Waffles pufoase și aromate la aparatul Breville (rețetă, p)

Am testat șase rețete de waffles până am găsit combinația potrivită. Multe erau prea grase, altele prea tari, unele prea dulci. Am mai scos zahăr, am mai pus lapte, am mai redus praful de copt (care le face extra pufoase, dar le și schimbă gustul). Mi-am dorit o rețetă de waffles care să fie cât mai curată și sănătoasă, ușor de făcut, iar waffles să fie moi, bine făcute, sățioase, nu prea grase, nu foarte dulci, puțin crocante pe margini.

Cred că am reușit să găsesc rețeta bună pentru noi și sunt pregătită să o împărtășesc cu voi.

Foarte important e și aparatul, am avut în trecut și altele și se întâmpla ca wafele să iasă prea făcute pe margini și crude în interior. Aparatul Breville e cel mai bun din ce am încercat până acum, povestesc la final despre el și vă anunț și despre reducerile cu care-l puteți achiziționa direct de la importator.

Un pont important: După ce puneți aluatul și lăsați placa de deasupra în jos, nu prindeți mânerul cu clapeta, pentru că wafele cresc în aparat și e nevoie ca partea de deasupra să se poată ridica. Altfel nu vom avea waffles pufoase! Mânerul este de folos când depozităm aparatul, să nu se desfacă. Nu uitați să lăsați aparatul să se răcească de tot înainte de a-l depozita.

Nouă ne plac foarte mult și cele sărate, așa că am adaptat rețeta și pentru varianta cu chimen și parmezan, sau telemea și spanac, puteți pune și bucățele mici de mușchi sau șuncă, dacă doriți.

Sunt foarte bune calde!

Din cantitățile de mai jos ies fix 12 waffles. Eu împart aluatul în două, într-un castron adaug puțin zahăr brut sau vanilat, în celălalt, parmezan și chimen sau spanac și mărar și telemea, și fac 6 sărate, 6 dulci, pe care pe împărțim apoi toți patru.

Cele dulci merg cu orice vă trece prin cap: fructe și zahăr pudră, miere și fructe, sirop de arțar și fructe, frișcă și fructe, dulcețuri, înghețată, sosuri făcute de voi, gemuri și așa mai departe.

Cele sărate merg cu iaurt și salată verde, cu avocado sau cu roșii ori castraveți, la mic dejun sau ca gustare de după-amiază.

Iată și rețeta, aveți nevoie de:

  • 300 gr. făină albă
  • 400 ml lapte cald
  • 3 ouă la temperatura camerei
  • un praf de sare
  • un plic praf de copt (12 gr)
  • 100 gr unt topit sau  100 ml ulei vegetal (eu îl prefer pe cel de cocos)
  • două plicuri de zahăr vanilat sau două linguri de zahăr brut sau nimic, dacă nu folosiți zahăr
  • extract de vanilie, câteva picături (opțional)

Cum procedăm:

Punem aparatul la încălzit, are nevoie de două minute să se încingă.

Într-un vas amestecăm cu telul făina, sarea și praful de copt, plus zahărul, dacă folosiți.

Ouăle le separăm, gălbenușurile le adaug peste făină și amestec, albușurile le bat spumă separat,  cu un praf de sare.

Amestec făina cu gălbenușurile, adaug untul sau uleiul vegetal și treptat și laptele, extractul de vanilie, amestec bine până nu mai am cocoloașe.

La final încorporez cu blândețe și spuma de albușuri, fără să o zdrobesc.

Ung ambele plăci ale aparatului cu unt sau ulei vegetal, folosesc o pensulă de silicon.

Torn cu polonicul aluat, pun un strat generos, ca să ajungă pe toată lățimea formei.

Las încet capacul și aștept cam 4 minute, apoi verific. Când se rumenesc, le scot pe o farfurie folosind o spatulă de silicon.

Pentru varianta sărată, înainte să încorporez albușurile adaug în aluat ce doresc, semințe de mac sau de chimen, parmezan, telemea rasă, spanac, ierburi, amestec bine, apoi pun și spuma de albuș.

Le devorăm cu fructe, gemuri și dulcețuri, sirop de arțar, miere sau înghețată.

Pe cele sărate le mâncăm goale, calde!

Așa, acum despre aparatul waffke maker Breville. Cel mai mare avantaj este stratul DuraCeramic care îmbracă plăcile, care este absolut sigur pentru sănătate, este foarte rezistent la zgârieturi și e foarte ușor de spălat și întreținut. Plăcile se scot și se spală cu laveta umedă și puțin detergent.

Aparatul e foarte ușor de folosit, îl băgați în priză, când e pregătit, se aprinde becul portocaliu. Pe parcursul gătitului se mai stinge becul portocaliu, dar curând aparatul atinge iar temperatura optima și becul se aprinde din nou.

Nu ai nimic de reglat.

E ușor de depozitat, pe partea de jos are un suport în jurul căruia puteți înfășura cablul de alimentare, iar clapeta (care prinde cele două plăci împreună) permite stocarea pe verticală, ca să nu ocupe prea mult loc.

De azi până duminică, aparatul Breville e redus în cadrul campaniei de Black Friday, iar eu vă ofer o reducere extra de 5% cu codul Urbana5, valabil până luni inclusiv. Toate produsele Breville reduse sunt aici.

Pe siteul lor, aici, mai jos pe pagină, găsiți și alte rețete de waffe cu tot felul de ingrediente.

Dacă nu aveți acest aparat și aveți altul sau nu aveți nici unul, aluatul merge pus și în tigaie!

Aștept să-mi spuneți cum v-au ieșit!

10 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *