Ia uite, mami, ce domn drăguț…

Suntem toți patru într-un autobuz, într-o țară străină. La un moment dat, Sofia zice (TARE, ce, știți voi copil să vorbească încet în public, mai ales când zice chestii jenante?):

– Ia uite, mami, ce domn drăguț!

Știm deja cu toții că Sofia are radar bun pentru domni din ăștia drăguți, așa că mă uit repede în direcția în care se avântase degețelul ei gras.

Un domn fraged, să fi avut 19 ani așa, adică în mod evident ar fi putut să-mi fie fiu dacă mă măritam cu iubitul din liceu (ce bine că l-am prins cu alta și ne-am despărțit), brunet, cu puțină barbă, ochi negri, privea îngândurat pe geam.

– Da, Sofi, chiar e drăguț domnul acela.

– Are și cooooc…

Domnul avea, într-adevăr, pletele pana corbului prinse la spate într-un fel de coculeț sexi.

– Are, e un domn mai modern pesemne…

– Sau poate nu vrea să îi intre părul în ciorbă??

În momentul ăsta mi-a părut rău că suntem în țară străină şi nu ne pricepe nimeni, fata mea era amuzantă rău.

Apoi, imaginea tânărului domn mâncând ciorbă m-a răpit pentru câteva secunde, timp în care Sofi a continuat analiza feciorului.

– Cocul lui seamănă puțin cu al meu, nu crezi, mami? Auzi, crezi că ar vrea să fim prieteni?

Mi s-a năruit brusc reveria. Nu e cam mică să aibă prieteni aşa sexi? Şi cam cât de bătrână sunt dacă am ajuns să râvnesc la prietenii fie-mii?

– Va trebui să-l întrebăm şi pe tati despre asta.

– Tati mereu zice să am grijă să nu-mi bag părul în mâncare.

Da, dar de aici până la a te lăsa să fii prietenă cu domnul cu coc e cale lungă, îmi zic.

– Mami, crezi că domnul e român?

Judecând după maxilarul puternic, ochii migdalați… mmm maur? spaniol? Maur mâncând ciorbă…

– Mami? Alo?

– Ă? Da, nu cred că e român.

– Ce păcat, mami… N-o să-l mai vedem niciodată…

Da, probabil că nu, dar nici nu contează, tati oricum nu ar fi de acord să împartă ciorba cu maurul.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

10 comentarii

  1. Tare mi-era ca la sfarsit vei zice ca erati intr-o tara unde se vorbea engleza, cand tot discutati tare de cocul omului. Desigur, inca vorbim de pleata :))

    Ca o paranteza, fata unei amice in State tot vorbea cu sinea sa in romana spunand ca face diverse lucruri – fac aia, fac pe alalta – pana cand a fost chemata mama la gradinita pentru ca odrasla parea ca injura mereu =))

  2. Mă așteptam să ne spui că la un moment dat omul v-a înțeles și s-a amuzat cu voi și v-a mulțumit pentru complimente 🙂
    Practic, oricunde merg în Europa, mă aștept să mă înțeleagă cineva de lângă mine când vorbesc românește, suntem peste tot – turiști sau localnici 🙂

  3. In cazul fiicei mele – care vorbeste la fel de tare – am trecut prin mai multe episoade:

    1. La vestiar la sala de sport unde face si inot: o doamna are in mod evident ceva injectat in buze „Mami, de ce are doamna buzele asa umflate?”. Evident eram aproximativ langa domnisoara, intrebarea repetata pentru ca nu am stiut ce sa ii raspund.

    2. La piscina cu mine in apa se baga in seama si o doamna in varsta, se joaca un pic impreuna iar doamna iese din apa „De ce esti grasa?”

  4. Deh, noroc ca nu stia romaneste 😀

    Intamplare adevarata de acum 30 de ani – prietena noastra proaspat maritata se plimba cu barbac-su si cu barbata-miu (cu asta-i amica din pruncie) prin Germania. Nu stiu in ce oras, irelevant.

    Prietena asta a noastra, frumoasa foc, dar cu coasta de drac, zice un pic prea tare – uite si la asta din fata, luceste chelia lui ca un bec.

    Are neplacuta surpriza ca respectivul sa fie roman si nevasta-sa se intoarce catre ei si-i zice ‘vezi-ti dumneata de barbatu dumitale, ca am io grija de al meu’.

    Sa zicem ca niciodata prietena asta a noastra nu a mai comentat chestii de genul 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *