Intimitatea și sexul când nu mai ai 20 de ani

Știu, știu că nu e ceva la care vrem să ne gândim. Iaics, nu, te rog, de ce trebuie să discutăm despre așa ceva, corpuri goale cu piele albă care atârnă, burți, riduri, cicatrici, totul e moale, gelatinos, hai mai bine să ignorăm tema și să ne prefacem că vom rămâne mereu tineri, cu carnea tare și pielea strălucitoare, atrăgători, dornici, puternici, senzuali și atletici.

Dar timpul trece repede și curând, foarte curând vom fi și noi acolo, dacă ne ajută Dumnezeu și Universul să mai rămânem în jocul ăsta numit viață.

Ieri aveam 22 de ani și eram convinsă că oamenii de peste 40 sunt zombies care ies din casă doar ca să meargă la farmacie.

Acum am 43 de ani și nici nu știu unde e farmacia. Dar da, în multe seri prefer să citesc sau să mă uit la un serial decât să fac sex. Asta e. Presupun că e vârsta. Oboseala care vine cu ea. Prea multele griji. Lenea.

O să clipesc de trei ori și o să fac 60 de ani. Copiii vor fi la casele lor, iar eu voi rămâne în liniște cu omul meu, să facem ce vrem noi cu timpul și nopțile noastre.

Vom mai face sex atunci? Habar n-am. Sper că da. Va fi bun? N-am nici cea mai vagă idee.

Ce-mi veni? Am văzut Good luck to you, Leo Grande, cu Emma Thompson și mi-a plăcut mult! Premisa e asta: personajul jucat de Emma este o profesoară de religie pensionată, văduvă, care nu a avut niciodată orgasm și nici nu a făcut vreodată sex care să-i placă. Plătește un băiat pentru câteva ore, ca să descopere sexul de calitate.

Interacțiunea lor e delicioasă, avem umor, duioșie, adevăr brut (Copiii mei mi se par plictisitori, spune ea, ne arată cum a mimat orgasmul vreme de 40 de ani de căsnicie), sex puțin, elegant sugerat la început, arătat fără perdea pe final.

Corpul ei, emoțiile, curajul, asumarea, vulnerabilitatea ei mi-au plăcut mult.

Vi-l recomand, e pe HBO Max. Nu e de văzut cu copiii, aoleu, nu, are scene de nuditate, iar conversațiile nu sunt pentru ei. Dar e de văzut în cuplu, că tot a fost Valentines ieri și eu am ignorat complet, pentru că am avut alte lucruri de făcut, de scris, de citit, iar marțea e o zi lungă pentru noi, în care eu și omul ne vedem abia după 10 seara, când suntem amândoi atât de obosiți încât nu ne dorim decât să ne ignorăm unul pe altul pe canapea, ținându-ne de mână.

Uite ceva ce la 20 de ani mi s-ar fi părut moartea pasiunii, dar acum e parte din felul nostru de a ne iubi.

Cred că e important să mai vorbim și despre asta din când în când, despre cum se schimbă lucrurile, cum evoluează ele, despre firescul vârstei mature, pentru că da, oamenii pot simți plăcere și la 40, și la 50 și la 60 de ani (poate și la 70, fingers crossed), se pot bucura de corpul lor, pot dansa, pot flirta, iar asta e minunat!
PS: Alte filme/seriale care mi-au plăcut pe HBO Max: Normal People, The Staircase, Povestea slujitoarei, The worst person in the world, Elvis, The White Lotus, Cernobil, Prietena mea genială.

Iată și trailerul filmului:

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4196

7 comentarii

  1. Am 30 de ani și am relații sexuale cu un bărbat peste 60 de ani. Nu suntem un cuplu, dar ne înțelegem fantastic și îl consider un prieten bun, chiar dacă avem sentimente romantice unul pentru celălat. Pot să spun cu mâna pe inimă că e unul dintre cei mai frumoși bărbați cu care m-am culcat, cu toate ridurile și imperfecțiunile pe care nici măcar nu le observ.

    • Total de acord. Cand cei doi parteneri sunt atrasi unul de altul si exista dorinta, who gives a fuck daca burta atarna, daca celulita r la locul ei, daca epilatul a fost perfect sau nu. Ultimul meu partener are peste 50 de ani si jur ca am avut parte de cel mai bun sex ever pentru ca exista dorinta si chimie, plus respect si desigur dorinta ca partenerul sa fie satisfacut. Nu stiu daca tine de nationalitate sau doar de caracterul individului, dar e placut sa stii ca actul in sine este despre placerea amandurora.

  2. Ce frumos ai scris!!! Si eu ma gandeam oare ce inseamna dragostea la 50 ani? cum se manifesta ea? Dupa ce facem dragoste, eu cu sotul stam asa imbratisati..mult, mult timp! In tinerete asa ceva parea de neconceput! Mereu aveam cate ceva de facut! Acum…pot zice ca avem TIIIIMP pentru tinut in brate!

  3. Ca întotdeauna, foarte sinceră, curajoasă și asumată, Ioana! Felicitări! Și pe mine m-a înduioșat mult filmul, am peste 40 și nu mă identific cu personajul, dar pot empatiza și clar ne dă tuturor teme de gândire filmul.
    Cred că am noroc să pot spune că în căsnicia mea sexul e la fel de mult ca la 20 de ani și chiar mai bun decât atunci, dar recunosc că asta este și pentru că stăm departe câteva luni pe an și dorul e mare, în plus punem amândoi accent mare pe această latură și ne simțim la fel de atrași unul de celălalt. Sună ideal și recunosc că e flatant să te simți iubită și dorită, dar adevărul e că, uneori, și pasiunea exacerbată mi se pare a fi o problemă, căci e posibil ca atracția să fie liantul nostru cel mai puternic și mi-e teamă să nu fie ceva superficial (căci altfel suntem foarte diferiți și nu prea împărtășim chiar aceleași valori).
    Ceea ce am observat, în schimb, e că dacă sexul funcționează, luăm totul mai în ușor, nu mai apar așa multe certuri și suntem mai relaxați, mai veseli. Și, foarte important, exact așa cum spune personajul Emmei Thompson, simt că împlinirea sexuală îmi dă o putere și o încredere speciale.
    M-a trecut un fior când am citit: cu adevărat vom clipi de câteva ori și vom avea 60 ani, copiii vor fi plecați de acasă, dar nu putem garanta că atunci vom fi sănătoși și la fel de dornici de nebunii în dormitor. Este ca fel cu amânatul cititului pentru la pensie:) – cred că nimic nu mai poate fi recuperat dacă nu e făcut la timp. La 60-70 ne vom uita înapoi și vom zice că anii aceștia au fost cei mai buni: încă avem energie, sănătate, dorință și putere să ne învingem lenea;)

  4. Aaaaa ce ma bucur ca ai scris despre filmul asta si ca ti-a placut si tie! si mie mi-a placut foarte foarte mult! M-a trecut prin multe emotii neasteptate, am inceptut prin a empatiza cu personajul feminin si am sfarsit prin a reflecta mult la povestea si complexitatea personajului masculin (mai ales ca mama de baiat, mi s-a parut cu atat mai emotionanta povestea). Dialogul superb! Actorii superbi. Recomand si eu Good luck to you, Leo Grande. (In UK, eu l-am vazut pe Amazon Prime)

  5. Buna, foarte interesant subiectul, am peste 40 de ani si am astepta cu sufletul la gura sezonul nou din Sex Life care pe langa unele subiecte mai superficiale mai are si niste situatii si subiecte prin care multe ne putem identifica. Ceea ce mi-a placut la sezonul 2 este despre personajul principal care trecuta de 40 ( actrita la fel si are chiar 3 copii) este departe de a avea un corp ideal dar este asumat, atractia si placerea se simt la fel. Deasemea filmul m-a facut sa ma gandesc chiar la ce inseamna pentru o femeie sexul in diversele etape ale vietii si in diverse situatii, cu partenerul la 20 de ani , cu sotul etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *