Gata, am văzut toate filmele posibile și imposibile, acum ce facem?

De multe zile nici eu, nici bărbatul nu mai avem la ce filme ne uita. Avem abonament la aproape tot ce mișcă. Seară de seară ne așezăm frânți pe canapea, după ce și ultimul copil a terminat de foit, întrebat și cerut lucruri și se face liniște.

-La ce ne uităm, nevastă?

-Nu știu, hai să vedem ce mai e.

Și scrolăm la stânga și la dreapta, hai și pe Netflix, nimic, am văzut tot ce era de văzut, hai și pe HBO Max, și pe Disney, pe Prime, Rakuten și Samsung TV.

Am revăzut Snatch și In bruges, am terminat toate reality showurile cu iubire, supraviețuire, bani și gătit.

Toate filmele polițiste nordice și sudice.

Toate documentarele despre oameni dispăruți și avioane dispărute.

Bărbatul a văzut toate filmele cu pac pac și macete, toate prequelurile și sequelurile Star Wars și Marvel, am văzut toți criminalii, nevestele, turcismele și filmele europene independente.

De vreo două zile mă uit la un film atât de prost că nu înțeleg de ce există, nu e despre nimic, nu se întâmplă nimic, și dacă mă filmez eu într-o zi în care zac în pat cu gripă o să fie mai interesant.

M-am uitat și la filmele de Oscar de acum 30 de ani, și la filme alb-negru, ba am terminat chiar și filmele de familie și pe cele pentru copii.

Asta în condițiile în care am o viață, lucrez, merg la școala de limbă imposibilă, gătesc, iesc la cumpărături și sunt zilnic șoferul și asistentul personal al copiilor noștri care trebuie duși și aduși de la școală, înot, parkour, bibliotecă, întâlniri cu prietenii etc. Deci nu stau opt ore pe zi la TV, ci cam una seara (și citesc înainte de culcare, obligatoriu) și poate două ore în weekenduri, dacă nu plecăm pe coclauri.

Mă rog, am avut și covid și am zăcut cam o săptămână, cred că asta e perioada în care am ajuns la capătul Netflixului și al Disney-ului.

Seară de seară căutăm, nimic nu găsim.
Ce e de făcut?

Photo by cottonbro studio: https://www.pexels.com/photo/couple-love-sitting-evening-4009409/
Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4196

41 comentarii

  1. Ati vazul Soul? e pe Disney 🙂 scuze, stiu ca nu asta era intrebarea, dar eu una sunt destul de deceptionata de ce filme apar iar asta mi-a placut in mod deosebit…adevarat, nu-i tocmai nou.

    Altfel cred ca 1h merge bine si pt un puzzle impreuna, un boardgame sau altceva care va place amandorora…stiu ca-i foarte greu de gasit. De ce e asa usor sa gasesc proiecte arts & crafts de facut cu copiii care imi plac si mie iar cand e vb de sot…I got nothing? 🙁

    Oricum noi tot la filme suntem. 😀 Marvel is endless :-(((

  2. Da, asa am ajuns si eu la concluzia ca Netflix si altele asemenea trebuie lasate o perioada sa se „regenereze” (respawn cum ar zice fi-miu :)))) ca sa se mai stranga filme noi, sau scoase de la naftalina. Si atunci bagi carti, jocuri, pictat cu copiii, lipit, design, orice iti trece prin minte si te tine ocupata. Emisiunile cu renovari, tiny houses sau tipele care vin si-ti organizeaza dressing-ul nu te pasioneaza?

    • Hm la renovari m-as uita, dar max 15 minute, apoi ma ia somnul. Fashion, astea, no way.

    • Yeah nah nah nah 🙂
      Am incercat acu 10 ani, nu numai ca nu ne-am relaxat dar efectul a fost exact opusul relaxarii. Never touching a puzzle again, ma ia durerea de cap numai cand ma gandesc 🙂

    • Eu fac, problema cu cele mari e ca ai nevoie de spatiu dedicat pt el si nu avem.

    • Eu folosesc un puzzle board (cauta exact asa pe amazon). Care locuieste sub un pat. (spatiu am dar am descoperit obiectul cand aveam copil mic si casa plina de prietenii lui la fel de mici ; acum il folosesc ca il pot muta de colo colo si lucra la el oriunde am chef).
      Pentru TV, eu acum ma uit la Friends :). Si cand il termin cred c-o sa ma uit la Mash , a trecut destul de mult timp, o sa-l revad cu placere. Sunt foarte bune la imperecheat sosete – imi pare ca mai bune decat comediile care se fac zilele astea, atat de politically correct ca nu mai au nici sare nici piper. La Friends am ras in hohote de cateva ori, ceea ce nu mi se mai intamplase de foarte mult timp. (sper sa nu sara aia care te-au trimis pe tine sa citesti si pe mine acum, ca astea nu-s filme de valoare..).

    • @Robo din experienta zic ca un puzzle la 30 de ani e diferit de acelasi puzzle la 40 de ani :))

  3. Un pic offtopic, dar noi suntem doar doi, fără copii și eu am timp de stat seara la tv poate o dată la câteva săptămâni. Nici nu mă omor cu treburile casei sa zici ca frec totul până la miezul nopții. Oricum, când termin puținul ăla pe care îl fac e destul de târziu încât nu ma mai pun la un film ca sigur nu mai stau trează 2h + Au fost filme de Crăciun pe care le-am văzut din două părți. Așa că mai pun câte un episod de serial. Încă n-am apucat sa văd ultimul sezon din The Crown. Am început și White Lotus, abia am avut rabdare de 2 episoade.
    Când chiar mă pun să răsfoiesc după un film sunt atât de multe pe care aș vrea să le văd că nu ma pot hotărî si tot la serial ajung.
    Nu-mi explic ce fac seri la rând ca mereu am ceva de făcut incompatibil cu statul pe canapea la tv. Inclusiv în serile de weekend în care nu ieșim nicăieri. Oare sunt eu mai dezorganizata?

  4. Problema e ca vrei ceva nou! Gresit! Te uiti la alea vechi, clasicele.
    De genu: sterg prafu pun Friends in the background. Da stiu fiecare replica dar tot e fun! Fac curat in mailuri la job cu un sfert de creier la Brooklyn 9-9.
    Acum am planuit cu jumatatea sa revedem un serial pe care l-am bingeuit in lockdown. Deci suntem k pe urmatoarele 3 luni.
    Si visez cu ochii deschisi la ceva timp liber sa vad Downton Abbey again.

    • Pai… renunta la filme cu totul. E usor sa cazi in capcana lui „ne așezăm frânți pe canapea”…si mai avem energie doar pentru filme.

      Poate more sex? Sau macar more sleep care sa va ajute sa le faceti pe toate mai bine maine? Sau sa faca atractia pt TO DO list sa tina si mai mult intr-o zi.

    • Nu stiu cum faci tu sex, dar la noi e nevoie de ceva energie pentru asta, si cand sunt franta, daca am de ales intre film si sex, nu aleg sexul.

  5. Fie-mea m-a introdus la anime, si nu zic de Miyazaki, ca ii vedeam filmele din proprie initiativa, dar serii foarte interesante. Mi-au placut Monster, Full Metal Alchemist si una draguta tare mai ales pt parinti de adolescenti, Bocchi Rock. Foarte interesante, excelent create. A, si The Silent Voice, film anime. Ce-am mai plans la asta…?

    • Recomand si Apple TV Plus, au cateva show-uri foarte faine: Ted Lasso, Shrinking, Severance sunt doar cateva dintre ele :).

    • Vaai Apple Tv rulz. The morning show si Bad Sisters, plus ce ai enumerat tu. merita fiecare cent

  6. Am văzut eu pe youtube, not just bikes ca in Olanda e super dezvoltata deplasarea cu bicicleta și ca îți poți lăsa copiii sa meargă pe oriunde (prieteni, sport, etc). Sa înțeleg ca nu e chiar asa?

  7. Eu de vreo 7 – 8 ani ma uit doar la The Big Bang Theory. Nu glumesc. Il vad, il termin, pun din nou de la capat, trec niste luni, iar il termin, iar il iau de la capat. Si tot asa. Imi e frica sa pun comentariul asta pe Facebook, ca o sa zica toti cunoscutii ca sunt nebuna. In rest, citesc f mult iar cand am totusi chef de ceva la TV The Big Bang Theory imi satisface nevoia ? sotul deja nu mai rezista.

    • am făcut același lucru, tot ani de zile, cu friends. iar o prietenă cu the west wing.
      nu ești singură, voiam să zic.

  8. Find new hobbies: cursuri de arta, drumetii, explorari, voluntariat – make your own reality show :)) Cititi carti, scrieti documentare, stati la soare sau la luna 🙂 Abia astept sa termin si eu Netflixul! Mie imi plac documentarele de la Netflix. Am atatea de facut, ce aman din cauza lui Netflix!

  9. Partea trista este ca am prins acum 12 ani Netflix si Hulu cat inca erau decente. Stiu ca scriam de bloc despre serialele vazute, emisiuni etc. Imi trebuiau 2 vieti sa le vad pe toate. Inca am liste de chestii pe care le-as revedea, dar nu se poate. Nu mai sunt pe streaming.

    Sau avem ceva de genul „Everybody Loves Raymond” (care e spumos de-a dreptul, chiar daca vechitura) pe Peacock. OK, luam abonament. Imi amintesc de „Big Bang Theory”, nu e pe Peacock, e pe Hulu.

    Anul trecut eram in Italia la prietena-mea si ne uitam la el pe Netflix. Wow, cool, revin acasa, nu pentru SUA nu mai este. Nu as da 15 dolari pe luna VPN numa’ de sanchi.

    Megem mai departe.

    Gasesc o emisiune de prajiturit (the English Baking Show) care ii place si lu’ fie-mea. Ne uitam de 2 ori la el. Vrem sa revedem dupa un an, nu mai e decat sezonul final. De ce, ca vreau sa il vad de la 1 pana la 9.

    Asta e …

    Se uita asta a mea la Paw Patrol. Hai sa refac abonamentul la Netflix, sa se uite. Nu mai e (chestie de 2 saptamani distanta). Bun, unde il gasim? Pe Hulu. OK, hai sa intram pe cont. Ah, nu e la ala normal de 14 dolari pe luna, e la live Tv sau cum ii zice, 70 de dolari pe luna. Apoi nu dau atata pentru un rahat de serial.

    Si uite asa ori avem abonamente pentru nimic la Hulu, Netflix, Vudu, Prime si inca 10 porcarii, ori incepem ca acum cativa ani sa rupem torentele. Ca vrem sa platim sa vedem, dar nenea astia chiar isi bat joc. Sau umplem iar casa de DVD_uri, macar alea nu le ia nimeni

  10. Abonament si la Sky Showtime. ? Noi urmarim acum Yellowstone.

    Apropo, am un baietel de 1,5 ani. Ti-am descoperit cartile si suntem amandoi innebuniti dupa ele. ?

  11. Poate the Expanse? La început am opus rezistenta (ohh, nu încă un SF:), dar m-a prins și pe mine. Despre o devenire verosimila a omenirii, care ar începe colonizarea altor planete, din lipsa de resurse; dar are de toate filmul asta (și drama și mister și politica/acțiune și are efecte superbe, personaje f bine conturate, e cu de toate, dar fără sa fie prea mult ;))

  12. Chiar, cum de nu ti-a recomandat nimeni? Eu i-am descoperit in urma cu ceva timp si de atunci ma uit cand am timp la cate 3 vloguri odata. Am invatat o gramada de lucruri interesante, transmit o energie pozitiva si parca si eu calatoresc odata cu ei. Super recomand.

  13. Nu am problema asta, nu am avut-o niciodata, am o lista luuunga de filme, seriale si documentare pe listă, de vazut sau revazut, dar nu apuc sa le vad, nu am timp. Am si cateva incepute, pe care le vad in paralel, dar in ritm de melc. Plus Seinfeld, care e mereu de rerevazut, nu ma satur niciodata de el. ?

  14. Recomand din ce am vazut relativ recent pe HBO Max, Netflix, Disney+ sau Apple TV+:
    – filme: Triangle of Sadness, The Menu, King Richard, Minari, Glass Onion, Luce. In plus, The Banshees of Inisherin urmeaza sa apara pe Disney+ in cateva zile si pare sa fie foarte bun.
    – seriale sau miniserii: Tear Along the Dotted Line, This is Going to Hurt, Little America, The Last of Us, Succession, Severance, Fleishman is in Trouble, Abbott Elementary, Ted Lasso, The Rehearsal, Cunk on Earth, Borgen (urmat de Borgen: Power & Glory).

    Daca iti place trivia, gasesti un game show interactiv pe Netflix numit Triviaverse.

    Sper sa gasesti ceva pe gustul tau, inca nevizionat. 🙂

  15. sincer trebuie sa va uitati la Alchemy of souls- e prima telenovela ever din viata noastra- si a mea si a sotului. (e k-drama de la sud-coreeni) Dar sunt asa draguti coreenii aia si fac glume de situatie simple, nu din alea cu penibil. Plus ca ai si un film cu sabii, batai si cu romance si cu personaje care joaca chiar bine si cu putin umor. Sunt si destul de copilarosi si totul e asa ca pt mintea noastra ce pare ca incepe sa isi aduca aminte de copilarie. :))

  16. Un serial nou pe Hulu si Disney plus, UnPrisoned, o comedie cu multe teme serioase foarte actuale, 8 episoade pana acum, se pare ca va exista un season 2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *