Firul roșu – jurnal de educație menstruală

La mulți ani, minunatelor! Sunteți grozave, vă admir și vă aplaud! ❤🥀🪻💐🌞

Și am un dar pentru fiicele voastre!

Cum ar fi lumea dacă fiicele noastre ar crește cu încredere și iubire față de propriul corp? Cum ar fi să scăpăm de mesajele toxice care ne învață că menstruația e o rușine?

Azi vreau să vă recomand un obiect special, care poate educa o adolescentă cu privire la frumusețea și înțelepciunea propriului corp: un jurnal de călătorie de la fată la femeie. O agendă nedatată care le povestește fetelor despre viața ciclică a corpului lor, le invită să se gândească la asta, să se iubească și să fie creative timp de 13 luni la rând, pentru ca apoi să continue să fie așa tot restul vieții. Avem și două exemplare cadou pentru două dintre voi, detalii pe pagina de Fb, aici.

Se numește Firul Roșu, este realizat de Ina Curic și este gândit special pentru fetele care au trecut deja pragul primei menstruații, pentru a le susține în călătoria de devenire ca femei. Jurnalul are 240 de pagini cu texte și ilustrații, dar și spațiu pentru jurnal.

Nu știm să ne săbătorim feminitatea, pentru că nu am primit acest dar de la mamele și bunicile noastre. menstruația e asociată cu rușinea, durerea și retragerea din spațiul social. Dar putem învăța alături de fiicele noastre să parcurgem acest ritual al trecerii de la fată la femeie ca pe ceva important de recunoscut și sărbătorit, cu impact major asupra modului în care ele, fetele noastre, își vor trăi viața în corp de femeie.

Le putem transmite fiicelor noastre aceste mesaje hrănitoare:

Corpul tău e frumos! Corpul tău e înțelept, poți învăța să-l asculți!

Ești perfectă! Menstruația nu e doar despre durere și sângerare!

Feminitatea e o binecuvântare!

Corpul tău se schimbă, iar asta e minunat!

Firul roșu aduce un cadru de cunoaștere și apreciere de sine ce pune bazele pentru sănătate fizică, mentală și emoțională pentru tot restul vieții în corp de femeie.

Concret, acest jurnal conține:

  • Educație vizavi de propriul corp
  • Întrebări de reflecție și exprimare a emoțiilor
  • Exerciții de auto-cunoaștere și iubire de sine
  • Practici feminine pentru conexiune la corp și emoții
  • Recomandări pentru bunăstare la menstruație
  • Sfaturi practice pentru o viață sănătoasă
  • Diagrame și spațiu de jurnal de urmărit în detaliu 13 cicluri menstruale

Se poate comanda de aici, avem și o reducere de 13% cu codul DARULROSU, până pe 16 martie: https://soriculuna.ro/product/firulrosu/

La mulți ani!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4198

Un comentariu

  1. Cred ca o educatie corecta in privinta feminitatii ar trebui sa includa si informatii despre endometrioza, boala care afecteaza cel putin 10% din femei. Pentru aceste femei, ciclul menstrual nu e deloc asa flower-power cum pare a fi prezentat in paginile cartii. Nu mai zic ca trec si prin multe umilinte si dureri oribile pina sint diagnosticate.
    OF!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *