Cremele Ivatherm de protecție solară pentru copii și adulți (p)

Știți deja despre că avem mare grijă cu soarele. Mai ales de când avem copiii!

Din cauza expunerii iresponsabile la soare în tinerețe (stat la plajă zile la rând în crucea zilei, când soarele era puternic, unsă bine cu ulei de măsline, ca să fie bronzul cât mai negru, deci arsura cât mai mare), am dezvoltat acum zece ani o intoleranță severă la soare. Îmi ies bășici care mă ustură și mă mănâncă, mă înroșesc, mă cojesc, nu e deloc amuzant.

Acum câțiva ani, un unchi a murit de melanom.

Acum am mare, mare grijă, fără să cad în extrema paranoia (cel mai des îmi iese).

Stăm mult afară tot anul, dar ne protejăm de arsuri solare.

Nu ies din casă fără protecție solară pe gât, decolteu și față, nici iarna. Vara mă dau și pe mâini. Am și tatuajele de protejat, pe care dacă nu le protejez, se deteriorează în timp.

Când mergem la mare, pe plajă purtăm haine de protecție, iar pe zonele neacoperite de material, folosim SPF 50+. Doar dimineața și seara stăm fără pălării și cremă.

Copiii nu s-au înroșit niciodată serios de la soare, nu au avut arsuri solare sau bășici (eu aveam zilnic la mare când eram mică).

Pentru mine e important să ne protejăm, mai ales că soarele e mult mai puternic, stratul de ozon nu ne mai protejează, suntem mai fragili și din cauza alimentației mai puțin sănătoase ca acum 50 de ani, și din cauza poluării și a ritmului intens de viață, care ne stresează corpul.

În fiecare primăvară pregătesc stocul de creme de protecție pentru sezonul cald, pe care le folosim la întâlnirile la iarbă verde, la plajă, la munte, la turele lungi cu bicicleta.

Anul acesta am testat gama Sunlight de la Ivatherm, brand românesc de dermocosmetice produse în Franța cu apă termală de la Herculane, special create pentru pielea sensibilă. Dacă sunteți în căutare de produse de protecție solară, poate vă ajută feedbackul nostru.

Există patru produse Ivatherm pentru protecție solară: un lapte (spray) SPF50+ pentru copii, un lapte (spray) SPF 50 pentru adulți, o cremă hidratantă SPF50+ pentru tenurile uscate și sensibile și o cremă matifiantă SPF50+ pentru tenurile mixte și grase.

Ce îmi place la aceste produse:

  • Se aplică ușor, rapid, nu sunt grase, reușesc să ung copiii înainte s-o zbughească la joacă, ba chiar se dau singuri cu ele dacă îi rog suficient de insistent
  • Nu lasă urme pe piele sau pe haine
  • Nu sunt lipicioase sau uleioase, nu le simți pe piele
  • Sunt rezistente la apă
  • Au preț bun
  • Cele două sprayuri sunt suficient de mari cât să ne ajungă o săptămână dacă ne dăm de 3-4 ori pe zi (cum facem la mare, de exemplu)
  • Crema hidratantă pentru față e foarte bună ca bază de machiaj, la fel și cea matifiantă. Se întind ușor și intră repede în piele.
  • Crema hidratantă Sunligh 360° oferă protecție și împotriva radiațiilor IR și VIS (care împreună reprezintă 93% din radiațiile solare, cele UV sunt doar 7%)
  • Toate cremele oferă protecție dublă, UVA și UVB.

Gama de produse de protecție solară 50+ Sunlight de la Ivatherm

Probabil că știți asta, așa scriu pe scurt: ultravioletele UVA (1% dintre toate radiațiile UV) sunt la fel de intense tot anul, toată ziua, pătrund și prin sticlă și produc îmbătrânirea pielii, în care pătrund în adâncime, iar cele UVB (99% dintre razele ultraviolete produse de soare) duc la arsuri solare, sunt mai puternice vara la prânz și nu pătrund prin sticlă.

E important să avem creme de protecție care apără pielea și de UVA și de UVB, pentru că acțiunea lor directă asupra pielii crește mult riscul de apariție a cancerului de piele.

Cele două creme de față Ivatherm hidratează pielea și o protejează de arsuri și îmbătrânire. Formula ambelor este hipoalergenică, rezistentă la apă și transpirație.

Crema hidratantă Sunlight 360° are un beneficiu mare: oferă protecție solară 360° împotriva razelor UVA, UVB, infraroșu și a luminii albastre.

Vorbim mult despre pericolul radiațiilor UV (și e normal, sunt cele mai periculoase pentru piele), dar doar 7% dintre radiațiile solare sunt ultraviolete. 54% sunt radiațiile infraroșii (IR), iar 39% lumina vizibilă (albastră).

Radiațiile infraroșii încălzesc pielea în profunzime, provoacă pe termen lung inflamație și alterarea dermului, iar lumina vizibilă, mai ales cea albastră, poate accelera îmbătrânirea prematură a pielii. E bine de avut și folosit o cremă care să ne protejeze pielea împotriva tuturor !

Sunlight 360° conține Antileukine 6® (extract de alge brune), care previne deshidratarea şi lezarea pielii, extract de Physalis, care are acțiune antiinflamatoare, și apă termală Herculane, cu acțiune antiinflamatorie și antiiritantă. Calmează rapid, dar fără efectele nedorite ale cremelor cu hidrocortizon.

Îmi place mult crema aceasta, pentru că are o textură foarte ușoară, nu încarcă, nu e lipicioasă! Se absoarbe imediat!

Crema hidratantă Sunlight Ivatherm

Crema matifiantă pentru față este recomandată pentru pielea sensibilă, mixtă sau grasă. Oferă protecție mare împotriva razelor UVA și UVB cu ajutorul filtrelor minerale și chimice (organice). Are efect anti-strălucire, nu e deloc grasă sau lipicioasă. Poate fi folosită ca bază pentru machiaj.

Se recomandă aplicarea ei pefață, gât și decolteu dimineața, înainte să ieșiți din casă, cu reaplicări la 3-4 ore, pentru o protecție bună.

Crema matifiantă de protecție solară Sunlight Ivatherm

Conține extract de trandafiri, care are proprietăți astringente, D-panthenol, care reduce inflamația și pruritul, și vitamina E (cu proprietăți calmante și hidratante).

Atenție, nu aplicați cremele pe pleoape sau în apropierea imediată a ochilor, pot produce lăcrimare și usturimi!

Laptele Sunlight de protecție solară Ivatherm SPF 50+ pentru față și corp e foarte potrivit pentru copii și persoane sensibile la soare (eu sunt una dintre ele, cum spuneam), textura lejeră hidratează pielea, dar are și efect de calmare.

Laptele de protecție solară 50+ Ivatherm Sunlight

Ambele tipuri de lapte Ivatherm conțin filtre solare minerale și organice și protejează pielea împotriva UVA și UVB. Ambele sunt rezistente la apă.

Așa arată după ce am întins laptele pe piele cu degetele câteva secunde. Nicio urmă albă.

Produsele din această gamă nu conțin parfum, parabeni sau coloranți. Trebuie aplicate cu 20 de minute înainte de expunerea la soare, o dată la câteva ore.

Sper să vă fie de folos recomandarea noastră.

Vă dorim o vară frumoasă, cu vreme bună, călătorii multe și sigure și sănătate!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4193

4 comentarii

  1. Mulțumesc mult pentru recomandare, am comandat cea matifiantă, de mult caut ceva cu protecție înaltă și bun ca bază de machiaj.

    • Bună ziua!
      Îmi cer scuze ca dau reply la acest comentariu, fără nici o legătură cu subiectul.
      Eu lucrez in Germania si locuiesc in Franța, iar la locul de muncă sunt două persoane de etnie roma care lucrează in fabrica de aproximativ 5 ani.
      Ei au doi copiii de 13 și 11 ani care încă nu au fost dați la școală.
      Ambii copii sunt agramați, lăsați zilnic 9 ore singuri in casă fără nici un fel de educație, fata de 13 ani fiind si cea care gătește pentru fratele ei mai mic.
      Întrebarea mea este :
      Este legal acest lucru si ce aș putea face să îi ajut, ei neștiind sa citească in nici o limba, ei nefiind dați niciodată la școală

  2. Cremele de la Ivatherm sunt foarte bune -folosesc de cativa ani Ivadermaseb, foarte buna si eficienta pt dermatita seboreica si ten problematic, si le-am incercat si pe cele de soare pt fata si sunt foarte bune, dar din pacate nu se pot comanda in Olanda si in general in EU – Ivatherm si farmaciile care mai vand produsele expediaza doar in Romania. Eu imi refac stocul de fiecare data cand ajung inapoi in ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *