Stop talking

Uneori e greu sa-ti gasesti cuvintele potrivite, si asta se intampla cel mai adesea exact in momentele in care ti-ai dori sa gasesti toate cuvintele potrivite. E de ajuns sa spui unul in plus sau in minus, sa adaugi un zambet, sau dimpotriva, sa uiti sa ti-l desenezi pe fata. Se schimba destine, se frang suflete, se pierd iremediabil lucruri minunate care nu mai au nici o sansa.
N-ar fi mai bine sa ne exprimam doar prin gesturi si priviri? Cuvintele sa fie instrumentul la care apelam numai cand nu mai avem alta solutie, la tribunal si la doctor. In rest, sa ne privim, sa ne zambim, sa dam din cap si din maini. Cred ca numarul dramelor personale, al conflictelor si al jignirilor iremediabile ar scadea considerabil.
Am fi mai sinceri, mai putin analitici si mai atenti unii la altii. Daca ti-ai luat o clipa ochii de la ea, nu stii daca ti-a „spus” buna dimineata. Daca n-ai fost atent o secunda, habar n-ai daca are o zi buna sau rea. Si n-ai dreptul s-o intrebi cu vorbe. Poti doar sa ridici din sprancene intrebator si sa speri ca te vede.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4196

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *