Un puzzle care motivează copiii să facă fapte bune: Evi și Purcelus aduc bucurie în lume!

Cum ne învățăm copiii să fie generoși?

Să observe când cineva în jur are nevoie de ajutor?

Să fie politicoși?

Să pună zâmbete pe fețele celor din jur?

Să nu rănească și să fie de partea celor mai slabi?

Să strângă după ei și să nu facă deranj sau mizerie?

Să fie ei înșiși modele pentru alții?

Fiind noi toate cele de mai sus. În lumea asta atât de imprevizibilă, cu pandemii și războaie, cu atâta suferință, frică și moarte, tot ce ne rămâne stabil sunt valorile noastre, principiile și relații noastre cele mai importante. Ne avem pe noi. Nimeni nu ne poate lua pe noi din noi, dacă nu vrem asta.

În ultimii doi ani m-am întors de multe ori la ce știu eu despre lume. Nu știu când o să scăpăm de corona, dar știu că pentru mine important e să ofer, să ajut. Nu știu când se va termina războiul, dar știu că pentru mine e important să fac oamenii să se simtă bine cu ei, să fie calmi, să râdă, ca apoi să poată, dintr-un spațiu cald și calm, să înceapă o schimbare în ei înșiși.

Iar dacă noi suntem compasiune, liniște, iubire, copiii noștri cresc în această supă de bine și vor fi și ei generoși, calzi, echilibrați, de ajutor.

Contează mult să le arătăm de mici ce înseamnă să fii un om bun, fără să îi presăm să facă la fel. Doar le arătăm, le vorbim, le citim. Apoi avem răbdare.

Donăm cu ei, îi invităm să doneze și ei. Strângem gunoi după alții. Căutăm prilejuri să fim de folos. Cu ei de mână.

Cu acest plan în gând am creat un puzzle pentru copii. Dar nu e doar un puzzle. E o cursă a faptelor bune!

Cât sunt mici, copiii nu prea văd mereu sensul faptelor bune, pentru că ei sunt centrul universului propriu, totul e despre ei și le e greu să se pună în pielea altcuiva. Dar dacă fac o faptă bună într-un joc și observă fericirea pe care o generează, sunt șanse mari să înțeleagă încet încet magia de a oferi.

De aceea am creat acest puzzle cu Evi și Purcelus, personaje deja cunoscute și iubite de foarte mulți copii, pe care după ce-l faci, observi că lipsesc cinci piese. Ele sunt ascunse în tot atâtea plicuri. Ca să obțină fiecare piesă suplimentară, copilul trebuie să facă o faptă bună (există o foaie cu misiuni generoase în joc, sau poți tu, părintele, decide ce să anume să facă, stabiliți împreună).

Puzzle cu surprize și fapte bune cu Evi și Purcelus
Piesele surpriză

După ce cele cinci piese sunt obținute și puzzle-ul e complet, voi, părinții, puteți ascunde iar cele cinci piese și gândi alte fapte bune de făcut, sau poate copilul să vă sugereze unele. Există în cutie și o diplomă pentru cei care bifează tot planul de fapte bune!

Diploma faptelor bune

Și tot așa, ca un lanț de generozitate.

Și puzzleul în sine e interesant, scenele sunt create de ilustratorul Ionuț Olaru cu mai multe scene în care Evi și Purcelus fac fapte bune, ca să inspire copiii în sensul potrivit.

Puzzle-ul și cartea cu Evi și Purcelus

Piesele sunt de calitate, puzzle-ul poate fi făcut de multe ori la rând. În cutie veți găsi și un afiș cu desenul complet, poate fi lipit pe ușă sau pe tăblia patului pentru inspirație.

Are 100 de piese și este potrivit pentru copii între 4 și 8 ani.

Jocul se găsește deja pe site-urile Univers și Educlass, căci am lucrat toți împreună să creăm un joc bun, util, educativ, amuzant și frumos. Mulțumesc tuturor, de multe luni tot lucrăm la el, mă bucur că e gata, cred că e un moment bun să vorbim despre generozitate! Mă bucur și că am putut crea acest joc împreună cu Educlass, un magazin de jucării educative care ne place de mulți ani, creat și gestionat de oameni buni și calzi, care pun interesul copilului pe primul loc.

Avem o promoție acum de 15% reducere săptămâna aceasta, reducerea e deja aplicată pe ambele site-uri.

Editura Univers

Educlass.ro

Puzzle-ul costă 55 de lei, iar dacă vreți setul de carte și puzzle, îl găsiți aici, e redus 23%, costă 79 de lei. Poate că dacă aveți deja cartea, puzzle-ul poate fi o surpriză plăcută, iar dacă nu le aveți, cartea o să vă placă.

Cartea Adevărul gol goluț (potrivită pentru copii de 3-7 ani) îi ajută pe copii să înțeleagă de ce la baie mergem mereu singuri, cine ne poate vedea dezbrăcați, ce facem când suntem curioși să aflăm cum arată alți oameni dezbrăcați, de ce secretele față de părinți nu-s bune, ce să facem când ne pierdem sau când ne abordează adulți necunoscuți, ce facem când cineva vrea să ne îmbrățișeze și noi simțim că nu vrem. E o carte importantă despre limite și intimitate, care s-a vândut până acum în peste 50.000 de exemplare! Ionuț Olaru a desenat ilustrațiile și pentru carte, sunt tare simpatice, atât de mulți copii îi iubesc Purcelus și pe Evi. Lucrez acum la partea a doua a cărții, în care cei doi prieteni vor vorbi mult despre relații de prietenie, diferențe între genuri, dar și despre cum se fac copiii.

Peste câteva săptămâni, puzzle-ul va ajunge și în librării și magazine de jocuri.

Iată și un scurt video cu puzzleul:

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4196

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *