Am ajuns în sfârșit în Ghent (Belgia) și a fost mult mai frumos decât ne așteptam!

De ce să vizitezi Ghent, poate cel mai frumos oraș din Europa

Am parcat și am pornit pe străduțe la nimereală. După un minut, am făcut dreapta și am văzut o priveliște care ne-a lăsat cu gurile căscate. Poduri, turnuri unele în fața altora, castele și case de turtă dulce, ca într-un teanc cu vederi perfecte puse una peste alta.

Habar n-aveam câtă frumusețe e la un loc în acest Ghent! Nici cât e de mare nu știam. Nici că a făcut multă vreme parte din așa numitul Regat al Țărilor de Jos Austriac. S-au bătut pe acest oraș francezi, englezi, spanioli, austrieci, nemți, a fost inundat și asediat, cu toate astea, comorile lui medievale (clădiri, cetăți, turnuri, străzi, poduri și canale săpate cu mâinile acum aproape o mie de ani) se păstrează și azi.

Se spune despre Ghent (Gent), a treilea cel mai mare oraș din Belgia că are cele mai multe restaurante vegetariene pe cap de locuitor din Europa și că are cel mai mare procent de suprafața exclusiv pietonală din Europa.
Este cel mai bine păstrat oraș medival din Europa și multă vreme a fost un puternic centru economic și comercial.

Un sfert din populație e formată din studenți, căci e și mare centru universitar.

Apropo de asta, cetatea medievală Gravensteen, din centru, nu a fost cucerită niciodată (e înconjurată de apă), cu excepția unui episod în care un grup de 160 de studenți, furioși că se scumpise berea prea mult în Ghent, s-a baricadat înăuntru și a aruncat cu fructe stricate în poliție, cerând să se ieftinească berea. Au fost scoși de-acolo cu pompierii, iar acum anual se sărbătorește acest episod cu dans pe zidurile cetății.

Are peste 250 de feluri de bere și peste 600 de restaurante și bistro-uri. Se vorbește neerlandeză (flamandă), dar și franceză și engleză. Sunt multe magazine la tot pasul, cafenele unele lângă altele, miroase peste tot a gaufre, sunt tonete mici cu jeleuri cu fructe în formă de nas (specialitate locală), se merge mult cu bicicleta, sunt multe piețe pietonale.

Vă recomand turul cu barca, o să aflați multe povești locale.

Am mâncat o tocană din obrăjori de porc gătiți îndelungat în bere brună. A fost… vai de capul meu, cât de delicioasă!

Ne-a plăcut mult mai mult decât Bruges, care e, și el, o bijuterie. Apropo de asta, între Bruges și Ghent există un canal care a fost săpat manual timp de 355 de ani.

Acesta e canalul, are 40 de km.

Neapărat de văzut în această viață!
#ghent #gent #belgia #vacanțăcucopiii 

Vă mai las poze, să vă conving. Noaptea e la fel de frumos, iar de Sărbători e magic!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4235

3 comentarii

  1. Eu locuiesc la 9 km de Ghent si ma bucur mereu sa ma plimb pe acolo.
    Cam scump insa de locuit si putin inghesuit.
    Sa cumperi ceva bun costa mult.

  2. Neaparat Anvers și Bruges!La primăvara Dinant,reședința provinciei Namur.Minunate locuri.Pentru ca ați amintit de sărbători,îmi permit sa va recomand doua destinații de vis in Olanda.Prima este in Deventer ,festivalul Dickens.Anul acesta in perioada 16/17 decembrie.A doua destinație este târgul de Crăciun din Valkenburg.Piata de Crăciun din peșteră…Nu va dau mai multe amănunte! Sper sa aveți curiozitatea de a le descoperi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *