Cinci filme BUNE de văzut ÎN IANUARIE 2024

Am reușit zilele astea de vacanță să văd câteva filme bune și mă bucur mult, pentru că de multe luni nu am mai dat peste filme care să-mi placă (ceea ce n-a fost tocmai rău, pentru că am citit mai mult, dar uneori am și chef de un film bun, sorry, not sorry).

Saltburn (Amazon Prime): De mult nu mi-a mai plăcut atât de mult un film care mi-a displăcut. E extrem de bine făcut și jucat, are multe scene care te mișcă bine de tot, e senzual, scandalos, iritant, înfricoșător, interesant, îmi plac filmele care mă fac să simt!

Personajul principal e jucat excelent de Barry Keogan, pe care l-am remarcat în Banshees of Inisherin. Rosamund Pike e cireașa de pe tort, o ador! Replici bune, umor negru, multă ironie, muzică bună, iar finalul, ohohoooo!

Nu vă recomand filmul dacă sunteți pudici, dacă vă oripilați ușor, dacă nuditatea vă îngrețoșează, nu e un film delicat, dimpotrivă. Sunt câteva scene destul de neortodoxe. Cu toate astea, sau poate mai ales pentru ele, mi-a plăcut mult filmul acesta și da, cu siguranță îl voi revedea, e o mică bijuterie.

Foe (Amazon Prime), cu Saoirse Ronan și Paul Mescal, un film cu doar trei personaje despre un viitor apocaliptic, dar e un film despre iubire și abandon, nu despre salvarea Planetei. E un film destul de încet, dar dialogurile sunt bune, iar ei doi, minunați.

Past lives (la cinema sau pe site la Bad Unicorn, aici) este un film despre doi copii, buni prieteni, care se despart când familia ei emigrează din Coreea în Canada. 12 ani mai târziu, se regăsesc și se reconectează online. El în mod evident încă iubește ca pe sufletul ei pereche, ea (dramaturg de succes acum) își amintește cu drag de el, însă decide să rupă legătura, pentru că vrea să își construiască o viață la New York, iar el nu poate părăsi Coreea. Nu își vorbesc alți 12 ani. La 36 de ani, el decide să o viziteze. Ea e deja măritată cu un scriitor care o adoră. Am iubit personajul soțului, și actorul, foarte bine scris și jucat. Nu vă spun finalul, dar vă recomand filmul.

Quiet girl (HBO Max) e povestea unei fetițe care rămâne peste vară la verișoara mamei, pentru că acasă nu sunt destui bani și spațiu și pentru ea, familie mare și săracă, abuz, alcool. E un film foarte lent, cu multe scene de la fermă, fetiță sălbatică, primită de mătușa cu răbdare și iubire. Am văzut filmul cu Sofi, l-a urmărit și ea cu plăcere, am bocit la final (doar eu), mi-am amintit de blândețea și tăcerea din casa bunicilor mei.

Maestro (Netflix) este povestea romanțată a vieții de familie a dirijorului american Leonard Bernstein. E primul rol în care îmi place Carrie Mulligan, de obicei mă obosește teribil cu mutrița ei mereu plângăcioasă, dar în rolul soției lui Bernstein mi-a plăcut, cred că i s-a potrivit mănușă. Bradley Cooper îmi place, apreciez meticulozitatea cu care se pregătește pentru fiecare rol, e expresiv, puternic, am urmărit filmul pentru el, apoi am căutat mai multe informații despre Bernstein, viața și muzica lui.

Photo by JESHOOTS.com: https://www.pexels.com/photo/woman-wearing-black-dress-shirt-eating-popcorn-1040159/

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4199

6 comentarii

  1. Scena cu mormântul a fost…🫠 deși e la egalitate cu scena din cu baia. E o senzație ciudată să ajungi la finalul unui film și să nu poți spune cu siguranță dacă ți-a plăcut sau te-a oripilat total, dar cu toate astea te-ai mai uita o dată la el. E un singur film care m-a dezgustat la fel de mult dar pe care l-aș mai revedea oricând- Tăcerea mieilor. P.S. debaturile de pe tiktok legate de absența sau prezența unei… proteze la Barry Keoghan, sunt foarte amuzante.😂😶

  2. multumim Ioana! Saltburn e si pe lista mea dar inca nu l-am vazut; Maestro l-am vazut si eu pt Bradley si Carrie, dar nu m-a impresionat f tare, in schimb Past Lives mi-a placut foarte foarte mult! (in UK, eu l-am vazut pe Amazon Prime). Recomandarile mele pt voi sunt: seria Slow Horses (pe Apple tv) si Amsterdam (pe Amazon Prime)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *