Conferință pentru părinți și dascăli la București pe 23 aprilie: Copilăria mică, școala și adolescența

În sfârșit pot anunța conferința de pe 23 aprilie, unde voi avea alături de mine pe scenă doisprezece experți. Împreună vom dezbate pentru părinți viața emoțională, nevoile și principii de educare a copiilor noștri de când se nasc și până părăsesc cuibul:: Diana Vasile, Doctor în psihologie, Psihoterapeut, Președinte Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei, Diana Stănculeanu, Psiholog și psihoterapeut, Sandra O’Connor, Psiholog clinician, Otilia Mantelers, Psiholog, Oana Moșoiu, Lector universitar, Trainer pentru profesori Andreea Neagu, Psiholog de copii, Mira Loghin, Consultant în educație timpurie, Lila Vasilescu, Facilitator educație emoțională, etică și socială, Magda Cojocea, Învățătoare Step by Step, Mihaela Carada, Educatoare, Alina Dumitriu, Lucrătoare social, iar ca invitați speciali, doi adolescenți din două licee din București. Le mulțumesc pentru încredere și disponibilitate!

Detalii am pus mai jos, biletele sunt aici și au preț simbolic, explic totul mai jos, îmi doresc mult să facem din nou un eveniment de la care să plecăm cu toții cu speranță și bucurie!

Înainte să ne lovească pandemia, aveam aliniate conferințe de educație cu blândețe în nouă orașe. Aveam afișe, speakeri confirmați, evenimentele lansate, toate locurile ocupate și liste de așteptare, urma doar să mă urc în avion și să lansăm evenimentele, primul era la început de martie. N-am mai apucat să facem nimic, s-a închis totul.

Am rămas cu visul în așteptare.

Acum însă l-am reluat și ne data asta ne iese! Pe 23 aprilie ne vedem la București la o conferință cu trei paneluri la Hotel Caro, de la 15.30 la 20.00. Vom vorbi despre copilăria mică, 0-3 ani, cu toate emoțiile și pragurile ei, apoi despre viața în comunitate a copiilor de 3-12 ani, și despre adolescență, cu toate dificultățile și frumusețea ei, de la emoții puternice la schimbări neurologice, anxietate, autovătămare, consum de substanțe, identitate de gen.

Voi avea alături de mine pe scenă oameni extraordinari, doctori în psihologie, psihologi, psihoterapeuți, educatori, profesori, experți în domeniile lor, pe care îi admir și care fac multă muncă voluntară de informare și sprijin al copiilor și părinților, dar și al profesioniștilor care lucrează cu copii, fie ei dascăli, consilieri, furnizori de cursuri, bone.

Sunt foarte recunoscătoare că pot face asta, alături de acești oameni, pe care îi cunosc și în care am enorm de multă încredere. Cu mulți dintre ei am făcut evenimente în trecut, iar impactul a fost foarte bun!

Accesul la eveniment va costa 50 de lei, în care veți primi și o carte la alegere (biletele sunt disponibile deja aici). Sunt 8 categorii de bilete, fiecare bilet oferă acces la eveniment și una dintre cărțile editurilor Univers și DPH, dați click pe fiecare categorie pentru a vă alege cartea pe care o veți primi cadou la eveniment.

Îmi doresc să ofer evenimente gratuit, însă după ce am organizat zeci de astfel de evenimente, am observat că ce e oferit gratis e privit de unii oameni ca ceva cu valoare îndoielnică. S-a întâmplat de multe ori, ultima oară la evenimentul mare de la Cluj din decembrie, să fie zeci de scaune goale în sală, deși pe lista de așteptare erau sute de persoane care ar fi dorit să participe. Unii oameni, dacă e gratis, se înscriu ca să fie, dar nu vin și nici nu anunță că nu vin, iar pentru noi, organizatorii, care facem eforturi să oferim accesul gratuit, deși cheltuielile sunt de mii de euro, este extrem de dureros să știm că am ratat să ajungem la oameni care ar fi vrut și ar fi beneficiat de prezența la eveniment.

Așa că am decis, împreună cu Mozaic Media, agenția care mă ajută cu logistica, să punem această taxă simbolică de acces de 50 de lei, cu o carte inclusă, pe care o veți ridica la intrarea în sală.

Mai jos aveți lista speakerilor și programul exact al conferinței. Mulțumesc tuturor celor care sunt alături de mine pe drumul acesta!

Agenda conferinței

Panel 1 Viața emoțională a copiilor mici, Viața emoțională a părinților, Atașament, Nevoi, Limite, Etape de dezvoltare, Educația intimă

Speakeri

Diana Vasile, Doctor în psihologie, Psihoterapeut, Președinte Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei

Sandra O’Connor, Psiholog clinician, Doctor în psihologie comportamentală

Mira Loghin, Consultant în educație timpurie, Trainer Certificat in Comunicare Nonviolentă

Panel 2 Educația pozitivă în școală și la grădiniță, De ce au nevoie copiii în colectivitate, Reziliență și încredere în sine, Competitivitate, note, teme, Măsuri anti-bullying, Comunicare cu familia

Speakeri

Andreea Neagu, Psiholog de copii

Lila Vasilescu, Facilitator educație emoțională, etică și socială

Magda Cojocea, Învățătoare Step by Step, Consultant educațional

Mihaela Carada, Educatoare

Panel 3 Adolescența: Copiii noștri mari în lumea social media, Depresie, Anxietate, Auto-vătămare

Identitate de gen, Sexualitate, Consum de substanțe

Speakeri

Diana Stănculeanu, Psiholog și psihoterapeut

Otilia Mantelers, Psiholog

Oana Moșoiu, Lector universitar, Trainer pentru profesori

Alina Dumitriu, Lucrătoare social

Invitați speciali: adolescenți din două licee din București

Program conferință

15.15-15.45       Sosire invitați

15.45-16.45       Panel 1: Copilăria mică

Pauză 15 min

17.00-18.00       Panel 2: Școala și grădinița

Pauză 15 min

18.15 – 19.45     Panel 3: Adolescența

19.45-20.00       Încheiere, socializare , poze

Organizatori: Ioana Macoveiciuc și Mozaic Media


Aștept cu nerăbdare să ne vedem!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4224

8 comentarii

  1. Yeeeeey!
    În sfârșit am luat biletul. Abia aștept să particip la eveniment ?
    Fetița rămâne acasă cu tati să se iubească amândoi. Eu mă îmbrac frumos și vin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *