Periuța de dinți electrică inteligentă Oclean X Pro (review, P)

LE: Dragilor, importatorul m-a rugat sa va transmit acest mesaj:

„Avem o problemă legată de aprovizionare – containerul cu produse este blocat pe drum. Produsele ar fi trebuit să ajungă saptamana trecută, însă la cum arată lucrurile din cauza situatiei geo-politice, nu putem estima realist când vor ajunge. Acesta este motivul pentru care nu vom putea menține prețul de 194 lei până pe 16 septembrie, așa cum am preconizat inițial, ci doar până la finalul acestei luni.” – Echipa Black Tech

Îmi pare rău pentru această situație. Prețul acesta redus mai e valabil doar până pe 31 august.


Acesta este un review scris de soțul patroanei despre o periuță de dinți electrică care arată și este construită foarte bine, care face o treabă bună și are un preț excelent (aceasta). Poate fi folosită fără probleme și de copii peste 6 ani.

Multe comentarii interesante la acest articol găsiți și aici, pe Facebook.

De ce o periuță electrică?

În familia noastră, adulții folosesc periuțe de dinți electrice de aproximativ 10 ani iar copiii de când erau mici. Motivul pentru care am trecut la electrice este că am aflat că șansele să te speli corect cu o periuță electrică sunt mai mari decât cu una clasică. Te poți spăla corect și cu o periuță clasică, nu zice nimeni că nu, dar asta presupune o atenție și un efort pe care se pare că mulți dintre noi nu prea suntem dispuși să îl facem.

Adevărul este că e destul de greu să te speli corect pe dinți. În primul rând, multă lume (inclusiv eu) află târziu în viață cum este corect, pentru că dintr-un motiv care-mi scapă, lucrurile astea nu se învață la școală, iar părinții generațiilor mai vechi nu au știut nici ei. Cea mai frecventă greșeală înțeleg că este să te speli cu mișcări înainte – înapoi, când mișcarea corectă este de la gingie înspre dinte (de la roșu la alb) sau circulară.

În al doilea rând, se recomandă să te speli pe dinți cel puțin 2 minute (30 de secunde fiecare cadran) iar asta e ceva ce eu nici acum nu reușesc, sincer să fiu. În al treilea rând, atunci când te speli pe dinți trebuie să nu apeși prea tare, dar nu e întotdeauna ușor să îți dai seama ce înseamnă asta mai precis.

De când sunt părinte, am descoperit că nu e ușor nici să îi înveți pe copii cum să se spele corect, pentru că ei nu au chef de instrucțiuni și tu obosești să îți mai bați gura. În multe cazuri, simplul fapt că se spală pe dinți de două ori pe zi este o realizare.

Chiar nu este simplu să te speli corect pe dinți. Bineînțeles, cel mai bine este să întrebați medicul vostru stomatolog care este tehnica corectă, dacă nu ați făcut-o până acum. Eu de la medicul meu știu aceste lucruri, dar desigur că există surse bune și pe internet.

Periuța electrică inteligentă Oclean X Pro

Periuța electrică inteligentă Oclean X Pro, cea despre care povestim astăzi, ne ajută să ne spălăm mai bine pe dinți pentru că are următoarele caracteristici:

  • periajul cu ea poate fi personalizat după dorință (în ce privește durata și intensitatea vibrațiilor) și îți sugerează planuri de periaj personalizate
  • are cronometru, adică te anunță la fiecare 30 de secunde și ține și socoteala timpului total de periaj
  • are sensor de presiune, îți spune unde ai apăsat prea tare sau prea slab
  • face un raport după fiecare spălare și în felul acesta devii conștient de felul în care te speli; de exemplu, pe mine asta m-a ajutat să lungesc timpul de spălat.

În afară de acestea, prețul periuței este unul foarte bun: începând cu 194 de lei pe
Blacktech, Geekmall, Emag sau Evomag.

Există mai multe variante de culoare: roz, verde, violet și albastru. Produsele Oclean sunt distribuite exclusiv în Romania de către Black Tech Group.

cum arată?

Întâi, iată cum arată periuța. Ea vine într-o cutie frumoasă în care găsim corpul periuței, baza de încărcare formată din două piese magnetice, capul de periaj cu protecție, un cablu micro USB obișnuit și un manual.

Nu are încărcător, pentru că se încarcă de la orice încărcător de telefon, cu orice cablu micro USB.

Cele două piese care formează baza sunt magnetice, iar una din ele are bandă dublu adezivă pe spate.

Aplicația și setarea inițială

După ce ați desfăcut periuța, instalați aplicația Oclean Care (Android, iPhone). Apoi urmați instrucțiunile pentru a adăuga periuța în aplicație. Această etapă a mers fără probleme, totul din prima încercare.

Mai jos puteți vedea pasul următor, personalizarea periajului. E foarte simplu, trebuie doar să răspundeți la întrebări: tipul dinților, ce obiceiuri aveți și cât de albi sunt dinții.

În funcție de răspunsurile la întrebări, aplicația vă sugerează un program de periaj, pe care îl va sincroniza cu periuța – și asta e tot. Printre acestea se numără: programul pentru curățare în profunzime, pentru masajul gingiilor sau pentru albirea dinților. Dacă nu vă place ce vă sugerează, puteti alege un alt program prestabilit (sunt 15 în total) sau puteți să vă creați voi programul, stabilind durata periajului, modul de vibrare al periuței (curățare, albire sau masaj) și intensitatea vibrațiilor (sunt 32 de niveluri). Toate aceste lucruri sunt prezentate în filmulețul de mai jos.

Odată finalizați acești pași de început, nu aveți nimic altceva de făcut decât să vă spălați pe dinți!

cum este să o folosești

Periuța are încorporat un giroscop pe șase axe și de aceea știe unde v-ați spălat și unde nu. Motorul periuței are 42.000 de rotații pe minut și poate fi setat în 32 de pași, deci puteți avea voi ce număr de vibrații doriți.

După cum spuneam, la fiecare 30 de secunde veți simți cum periuța întrerupe vibrațiile pentru o jumătate de secundă, ca să știți să schimbați cadranul. Dacă apăsați prea tare, periuța va reduce vibrațiile, ca să nu vă răniți gingiile. Inițial m-am gândit că era bine să dea un semnal auditiv și în caz că apăsați prea tare, dar practic nu este nevoie, tocmai pentru că reduce automat vibrațiile. De asemenea, dacă ești atent, se aude cum se schimbă sunetul periuței când apeși prea tare. În plus, la finalul periajului poți consulta raportul și acolo ți se spune dacă ai apăsat prea tare.

Rapoartele detaliate sunt disponibile în aplicație și vi le arăt mai jos. În viața reală, știm însă cu toții că foarte rar o să deschidem aplicația după fiecare periaj ca să verificăm ce zice raportul. Se pare că și producătorii periuței știu asta, motiv pentru care o variantă simplificată a raportului este afișată pe display-ul periuței după fiecare periaj. Iar asta e cu adevărat folositor. În primul rând vezi timpul de periaj și te străduiești să ajungi la două minute. Apoi, se vede și procentul de curățare, precum și locurile unde nu ai periat optim (alb înseamnă ok, albastru înseamnă că ceva nu a fost ok).

Grad de curățare 43%, timp de periaj 33 de secunde, probleme de curățare în toate cadranele (culoarea albastru)

Iată cum arată un astfel de raport în aplicație. Special m-am spălat pe dinți mai neglijent ca să văd ce spune periuța.

După cum se vede, raportul îți spune unde ai aplicat prea multă sau prea puțină forță, unde ai periat prea mult, prea puțin sau deloc. Primești de asemenea și un scor pentru gradul de curățare, în cazul acesta 67%. Amuzant e ca primești și o mică dojană, am încercuit-o cu galben mai sus.

Există informații și despre timpul de periaj, ca să te simți prost că nu te-ai periat 2 minute, cu speranța că o să ajungi acolo. La mine, după cum vă spuneam, pare că a funcționat asta, după 1 lună de folosit periuța am observat că timpul de periaj este acum peste 1 minut și jumătate, în timp ce la început era sub.

Aceste rapoarte sunt disponibile și pentru trecut. În ecranul de mai jos, dacă dau click pe o anumită zi, văd acest gen de rapoarte pentru periajele din acea zi. Asta poate fi folositor, de exemplu, dacă vreți să îi arătați copilului cât de bine sau mai puțin bine s-a spălat în timp, cine știe, poate îl prinde ideea că trebuie să se spele mai bine pe dinți.

Nu pot să trec mai departe fără să spun că acest raport nu este extrem de precis, din păcate. Am făcut cateva teste și concluzia mea e că raportul este mai optimist decât realitatea. În general, a detectat corect unde nu am periat, dar totuși unele zone care nu au fost periate le-a raportat ca fiind periate.

BINE de știut

Construcția periuței este foarte bună, materialele sunt de calitate, periuța se simte bine în mână. Acest lucru este important, pentru că eu am mai avut în trecut periuțe inteligente (și scumpe) care s-au stricat după câteva luni, motiv pentru care am decis să nu mai cumpăr decât modelele cele mai simple. De asemenea, periuțele electrice mai cad pe jos, că spațiul este mic pe lavoar, deci e important să fie rezistente. După mai bine de o lună de folosire a acestei periuțe, pot să spun că m-aș mira foarte tare dacă periuța nu ar rezista câțiva ani.

Bateria periuței ține mai mult de o lună, folosită de 2 ori pe zi. Eu am încărcat periuța pe data de 17 iulie, iar pe 22 august încă mai am 20% din baterie, ceea ce este excelent. Informația privind gradul de încărcare a bateriei este afișată în permanență pe display, ca la telefoane. Atunci când bateria este scăzută, la pornirea periuței se afișează pe display „Low battery”, ca să știi să o încarci. Asta e o diferență importantă față de alte periuțe, care trebuie ținute tot timpul în baza de încărcare conectată la priză.

E foarte util să știi că poți pleca în vacanță fără să iei și încărcătorul/baza de încărcare cu tine.

Capul de periaj este de asemenea foarte bun, perii nu sunt nici prea tari, nici prea moi. Iar după mai mult de o lună de utilizare, aproape nu se cunoaște că au fost folosiți. Spun asta pentru că știți cum se zice – că periuța de dinți trebuie înlocuită după 3 luni. Eu sunt curios câtă lume face asta. Eu de exemplu încerc să le înlocuiesc de 2-3 ori pe an.

Periuța din dreapta a fost folosită zilnic timp de 1 lună și se observă mici semne de uzură

Apropo de capul de periaj, întotdeauna când vă gândiți să cumpărați o periuță electrică este bine să vă uitați și cât costă capetele de periaj, pentru că poate fi un cost important pe termen lung. Pe Geekmall găsiți set de 2 capete de periaj la prețul de 65 lei, ceea ce este decent (LINK).

Un mare avantaj al acestei periuțe, este, după mine, sistemul de prindere pe perete, cum se vede în poza de mai jos. Dacă aveți periuță electrică, probabil și la voi baza se murdărește în timp cu pastă de dinți întărită, pentru că picăturile de apă care mai rămân pe periuță după ce o cureți la finalul periajului se acumulează în bază. Montarea periuței pe perete previne acest lucru iar lavoarul este mai usor de curățat decât baza periuței.

Prinderile sunt magnetice și pentru periuță, și pentru cele 2 piese ale bazei.

Alte avantaje: sincronizarea prin bluetooth este fără cusur, faptul că este silențioasă (nu îți mai face nevasta observație că a trezit-o la 12 noaptea zgomotul periuței – true story).

Puncte slabe: aplicația poate fi îmbunătățită pentru că unele lucruri nu sunt chiar intuitive, iar pe display nu e chiar ușor să faci swipe. Sunt lucruri neesențiale, dar le trec aici.

CONCLUZIE

Periuța electrică inteligentă Oclean X Pro curăță dinții foarte bine și are o mulțime de caracteristici folositoare la un preț mai mult decât decent. Mie îmi place mai mult decât toate periuțele pe care le-am avut.

O puteți cumpăra la pretul de 194 de lei de pe Blacktech, Geekmall, Emag sau Evomag (preț redus, valabil doar până la 16 septembrie). Nu uitați că sunt patru culori disponibile, vedeți care vă place.

Robo
Robo

Beautiful. Dirty. Rich.

Articole: 77

22 comentarii

  1. Am comandat-o acum, Sakura Pink.
    Review-ul tau m-a convins, foarte clar explicat, detaliat, documentat, amuzant pe alocuri.
    Well done, thanks !!!

  2. Simpatică, dar n-aș renunța la Oral B pentru ceva o name. Asta cu aplicația pe telefon e un gimmick, și altele au. M-am distrat de 2 ori și apoi a ajuns dezinstalată.

    • Aplicatia nu e chiar gimmick, fie si pt simplul fapt ca o folosesti ca sa setezi periuta si pt ca iti spune cat timp te speli. Dupa cum am scris in articol, pe mine asta chiar m-a determinat sa lungesc periajul.
      Dar da, sunt de acord ca nu o sa deschizi aplicatia in fiecare zi. Insa la aceasta periuta vezi raportul de periaj pe display-ul ei, ceea ce te ajuta sa te speli 2 minute si sa te speli mai bine, sa iti dea scor mare.
      Daca ai informatia asta la indemana, o sa o folosesti. Altfel nu, motiv pt care sunt de acord ca la o periuta fara display aplicatia e gimmick.

      Eu am mai patit ceva similar cu ceasul smart. De cand am ceas smart, am inceput sa fiu atent la puls si la perioada de somn. Cand pulsul in repaos creste stiu ca am o perioada proasta si de obicei se coreleaza cu somnul insuficient.

  3. eu am invatat prin clasa a 7-a despre spalatul corect al dintilor. erau niste programe Colgate si Allways care treceau prin scoli si faceau putina educatie si putina publicitate. era si un cantecel care mi-a ramas in minte : « dintii de sus se periaza in jos, dintii de jos se periaza in sus iar maselele se periaza in cerc » 🙂

    • Dar si maselele tot de la gingie in sus/jos se periaza, plus suprafata!

      Colgate inca face ateliere in scoli, din fericire!

  4. Cel mai tare review ever! O caut. Eu am rotativă și chiar mă gândeam că eu dau in sus și în își cu ea in timp ce ea de mișcă stânga dreapta.

  5. Ai avut si Philips Sonicare? E comparabila? Ma tenta un Sonicare, sa fac upgrade de la un Oral B, dar intre timp am aflat de cea din articol. Oare merita sa o iau in loc de Sonicare? Multumesc!

    • Am avut, da, niste ani, apoi am trecut pe Oral B multi ani, asta ni se pare mai smooth.

    • Da, am avut Sonic Care. Dar nu mai avem de ceva timp, asta-i tot ce pot sa spun 🙂
      E mai scumpa Soniccare.

    • Bună, Iulia,
      Nu am încercat periuța recomandata de Ioana, dar tocmai am adaugat o în wishlist 🙂
      Eu am sonicare și ce îți pot spune vs oral b este ca periajul sonic este mai eficient și mult mai silențios, dezavantajul este prețul mai mare pentru capete. Dar dacă urmaresti promoțiile și cumperi 4-8 capete (la emag 4 capete sunt 100 ron), îți recomand să încerci si Philips.

  6. Am aflat cum se face periajul corect abia la 16 ani, in cabinetul stomatologului, pentru ca avea brosuri pe masuta din sala de asteptare in care se explicau foarte bine tehnicile de spalare a dintilor.
    Fac parte din generatia care nu a avut la dispozitie informatiile cu usurinta, in niciun caz asa cum se gasesc acum, peste tot (am 43 de ani). Nici parintii nostri nu stiau multe pe atunci, asadar nu am ce sa le reprosez.

    Este posibil ca un periaj sa dureze minim 2 minute fara niciun efort: fiecare dinte/masea trebuie sa fie periat/a prin miscari de măturare, de la gingie in jos, prin 6-10 miscari pentru fiecare dinte/masea in parte (maselele si circular apoi, pe suprafata lor). Daca se procedeaza asa (mergand spre maximul de 10 miscari) nu are cum sa dureze periajul mai putin de 2 minute. Am zile in care ajung si la 4 minute (daca am timp sa fiu meticuloasa).

    Nu stiu daca-mi voi cumpara periuta electrica (m-am obisnuit cu cea clasica), dar e foarte interesant cat de mult ne poate ajuta o periuta in ziua de azi. Poate mai ales pe copii, ca ei inca nu pot ajunge cum trebuie peste tot.

    Pe copilul meu (care are 8 ani) inca il periez eu seara, iar el se spala dimineata si in restul zilei (daca mananca dulciuri, la 30-40 min dupa), cu o periuta clasica. L-am invatat totul despre cum se fac miscarile, dar desi stie foarte bine si se straduieste, imi dau seama ca inca nu poate sa curete perfect, nu 100%.
    Dentistul ne-a recomandat sa-l spalam pana in jur de 12 ani pentru ca abia atunci un copil este bine pregatit sa devina independent in privinta asta.
    Pe internet am vazut ca alti stomatologi recomanda macar pana la varsta de 8 ani sau pana cand este capabil sa-si lege sireturile (pentru ca asta inseamna ca a dobandit o anume dexteritate in miscari)
    Dar fiecare copil e unic si fiecare parinte isi cunoaste copilul si poate decide la ce varsta il lasa singur complet la periajul dintilor.
    Intre 6 si 12 ani copiii fac cele mai multe carii (am citit asta in cabinetul stomatolgului, pe un ecran pe care se derulau informatii utile), deci in aceasta perioada parintii trebuie sa fie mai atenti la copii. Dulciurile fac foarte mult rau in aceasta perioada pentru ca dintii care se schimba nu au inca smaltul rezistent, acesta e in formare, dureaza vreo 2-3 ani pana devine rezistent, asadar e atacat mult mai usor de bacterii.
    Copilul meu a facut anul trecut o carie pe o maseluta de 6 ani, asta desi n-am sarit peste periaj in absolut nicio dimineata si in nicio seara. Am fost socata pe moment si m-a durut sufletul, mai ales ca nici nu intelegeam cum de s-a intamplat. Si apoi am realizat ca a fost din cauza dulciurilor, pentru ca in vacanta de vara, in luna august, a mancat mai multa inghetata si ciocolata decat de obicei. Cu dintii de lapte nu avusesem nicio problema, nicio carie, dar uite ca la dintii permanenti trebuie sa avem grija sporita in perioada 6-12 ani.

  7. Articolul pare un advertorial. Este important de mentionat asta ca cititorul sa stie cum sa trateze informatia. Daca produsul este achizitionat de tine pentru ca ti se pare util si bun este un lucru, daca a fost trimis la tine de catre xiaomi ca sa-l folosesti si sa scri despre el, este alt lucru.

    Nu spun ca informatia nu este buna in review, spun ca pare putin incompleta.

    • Da am vazut acum acel p dar daca vrei sa fie totul corect ar trebui sa existe un disclaimer. Nu sunt obisnuit cu site-ul vostru si poate pentru cititorii vostri este ok si asa.

    • cum ar trebui sa sune acel disclaimer?
      „disclaimer” inseamna de obicei o afirmatie prin care nu iti asumi responsabilitatea pentru ceva.

      de exemplu: trebuie sa va spalati pe dinti 2 minute, dar, disclaimer: eu nu sunt medic stomatolog, deci nu puneti mare baza pe ce zic eu

      insa cum as putea sa pun un disclaimer in legatura cu produsul?
      ar fi ceva de genul „periuta e foarte buna, dar disclaimer: am fost platit sa spun ca e foarte buna, deci practic parerea mea e buna de aruncat la gunoi”

      Nu se poate asa ceva. Regula pe acest blog este ca nu se minte, nici pentru bani, nici pentru alte motive.
      Aici e politica de publicitate, link mare pe homepage
      https://www.printesaurbana.ro/publicitate

      Daca primesc un produs care nu imi place, nu o sa scriu despre el si punct.

      Deci daca am scris despre un produs, inseamna ca mi-a placut si ca eu cred ca e bun.
      In afara de asta, am scris in articol si ce nu mi-a placut la periuta.

      Nu am ce disclaimer sa mai pun.

    • Stiu ca in Romania nu exista neaparat o legislatie in domeniu (sau daca exista este foarte proasta). La noi ramana la nivelul de etica al propietarului de site (ceea ce nu este chiar bine dar asta este alta discutie)

      La ce ma refeream era ceva de genul acesta: https://www.termsfeed.com/blog/product-review-disclaimer/

      Unde la inceputul articolului se specifica ca review-ul este platit si de cine este platit.
      Exista o diferenta daca te plateste Xiaomi sau Emag care este doar un revanzator. Xiaomi vrea sa lanseze un produs care poate este bun sau nu si atunci review-ul poate fi citit intr-un fel. In schimb daca este emag, in 98% din cazuri este doar o campanie de vanzare si atunci si review-ul are alta valoare pentru cititor.

      Dar din nou cum spuneam este o chestiune de etica a celui care scrie si atata timp cat nu exista o reglementare legala fiecare face ceea ce crede ca este ai bine.

    • Stii, acesta e unul din putinele bloguri din Romania pe care se marcheaza absolut toate articolele publicitare, inca de acum mai bine de 10 ani.
      Pana acum 2-3 ani, a fost singurul blog din Romania pe care se marcheaza absolut toate articolele publicitare.
      Am exemple salvate de articole platite si nemarcate pe alte bloguri, ca urmaresc treaba asta de mult.

      Asa ca mi-e un pic greu sa discut despre fineturi gen cine anume a platit articolul. (Cred ca e destul de clar cine a platit articolul de altfel, daca dai click pe linkuri.)

      Nu vad utilitatea unui paragraf la inceput in care sa spun ca postul e sponsorizat, atat timp cat este (P) in titlu si mai este si eticheta corespunzatoare.

      Cand legislatia va spune altceva, ne vom conforma.

  8. Am cumparat periuta si nu se aprinde displayul. Nu au nr de contact asa ca astept sa ma caute cineva candva….sau poate tb musai sa instalez aplucatia

    • Buna. Ciudat. Presupun ca ai dezlipit filmul protector care era pe ecran, nu? Acela cu litere chinezesti. La mine a fost mai greu de dezlipit decat majoritatea filmelor protectoare de la alte device-uri.
      De asemenea, presupun ca periuta e incarcata.
      Deci inteleg ca periuta functioneaza dar nu se aprinde display-ul.
      Ai putea incerca sa instalezi aplicatia, da.
      Daca nu si nu, suna te rog la geekmall (este nr de telefon pe site), nu vad nici un motiv sa nu o inlocuiasca, oricum ai drept de retur 15 zile.
      Valabil si daca nu ai cumparat-o de la geekmall.
      Tine-ma la curent te rog. Merci.

  9. Tocmai am cumparat periuta si aveam si eu problema cu displayul. Ma bucur ca ati clarificat problema filmului protector,care este foarte aderent si trebuie insistat pt a fi deslipit…am reusit,in final.

  10. Bună, Ioana, vreo idee cum putem lua legătura cu importatorul? Am cumpărat periuta în urma feedback ului tău, suntem foarte fericiți cu ea, dar i s-a stricat încărcătorul și nu găsim nicăieri sa cumpărăm:(

    mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *