Ema și Eric reciclează! (două cărți noi și lansare cu teatru)

Ema și Eric au grijă de natură (pentru copii de 1-3 ani, 25 lei) și Planeta e casa noastră, Ema și Eric reciclează (pentru copii de 3-7 ani, prețul e 27 lei) au sosit de la tipar! Uraaaa!

Mai jos găsiți informații despre cele două cărți noi, link de comandă (cu extra reducere), informații despre lansarea lor, pe 8 octombrie la București, link către formularul de înscriere, imagini din cărți și clipuri cu ele.

E o temă complicată, aceasta a poluării, încălzirii globale și nevoii de reciclare. Dar poveștile și jocul ne ajută să le explicăm ușor copiilor concepte abstracte, știu bine asta din experiența de părinte și cea de autoare de carte pentru copii, am participat la peste o sută de lecturi publice cu mii de copii, țin legătura cu sute de familii de șapte ani, de când am publicat prima carte.

Copiii învață mai ușor decât adulții și pot fi chiar mai responsabili cu lucrurile care sunt importante pentru ei, așa că am căutat un fir creativ prin care să pot explica celor mici cum pot ei contribui la o planetă mai curată.

Am creat două povești diferite, pentru că m-am gândit că un copil de doi ani și altul de cinci ani au nevoie de mesaje cu grad diferit de complexitate. Am lucrat împreună cu Lavinia Trifan, ca de fiecare dată. Conținutul a fost revizuit de Andrei Coșuleanu, Președintele Asociației Act for Tomorrow, ca să ne asigurăm că totul e adevărat și corect, chiar dacă transformat în limbaj de poveste.

Așa au rezultat două cărți: una pentru copii sub 3 ani, alta pentru copii de 3-7 ani. Mesajul ambelor cărți este că oricine, oricât de mic sau de mare, poate face multe lucruri pentru a reduce poularea și a recicla, iar dacă tot mai mulți facem asta, ne va fi mai bine tuturor!

Cartea pentru copii mai mari explică și fenomenul de încălzire globală și oferă la final multe idei de activități de reciclare și refolosire a unor obiecte care nu ne mai trebuie.

Ema și Eric au grijă de natură (disponibilă aici) e cartea pentru copii sub 3 ani. E cartonată, cu colțuri rotunjite, cu pagini plastifiate, să poată fi explorată de copii micuți. Povestea e mai simplă, frazele mai scurte, desenele ușor de decodat.

Eric obișnuiește să mai arunce pe jos lucruri, iar Ema decide să-l ajute să învețe să aibă mai multă grijă de gunoiul propriu. Îi pune în camera lui toate lucrurile pe care el le lasă pe jos sau pe bancă în parc: ambalaje, șervețele, cutii de jucării, un cotor de măr, jucării stricate.

Astfel, Eric observă pe pielea lui ce înseamnă să trăiești înconjurat de lucruri care ar trebui să stea la gunoi. Și, desigur, dorește și el să contribuie!

În carte veți descoperi cu cei mici șase lucruri pe care le pot face copiii, dar și adulții, ca să reducă poluarea.

Planeta e casa noastră, Ema și Eric reciclează (disponibilă aici) e cartea pentru copii de 3-7 ani. Are 32 de pagini, plus o listă de activități amuzante de upcycling la final. Povestea e simplă și neobișnuită: dintr-o greșeală regretabilă, Eric primește cadou de ziua lui o pungă cu gunoi în loc de cadou într-o pungă!

Deși se supără foarte tare la început, întâmplarea aceasta îi dă de gândit. Devine interesat de subiect, caută informații și apoi povestește și colegilor de la grădiniță ce schimbări simple pot face în vieților lor pentru a contribui și ei la o planetă mai curată.

Cred că dacă toată familia înțelege, poate cu ajutorul acestor cărți sau al altor surse de informare, cât de important e fiecare gest mic, schimbarea generală poate fi semnificativă!

Partenerul acestui proiect este Kaufland, care, împreună cu Asociația Ovidiu Ro, se va asigura că aceste cărți ajung în multe grădinițe din toată țara, unde doamnele educatoare vor face cu copiii nu doar activități de lectură, dar și de reciclare și colectare selectivă descrise în cărți și susținute de idei de ateliere de upcycling care pot fi făcute cu materiale pe care le avem prin casă (cutii de lapte goale, ambalaje de iaurt, cotoare de la sulurile de hârtie igienică etc).

Mă bucur mult că avem sprijinul Kaufland pentru acest proiect, pentru că așa vom ajunge cu mesajul nostru verde în mai multe case, școli, grădinițe! Le mulțumesc pentru ajutor!

COMANDĂ CĂRȚI

Cărțile se găsesc deja pe site-ul editurii la un preț foarte bun, aici! Dacă veți folosi codul IOANA, aveți extra 15% reducere la tot ce e în coș, deci cărțile noi vor costa 25 de lei cea pentru copii micuți, respectiv 27 de lei cea pentru 3-7 ani!

Le puteți lua, desigur, și sâmbăta viitoare de la lansare, vor avea preț bun și acolo, puteți lua și pentru prieteni și colegii de la grădiniță.

Cărțile noi se vor găsi și în toate hypermarketurile Kaufland, în standuri speciale, alături de alte cărți ale mele!

Se vor găsi curând și în librării, online și offline. Cărturești, Libris și Elefant livrează și în UE!

LANSAREA CU TEATRU

Lansarea celor două cărți va avea loc sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 11.00, în Sala Epika a Cineplexx Băneasa. Vă așteptăm acolo cu o super piesă de teatru jucată de Ioana și Anca de la Trupa Sufletos, dar avem și multe alte surprize!

Pentru a participa, e nevoie să faceți două lucruri: să vă înscrieți în ACEST FORMULAR și să aduceți cu voi cinci deșeuri reciclabile de persoană (sticle, peturi, doze de aluminiu).

Dacă nu reușiți să ajungeți sâmbătă sau nu mai sunt locuri la lansare, duminică, 9 octombrie, voi fi la Kaufland Barbu Văcărescu pentru o sesiune de autografe, voi sta acolo de la 10.00 la 12.00. Putem face poze și sta de vorbă despre reciclare sau despre ce vreți voi.

Iată și prezentările video:
Planeta e casa noastră!

Și Ema și Eric au grijă de natură:

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4196

5 comentarii

  1. Ne vedem maine, abia asteptam!
    Vrem si cartile, super frumoasa ideea cu lansarea si colaborarea cu Kaufland, big thumbs up!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *