Aspirator vertical puternic, flexibil și cu mop: Rowenta X-Force Flex (review, reducere, P)

Iubim aspiratorul vertical, pentru că avem copiii care când mănâncă, depun pe jos un covor de firimituri din care s-ar sătura zece găini! Și pisică adorabilă, care lasă mult păr adorabil. Plus o viață agitată, în urma căreia rezultă multe de toate pe podelele și mobilele noastre. Îl avem, desigur, și pe aspiratorul robot, care curăță casa de la ca un capăt la altul când noi nu suntem acasă, dar pentru sesiuni rapide de aspirat, pentru când ne vin musafiri și suntem toți acasă (iar robotul nu are loc de noi să-și facă treaba), pentru fiecare două minute minute după fiecare masă, când podeaua bucătăriei arată ca un câmp de luptă între franzele, pentru toate acestea avem aspiratorul vertical, care ne ajută enorm, rapid și cu puțină energie consumată.

De ce aspiratoare verticale? Pentru că sunt ușoare și practice, le pot folosi și copiii, chiar când sunt micuți. Sunt ușor de depozitat și au multe accesorii. Pentru că aspiratorul de mână e puternic și-l poți folosi inclusiv în mașină, unde se adună mult haos în timp scurt.

De ce aspiratorul nou de la Rowenta X-Force Flex?

Aspiratorul vertical Rowenta XForce Flex

Imediat vă povestesc, am făcut și un video de două minute, să-l vedeți în acțiune, click play mai jos. Avem și o reducere de 15% cu codul Aspira15 dacă îl luați până pe 19 iunie de AICI, unde este deja redus, deci prețul final e chiar foarte bun!

Folosim aspiratorul acesta nou de la Rowenta (înainte aveam tot un Rowenta Flex Aqua și înainte de asta, un Rowenta Flex, pentru că odată ce descoperi gama asta, greu te mai mulțumește altceva) de câteva săptămâni și am identificat câteva avantaje clare. Le enumăr mai jos, detaliate:

Aspiratorul vertical Rowenta XForce Flex – ce conține cutia
  • Este mai puternic decât modelele anterioare, are o putere de aspirare de pana la 130 Air Watts, cu lamele aerodinamice a căror viteză se ajustează automat și optimizează fluxul de aer. Ce înseamnă asta e că trage foarte bine și repede. Avem funcția Eco, cea normală, să zicem, care vine cu durata maximă de folosire a aspiratorului (45 de minute) apoi avem funcția Max, care are putere și mai mare și e recomandată pentru covoare și mochete, iar pentru accidente grave de murdărire, există sub mâner un trăgaci separat pentru funcția Boost, care dă extra mega putere.
Aspiratorul vertical Rowenta XForce Flex – funcțiile de aspirare și displayul digital
  • Este mai solid decât modelele anterioare și mai elegant
  • Are o autonomie mare, de 25,2 V, cu o putere de aspirare constantă timp de 45 de minute pe modul Eco. Partea și mai faină e că bateria e detașabilă și există de vânzare baterii individuale, ceea ce înseamnă că dacă ai o casă uriașă, poți să iei încă o baterie pe care să o ai deja încărcată și să aspiri 90 de minute fără pauză, folosind pe rând ambele baterii. Acesta e un feature pe care nu l-am mai văzut la alte aspiratoare.
  • Are un cap cu mop care și aspiră foarte bine, fără să întindă mizeria. Are două canale de aspirare, unul în fața mopului, altul în spatele lui, astfel capul întâi aspiră orice impuritate înainte de a spăla, indiferent dacă mișcarea mopului e înainte sau înapoi! În peria cu mop Aqua se pot pune pe lângă apă și soluții de curățare, doar să nu aibă clor (noi folosim Igienol).
  • Tubul flexibil permite aspirarea pe sub mobile fără să te apleci
  • Rezervorul are un sistem performant de filtrare care captează și reține 99.9% din particulele de praf, ceea ce pentru mine (sunt alergică la praful de casă) e mană cerească
  • Peria mare și piciorul principal stau singure în poziție verticală, ceea pentru mine înseamnă o depozitare mai ușoară când nu folosesc aspiratorul, dar și mai puțin efort când trec de la aspirat podele la aspirat praf sau firimituri pe masă. Deconectez tubul, îl las în picioare pe podea, aspir pe masă, conectez la loc, aspir din nou pe podea, fără să mă aplec sau să merg să-l iau din suport
Aspiratorul vertical Rowenta XForce Flex – poziția Stop&Go
  • Rezervorul se detașează și se curăță foarte ușor, chiar și de către persoane alergice la praf
  • Peria mică, motorizată, e foarte bună pentru aspiratul părului de pisică de pe canapea
  • Panoul digital de afișare și control e util când nu ești atent și asculți muzică în timp ce aspiri, de exemplu
  • Periile au led, care te ajută să vezi bine după uși, sub mobilă, dacă ai aspirat bine
  • Se încarcă rapid, în trei ore e 100% bateria
  • Se asamblează și dezasamblează foarte ușor, pot face și copiii asta cu efort mic
  • Este ușor (deși un pic mai greu ca modelele anterioare): cam 2.7 kg aspiratorul de mână, fără accesorii
  • Are și duză pentru spații înguste, cum ar fi între mobilă sau după frigider
  • Vine cu extra lavetă pentru capul de spălare și aspirare Aqua

Pe scurt, ce avantaje clare văd la acest aspirator:

  • Autonomia mai mare și posibilitatea de a schimba bateria cu una încărcată
  • Puterea mare de aspirare
  • Piciorul flexibil
  • Capul cu mop
  • Filtrarea eficace a prafului

La capitolul dezavantaje, aș zice că:

  • E un pic mai greu decât modelele anterioare, pentru că are motorul mai puternic, dar te obișnuiești rapid cu el
  • Peria mare e ceva mai înaltă ca la modelele anterioare, nu o să intre pe sub mobile cu picioare mai mici de 5 cm
  • Dacă aspirați fracțiuni mici și mai grele, ca de exemplu mălai sau fulgi de secară și dacă vă jucați cu aspiratorul ținându-l când în sus, când în jos, mai curg din rezervor pe țeavă parte din lucrurile aspirate anterior (eu mai fac asta, cred că nu m-am jucat destul de-a cowboy-ii în copilărie și îmi place să mă plimb prin casă cu aspiratorul de mână pe umăr, ca soldatul universal). Dacă nu vă jucați cu aspiratorul pe post de aruncător de grenade, atunci nu veți avea această problemă. 🙂

Una peste alta, suntem foarte bucuroși de treaba bună pe care o face, ne ajută rapid și cu rezultate bune, e ușor de depozitat, îl recomandăm. Mai multe detalii tehnice despre el găsiți aici.

Iar dacă-l aveți, ia să ne ziceți și nouă cum e pentru voi!

Aspiratorul vertical Rowenta XForce Flex

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4195

13 comentarii

  1. Păi dragă Ioana, atunci când vrem să comandam se întâmplă aceasta – nu pot să atașez poza de ecran, pe scurt Flanco își cere scuze și ne spune că lucrează să remedieze problema ??

    • Da, a intrat in mentenanta site-ul, se prelungeste voucherul nca 2-3 zile.

    • Buna,

      Am achiziționat acest aspirator anul trecut in vara, si pot spune ca a meritat toți banii. Nu prea l-am folosit la spălat pe jos, având multe obiecte pe jos, mai rau făceam. Dar, la aspirat este super. De la atata folosință, la acea „talpa” s-a dezlipi acel material. Am cautat sa cumpăr, dar nu am gasit. Ai idee , dacă ai pățit asa ceva, de unde pot cumpara asa ceva?

      Mulțumesc in avans de ajutor,

      Gina

  2. As vrea si eu sa-mi cumpar aspiratorul asta, insa ma intereseaza, in primul rand, cat de bine aspira mocheta sau covoarele? Mocheta mea seamana putin cu cea maron din una din pozele tale, dar e mai flocoasa. La mine e de aspirat parter + etaj, deci am si scari care presupun carat masinarie + capat de aspirare mai ingust.
    Acum am un Philips Home Hero, un erou in adevaratul sens al cuvantului, pentru ca e batran si muncit intens de peste 13 ani, fiind, in continuare, utilizat aproape zilnic. Din pacate, acest tip de aspiratoare nu se mai fabrica si ma gandesc serios sa-l schimb cu unul mai performant care sa-mi usureze munca. Am incercat un Rowenta X-Trem Power, insa era atat de greoi si capul de aspirare nu se dezlipea de pe covor sau podea, incat l-am dat URGENT inapoi – fix a doua zi. Trebuia sa ai muschi seriosi la mana cu care aspirai ca sa-l poti ridica de pe parchet/covor/mocheta si, daca nici sotul meu nu reusea, clar a trebuit sa-l returnam, cu atat mai mult cu cat nu el il foloseste 99,9% din timp, ci eu. Ca sa nu mai zic ca trebuia carat pe scari si nu sunt deloc genul halterofil. In plus, ocupa si mult spatiu.
    De asemenea, as mai vrea sa stiu daca acest gadget minunat pe care il descrii se descurca bine la „spalat” (mai degraba, sters) parchetul, fara sa lase urme.
    Stiu ca e o postare mai lunga, dar chiar sunt interesata de aceste detalii, pentru ca la noi in casa, aspiratorul este cel mai utilizat electrocasnic, dupa masina de vase si cea de rufe.
    MULTUMESC MULT pentru informatii!

    • Buna, ma mir ca ati returnat un aspirator pt ca nu se dezlipea de podea. Asta inseamna ca era prea puternic pt suprafata respectiva, dar asta se poate rezolva daca reduceti puterea aspiratorului, fie din motor, fie din maner. Majoritatea aspiratoarelor clasice au o mica deschizatura ajustabila pe maner tocmai pt a mai reduce puterea de aspirare atunci cand e nevoie. In fine.

      Covoarele mitoase sunt greu de aspirat cu orice aspirator, noi de asta ne ferim intotdeauna de ele. E nevoie de un aspirator f puternic pt ele, dar atunci apare problema pe care o spui tu, ca e prea puternic si se lipeste capul de aspirat de el.

      Aspiratorul acesta din articol are o perie motorizata in capul de aspirare, care se invarte in continuu. Nu am incercat, dar as zice ca pe un covor mitos peria aceasta va prinde firele covorului si le va infasura… Depinde de lungimea firului, dar cred ca sunt sanse bune sa se intample asta. Pe covoare normale aspira bine, nu am intalnit probleme.

      Asa ca nu stiu ce sa zic, eventual poti comanda si sa returnezi daca nu e potrivit.

  3. Multumesc, Robo, pentru raspuns. Intr-adevar, poti ajusta puterea de aspirare prin deschiderea acelei usite glisante – deschizatura ajustabila – de pe manerul aspiratorului. Totusi, nu mi s-a parut o optiune pentru ca eu cred ca pe-acolo iese, in acelasi timp, si praful aspirat. Da, puteam sa reduc si puterea motorului, dar atunci se reducea si puterea aspirarii.
    Alte 2 minusuri pentru care am returnat acel Rowenta X-Trem Power au fost: greutatea lui cand il caram pe scari si faptul ca iti obosea mana pe manerul mult prea gros, lipsit complet de design ergonomic, pentru a fi folosit timp de 30 min cat imi ia mie superficial sa aspir doar parterul.
    Am comandat ieri aspiratorul prezentat de Ioana.
    Voi reveni cu detalii despre experienta mea cu el.

    • buna, ok, chiar sunt curios cum se va descurca.

      apropo, pe usita aceea nu iese nimic, din contra, intra aer.
      ideea e ca deschizand acea usita, aerul are acum 2 cai de intrare in aspirator: prin perie si prin usita.
      fiind doua, automat viteza aerului (si implicit puterea de absorbtie) scade la perie fata de situatia in care usita e inchisa.

    • Buna!
      Eram datoare cu un raspuns care ar fi trebuit dat acum luni bune, dar mai bine maj tarziu decat niciodata, asadar iata concluziile mele dupa utilizarea aspiratorului:
      PRO:
      – un aspirator bun pt. utilizare zilnica si rapida;
      – se curata usor, iar filtrul este lavabil si kitul cuprinde si unul de schimb;
      CONTRA:
      – folosit la puterea maxima de aspirare, bateria incarcata total tine cam 20 min;
      – la aspirat bobite de linte sau orez („jucariile preferate” ale piciului), se descurca mai greu si le mai pierde pe drum – as estima ca le strange cam 80%;
      – peria rotativa a capatului de aspirare trebuie curatata dupa fiecare utilizare, mai ales daca in casa sunt persoane cu par lung – acesta se incalceste pe perie si o blocheaza, nu-i mai permite sa se roteasca, dar este un PLUS faptul ca se poate curata.
      Capatul de spalare a podelelor nu l-am folosit nici macar o data in 6 luni.
      Cam atat am avut de spus.
      Mult succes si spor in toate!

  4. Buna. Si eu l-am avut si l-am returnat. Aspiram mereu dupa bebelusi firimituri si era enervant faptul ca toate firimiturile picau din rezervor. Practic trebuia sa reiau treaba cu un aspirator normal. Plus ca faptul ca trebuie sa scoti bateria pt fiecare incarcare mi s-a parut iarasi incomod.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *