaie sau șlapi, în funcție de cât de tare toarnă.

Cred că am văzut tocuri de două ori în două luni, la două mame (una poloneză, alta rusoaică) care-și luau copiii de la școală. În rest, lumea e ori pe bicicletă, ori la alergare, ori la plimbare cu câinele, ori la tăvălit cu copiii, nu prea vezi fandoseală (de care mi-e dor uneori, recunosc cinstit).

Ei, și am ieșit eu zilele trecute pe podul din spatele casei, să fac un scurt shooting fashion cu un aspirator, căci aveam o colaborare pentru el și trebuia să filmez ceva drăguț.

M-am gândit eu să fiu specială și să fac ceva deosebit, nu tot filme cu mine aspirând covorul, așa că am ieșit pe canal cu aspiratorul și accesoriile, dar nu oricum! Urmăresc și eu pe Insta niște gagici influensărițe fabuloase care fac orice să arate super sexi și strălucitor și frumos, așa că mi-am zis: ia să fac și eu la fel! Haine frumoase, ochii închiși, nasul în vânt, gura ușor deschisă, ca și cum ai nasul un pic înfundat, și gata-i campania!

Mi-am pus salopeta albastră de eveniment (ultima oară am purtat-o pe scenă, la o lansare cu teatru), converșii galbeni (combinația de steag ucrainian a fost spontană, creierul meu și când se gândește la altceva, tot la asta se gândește), m-am machiat (ceva ce am făcut aici de două ori în două luni, de fiecare dată pentru câte un eveniment), mi-am scos părul din coadă și l-am pieptănat (altă extravaganță) și mi-am pus cercei lungi (dap, nici asta nu se prea practică, ce să faci cu cercei când te spulberă vântul, să-ți scoți ochii cu ei?).

Ei, și așa gătită, cu aspiratorul la subraț și bărbatul după mine, el în nădragi de casă și hanorac scămoșat (ținuta clasică pentru lucrat de acasă), am pornit să facem clipuri și poze. Cu telefonul, nu vă imaginați super scule, ca nu avem.

Cum a întâmpinat liniștitul nostru cartier, cu rațe care își clocesc ouăle pe apă și copii care gânguresc din curți, arătarea de mine, făcând influencing la greu pe canal despre un aspirator vertical? (care e foarte bun, by the way, l-am cărat cu noi până aici, îl muncim zilnic de multe ori pe zi).

Mai întâi au apărut la orizont doi vecini pensionari, cu câinele. S-au uitat bine de la distanță, apoi au ocolit podul pe care eram, dar așa, la niște zeci metri, să fie siguri. S-au tot uitat peste umăr până au ieșit din oraș (adică vreo sută de metri, stăm aproape de margine).

Mai curajoși au fost doi vecini (el și ea) care au trecut chiar printre noi în timp ce eu aspiram podul și bărbatul îmi făcea semne disperate să mă prefac și eu mai senzuală cu peria aia. Ea se uita șocată la mine, el se uita interesat la aspirator.

Pe final a mai trecut un cuplu, aveau treaba pe pod, ea ar fi trecut, dar el s-a încruntat discret spre ea și au ocolit pe podul următor. Au boscorodit ceva, noroc că încă nu știu destulă olandeză.

Am văzut ceva lume și pe la geamuri, dar nu știu dacă erau încântați sau scandalizați.

Nu am primit niciun mesaj prin fanta de scrisori (se practică asta între vecinii, de exemplu weekendul viitor două vecine organizează pe aleea din fața caselor noastre o sărbătoare pentru copii, ieșim toți cu ronțăială, cineva aduce muzică, altcineva aduce gonflabile, să interacționeze copiii etc, am primit invitația direct prin ușă).

În orice caz, a doua zi mulți privitori ai clipului au fost super interesați de salopetă, încă aștept rezultatele pentru aspirator. 🙂

Această postare nu e sponsorizată nici de autoarea salopetei, nici de brandul de aspirator, doar mi s-a părut amuzant de povestit (și m-au și întrebat două fete cum a fost) să mă sclifosesc pe-aici, și pentru că a fost prima oară pentru mine în această postură aici, am zis să vă povestesc.

Mno, așa a fost. 🙂

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4200

18 comentarii

  1. Cat esti de grozava! Ai un umor pe care il ador. Bag de seama ca te integrezi bine in piesajul olandez, ma bucur ca ne povestesti si noua putin din spiritul de acolo. Si totusi, de unde e salopeta? 😀

  2. Ahaha. Asta imi aminte de cum aspiram zapada pe strada, in botosi pufosi si cu bigududiuri in cap, in ianuarie, intr-un videoclip de al lui Cheloo.
    Si la Praga tot cam asa cu fashionul (ca aici mai pui si de piatra cubica), prima persoana constant pe tocuri a fost o venezueleanca. In rest, pe la teatru si opera apar.

  3. Se poate sa ne spuneti ce model de aspirator este?? eu si o mamica ne intrebam ce model si ce marca este. Va apreciem pentru modul in care scrieti si va dorim succes si sa va fie bine dupa proaspata mutare!

  4. Salopeta e super! N-au vazut neam de neamul lor din pacate. Si daca tot ai atins subiectul….intr-adevar lejeritatea in vestimentatie e mereu binevenita. Dar daca tu te simti bine in sacou si tocuri ar trebui sa nu fii privita diferit lucru care din pacate nu e posibil aici….La birou mereu mi se spune ca fetele din Europa de Est sunt overdressed…ba chiar sa privesc in jurul meu cum se imbraca altii (si probabil sa ma conformez) sau sunt incurajata de manager sau de colegii autohtoni sa renunt la dresscode. Inclusiveness is just a word sometimes. Mi-e dor de femei imbracate elegant!

  5. Wow, cat de faina este salopeta ta, arăți genial!
    Și eu locuiesc într-o țară care apreciază și încurajează naturalețea, mi-e dor să ies la 4 ace fără să fiu judecată 🙂

  6. Dap est europencele au o reputatie…nu grozava…in birourile din vest. Sunt singurele vopsite, aranjate, cu haine vii colorate si tocuri. Cand tot birou se imbraca (la fel, in gri si negru) de la H&M orice altceva iese in evidenta!
    Eu m-am bucurat ca pot sa ma relaxez si sa dorm o jumate de ora in plus! E grozav sa merg in tenisi la birou (doamne ce m-am chinuit pe tocuri in metrou in Bucuresti!), sa salvez o tona de bani pe cosmeticale!
    Mai e si diferenta de pret la servicii. O tura la coafor, unghii si spa eventual se lasa cu o gaura considerabila in buget! Cam cat un zbor la New York! Foarte putina lume isi permite chiar cu salarii bune.

    • Despre asta e, de fapt, problema, iar reputația est europencelor eu o văd mai degrabă ca pe „strugurii sunt acri”, ar vrea si ele, localnicele, să arate așa, dar e prioritară o casă de calitate, un fond de pensii, etc., iar bugetul e limitat. Cam la fel si cu căldura in casă, se adaptează foarte repede la a nu mai tremura de frig, când se mută prin locuri cu facturi mai mici. Când bugetul nu mai e o problemă n-au nici ele vreo problemă în a asalta magazinele de lux, că ma îndoiesc că supraviețuiesc alea numai pe baza est europencelor.

    • Mi se pare urat ca femeile sa aiba o reputatie ….nu grozava …. doar pentru ca se duc la birou aranjate.

  7. Dar aici in România chiar nu e festival de modă pe stradă! Nu știu unde stați voi, dar eu cel mai des in București văd blugi! Si eu tot numai in blugi și adidași umblu, fără machiaj că nu-mi place si zău de mi-a zis careva ceva sau s-a holbat la mine. Cred ca multe lucruri sunt doar in capul nostru, oamenii sunt oameni peste tot, da, poate s-au mai mirat unii când am condus ședințe la tribunal cu roba peste trening si in adidași, dar chiar nu mi se pare că m-au respectat mai puțin pentru asta. Si nici eu nu-i respect mai puțin pe avocații care vin in adidași la ședință, de altfel, rareori observ astfel de detalii.
    La fel si olandezii din poveste s-au mirat de o ținută atât de eleganta, dar pentru că sunt străini, e drăguț, dacă erau români era cu „nu ne mai facem bine” si „numai ai noștri se uită si susotesc”. E normal ca oamenii să observe ceva diferit si la fel de normal e sa vorbească, între ei, despre ceea ce observă prin jur, nu putem discuta mereu doar cărți si idei, uneori ne mai trece pe sub ochi si ceva neașteptat, indiferent dacă e o mașină scumpă, o tipă îmbrăcată deosebit sau o pisică foarte pufoasă in lesa (la aceasta din urmă m-am holbat eu zilele trecute, de imi venea să îmi cer scuze că o crede ca vreau să i-o fur). Nu cred ca la noi te trage careva de mânecă când nu ești machiata si aranjata (eu nu sunt cam niciodată si nimeni nu mi-a atras vreodată atenția), până la urmă si aici si oriunde suntem liberi să fim exact cum vrem.

    • Eu ma holbam odata, prin cartier, la o pisica super pufoasa. Eram si cu copilul, o dragaleam vocal, de la distanta. O doamna, care trecuse pe langa noi si intrase intr-o masina, pornise masina, se intoarce si vine la noi „Va rog mult, nu luati pisica, e a mea si iese dupa mine cand plec, dar apoi stie sa intre prin gard inapoi”. Deci, chiar se mai intampla gandul asta in capul oamenilor…

  8. Foarte simpatic clipul 😀 daca as vedea o fata 🙂 frumoasa pe un pod, imbracata asa dragut, prefacandu-se ca da cu aspiratorul (?) in timp ce e filmata, si eu m-as holba un pic he he!

    Eu n-as zice ca olandezele nu se ingrijesc. Depinde ce intelegi prin ingrijire. Mi-am facut programare cu o luna inainte la coafor ca era plin 🙂 posibil sa fie full acum ca vine Pastele. Dar n-as zice ca bate vantul in rest sau ca nu merg olandezele la cosmetica etc. E scump, asa e. Dar si salariile sunt mai ridicate. Eu cu una dintre prietenele mea olandeze ne facem genele permanent (lifting) o data la 3-4 luni (love it, nu mai folosesc rimel) si unghiile. Poate sunt eu intr-o bula, dar cunostintele mele de aici se rasfata regulat, iar inainte de covid mergeam la spa/sauna regulat. Chiar ma miram ce plin era uneori ziua in timpul saptamanii de exemplu. Doar ca stilul aici e intr-adevar foarte casual in ceea ce priveste imbracamintea, asta asa e. Depinde si de mediu insa. La facultatea unde lucrez de exemplu nu e asa ciudat sa fii in rochie (business) si pe tocuri, nu se mira nimeni.

  9. Ha ha haaa!! Ce tare ești și ce super mega e poza făcută de soț!! Cum știu ei să surprindă și să cuprindă frumusețea noastră într-o poză ;))) ?❤️???‍♀️

  10. Stilul nepretentios si natural nu implica neingrijire in randul europenelor vestice si/sau americancelor. Frantuzoaicele si danezele de exemplu imi plac tare mult pentru ca stiu cum sa arate chic fara sa arate ca papusi de portelan vopsite.

    Din pacate da, est europencele exagereaza in machiaj, manichiura, haine, etc. dar nu si in ritual de igiena personala (dentara inclusiv) zi de zi. Nu toate, multe. Confunda „aranjatul si grija de sine” cu haine, papuci, cosmetice „de firma”.

    Da, faptul ca nu folosesc crema La Mer sau rimel Dior, nu imi mai vopsesc parul visiniu si nu mai port tocuri, nu inseamna ca nu am grija de mine :).

    Imi plac povestile tale cu aspiratoare! Eu aveam o obsesie cu cele cu filtre hepa ca nu adunau ca lumea pana cand mitzeta mea a aparut in viata mea si cum zice Phil Collins: „I do not care anymore!” 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *