Pate de casă cu legume

E foarte ușor de făcut și e delicios, vă promit.

Puneți la fiert ficatul de pui (cam 400 de grame, merge și mai mult) împreună cu o ceapă tăiată în două, doi morcovi mici și o bucată de țelină sau păstârnac, plus niște frunze de dafin.

După ce fierbe bine (cam 30 de minute după ce fierbe apa), scoateți ficatul și puneți-l la blender, împreună cu morcovul și țelina fiartă.

Adăugați în blender și un gălbenuș de ou fiert tare, două linguri de unt la temperatura camerei, 4-5 linguri de apă fiartă, cimbru, sare și piper.

Eu pun și puțin tarhon, care îi dă un iz dulceag și parfumat.

Mixați bine până obțineți o pastă fină și cremoasă. Mai adugați apă fierbinte dacă e înnecăcios.

Și gata!

Merge brici cu pâine proaspătă sau prăjită, pe crackers sau pe bastonașe de gulie sau morcov.

Eu îl prefer cu ceapă!

Mănâncă și copiii cu mare avânt! Merge ca gustare sau la micul dejun, cu avocado și roșii.

Poftă mare!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4199

13 comentarii

  1. Buna, Ioana. Comentariul meu e off-topic, te rog sa nu il publici, dar vreau sa iti spun asta. Gravidele plang pt ca Filantropia va fi dedicata COVID-19, sunt multe servicii unice pe care medicii de acolo nu le vor mai putea face fiind blocate in situatia asta. Hai sa semnam o petitie si poate se ia o decizie la nivel inalt sa se aloce o alta maternitate pentru COVID-19. Chiar am o prietena apropiata exact in situatia asta si ma doare sufletul pt ea. Am aflat de aici de petitie si am semnat si eu acum.
    https://www.siblondelegandesc.ro/2020/03/25/ajutor-gravidele-suna-plangand-faceti-filantropia-spital-covid-19/

    • Buna, am vazut, insa… eu cumva vad normal ca cea mai buna maternitate din oras sa fie dedicata COVID, acele mame au cea mai mare nevoie de ajutor.

      Iar nasteri naturale, inclusiv NVDC se practica si la Giulesti, am citit ca si la CFR.

      Desigur, cine doreste sa semneze, o poate face, nu va luati dupa mine.

    • Si EU consider ca este intelept decizia luata de a-l transforma momentan pt Covid19..in vreme de criza, prioritatile conteaza..desigur, cine vrea sa semneze,este liber ?
      Poate in alte circumstante as fi semnat si EU,dar ce se intampla peste tot in lume este catastrofal, toti avem parinti,bunici mai sensibili la acest virus si ne este frica, gravidele pot naste in continuare acolo am inteles ba chiar ar fi spre ajutorul lor

  2. Eu sunt moarta dupa pateu, dar am descoperit unul gustos, de la Tulip, asa ca mi-am facut stoc de vreo 9 cutii (picant, cu ficat de porc si ciuperci si simplu).

    Intre timp, caut o reteta buna de pate vegetal. Daca la pateurile de porc, unele au ingrediente cat de cat ok si nu merita osteneala, mai ales ca mananc rar, astea vegetale sunt pline de tampenii si prefer sa fac in casa.
    Sunt lesinata dupa pasta vegetala cu ardei de la Campofrio, dar se simte ca are un gust dubios pe… fundal.

    As aprecia enorm vreun link, catre o reteta asemanatoare. Daca are sau stie cineva :)) Daca nu, ma pun pe testat, orice gasesc pe google, ce sa fac :)).

    • ai incercat humus de casa cu ardei copti? nu cunosc produsul de la campofrio, nu stiu daca seamana, insa e delicios…poti pune cat ardei copt doresti, poate fi picant, te poti juca cu condimentele

    • O pastă vegetală foarte bună se poate face din linte verde fiartă foarte bine cu ceapă și condimente (eu pun cimbru). Merge și puțin usturoi. Pentru vegetarieni se pune ulei, restul pot adăuga unt.

      Nu știu dacă se încadrează la pateu.

    • @ Adela
      Merge si cu ficat de porc, dar nu va fi la fel de cremos oricât de mult îl lași în robot la mixat, va fi mai granulat cumva. Dar de bun, e bun 🙂

  3. Eu pun si niste piept de pui si nori grăsime de rara daca am. Merge pus si unt la final. Este delicios

    • Untul e in compozitie (am pus in reteta). Adica inca niste unt cand il servesti?

  4. Buna Ioana,

    Orientativ, cam cat ficat de pui la cantitatile astea de legume si restul? As vrea sa fac cantitate mai mare. Si tinut la frigider, cam cat merge?
    Multumesc.

    • Eu am pus 400 de grame. Tine la frigider 3 zile, cu capac, ca altfel se oxideaza.

Comentariile sunt închise.