Patru rețete de paste rapide (fără gluten) cu patru ingrediente (P)

Se mănâncă des paste la noi acasă, ne plac tuturor mult! Fac frecvent spaghete cu sos bolognez, tagliatelle cu creveți sau paste cu pesto, iar de ceva vreme încerc și rețete noi, că ne-am săturat de cele clasice.

Pentru rețetele de mai jos am folosit exclusiv paste fără gluten, pentru că le-am primit să le testăm și am vrut să le onorez cu sosuri mai speciale. Trei au fost adoptate deja în meniul familiei, votate de trei membri din patru (al patrulea e teribil de refractar la orice e nou, nici nu mă așteptam la altceva din partea lui).

Am ales să vă arăt doar rețete super rapide, cu trei, maximum patru ingrediente, pentru că m-am săturat să stau la bucătărie și fac tot ce pot să scurtez timpul de gătit și cred că nu sunt singura! 🙂

De ce paste fără gluten?

Pentru persoanele cu alergie sau intoleranțe de orice grad la gluten, sunt singura varianta confortabilă de a se bucura de paste. Nu inflamează deloc intestinul și elementele nutritive din ele se absorb foarte bine în corp.

Există la Republica Bio șapte tipuri de paste fără grâu, ecologice, fără aditivi sau coloranți, și le-am gustat pe toate. 🙂 Se numesc Cele mai paste. Sunt create chiar de ei!

Sunt din porumb, sfeclă, dovlecel, spanac, linte, ovăz, dovleac, năut. Au gust diferit de cele din grâu, dar gustul e discret și plăcut.

Sunt foarte gustoase! Am ales tipuri diferite de paste pentru fiecare sos și s-au potrivit foarte bine!

Cred că aceste paste fără gluten sunt foarte bune și pentru micuți la început de diversificare, pentru că au multe proteine, fibre, legume și superalimente și le oferă bebelușilor o grămadă de gusturi interesante, nu doar cel de grâu, din pastele clasice.

Sunt testate fizico-chimic împotriva pesticidelor, metalelor grele și substanțelor contaminante, așadar pute fi siguri că sunt super curate.

În plus, sunt colorate, iar asta le face interesante pentru copii!

E Black Friday până pe 12 la Republica Bio! Puteți lua punga de paste de 250 de grame cu 15 lei. Eu zic că merită să încercați, mai ales dacă aveți bebeluși sau persoane intolerante la gluten în familie, dar și dacă nu aveți, dar vreți o dietă mai bogată în proteine și săracă în alimenente cu potențial inflamator.

Acum, rețetele pe care vi le propun:

Fusili cu sos de lămâie

Am stors o lămâie bio mică, am tăiat câteva fire de coajă pentru decor și restul cojii am dat-o pe răzătoarea mică. Am stors zeama și am pus-o deoparte.

Am pus pastele la fiert. Am ales pastele cu numărul 2: paste din orez, porumb și năut, au un gust care merge foarte bine cu sosul de unt și lămâie.

Am încălzit smântână de gătit, o jumătate de cutie mică. Am adăugat treptat două linguri de unt rece, când smântâna a început să fiarbă. Am pus și două linguri de zeamă și coaja rasă de lămâie, apoi sare și puțin piper. Când sosul s-a îngroșat, am adăugat un polonic de apă de la paste.

Apoi am scurs pastele, am turnat sosul peste ele, am amestecat bine, am pus feliuțele de coajă tăiate julienne, puțin piper, puțin parmezan, încă puțin sos deasupra, vai, a ieșit atât de aromat și de bun totul!

Paste cu sos bolognez

Am călit doi căței de usturoi tocați, am adăugat carne tocată de vită, când s-a albit, am turnat jumătate de sticlă de pasata de roșii și apă fierbinte. Am lăsat să fiarbă cam 90 de minute, adăugând apă fierbinte când mai scădea.

Am potrivit la gust cu sare și oregano.

Am fiert pastele 9 minute, le-am amestecat cu sos și am presărat parmezan de calitate.

Pene cu nucă și pesmet

Am pus pastele la fiert 8 minute. Am ales Cele mai paste nr. 4, cu linte, năut, orez și semințe de dovleac.

Am bronzat în tigaie pesmet amestecat cu nucă pisată.

Am amestecat pastele fierbinți cu nucă și pesmet, am picurat miere peste și la final, un praf de scorțișoară.

Desertul copilăriei, gata în 10 minute!

Pene cu sos roz

Acest sos e chiar super mega simplu: ceapă călită, apoi sos de roșii, fiert cam 20 de minute, adăugate 4-5 linguri de smântână de gătit, fiert încă 5 minute, puțină sare și e gata.

Am amestecat sosul cu pastele fierte 9 minute, parmezan deasupra, și gata. Sosul e un pic acrișor, aromat, foarte bun, se simte bine și gustul pastelor, de data asta am ales rețeta nr. 1 de paste, sunt din orez, năut și turmeric.

Cum ziceam, sunt șapte tipuri de paste fără gluten la Republica Bio, acestea:

Fiecare e cu alt amestec de cereale, legume sau superalimente, toate fără gluten, coloranți sau organisme modificate genetic. Fiecare pungă ajunge pentru două porții mari sau trei mai mici. Le găsiți pe toate aici.

De la Republica Bio noi mai consumăm untul de cocos, scorțișoara de Ceylon, cacao și multe tipuri de zahăr, cereale și sănățelele, gustările sănătoase din legume și orez, dar despre ele o să scriu separat. Lucrez și la un articol despre intoleranța la gluten cu dr. Adriana Nicolae, medic primar alergologie și imunologie clinică.

Sper să vă bucurați de rețetele de mai sus și de sănătate, și de Black Friday, dacă aveți cumpărături de făcut!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4200

3 comentarii

  1. Musai sa le incerc pe cele cu nuca si pesmet, mai ales ca am in camara exact pastele pe care le-ai folosit tu la reteta asta. Si mie imi plac mult producele de la Republica Bio. Astept cu nerabdare materialul cu doamna doctor, urmeaza oricum sa o cunosc si personal (am o programare cu juniorul spre finalul lunii)

  2. Buna,
    In articolul tau viitor poate abordezi nu doar intoleranta la gluten ci si celiachia. Multumesc anticipat! Fiica mea cea mare are celiachie.
    Asadar stim foarte bine produsele de la republica bio fara gluten, multumim pentru inspiratia de retete noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *