Acasă – noua mea carte despre emigrare, copilărie și drumul meu către mine

A ieșit de la tipar azi, e aici!

Îmi e foarte greu să scriu despre ce e cartea aceasta. Pe de o parte, e un jurnal al emigrării noastre. Sunt zeci de pagini despre tot ce n-am putut scrie aici pe blog, de frica judecății. Despre când și cum am luat decizia, despre ce a urmat, despre îndoilei și detalii practice, despre plâns și despre despărțiri, despre cum le-am spus copiilor și ce ne-au spus ei, despre bagaje, cutii și căutat casă, despre smuls din locul pe care-l știam de-o viață ca să vedem dacă nu cumva în alt loc ne poate fi mai ușor.

Dar e și despre toate celelalte acasă, despre casa bunicilor, despre mama și tata, despre școală și liceu, despre călătorii și despre speranțe și dezamăgiri, despre cum e să o iei de la zero de multe ori și ce-ți aduce asta bun și greu.

Cartea e cum mă știți: cu râs și cu plâns, cu informații și cu povești. Ce pot să mai spun e că e 100% adevărată.

Când am citit-o acum două săptămâni pentru bunul de tipar, am stat o jumătate de noapte lângă Sofia, care dormea, și am urmărit rând cu rând. Am plâns mult și m-am temut mult, ca într-un travaliu. Naști o carte care iată, de azi e pe lume independent de mine.

În fine, nu știu ce să mai spun despre cartea asta decât că-mi doresc să ajute pe cei rămași, pe cei plecați, pe cei întorși, să se simtă mai bine cu drumul lor, care oricum ar fi fost și oricum o să mai fie, îi duce mai aproape de ei înșiși, unde e cel mai cald acasă din lume.

Coperta e pictată de Andreea Molocea, căreia îi mulțumesc. Cartea s-a născut după ce am comandat de la ea un desen. Apoi am scris multă vreme, iar când a fost aproape gata, am rugat-o pe Andreea să-mi adapteze desenul la carte. A ieșit exact ce-mi doream, mulțumesc nespus, Andreea!

Mulțumesc Dianei Crupenschi, Alinei Hlinschi și Onei Franț pentru redactare si corecturi, vă cer scuze că v-am făcut să plângeți, nu vp cer că v-am făcut să râdeți.

Acasă e deja în depozit, se poate comanda de aici. Costă 32 de lei dacă o comandați singură, 28 la pachet cu celelalte noutăți, toate pachetele se văd aici:

Moș Crăciun se poartă ciudat, o nouă carte pentru copii de 3-7 ani cu nebunii de Crăciun, o să scriu și despre ea curând

Mame pentru fetele noastre, în traducerea Ralucăi Conțiu, o ditamai biblia scrisă de Maggie Dent pentru mamele de fete sub 8 ani, o carte cu muuulte informații despre cum sunt fetele noastre și ce nevoi au ele

Maternitate, de Lisa Marchiano, în traducerea Petronelei Rotar, o carte despre drumul femeii către sine prilejuit de maternitate, e o lectură excelentă despre felul în care după ce devenim mame, avem acces la nenumărate resurse interioare

Respect, încredere și iubire de Jesper Juul, traducere de Iuliana Măldărășanu, o carte la obiect despre importanța relațiilor echilibrate la pubertate

Aici aveți un raft de autor creat de Editura Univers. Puteți comanda pachete la preț avantajos sau vă puteți face voi ce pachet doriți, de la 5 cărți în sus aveți extra 10% reducere la 4 dintre cărți și transport gratuit, puteți face ce combinații vreți, acolo vedeți toate cărțile mele de la Univers și pachete la prețuri foarte bune.

Gata, asta e, acum nu mai pot da înapoi.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4269

10 comentarii

    • Felicitări, Ioana!
      Citesc ceea ce scrii cu mare drag, dar încă nu am apucat sa îți citesc cărțile. Cred ca voi începe cu aceasta noua carte :).
      Am locuit câteva luni în Spania și mi-a plăcut mult, daca ar fi vreodata sa emigram cred ca Spania ar fi prima pe lista. Dar sigur mi s-ar face dor de România cu toate bunele și ciudățeniile ei.
      Numai bine!

  1. Cat de frumos ca ai descris si *dansul”!

    Extrapolat la dansul despre care vorbesti si nu, nu sunt fan muzica countey…dar cred ca Garth Brooks cu melodia „The Dance” ar vrea sa cante usor in fundal la lansarea cartii tale :)!

    „And now I’m glad I didn’t know
    The way it all would end
    The way it all would go
    Our lives are better left to chance
    I could have missed the pain
    But I’d have had to miss the dance.” (Credit: Garth Brooks cantaret, compozitor Tony Arata).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *