Gofre delicioase de turtă dulce (rețetă, P)

Ne plimbam zilele trecute prin orașul Gent (din Belgia, neapărat să mergeți, este foarte special, am scris despre el mai mult aici) și miroasea a gofre calde de mă lua cu leșin. Eram pe fugă și abia ne ridicaserăm de la masă, crăpau panatalonii pe noi, exclus să mai înghesuim ceva în burtă, așa că n-am luat. Dar mi-am jurat că imediat ce revenim acasă, îmi fac!

Am ajuns acasă, am scos aparatul, am topit untul, eram gata să încing plăcile când aud:

-Dar noi voiam turtă dulce, ne e așa poftăăăă!

Aș fi putut să renunț, să fac ce vor ei și gata, dar îmi promisesem și mie ceva, așa că m-am gândit: de ce nu fac eu un compromis? Ce-ar fi să încerc niște gofre cu gust de turtă dulce?

Am purces la treabă și foarte bine am făcut, pentru că a ieșit ceva demențial! Aromă de gofre ȘI de turtă dulce în același timp, gust special, textură grozavă!

Vă dau, desigur, și vouă rețeta, știu că multe dintre voi au același aparat de waffe ca mine (de la Breville, cel mai bun pentru gofre dulci sau sărate), am promis să vă tot dau rețete de încercat, iată una de sezon! Apropo, e Black Friday, aparatul de gofre Breville are acum cel mai mic preț din an, vedeți aici.

Merge de minune și când aveți musafiri!

Ingrediente gofre cu aromă de turtă dulce

  • 300 gr. făină
  • 250 ml lapte
  • 100 gr. unt topit
  • 3 linguri zahăr brun
  • 4 lingurițe amestec condimente de turtă dulce (scorțișoară, ghimbir, nucșoară, cuișare)
  • 3 ouă mari la temperatura camerei
  • 10 gr praf de copt (opțional)

Cum am făcut?

  1. Mai întâi am separat ouăle, pentru gofre pufoase este esențial să încorporați la final albușul bătut spumă.
  2. Am pus aparatul de gofre Breville în priză și am uns plăcile cu puțin ulei de cocos. Are nevoie de 4-5 minute să se încingă bine.
  3. Am amestecat făina cernută (să fie mai aerată) cu praful de copt, zahărul brun și amestecul de condimente
  4. Peste gălbenușuri am turnat laptele cald și untul topit
  5. Am încorporat încet peste ele făina și am amestecat bine, să nu facă deloc cocoloașe.
  6. La final am amestecat delicat cu spatula și spuma de ou, împletind de jos în sus amestecul peste albuș.
  7. Am turnat în formă suficient aluat cât să ajungă și pe margini, am nivelat cu spatula să fie aluat uniform peste tot, apoi am închis capacul fără să apăs și fără să pun clipul, pentru că gofrele cresc la copt și capacul se va ridica destul.
  8. Au ieșit 10 gofre minunate, aromate, bine făcute, pe care le-am devorat cu sos de cireșe, zahăr pudră, scorțișoară, sirop de arțar și afine.

Cu ce aparat fac gofrele?

Device-ul pe care-l folosesc întotdeauna pentru gofre este aparatul de gofre Breville, pe care l-am luat cu noi de la București. Sunt foarte mulțumită de el și continui să-l folosesc fără milă. Cel mai mare avantaj este stratul DuraCeramic care îmbracă plăcile, absolut sigur pentru sănătate, foarte rezistent la zgârieturi și foarte ușor de spălat și întreținut. Plăcile se scot și se spală cu laveta umedă și puțin detergent.

Aparatul e foarte ușor de folosit, îl băgați în priză, când e pregătit, se aprinde becul portocaliu. Pe parcursul gătitului se mai stinge, dar curând aparatul atinge iar temperatura optima și becul se aprinde din nou.

Nu aveți nimic de reglat.

E ușor de depozitat, pe partea de jos are un suport în jurul căruia puteți înfășura cablul de alimentare, iar clapeta (care prinde cele două plăci împreună) permite stocarea pe verticală, ca să nu ocupe prea mult loc.

Aparatul waffle maker are un preț foarte bun , îl găsiți aici! Pe pagina lor găsiți și alte rețete de gofre cu tot felul de ingrediente.

Dacă nu aveți acest aparat și aveți altul sau nu aveți nici unul, aluatul merge pus și în tigaie!

Să-mi spuneți cum v-a ieșit gofra de turtă dulce! Și dacă aveți și alte rețete, m-aș bucura să le aflu!

Iată și ce alte rețete am mai făcut în trecut:

Gofre cu mere rase

Gofre sățioase cu dovlecel

Gofre simple, dulci și pufoase

Gofre cu cașcaval și cartof

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4200

4 comentarii

  1. Rețeta ta de gofre cu aromă de turtă dulce sună absolut delicioasă! E minunat să vezi cum călătoriile pot inspira în bucătărie și cum poți combina diferite arome pentru a crea ceva nou și special. Abia aștept să încerc și eu această rețetă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *