Ma angajez!

Sa fac in fiecare zi macar un lucru care-mi place si pe care nu l-am facut pina acum din motive independente de mine (ieri a fost batonul cu mac, azi este scrisul din virful patului, joia, pe vreme ploioasa, cu veioza aprinsa si picioarele ascunse-n halatul de baie, si prinzul cu prietena mea, in bucataria mea mare si care miroase-a scortisoara, miine nu stiu ce-o sa fie, dar sigur se gaseste ceva).
Sa nu ma supar pe mine cind o sa ma trezesc mai tirziu de 9 fara un sfert si sa ma las sa scriu si inainte sa ma dau cu parfum si rimel.
Sa imi dau voie sa ies la cumparat rochii colorate miercurea la amiaza, sa probez multe si sa nu-mi cumpar niciuna, pentru ca deh, nu-mi permit.
Sa imi stabilesc singura termene limita, pe care sa le ajustez de la o zi la alta.
Sa imi dau prime de fiecare data cind simt c-am facut ceva extraordinar, ca de exemplu un chec cu rom si migdale, un text life-changing sau un crap la cuptor inmuiat in vin cu frunze de dafin.
Sa imi aprob zile de concediu in mijlocul saptaminii, sa pot da o fuga la mal de mare sau la virf de munte.
Sa vorbesc la telefon cu toti cu care am chef sa vorbesc fara sa ma gindesc c-o fac pe timpul altora.
Sa ma vind pe mine, nu pe mine cu adaos de agentie si furnizori.
Sa nu fac sedinte, nici nu prietenii, nici nu colegii, nici cu vreun client. Da, asta e foarte important: no meetings, people!
Sa nu mai dau bani de ziua altora, ci sa le cumpar sau sa le fac ceva, oricit de mic.
Cam astea ar fi cerintele postului in dimineata asta.
Ma apuc de lucru. E gata si cafeaua… Enjoy the rain, dragii mei!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4183

11 comentarii

  1. ce descrii tu acolo este cea ce isi doreste orice roman de varsta ta… sa vina banii acasa stand acasa si facand ce doreste sufletelul sau…

    mai sunt unii care de fapt isi doresc

    sa se trezeasca la 11.00
    sa bea cafeaua numai pe la turabo…
    si sa incaseze salariu (chiriile sau ce o fi) o data pe saptamana (ca-n Anglia si USA)

  2. Eu imi doresc sa muncesc. Nu vreau sa stau acasa si sa-mi vina bani. Nici vorba. Numai ca acum am impresia ca inteleg ca munca nu trebuie sa insemne neaparat stres si presiune impuse de oameni care nu inteleg prea bine ce faci, dar care sint in postura de a-ti impune lucruri.

  3. Imi place ca ai mult timp de scris pe blog! si ai schimbat si poza, cu una reinventata! Urasc stresul si presiunea de care spui tu, din partea oamenilor care nu inteleg prea bine ce facem. Oare in barcelona va fi la fel???

  4. Dap, inca de anul trecut m-au admis la un master acolo, dar nu am avut curaj sa plec(am). In schimb, anul asta s-au intamplat atat de multe, incat abia astept sa vina tomana!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *