20 de cărți noi bune pentru copii de 3-7 ani

Toate cărțile pe care le prezint mai jos de la Editura Univers se găsesc aici. Avem și extra reducere cu codul printesa, 10%, până pe 10 aprilie.

Sunt foarte bucuroasă că a apărut și cea de a treia carte tradusă de mine din limba engleză, pentru Editura Univers. E o carte despre iubirea nesfârșită a mamei pentru copilul ei, dincolo de toate celelalte emoții pe care le simțim noi sau copiii noștri. Ei cresc și își îndreaptă atenția și iubirea și către alții, iar noi rămânem aici iubindu-i, pentru totdeauna.
Se numește chiar așa, Mama pentru totdeauna, include mai multe povești într-una și e foarte liniștitoare, e o carte ideală pentru noapte bună.

Cărțile apărute anul trecut în traducerea mea sunt și ele frumoase, una este despre frică. Frica lui Ivan, așa se numește (e o concidență, nu am schimbat numele personajului să se fie identic cu cel al fiului nostru). Ivan din carte seamănă cu Ivan al nostru în unele privințe. Are multe frici care îl împiedică să se bucure de viață, iar el știe asta. Ar vrea să facă rost de curaj, dar nu știe cum. Noroc cu unchiul lui explorator, care îi oferă în dar un cântec de împuternicire. Cu el, Ivan reușește să stea drept față în față cu frica lui și să o lase să fie, fără ca asta să-l mai împiedice din a trăi.

Să vă mai povestesc despre celelalte noutăți, merită să luați un pachet cadou de Paști sau de 1 iunie.

Mario încurcă-tot, de Victoria Pătrașcu, cu ilustrații de Cristiana Radu, e povestea unui băiețel cu dificultpți de învățare. Desigur că ceilalți copii râd de el, dar învățătoare lor îi învață să fie buni să răbdători cu Mario. Povestea e foarte frumoasă și necesară, iar ilustrațiile sunt minunate!

Tudor știe ce vrea

Cartea aceasta mi se pare foarte importantă, pentru că îi arată copilului că e normal să spui NU, că el este foarte util în unele situații, dar și că în altele e foarte bine să spui Da, că nu e nevoie de NU doar pentru că îți place să-l spui.

Agapito, broscoiul care voia să fie prinț este povestea unui broscoi cam arogant care pleacă în căutarea unei prințese care să-l pupe, convins că toate fetele doar asta așteaptă, un broscoi de pupat ca să devină regine.

Desigur că prințesele care îi ies în cale lui Agapitos sunt fete deștepte și independente, au terminat facultatea, citesc și se pregătesc să devină regine, nu au ele nevoie să pupe vreun broscoi. E o carte tare simpatică și feministă, îmi place! Dincolo de asta, povestea e amuzantă și utilă!

Foarte mult îmi place și Momentul perfect, care are ilustrații superbe realizate de Marco Soma, veți recunoaște ilustratorul din Cele 7 paturi ale hârciogului.

O poveste despre generozitate și răbdare, despre prietenie și iubire. E foarte frumoasă!

Avem și o carte de non-ficțiune, Mituri și știință, care pune față în față miturile și legendele cu realitatea științifică: Ce sunt norii, ce e fulgerul, unde dispare soarele, teme actuale și importante.

Avem și două titluri de educație financiară, povești simple, cu tâlc, una despre economisire și alta despre împrumut și cheltuit iresponsabil. Copiii vor înțelege ușor, prin poveștile amuzante, de ce e important să fii atent pe ce dai banii, cum poți câștiga bani și cum e bine să alegi pe ce îi dai.

Avem și două titluri de educație emoțională, unul despre reziliență și altul despre empatie.

Trag cu ochiul îmi place mult, e o combinație de text-poezie cu desene de explorare. Copiii sunt invitați să rezolve ghicitoarea din text și să identifice în desen personajul misterios. Ilustrațiile sunt tare frumoase!

Vei fi tot ce vrei să fii

Paul cel furios este o carte utilă și amuzantă despre un dragon care tinde să distrugă tot când e furios, ca noi toți. Noroc cu prietena lui, care îi arată ce să facă pentru a se calma și a repara!

Acvem și o poveste super simpatică ce conține și elemente de explorare, Fotografie cu clasa. Se adună toate animalele, unele mari, altele mici, lungi, păroase, e greu să le faci poză. Copiii pot observa de la o poză la alta ce și cum se schimbă.

Avem și două cărți noi scrise de Alec Blenche, Karagul din seria Erus și Bunicule, ne spui o poveste?

Acestea sunt toate noutățile de la Univers, le vedeți aici! Avem și extra reducere cu codul printesa, 10%, până pe 10 aprilie.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4196

2 comentarii

  1. Ma bucur ca apar atatea carti frumoase, care prezinta tot felul de „probleme”, dar nu o fac in mod inspaimantator sau traumatic aproape. Era timpul sa apara carti cu adevarat pentru copii, pline de tandrete si de dragoste. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *