Cinci idei de cadouri educative și amuzante de Iepuraș (p)

Avem descoperiri noi și abia așteptăm să vi le arătăm și vouă! Deși copiii au crescut (și eu am mai îmbătrânit un pic), tot ne bucurăm să ne așezăm cu toții pe covor, cu un joc între noi, să explorăm reguli noi, să ne provocăm unii pe alții, să râdem împreună. Deși copiii dezvoltă și pasiuni separate, de care se ocupă independent (Sofia petrece multe ore afară, observând păsări, Ivan animează pe laptop figuri 3D, eu învăț o limbă străină, omul bibilește la acvariu), mă bucur să observ că atunci când strig (de zece ori la rând) Hai la un joc pe coovooor, ne strângem toți (sau aproape)!


Iată așadar ce jocuri ne captivează acum: avem un joc de matematică asemănător cu scrabble, unul cu emoții, altul de memorie (arată ca o consolă mică de jocuri), mai avem un joc de construcții 3D cu cuburi și un sistem solar mobil. Toate sunt super simpatice, copiii se distrează cu ele, dar au și beneficii educative, sunt jucării STEM, care ajută copiii să înțeleagă în joc cum funcționează lumea. Avem cred peste 100 de astfel de jocuri, toate au avut succes și rol educativ deopotrivă în viețile noastre.

Idei de jocuri educative 3-12 ani Educlass.ro

Toate aceste jucării sunt de la Educlass.ro, unde avem reducere până pe 30 aprilie 15% la gamele Learning Resources și Educational Insights cu codul PASTE2022. Nu uitați că tot la Educlass găsiți și noul puzzle cu Evi și Purcelus care fac fapte bune, am scris despre el aici. Reducerea e valabilă și la roboți, vedeți câțiva super simpatici AICI, copiii pot învăța cu ei noțiuni de programare.

Bun, hai să vă arătăm jocurile! Mai jos aici un clip scurt, iar sub el, poze, info și detalii despre prețuri.

JOC DE MATEMATICA TRI-FACTA pentru copii de 6-9 ani, redus la 127,5 lei, îl găsiți aici

Joc tri-FACTa

Preferatul Sofiei este tri-FACTa, un joc cu adunări și scăderi care există și în varianta cu înmulțiri și împărțiri (aceasta). E potrivit pentru copii peste 6 ani, care știu deja să socotească.

Fiecare jucător are tabla proprie și jetoane cu cifre. Pe tabla de joc, care se pune în mijloc, fiecare jucător așază când e rândul lui două sau trei jetoane astfel încât numerele de la bază adunate să dea numărul din vârf. Scopul jocului e să scapi de toate jetoanele. Când nu ai ce pune, trebuie să tragi.

Unele runde durează două minute, la altele am stat și 20, până s-au terminat jetoanele. Copiii învață să fie atenți la posibilități, să se concentreze, să scadă și să adune repede mental, să își facă strategia bine de la început (nu folosești jokerul din prima, de exemplu).

Se poate juca în 2, 3 sau 4 jucători. E foarte, foarte catchy!

tri-FACTa

Ananasul emotiv, joc de descoperit emoțiile, potrivit pentru copii peste 4 ani, redus la 63,75 lei aici

Ananasul cu emoții

Ivan s-a jucat mult cu acest ananas, care ascunde în el 26 de piese (ochi, sprâncene, gură, mâini) cu care copilul poate crea zeci de emoții.

Copiii se pot inspira din fișa cu emoții inclusă în joc, sau pot crea ce expresii doresc.

Ananasul poate fi folosit apoi și în jocuri de rol, poate despre ziua avută la grădiniță sau alte întâmplări imaginare.

Jocul e benefic pentru că ajută copiii să înțeleagă mai bine limbajul emoțiilor, să își exerseze empatia, să discute cu părinții despre emoții opuse și cum ajungi de exemplu de la furie la calm, de la tristețe la bucurie.

Partea bună pentru părinte e că toate accesoriile se pot depozita în ananas, nu trebuie să vă temeți că veți călca pe ele noaptea. 🙂

Acest joc poate fi folosit foarte bine și pentru jocuri de educație emoțională în școli și grădinițe sau în centre de activități.

Ananasul cu emoții

Sistem solar motorizat pentru copii de 5 – 12 ani, îl găsiți aici, redus costă 245 de lei

Sistemul solar motorizat

Dacă aveți un pasionat de sistemul solar, de cosmos și planete, sigur va fi fascinat de acest sistem solar extrem de simplu, care arată copiilor cum se învârt planetele din sistemul nostru solar în jurul soarelui, care este raportul de mărime între ele, care este orbita fiecărei planete și așa mai departe.

În plus, jucăria permite proiectarea de constelații pe tavan în camera întunecată, dacă înlocuiți jumătate de soare cu un alt obiect aflat în cutie! Ne-am simțit la ca planetariu!

E foarte ușor de montat și folosit, jucăria include un motor, soarele fix în mijloc și opt planete care se învârt în jurul lui, și are un singur buton! Veți avea nevoie de baterii normale, patru la număr!

Cel mai lung braț are 30 de cm.

Acest sistem solar a câștigat premiul Parent’s Choice Recommended Award în 2017!

Brainbolt, joc de memorie pentru copii peste 8 ani, îl vedeți aici , costă redus 108,8 lei

Brainbolt, joc de atenție și memorie

Jocul acesta e cool pentru că arată ca o mică consolă. E ușor și compact, poate fi luat ușor în călătorii, în avion, tren, în sala de așteptare la stomatolog.

E un joc de memorie și concentrare. Diverse leduri se aprind pe rând, iar tu trebuie să ții minte în ce ordine și să apeși și tu aceeași secvență. Dacă greșești, ești scos din joc.

Se poate juca de unul singur, în doi (care joacă pe rând), pe modul simplu sau pe cel avansat, care are limită de timp.

Poate fi interesant și pentru copii mai mari, care au memorie bună!

Brainometry™, joc STEM de logică pentru copii de 5 – 8 ani, redus la 85 de lei , îl găsiți aici

Brainometry

Jocul include mai multe blocuri de plastic în forme diverse, cu diferite modele pictate pe ele. În cutie veți mai găsi și carduri cu tot felul de misiuni și explicații. Scopul jocului este să invite copiii să găsească soluții pentru a rezolva provocările folosind diverse strategii.

Trebuie să construiască poduri care să rămână în picioare, arcade și blocuri, forme sau siluete anume, ținând seama și de desenele de pe fiecare bloc.

Ne place acest joc pentru că stimulează vederea în spațiu, dar și răbdarea și îndemânarea, plus raționamentele critice.

Acestea sunt ideile noastre, sperăm să vă fi inspirat! Iar dacă aveți și voi descoperiri istețe, vrem să le aflăm și noi!

Nu uitați că avem reducere până pe 30 aprilie 15% la gamele Learning Resources și Educational Insights (deci și la jocurile din articol) cu codul PASTE2022.

Distracție plăcută!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

2 comentarii

  1. Ce jocuri faine si interesante! Multumim pentru ponturi, Ioana! Suntem foarte pasionate de jocuri, si avem multe, insa ca si cartile, nu sunt niciodata destule! 🙂 Mai ales astfel de jocuri si distractive si educative in acelasi timp.
    Sunt curioasa daca ati descoperit o metoda de a primi aceste jocuri si in Olanda, sau pot fi comandate doar in Romania? Ca si pentru carti, comand la parintii mei, si imi trimit pachet prin posta apoi, dar ma gandeam sa intreb, poate se poate si altfel si nu stiu 🙂

    • Eu primesc de la ei prin curier, DPD sau TNT sau Fedex, merge si cu posta, dar dureaza cateva zile in plus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *