Știți școli de stat bune? O învățătoare simpatică? Povestiți-ne despre ele!

Pentru că știu cât de greu e să găsești o școală care îndeplinească toate sau măcar pe cele mai importante dintre cerințele noastre de părinți, pentru că eu una nu am găsit nici o variantă la vreo școală de stat din zona noastră (am găsit în schimb peste 30 de copii în clasă la o singură doamnă, de obicei aproape de vârsta pensionării, program scurt cu variantă inacceptabilă de afterschool, în care toți copiii stau ore la rând într-o singură sală, supravegheați de o singură persoană, nu sunt scoși la aer, nu sunt stimulați, nu sunt ascultați), pentru că foarte des mă întreabă lumea ce variante bune de școală am găsit, iar eu am o listă de recomandări foarte scurtă spre inexistentă, vreau să vă rog pe voi să-mi povestiți în comentarii, anonim sau asumat, ce variante bune pentru grupa zero, dar nu numai, știți, în București și în provincie. Nume de doamne învățătoare care să nu-i ucidă cu teme și concursuri școlare, care face din învățat o plăcere.

Vă reamintesc cu ocazia asta despre conferința noastră din 21 aprilie despre actualul sistem de învățământ, metode de adaptare, schimbare și reformă, despre performanță, competiție, teme pentru acasă și despre copiii geniali. Evenimentul va fi disponibil și online, prețul biletelor este rezonabil având în vedere panelul de speakeri pe care l-am pregătit. Detalii despre eveniment găsiți aici.

Revenind, aștept cu mare interes recomandările voastre (dar și pe ale prietenilor sau vecinilor voștri) pentru comunitatea noastră de părinți. Speranța mea e să alcătuim împreună o listă de școli private și de stat, cu sistem tradițional sau alternativ, care să fie de folos unui număr mare de părinți, anul acesta, dar și anii viitori.

Mulțumesc și baftă multă tuturor! 🙂

Sursa foto: copil fericit la școală via Shutterstock.com

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4174

120 comentarii

  1. Buna ziua,
    scoala de stat nu am gasit. Intre 30-35 de copii in clasa, se lucreaza pe fise, mereu fise, ba chiar la clasa 0 mi s-a spus ca „nu exista curicula” de catre o doamna invatatoare.
    Asa ca fiul cel mare merge la privat. Step-by-step din Bucuresti. Numai de bine! Sta pana la 4, nu are teme, se si joaca, stie fara sa invete. Sunt doua educatoare la 18-20 copii. Nu au banci, sunt egali, lucreaza pe grupe, in centre, pe care ei le pregatesc. Fac engleza si engleza nativ. Pot avea optionale de genul japoneza, baschet, IT, astrofizica. Au o profa de arta foarte faina. Ei fac arta, pictura, martisoare, papusi de teatru cu teatru cu tot. Au proiecte si activitati. Imi place si recomand!
    Cu toate astea sunt si neajunsuri. Locatia. Daca nu locuiesti in zona, e un neajuns. Pretul e mai ridicat de cand s-au mutat in spatiul nou. Mici nemultumiri legate de spatiu. Insa o data nu am auzit copii injurandu-se pe holuri sau ascunzandu-se ori facand misto de profesori. Alearga, tipa, se joaca, insa au intelegerea la ei. Acum cautam iarasi scoala, pt cel mic, in doi ani. Nu ne permitem privat pentru ambii. Stie cineva cum este scoala step-by-step din piata amzei? E de stat si are o clasa ori doua step-by-step. Si mai ales stie cineva educatoare de incredere? Ce aud ma oripileaza…doamna cutarita care e buna si are 34 de copii in grija.

    Multumesc si sa avem succes cu pruncii!

    • Buna. Imi poti spune, te rog, despre ce scoala este vorba, eventual un link. De asemenea au si gradinita step by step? Sau daca poti recomanda o anumita gradinita? Noi suntem in cautari de gradinita si mi se pare imposibil sa gasesc informatii…
      Multumesc

    • Buna ziua,
      Da, au si gradi in alta locatie. Cica e misto, noi nu am foat acolo pt ca ne era prea departe.

      http://www.scoalastepbystep.ro/

      Ioanid am mai vizitat si parea foare misto, prea scumpa insa pentru noi. Gradinita Acorns am auzit ca e buna, nu am vizitat insa, tot de pret.
      Noi mergem la una privata, de cartier. Sunt multumita insa nu e stralucita. Stiu ca se poate mai bine 🙁

    • Recomand cu tot drag gradinita Sf. Imparati si Elena. Fata mea si baiatelelul meu, ambii au fost la gradinita aceea cand au fost mai mici. Proprietarii sunt oameni deosebiti si doamnele educatoare sunt foarte dragute si atente.

    • Ce urât ca se face diferenta între copii. Cum se va simti cel mic cand va afla ca fratele mai mare merge la o scoala privata dar pentru el nu sunt bani? Ori ambii la privat, ori ambii la stat.

    • Buna ziua, un comentariu cam rautacios.
      Fireste ca vrem ca ambii copii sa creasca bine si ca ne straduim sa aiba parte de lucruri de calitate. Si cel mic merge la privat insa diferenta de pret este mare intre scoala si gradi si pur si simplu nu ne putem permite sa dublam suma. Ne place sau nu,realitatea materiala este una. Si nu vad unde ar fi binele pt copii sa il scoatem pe cel mare de la scoala care ii place. Ne iubim ambii copii si tocmai de aia ne punem problema in fel si chip. In plus, copiii sunt diferiti, nu au aceleasi nevoi si nici noi nu mai suntem parinti de copil unic.
      Lumea nu e ideala.

    • Exact din acest motiv am ales noi sa ii dam pe amandoi la stat. Unul ne-am fi permis, dar al doilea nu.

    • Buna ziua! Eu sunt eleva in clasa a XII a la liceul Waldorf Iasi. Ca elev, va pot sfătui doar sa trageți un ochi asupra pedagogiei Waldorf. Scolile Waldorf din Țara sunt scoli de stat, in afara de una dintre cele doua școlii din București. Eu sunt elev fericit! Încercați! N-aveți ce pierde!

    • Am fost la ziua porților deschise la școala nr. 5 si dun toamna nu se mai organizează step-by-step. Nu se știe ce se întâmpla in continuare -aceleași probleme: lipsa de personal si de spațiu!

    • Gradinita 252- are trei sedii, eu am vizitat doua , am avut recomandari foarte bune

    • Stie cineva ceva de scoala Luca? Dar de Liceul Teoretic National? Multumesc

  2. Nu este de stat, insa tariful este foarte ok (cam ca la gradinita, si tot cu afterschool): Scoala primara Teddybar, in zona parcului Regina Maria, sector 1. Sunt max 15 in clasa, iar doamna invatatoare este extrem de atasata de ei, ii asculta si intelege, le este o adevarata prietena.
    Din pacate nu au si gimnaziu, iar fata mea termina acum clasa a 3-a, ne gandim cu groaza incotro va trebui sa ne indreptam din clasa a 5-a. Deci aceiasi intrebare o pun si eu cu privire la clasele 5-8, daca aveti astfel de recomandari pentru Bucuresti sunt mult asteptate.

    • Buna ziua, intentionam din anul acesta sa il inscriem pe baiatul nostru la clasa 0 de la Teddybar, din cate imi dau seama este posibil sa aiba aceeasi invatatoare ca si fata dvs.
      Am rugamintea daca ma puteti ajuta in particular cu mai multe informatii despre scoala si invatatoare. Adresa mea de email este f_mihnea@yahoo.com.
      Cu multumiri.
      Mihnea Firtat

    • Buna ziua! Si eu am un baietel care in aceasta toamna incepe clasa 0 si ne gandeam la scoala Teddybar. Puteti sa ma ajutati si pe mine cu cateva informatii? Adresa mea este mihaela.maxim@gmail.com.

      Multumesc frumos,

      Mihaela

    • Va rog daca se poate sa imi dati mai.multe detalii despre scoala Teddybar.adresa mea de mail este catanaraluca1206@yahoo
      com
      Multumesc

    • Evitati Scoala Luca, este un loc foarte trist, in care copiii nu au voie sa iasa afara in pauze, nici macar din clasa! Dupa-amiaza copiii sunt scosi in curte 40 minute, in liniste si prin rotatie (din lipsa de spatiu si idei si din cauza vecinilor!). Pauza de „fructe” inseamna de fapt pauza de biscuiti (si 1 rondea de banana sau 1 feliuta de mar). Lipsa management educational, personal didactic submediocru (manualele de primara sunt deja o provocare prea mare…) si lipsit de experienta, metoda didactica, empatie si vocatie. Ambitii de concursuri scolare (care insa sunt trisate, servind bietilor copii prima lectie de impostura…). Ura viscerala fata de gandirea critica. Orgolii maladive. Singurul avantaj al acestei scola era taxa mica, dar am inteles ca de anul viitor si aceasta este istorie.

    • Buna Diana,

      Iti pot scrie pe o adresa de email sau ne putem auzi la telefon in legatura cu scoala Teddybar? As vrea o parere de la tine pentru fetita mea.
      Multumesc!

    • Buna ziua,

      Au trecut aproape 5 ani de la mesajul Dvs. Daca ati avut copilul acolo, sigur a trecut deja la ciclul gimnazial. Imi puteti spune, va rog, cum a fost experienta in scoala primara?

      La ce scoala gimnaziala ati decis sa continuati? Cum v-a ajutat pregatirea educationala din cadrul TedyyBar pt a alege gimnaziul respectiv? Cat de bun a fost actul educational? Cum a evoluat copilul atat din pct.de vedere educational dar si din pct.de vedere al increderii in sine, al abilitatilor de comunicare, de integrare, al gandirii de lider etc.?

      Cum v-a parut procesul educational la clasa? Cum a fost colaborarea cu invatatoarea, directoarea si, eventual, orice alt angajat al scolii cu care copilul a interactionat?

      De la an la an, cu cat a crescut taxa educationala?

      Stiu ca sunt multe intrebari insa, daca aveti timp, mi-ar fi utile toate aceste detalii.

      Multumesc,

  3. Buna. Am 2 copii si anul trecut am trecut si eu prin nebunia cautarii celei mai bune scoli pt fetita mea cea mare. Asa ca dupa ce m-am intoxicat cu tot felul de info care mai de care mai subiective, am ales sa o inscriu la scoala de stat de care apartinem, fara sa cautam vreo invatatoare anume stiind ca scoala este ok, pt ca am vizitat-o in prealabil. Nou am avut noroc pt ca nu am dat spaga a ajuns la cls 0E, (nu A-cls cu cei mai multi copii si doamna preferata detoti parontii) cu incatatoare tanara si noua si foarte ok. 30 copii in cls. Pitica mea se duce cu drag la scoala, a invatat multe lucruri, li se citesc povesti si o iubeste pe doamna. Asa ca am invatat sa nu ma duc la „pomul laudat” .

  4. Buna ziua!

    Cu mare drag recomand scoala nr. 12, Herastrau.
    Iar cine are noroc sa fie la doamna Emilia Licoiu, se poate considera norocos.

    Multumesc!

    • Buna ziua, va rog mult ati putea sa imi dati mai multe informatii? Urmeaza sa imi inscriu baietelul la Scoala Herastrau si as fi dorit sa stiu mai multe despre doamna invatatoare (este exact in anul in care as inscrie baietelul). Sa va las adresa de e-mail in postare? Nu stiu cum sa procedez. Multumesc mult.

    • Buna Larissa,
      sunt interesata sa stiu mai multe detalii despre doamna Licoiu.
      adresa de mail este floroiu.alina@yahoo.com.
      Tare mult as vrea sa stiu mai multe despre domana invatatoar, va prelua clasa zero din toamna si orice informatie ii va fi de ajutor.
      multumesc anticipat

  5. Cum in familie sunt doi pitici si nu ne-am fi permis sa ii dam pe amandoi la o scoala privata am ales 195, desi nu apartinem de ea. Nu am facut mutatie, nu am dat nimic (ar fi fost culmea tinaind cont ca l-am inscris pe cel mare cand abia iesisem din spital cu cea mica) dar i-au primit pe toti cei care s-au inscris. Am pornit clasa zero cu 24 de copii in clasa, am ajuns in clasa a 4-a cu 35. La cea mica s-a pornit cu 35. Concluzii, dupa 5 ani de scoala la cel mare si aproape unul la pitica: scoala este super, invatatoarele foarte bune. Noi, cel putin, nu regretam alegerea.

    • Este scoala pe care am facut-o eu, cea mai buna invatatoare a scolii a fost invatatoarea mea, avea doar 19 ani cand am inceput cu dansa, am fost indragostita efectiv de ea…Din pacate sunt cate 15 clase 0 sau 1 a, stiu de la prietene de-ale mele care au copiii acolo plus ca sunt cate 35 in clasa. Din cauza aglomerarii excesive eu am eliminat-o de pe lista desi teoretic – cu traficul din oras nu sunt chiar sigura ca as fi reusit – as putea sa ii duc.
      Imi place insa cum arata renovata, am multe cadre didactice la care tin ce inca profeseaza…

    • Tot citesc si eu despre 195 si vedeam ca au facut peste 15 sau pe acolo clase grupa0 anul trecut cred tocmai pentru ca ii accepta pe toti cei care se înscriu. Si noi vrem acolo. Dar nu vreau sa fac mutație sau sa plătesc 1000 ron cum auzit unei directoare care ma pune in contact cu cineva care ma ia in spatiu. Normal ar fi sa fie libera înscrierea fara legatura cu adresa.Sa se stimuleze competiția, nu acest „las-o ca merge si asa” din România noastra draga.

    • Este bine ca cei de la 195 au suficient spatiu sa nu fie necesar sa se invete la clasele primare in 2 ture cum se intampla de exemplu deja la scoala 49 sau scoala 56 unde exista tura 1 intre 08:00-11:00 (4 ore inghesuite in doar 3, pauze de doar 5 minute) si tura a 2 a intre 11:00 – 14:00. Dar daca intr-adevar accepta si fara mutatie pe absolut oricine depune dosar este posibil sa inceapa la un moment dat si probleme de acest tip.

    • Roxana, nu platesti nimic, nu am facut mutatie, stau la o strada distanta de zona arondata, desi in prima faza am fost respinsi, in faza a doua am fost acceptati. Directoarea e super ok, intamplator am nimerut la ea la inscriere, asa ne-a venit randul, luasem un buchet de flori pt ca era chiar de 8 martie, am zis ca il vom da doamnei care ne face inscriere, s-a nimerit sa fie ea. E super ok, nu e genul fitos si a fost foarte comunucativa si deschisa, mi-a placut , era in pauza, iar cand am plecat a plecat la elevii de la clasa si se vedea pe fetele lor ca veneau cu drag la ea. Zvonuri ca se dau bani, minciuni nerusinate!

    • Buna ziua! Si noi suntem interesati de aceasta scoala, din toamna. Cum este scoala pana cum? ne puteti recomanda si o invatatoare/invatator?

    • Buna ziua,

      Imi puteti recomanda va rog si o invatatoare de la scoala 195? Multumesc frumos!

    • Buna,fetita mea in toamna o sa fie cl 0 .Te rog imi poti da detalii despre învățătoare bune la sc 195?multumesc frumos

  6. Eu am amandoi copii la Liceul Timotei Cipariu. Directoarea face totul pentru scoala: after school la un pret rezonabil, cantina cu mancare gatita, invatatorii sunt mai mult decat ok. Eu sunt foarte multumita. Este in sectorul 1.

    • Hello! Poti te rog sa mi dai mai mult detalii ? sunt in cautare de scoala in sect 1. Nu gasesc suficiente info online despre afterschool si despre programul si taxele lor. Multumesc Din suflet!

  7. Eu o sa recomand scoala nr 3 Focsani, clasa de Step by Step. Este extraordinara si iata de ce:

    -e de stat si gratuita

    -include after school, copiii pleaca la 4

    -nu sunt teme! se pune accent pe relaxarea elevilor si pe timpul petrecut cu parintele sau la joaca

    -pranzul se plateste separat, dar putin -e negociat la 200 lei de elev, fara zahar, prajeli sau chiar carne de porc

    -au activitati gen scaunul autorului, unde se incurajeaza public speaking, sau show and tell

    -sunt doua invatatoare, care desi aproape de pensie, se implica, fac tot felul de activitati, majoritatea gratuite.

    Cred ca trebuie sustinute lucrurile frumoase si laudate. 🙂

    • Si eu am terminat scoala nr 3 Focsani acum.. 15 ani 🙂 si pot spune ca erau super profesori la clasele 5-8, si o invatatoare extraordinara, dna Almasan.
      Clasa de step by step s-a infiintat cand eram eu pe la finalul claselor de gimnaziu.

  8. Sunt profesoara la liceu și vreau să vă spun impresia mea legată de numărul elevilor dintr-o clasă. La școlile bune, de stat, întotdeauna va fi cerere si numărul de copii va fi mare. Un număr mic se va găsi doar la școlile de la tara, cele în prag de desființare. Dacă oricum se depășește acel prag de 15, faptul ca sunt 25 sau 37 chiar nu mai contează. Daca e sa se facă treaba buna, se poate face și cu mulți copii. Poate fi haos și harmalaie cu 10, sau liniște și pace cu 35. Cadrul didactic este cheia, motorul, locomotiva 🙂 care conduce clasa. Poate sa îi atragă, sa îi fascineze, sa îi încânte, sau vai, dimpotriva. Mult succes în găsirea celei mai potrivite variante!

  9. Buna

    De step by step stiu si eu, am o prietena care lucreaza acolo si care si ea la randul ei a urat sistemul scolar traditional si chiar stie sa te faca sa inveti de placere.

  10. Hei.
    Eu o sa recomand o scoala privata din Bragadiru. Se numeste ProIngenio, e o scoala acreditata care urmeaza curicula romaneasca si pe scurt e fix ceea ce ar trebui sa fie o scoala de stat.Din pacate costurile sunt mari. In jur de 700 euro/luna/copil. Sunt maxim 18 in clasa, invatatorii/profesorii se straduiesc maxim sa mentina interesul copiilor viu( desi e greu in sistemul nostru clasic de invatamanat), au activitati foarte diversificate, de la fise la activitati creative( inclusiv la ore de mate/info). Au curte mare, ies in fiecare pauza(cand vremea o permite- fireste au multi parinti strsati ca ii trage curentul pe copiii, dar incearca sa impace si varza si capra).Au sala de sport proprie, bucatarie proprie si o multime de optionale cu si fara plata.Nu e totul roz, uneori mai au probleme de comunicare, dar sunt deschisi la discutii si fac tot ce pot sa se incadreze in cerintele parintilor dar si sa urmareasca interesul copilului. Au si gradinta( in zona Drumul Sarii) unde copilul meu a fost 2 ani. Apreciez foarte mult selectia persoanlului, care e riguroasa. Am avut pana cum doua educatoare si 2 invatatoare + profesori de engleza/germana/spaniola/nativi toti, absolut toti foarte ok. Pentru cine merge la pregatitoare in 2020 o recomandare uriasa pt doamana inavtatoare Nineta Parcalabescu.

    • Buna, îmi poți da mai multe detalii te rog? Ai avut personal experiență cu ei? Ce anume o recomanda pe Dna Nineta Pircalabescu? Noi ne-am hotărât să mergem din septembrie la această școală la clasa pregătitoare și una dintre clase o va lua dna respectiva. Ți-aș fi profund îndatorată daca mi-ai răspunde. 🙂

  11. Eu am copilul cel mare la o scoala de stat mult laudata, premiata si printre primele X cele mai bune din orasul nostru drag. Concluzia: invatatoarea – in clasele primare – sfinteste locul. Scoala este nerenovata, pana nu demult avea un magazin cu de toate (desi legal nu aveau voie sa vanda decat apa si produse de brutarie) pe care am reusit sa il inchidem definitiv, directiunea este…ce sa zic. Puncte +: invatatoarea minunata, doar 26 copii in clasa, stie sa predea chiar si cu programa incarcata in care ne scaldam. Puncte -: la orice scoala de stat ar fi limbile straine se fac …din parti, 1 ora pe saptamana sau maxim 2. De ce oare? Daca mi-as permite i-as da pe toti la privat, ei sunt la privat dar la gradinita respectiv after. Am zis ca va conta cu adevarat abia din clasa a 9 a, asa ca…sa speram ca atunci ne vom putea permite sa avem toti copiii la privat.

    • Bună ziua, stiti ceva de scoala 118? Vasile Alecsandri? Va multumescmult!

  12. Frau Manuela Vrancea, școala nr 4 din Sibiu. A fost învățătoarea mea, am fost a doua ei generație. Super dedicată și fermecătoare. De pe vremea aia lucra foarte aplicat cu noi, se pregătea cu diverse materiale extra. Ce făceam noi era SF pentru colegii de la români. (Doar că e la secția germană.) Aud că a rămas la fel de apreciată; știu pe cineva care și-a ținut un an în plus copilul acasă, doar ca să prindă clasă la dumneaei.

    • Astazi am aflat ca are clasa de a 3-a. Deci nu va prelua in 2019. Ma gandeam chiar sa ii aman cu un an scoala baiatului meu doar ca sa il dau la ea :))…dar nu voi face asta.

    • De ce o recomandați pe doamna învățătoare Chiru Claudia? Avem scoala 195 pe lista pentru 2020 fiindcă stam în zona.

  13. Vedeți dumneavoastră? Fiecare vede o școală buna din punctul lui de vedere și învățătoarea … asemenea. La mine, invatatoare fiind, când vin unii părinți în prealabil sa mă cunoască mă întreabă la cate concursuri particip, care sunt acelea, ce rezultate am etc… (dumnealor fiind foarte competitivi și având așteptări in acest sens). Alții prefera mai mult joc, alții teme multe, alții mai puține. Oricum ai proceda, nu i mulțumești pe toți! Referitori la numărul de copii, nu ne întreabă nimeni… deși legea admite un maxim de 25 copii, ducem … câți ni se repartizează, fara ca noi sa ne dorim atât de mulți Intr un colectiv. Observăm diferența chiar și atunci când doar un copil lipsește. Ai mai mult timp pentru fiecare.
    Clase Step by Step sunt in multe școli din toată tara, e învățământ de stat, doar alta alternativa. Și noi avem și se lucrează diferit, pe centre pe aceeași programa totusi.(recomand celor interesați sa viziteze și să afle detalii la fata loculu). Despre Scoala Finlandeza din Drumul Taberei am auzit multe lucruri frumoase de la persoane dragi care au copiii acolo.
    Recomandarea mea, când alegeți școala și învățătorul, este să mergeți în prealabil sa discutați, sa lăsați copilul zilnic, la început cate o oră, apoi chiar și două, să vadă cum se lucrează și cum se simte… Sa i întrebați pe copiii din clasa despre cum se simt, ce le place, ce nu le place. Am văzut că procedând așa, adaptarea lor a fost f ușoară, si că cei care căutau altceva, s au putut reorienta.
    Citesc cu mare drag acest blog și cărțile tale, Ioana draga. Ajungi la esența prin tot ceea ce exprimi, faci sufletul sa râdă și să plângă, uneori în același timp, stârnești emoții și amintiri ascunse bine și de mult uitate, pui sare pe rana … dar o faci atât de fain…

    Tot respectul tuturor!

  14. Recomand cu caldura scoala si gradinita Just 4 Kids unde merg ambii copii (fetita de la 1 an si 9 luni – acum e clasa 0, si baietelul de la 1 an si 3 luni – acum e gr. Mijlocie). La scoala sunt 18 in clasa iar noi avem de departe cea mai pasionata, proactiva si dedicata invatatoare. Tot ea este si directoarea scolii deci, cu toate ca nu le cunosc personal, mai mult ca sigur are aceleasi asteptari de la toate invatatoarele. Locatie noua (cladire construita acum 2 ani, gandita de la inceput cu toate detaliile necesare salilor de curs, toaletelor, salilor de joaca, etc), sala de sport, bucatarie proprie (unde se gateste divin – in fiecare dimineata regret ca nu sunt copil sa mananc si eu acolo), etc. Ca si costuri, nu e putin insa cred ca sunt inca printre cele mai accesibile scoli private din Bucuresti.

    • Am vizitat si eu Just 4 Kids sediul nou cand trebuia sa aleg scoala pentru primul meu copil. Era aproape ora 18:00 sau chiar mai tarziu iar copiii de la gradinita erau tinuti in clase – era spre vara, cald afara deci nu exista motiv sa fie tinuti la interior dupa parerea mea. Cladirea mirosea a nou, mi-a placut mult. Insa, intr-o clasa o doamna ingrijitoare statea cu singura fetita ramasa acolo pe telefonul dansei la desene. Evident clasa avea carticele, jucarii deci ar fi avut alte activitati de facut. Am renuntat pentru ca aveam nevoie de un loc si la gradinita si nu mi-a placut abordarea: stat in clase desi nu era frig/ploaie/vant/ canicula + desene pe un ecran de cativa cm patrati. Era o dupa-amiaza obisnuita iar vizita fusese programata, nu am ajuns la intamplare.

  15. La Timisoara, eu stiu de doua doamne invatatoare (de la stat) care-s absolut fantastice. Astrid Gavriliu – care are anul asta clasa I si Andrada Sorca (care preia clasa 0), sunt la Lenau (la scoala germana). In rest, nu ma bag cu pareri despre scolile de stat ca noi am avut o experienta tare nasoala asa ca de anul trecut baietelul meu e la o scoala privata. E o scoala asa de faina de mai ca as relua si eu clasa I. 🙂 In primul rand, nu-i cu fite si figuri, parintii care au fondat scoala sunt oameni absolut normali care-si doreau un loc sigur pentru copiii lor (nu e franciza, e o asociatie de parinti care au pus piatra de temelie, fain ar fi ca peste ani si ani sa se extinda in toata tara). Baietelul meu merge fericit si vine si mai fericit de acolo, comunitatea de parinti e foarte implicata, invatatoarele sunt minunate – si mereu merg la cursuri de perfectionare si alte cele. Scoala urmeaza programa nationala doar ca metodele sunt altfel, copiii sunt incurajati sa faca singuri, sa rezolve singuri, sunt sprijiniti sa fie independenti. Eu recomand din tot sufletul scoala asta pentru ca am vazut cat e de schimbat dupa un an aici. E alt copil! Scoala asta despre care spun eu se numeste Scoala Babel (www.scoalababel.ro) si din toamna acestui an va avea si prima clasa de gimnaziu. E pe drumul cel bun 🙂

    • Buna ziua,
      M-ar interesa care este parerea dumneavostra actuala cu privire la Babel si cel mai important ce minusuri ati semnalat pana acum.
      Multumesc,
      Mihai

    • Si noi suntem interesati de scoala Babel pt clasa pregatitoare. Cum vi s-a parut in toti acesti ani? Este la gimnaziu copilul dvs acum? S-au extins fff mult , acum au si liceu

  16. Recomand cu drag si incredere Scoala Montessara si gradinita, de asemnea! Doamnele care se ocupa de copii sunt atente, calme, intelegatoare si sunt un exemplu pozitiv pentru ei! Se dedica acestor copii si isi desfasoara activitatea cu mare drag si zambete pe chip! Noi am testat cateva gradinite insa aici a fost “ dragoste la prima vedere” atat pentru fetita cat si pentru mine! https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChcSEwi7ud78-pXaAhVGSRkKHSF8Bj4YABAAGgJsZg&ohost=www.google.ro&cid=CAASEuRoSUHJevxEVIUl-xBVn0ONTw&sig=AOD64_3BfzIUtYq_WZKFacv3BoNcUeJ_og&q=&ved=0ahUKEwiJ-Nj8-pXaAhWEiKYKHcgaCSgQ0QwIIQ&adurl=

  17. Era vorba de scoli de stat si toata lunea sare sa se laude cu scolile private?!? Este incredibil gradul de snobism al unora !

  18. Hello fetelor. Vad ca de dezbate indelung aici si am aflat foarte multe informatii utile.
    Este cineva care stie cate ceva despre scoala 12 Herastrau, mai exact ce invatatoare sunt mai apropiate de copii, acolo?
    Am fost azi sa ii fac transferul baietelului meu la clasa 1, in maxima urgenta, si am fost distribuita fara sa pot comenta prea mult, la dna invatatoare Ioana Comescu. Am inteles de la dna directoare ca este o educatoare foarte buna, insa cine nu isi lauda proprii copii…
    Multumesc frumos pentru ajutor.
    Andreea

    • Draga Andreea, te rog daca mai ai noutati despre scoala 12 ma informezi si pe mine? Ioana, ce ai ales pentru voi? A venit vremea sa fac si eu cercetarea aceasta si e destul de dificil, recunosc!

    • Buna Irina,

      Daca ai inscris copilul la 88 ma poti ajuta te rog cu info referitoare la gimnaziu (clasa a V a) in toamna? in principal cate clase a IV a sunt acum si cu aprox daca numarul de elevi este mai mic sau mai mare de 30? Cum sunt profesorii, eventual viitorii diriginti, care este atmosfera in scoala?

      Orice info m-ar ajut tare mult. Imi poti te rog scrie pe adresa de mai jos?

      Multumesc,
      Lidia
      Lidia.ungureanu@yahoo.com

    • Buna ! Si pe mine ma intereseaza sa aud câteva impresii de la cei care au „gustat” scoala de stat în sectorul 6. Dar recomandări de cadre didactice cu tact și iubire de meserie ? ( pentru clasa pregatitoare).

  19. Sunt profesor de 35 ani (limbi straine si psihologie). Nu pot recomanda o scoala buna, parintii trebuie sa verifice personal si cu multa atentie, nu sa se lase înselati de aparente.

    Pot, în schimb, sa va informez de un loc unde NU trebuie dusi copiii : este Gradinita afterschool David Center – str. Nonna Otrescu 2, sect 6, unde managerul (proprietara ?) acestui stabiliment impune o atmosfera de teroare : violenta, vulgaritate (tipete, amenintari, insulte, etc.), agitatie anormala. Aceste comportamente nu au ce cauta nicaieri in societate, daramite într-un stabiliment de copii !

    • Buna, si eu sunt interesata de ceva informatii sau macar pareri despre scoala 6. Deocamdata nu am gasit nimic. Am facut azi o vizita si mi s-a parut foarte mica, aratand mai mult a policlinica decat a scoala. La parter au grupe de gradinita (!) si clasele pregatitoare. La grupele de gradinita nu mi-a placut deloc, mi-a lasat senzatia de spital cu decoratiuni Disney stridente. In plus, si pe hol si in clasa de gradinita erau televizoare si copilasii stateau cu ochii la niste desene animate. Cam asta e prima impresie, dar o sa merg totusi si la ziua portilor deschise, sa nu zic ca nu m-am interesat.

    • Buna seara! Ati inscris copilul la Scoala nr. 6? Sunt si eu in cautarea unei scoli in zona (vom face transfer anul viitor in clasa a 3-a). Multumesc pentru raspuns!

  20. Buna, urmeaza sa inscriu copilul la scoala 118 Vasile Alecsandri din zona Cismigiu sector 1, din ce m am documentat e o scoala primara f buna dar mi ar fi utile orice recomandari de invatatoare care vor prelua clasa 0 anul acesta sau pareri direct de la parinti care au copiii acolo. Multumesc!

  21. Despre Liceul Pedagogic sau colegiul Elena Cuza, Bucuresti sector 6, stie cineva ceva? Urmeaza sa facem inscrierea pt 2020. Cum este scoala? O invatatoare buna care are acum clasa a 3-a? Multumesc anticipat!

    • Buna ziua! Imi puteti da ceva referinte de d-na Motofeanu Aura de la scl Tudor Arghezi? Sau d-na Andreea Piuariu? Multumesc tare mult.

    • Un dascăl bun, inteligent care iubeste foarte mult copiii și muncește enorm pentru aceștia este doamna Elena Garagau ( prof. pt. inv. primar dar și de lb. rom. sau franceza – Grad didactic 1. Am copilul la clasa dumneaei și sunt foarte mulțumită. Se ocupa mult de copii la clasa dar și la un after gratuit.

    • Un dascăl bun, inteligent care iubeste foarte mult copiii și muncește enorm pentru aceștia este doamna Elena Garagau ( prof. pt. inv. primar dar și de lb. rom. sau franceza – Grad didactic 1. Am copilul la clasa dumneaei și sunt foarte mulțumită. Se ocupa mult de copii la clasa dar și la un after gratuit.

  22. Despre școlile 196 și 199 putem afla info? Caut învățătoare ok care va prelua clasa 0 în 2020.

    Multumesc

  23. Buna ziua,

    Sunt interesata de ceva informatii sau macar pareri despre scoala 19 „Tudor Arghezi” Bucuresti.
    Va multumesc anticipat!

  24. Buna ziua

    Este cineva aici care si-a inscris copilul la scoala 195 in grupa 0 anul acesta? Baietelul meu va incepe in 2020, insa am inceput sa ma interesez inca de pe acum, dar tot citesc lucruri contradictorii despre aceasta scoala: ba ca se da spaga sa ajungi la X invatatoare, ba ca nu se face scoala cum ar trebui, ba ca se cer multi bani la fondul clasei, etc. As avea nevoie de opinii recente si pertinente asupra inscrierii la 195. Multumesc de ajutor.

  25. Buna fetelor. Si fetita mea incepe scoala in 2020 si as vrea sa stiu daca aveti copiii la o scoala din zona Parcul Circului – ma gandesc la scoala 28, scoala 24, scoala Ferdinand sau scoala Sf Silvestru? Va multumesc frumos

  26. Buna fetelor, despre scoala 70 Cezar Boliac (zona Piata Muncii) aveti ceva informatii? Stiu ca e renovata, are o sala de sport f mare, dar de invatatori nu am aflat nimc…sau daca are after school…ma puteti ajuta?

    • Buna seara. Ati aflat cumva ceva …despre scoala 70? Am vazut mesajul dvs si sunt si eu interesata de aceasta scoala. Multumesc

    • O școală destul de slabă.Posibil sa ia cls pregătitoare în toamna DNA Ilie Doina,daca nu se va pensiona.In rest…cel puțin 2 învățătoare vor veni noi în școală,iar a patra învățătoare e slab pregătită.

  27. Bună ziua,puteți să-mi dați câteva detalii legate de școală Nr. 79 din București? Intenționez să o înscriu pe fetița mea anul acesta la această școală. Știți vreo învățătoare care preia clasa 0 anul acesta? Mulțumesc!

    • Buna, Alina.. Buna, Clara.. Ati putea va rog sa mi spuneți daca ati putut obține aceste informatii? Multumim!

    • Buna, Ana! Ai reusit sa obtii mai multe detalii legate de scoala 197? V-ati inscris pana la urma la acea scoala? Fetia mea urmeaza sa intre clasa 0 acum in 2022 si 197 ar fi pe lista scurta. Ma poti ajuta cu cateva info? Mulțumesc!

  28. Aveti ceva informatii despre soala 118 Vasile Alecsandri? Recomandari invatatoare? Aspecte pozitive/negative? ……ma intereseaza pentru fetita mea de 6 ani care ar trebui sa inceapa din toamna si oscilez in alegerea scolii?

  29. Buna, in zona Baneasa o scoala primara de stat sau privata ( pret normal) buna cunoaste cineva? Micuta mea va intra din toamna in clasa l , multumesc!

    • Buna Nikoleta,
      poti sa mi dai detalii legat de ce scoala ai ales pana la urma?
      Noi incepem clasa 0 in 2022 si nu stim incotro sa mergem

  30. Dar despre liceul Alexandru Vlahuta ce stiti?
    Fetita mea incepe clasa 0 si sunt inca nehotarata ce sa aleg… daca liceul Vlahuta sau scoala Luca…
    Multumesc mult.

  31. Buna!
    Ce educatoare recomandati la scoala Centrala, Bucuresti: Doina Visinescu, Dumitru Georgeta sau Mammadov Roxana?
    Multumesc!

  32. Buna ziua,

    As vrea si eu mai multe informatii despre scoala Just4Kids. Cum sunt profesorii? Sunt blanzi cu copiii? sunt bine pregatiti?

    Multumesc!

  33. Buna ziua. Ceva pareri obiective despre scolile nr 117, Regele Mihai si Regina Maria din Bucuresti sect 6 ? M ar ajuta foarte mult. Va multumesc frumos. Sanatate.

  34. Buna! Va rog recomandari pentru o scoala buna in sectorul 5, oscilez intre scoala nr 150, scoala IG Duca, Ion Barbu sau scoala 280? Pareri din experienta personala?

    • Buna ziua, am avut baiatul la scoala 280 .
      Noi am fost foarte multumiti.
      Baiatul a avut o invatatoare deosebita care pur si simplu i-a modelat din punct de vedere educational si psihologic peste asteptari.
      Multumim scolii 280!

    • Cam ce fel de pareri asteptati? Parerile sunt prin definitie subiective. Unii parinti se pot bucura cand invatatoarea este „abordabila” si daca ii faci cadouri iti favorizeaza copilul, alti parinti se pot oripila pe aceeasi chestiune. La scolile de stat invatatoarele si parintii, care nu sunt, desigur, inocenti, perpetueaza aceleasi practici: plicuri la ocazii speciale (deci nu cadouri, ci chiar bani in plic), cu lista aferenta, daca e vreun parinte care refuza sa contribuie acest lucru nu va trece neobservat; mici atentii suplimentare din partea parintilor; invatatoare care si sa vrea nu pot sa se ocupe cu adevarat de 25-30 de copii (dar e ok, ca oricum nu prea vor).
      Am avut surpriza sa vad aceleasi practici si la Palatul copiilor, dar si la activitati (ex. balet) platite ale copilului. Scolile in Romania sunt ca vai de ele, oamenii sunt lacomi si corupti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *