Cartea curajului, o perspectivă nouă asupra adevăraților eroi pentru copii

Copiii află de mici cât de curajoși sunt super eroii! Cum se aruncă ei de la etajul douăzeci, cum zboară în necunoscut, cum salvează domnișoare cu eroism, fără pic de frică! Sigur, copiii au nevoie să își folosească imaginația, dar eu aș vrea să vă propun acum o perspectivă diferită. Aceea a omului curajos, care nu e supererou, nu poartă lenjerie intimă peste pantaloni și nici mască pe față, dar își învinge teama pentru a ajuta un alt om. El poate fi bunicul sau educatoarea, ori un coleg de la grădiniță sau de la birou, un domn polițist sau un doctor.

Curajul înseamnă să-ți recunoști o frică, dar să n-o lași să te împiedice. Să mergi cu ea alături, umăr la umăr, pentru că cineva are nevoie ca tu să faci un lucru anume. Să îți dai teama la o parte pentru a ajuta un prieten. Cu toții facem asta, la un moment dat în viață, iar unii o fac în fiecare zi!

Sunt curajoasă când duc copiii la spital. Evit cât pot, însă, pentru binele lor, trec peste groaza care mă cuprinde știind ce experiențe teribile am trăit în trecut în spitalele din România.

Sofia e curajoasă când îmi oferă farfuria ei. Riscă să rămână fără mâncare, pentru că știe că sunt flămândă.

Ivan e curajos când se apropie de sora lui care plânge de furie. Vrea să o împace, chiar dacă știe că e posibil ca ea să-l repeadă.

Curajoși sunt profesorii care aplică metode noi pentru a atrage copiii spre carte. Medicii care salvează copii. Bunicii care-și scot nepoții în parc în fiecare zi. O mulțime de oameni curajoși în jurul nostru! Cred că și asta e o perspectivă care trebuie împărtășită copiilor. Vorbiți cu ei despre curaj, despre ce înseamnă, despre propriile lor acte de curaj, despre care probabil nici nu și-au dat seama.

O să vă ajute mult și cartea despre care vă povestesc mai jos, recent lansată de Curtea Veche Publishing. Cartea curajului!

Cartea conține 10 povești pentru copii scrise de Adina Rosetti, toate inspirate din aplicația inițiată de Piraeus Bank, „Culegatorii de Curaj”, în care sute oameni au scris despre curajul oamenilor de lângă noi, despre fapte extraordinare făcute de personaje obișnuite doar în aparență, care sunt dovezi valoroase de curaj.

Cartea e foarte frumoasă, toate poveștile sunt inspiraționale, iar ilustrațiile sunt realizate de Alexia Udriște.

coperta-cartea-curajului

Una dintre povești este chiar istoria adevărată a lui Vlad Voiculescu și a rețelei sale de citostatice, alături de proiectul MagiCamp, tabăra pentru copii suferinzi de cancer. Ilustrația poveștii, mai jos.

 

mir-2-cartea-curajului



Lansarea acestei cărți va avea loc mâine, pe 17 noiembrie, de la ora 13:30, la standul editurii Curtea Veche Publishing de la târgul de carte Gaudeamus, la Romexpo. Evenimentul va fi prima lansare națională de carte organizată simultan în peste 15 biblioteci din țară, unde cititorii vor participa prin transmisiune live la lectura publică a poveștilor. Voi vorbi și eu la lansare, Adina Rosetti îmi place foarte mult, iar cartea asta chiar este o bijuterie!

O puteți răsfoi aici. M-aș bucura să ne vedem la lansare, iar dacă nu ajungeți, comandați cartea, merită! O găsiți de de comandat aici!

Cartea este realizată cu sprijinul Piraeus Bank, care a inițiat platforma Culegătorii de curaj, pe care o găsiți aici, alături de toate poveștile despre curaj trimise de participanți.

Nu uitați, mâine, 13.30, Gaudeamus Romexpo, standul Curtea Veche Publishing.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

Un comentariu

  1. Ce de lansări frumoase la Gaudeamus anul acesta! As vrea sa descopăr o metoda de a ma teleporta câteva ore la București 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *