Aproape ştim să ne teleportăm, dar nu ştim să scăpăm de coşuri (poem epic despre acnee)

Primele probleme: la 12 ani, dar deh, acolo dăm vina pe hormoni şi mergem mai departe. Ten niciodată perfect, dar nici problematic. De la 20 de ani intru pe anticoncepţionale din motive de chist pe ovar. Continuu anticoncepţionale microdozate (cu cantitate mică de hormoni) pînă anul trecut, adică la 30 de ani, cu mici pauze pentru analize hormonale.

Primele probleme adevărate: în 2007 cînd, după accidentul care m-a ţinut în spital şi-n operaţii succesive, am renunţat la anticoncepţionale ca să mai uşurez sarcina ficatului, asediat de anastezii, antibiotice şi antiinflamatoare băgate cu kilogramul pe vene. Acnee severă. În cîteva luni, de la nimic pe faţă la coşuri mari şi dureroase, cu puroi şi tot tacîmul, cîte 8-10 deodată. Am reluat anticoncepţionalele, dar acnea nu se dădea dusă.

Primul tratament: la clinica Dermastyle, medic Costas. Ro-Accutane, tratament oral mega controversat, interzis în unele ţări, care merge pe inhibarea puternică a glandelor sebacee. Conform calculului meu, trebuia să iau 600 de pastile. Am luat 660, ca să fim siguri, vreme de 16 luni, cîte una sau două pe zi.

Eficienţă: la 2 săptămîni după ce am început să iau Ro-Accutane, tenul meu era din nou impecabil. La 3 luni după ce am terminat tratamentul, acneea a izbuncit din nou, mai violentă ca înainte.

Efecte secundare: dramatice. Cît am luat RoAccutane am sîngerat foarte des pe nas şi uneori din urechi. Buzele mi-au fost mereu crăpate, cu răni la ambele colţuri ale gurii. Sîngerări serioase la epilat. Interdicţie totală la soare (pielea fiind subţire, riscul de arsuri şi depigmentări e foarte mare). Am respectat întocmai tratamentul şi toate indicaţiile. Am folosiut în paralel Effaclar K de la LaRoche Posay şi Hydraphase Lejere pentru hidratare, plus Retin A, tot pentru uscarea tenului şi exfoliere.

Cînd mi s-a recomandat tratamentul ăsta, dermatologul de la Dermastyle a fost foarte convingător. Că rata de succes e de 90%, fără recidivă, că efectele secundare sînt minore. Acum ştiu sigur că astea-s tîmpenii. Sîngeratul ăla pe nas şi crăpatul buzelor n-are cum să fie de bine. Tratamente minune fără efecte secundare serioase nu există. Am luat protecţie de ficat tot timpul tratamentului, dar analizele n-au fost grozave. Sper să fi scăpat fără alte urmări grave… Peste tot scrie că se elimină din corp la o lună după ultima pastilă. Om trăi şi-om vedea. Nu vă recomand acest tratament.

Prima recidivă: acnee moderată.

Tratament: antibiotic oral, Azitromicină, unul la trei zile, vreme de 3 luni, Retin A pe faţă seara, alternativ cu Quinoderm.

Efecte secundare: candida de trei ori pe lună, stomac în piuneze

Eficienţă: bună în timpul tratamentului şi încă nişte luni după. Ten curat, fără probleme. Din 2007 şi pînă anul trecut am stat în continuare pe anticoncepţionale.

A doua recidivă: acnee gravă. Începe prin octombrie 2010, la 5-6 luni după oprirea anticoncepţionalelor. Merg la medic, primesc tratament antibiotic, refuz să-l iau. Primesc în loc tratament local cu o loţiune pregătită în farmacie, care merge două săptămîni, apoi începe să mă irite. Nu mă mai dau cu nimic. Faţa mea e tot mai rău. În ianuarie, am pe faţă zeci de coşuri cu puroi, toate pe un fond de ten iritat şi roşu. Doar ochii şi nasul sînt curate. Fruntea, pomeţii, bărbia, tîmplele şi obrajii sînt ca o uzină. Coc. Plec de acasă cu 50 de pustule şi mă întorc seara cu 70. Nu trag de ele, nu le ating. Dar sînt acolo şi îmi afectează viaţa.

Mă întorc la Dermastyle, unde un medic încearcă să îmi bage pe gît dermabraziune şi IPL. Alt medic îmi spune că la ce am eu, tratamentele astea ar fi bani aruncaţi pe geam. Că singurele soluţii la problema mea sînt fie anticoncepţionale, fie o nouă cură de RoAccutane. Ambele sînt excluse. Dermatologii îmi spun în cor că am ovare polichistice şi că de acolo se trage toată beleaua. Dacă nu vreau să mai iau chestii pe gură, să mă învăt să trăiesc cu acnee. Nu m-au trimis la microscop, nici la alte analize, mi-au arătat direct uşa după ce n-am vrut să cumpăr ce îmi vindeau ei, scump şi inutil. Dermastyle, deci, dr. Costas. Nu vă înghesuiţi la ei, vă rog.

Am început alergătura pe la ginecologi şi endocronologi. O lună mai tîrziu, e clar. Nu am ovare polichistice. Nu am dereglaje hormonale. Hormonii care ar da acnee, testosteron, DHEA, sînt sub limite. Progesteron normal. Problema e locală. Tenul meu trebuie vindecat, nimic altceva.

În noiembrie am mers şi la homeopat. Care m-a intevievat vreo oră şi-apoi mi-a dat o căruţă de extracte de diverse, plus granule. Am respectat totul întocmai. Fără pastă de dinţi mentolată. Fără gumă de mestecat sau condimente. Luat număr exact de picături la ore fixe. 8 săptămîni mai tîrziu, am reununţat. faţa mea era la fel de rău.

În februarie, mă duc la o cosmeticiană despre care aflu că a salvat de la acnee o serie de tinere în suferinţă.

Diagnostic: exces de sebum

Tratament: peeling cu acizi din fructe, 4 şedinţe săptămînale, apoi o extracţie, apoi produse profesionale care să absoarbă sebumul. În timp, PH-ul pielii se va schimba din alcalin (cu prea mult sebum) în acid. Şi-o să fie bine.

Eficienţă: zero. Peelingurile au scos la suprafaţă încă nişte sute de bube, tenul meu era complet roşu, ars, iritat, usturător şi lucios. Extracţia a fost cumplită. Produsele profesionale pe care am dat 150 de euro (peggy sage, demachiant spumă, loţiune tonică, cremă matifiantă) n-au avut nici un efect, ba parcă îmi îngrăşau tenul şi mai tare, iar acneea era în continuare regină.

Cosmeticiana se dă bătută. Zice că nu ştie ce să-mi mai facă. Încasează banii pe peelinguri şi la revedere.

Disperată, mă duc la Cantacuzino. Oi avea streptococ. Fac analiza. Iese negativ. Pe analiză scria „Streptococ coagulează negativ”. Deci n-am, zic eu. „Ba aveţi”, zice laboranta. „Aşa se numeşte streptococul ăsta, Coagulează-negativ. Şi trebuie să plătiţi antibiograba şi vaccinul, ca să scăpaţi de el”. 200 de lei 20 de doze, 2 pe săptămînă, plus şpăgi la asistentele lor pentru fiecare injecţie. Vaccin pentru un ceva pe care nu-l am. Ce părere aveţi despre asta?

Deci nici streptococ. Nici ovare polichistice, nici hormoni. Totul pare să fie perfect, numai că faţa mea e terci.

Apoi am mers la o clinică de frumuseţe de pe Aviatorilor, la o doctoritţă recomandată de o colegă. Ea, doctoriţa, suferindă de acnee. Îmi spune că tot ce-am încercat pînă acum e inutil şi ridicol. Cum să foloseşti produse anti sebum cînd ai sebum? ele nu fac decît să usuce pielea, iar glandele sebacee vor produce mai mult sebum, să compenseze uscăciunea. Ce trebuie eu să fac este să mă dau cu isotrexin. Îi spun că nu mai vreau retinoizi, ea îmi spune că e singura cale. Că ea face asta de 20 de ani pe propria faţă. Că asta e, m-am născut cu glande sebacee greşit programate genetic şi numai cu isotrexin le pot ţine în frîu.

Nu mi-a plăcut logica ei, aşa că am mai încercat ceva: o programare la Bioderma, clinică de dermatologie, la dna dr Chebac, despre care auzisem prin facultate acum un deceniu că e bună. Mă duc. Intru în cabinet şi începe să se minuneze: „Aaa, ia veniţi fetelor, hai cheam-o şi pe Mariana, că avem ceva deosebit aici, daaa, din hol te-am văzut, pfuuu în ce hal ţi-e faţa” şi tot aşa. De parcă nu-mi era suficient de rău şi aşa, era cazul să fiu şi umilită niţel. Mi-au făcut poze şi mi-au cules lame de pe faţă, pe care le-au pus la microscop. Au rezultat demodex, un acarian specific pielii, un parazit şi-o ciupercă. Am primit tratament sub formă de soluţie cu metronidazol şi eritromicină, gel skinoren şi încă o cremă oribilă de la Avene pe care am folosit-o o singură dată, era foarte grasă. După primele 2 săptămîni de tratament, e mult mai bine deja. A intervenit pe fir şi Corina de la pasagera.ro. I-am trimis poze, i-am povestit întreaga odisee. A avut rabdare cu mine, mi-a explicat ce crede ea ca se petrece si cum ar fi mai bine sa merg mai departe. M-a sfătuit să schimb soluţia cu metronidazol cu un gel numit Metroruboril, pentru că alcoolul e iritant şi e de evitat. Să pun pe faţă comprese cu aspirină, ceai verde şi ceai negru. Să comand anumite produse de pe Paula’s Choice. Am făcut toate astea. Faţa mea arată mai bine, mult mai bine. Nu ştiu dacă e temporar si dacă asta era problema: demodex, un acarian care se hrăneşte cu sebum. La mine, slavă domnului, avea de mîncare peste măsură, aşa că s-a înmulţit necontrolat. Pe el trăieşte bacteria P Acnes, care duce la apariţia acneei. Face sens, nu?

Joi merg din nou la microscop (o să merg la 2 laboratoare diferite în aceeaşi zi, să fiu sigură de rezultat). Dacă am noroc, am scăpat de tot de demodex. Dacă nu, mai stau cu metronidazol o vreme. Sigur, doctoriţa va încerca să-mi vîndă nişte proceduri scumpe, mi-a spus deja de dermabraziune. Din fericire, o pot refuza liniştită, nu am semne pe faţă, n-am stors şi n-am tras de coşuri, aşa că sper să nu fie nevoie de tehnici d-astea. Teoretic, produsele de la Paula ar trebui să-şi facă singure treaba.

Acum am o rutină de faţă destul de complicată, dar funcţionează, aşa că nu mă plîng. Încă-mi mai ies bîzdîgănii, dar mult mai puţine. Se usucă singure în 2-3 zile. Am scăpat de aspectul iritat şi grăsos. Nu mai simt că-mi coace faţa ca o uzină. Dimineaţa mă spăl cu un gel moussant de la Posay, apoi aplic un tonic de la Paula’s Choice, apoi un SPF 50 plus de la Bioderma, colorat. Seara mă spăl cu acelaşi gel, apoi pun compresele cu ceai şi aspirină, spăl, aştept să se usuce, dau cu gel cu metronidazol, apoi aştept alte 30 de minute, dau cu skinoren, mai aştept 30 de minute, dau cu serum regenerator de la Paula’s. Mda, vă imaginaţi la ce oră mă culc în serile în care la 10 eu abia intru pe uşă…

Pe măsură ce tenul se curăţă, iar la analize nu mai iese demodex, o să renunţ le Metroruboril şi la skinoren, o să înlocuiesc cu benzoyl peroxide, o să adaug în rutină un acid BHA şi o cremă matifiantă, ambele de la Paula’s Choice.

Cam asta e deocamdată. Ştiu că mai e cale lungă pînă la vindecare. Dar acum măcar văd că ceva funcţionează. Vă ţin la curent cu rezultatele de joi. Puteţi să mă întrebaţi orice despre lucrurile pe care le-am încercat. V-aş ruga să nu-mi mai recomandaţi creme, doctori, tratamente, pentru că deocamdată merg cu ce am. Dacă doamne fereşte lucrurile o iau din nou la vale, o să apelez la voi. Acum însă nu am nevoie de recomandări şi idei.

Dacă aveţi acnee, nu vă recomand să faceţi ce fac şi eu, dar vă recomand să mergeţi la control şi la analize. Fiecare problemă de piele e altfel. Ce funcţionează la mine, vouă vă poate face rău…

Pe scurt, în cazul meu pare să fi fost vorba de demodex şi exces de sebum. Tratamentul cu metronidazol prescris de dr. Chebac de la Bioderm şi rutina pe care mi-a construit-o Corina de la Pasagera.ro par să funcţioneze deocamdată. (recitind acum postul lung cît biblia îmi dau seama cît de precaută sînt în exprimare, cît de atentă la doza de optimism din vorbe… e adevărat, chiar mi-am pierdut speranţa c-o să fie bine, şi cred că e de înţeles, dacă mă uit la toate rîndurile de mai sus)

Între timp, Corina Allan şi-a deschis cabinet de consultanţă, vă recomand să apelaţi la ea, e tare pricepută şi de bună credinţă!

Vă mulţumesc pentru răbdare. Ştiu, am scris enorm, asta sigur e cel mai lung post din cariera mea de blogăristă. Dar imaginaţi-vă cît de lungi au fost lunile astea pentru mine… Am pus totul la un loc ca să înţelegeţi de ce am scris atît de trist uneori şi în speranţa că alţi suferinzi de acnee vor prinde la minte de pe urma întîmplărilor mele.

Îmi doresc foarte mult să închei această odisee aici. Să nu mai urmeze nimic, nici o recidivă, nici o recalculare de tratament. Mi-a fost suficient. Vine vara. Vreau să pot zîmbi în poze. Vreau să revin la a fi eu. Uf.

187 Comments

 1. Maiculitza. Groaznic. Ce idioti. Ce dementi. Cate chestii ai bagat in tine fara folos. Minunata este patria noastra plina de medici care mai de care mai competenti. Eu zic ca daca faci tratamentul complet cu antifungicul ar trebui sa dispara problema. Ca nu era de la hormoni. Si cum dracu’ sa zica inteligenta aia ca te-ai nascut asa cand 30 de ani nu ai avut nimic…asta e culmea. Dar cam asta e sistemul „pacientul e de vina” in general, orice ar avea. Si mai ales cand crapa…atunci clar a fost vina lui! 😀

  • Printesa Urbana

   Mda. Teoria ei (care nu suna exagerat de ridicol) a fost ca anticonceptionalele au tinut in friu productia de sebum. Ceea ce face sens, pentru ca am avut probleme numai in pauzele de anticonceptionale.

  • Si inainte sa iei anticonceptionale? Adica de la prima menstruatie pana la primul anticonceptional? Sorry dar nu face sens. Cine are probleme hormonale care declanseaza acnee le are din preajma primei menstruatii. Totusi acneea nu e ca eruptia de cosuri premenstruala pe care o avem toate (sau aproape toate, ca mai sunt si unele norocoase). Prietena de care iti vorbeam, cu acnee grava hormonala(aparuta la primele menstruatii, impreuna cu multe kilograme in plus) nici mama anticonceptionalelor nu au rezolvat-o, tocmai pentru ca anticonceptionalele nu sunt prea ok pentru nici un organism pentru ca dezechilibreaza echilibrul natural. Si ei i-au zis intai sa ia anticonceptionale multa vreme, drept pentru care i-a disparut complet menstruatia. Dupa ce a citit si a studiat singura si-a dat seama ca daca le mai ia mult nu o sa mai aibe nici o sansa sa isi echilibreze ovarele. Acum doi ani toti medicii din Bucuresti i-au zis aia cu ovaru’ polichistic si ca nu o sa poata face copii niciodata. Azi are o fetita de 1 luna, care a fost conceputa la 3 luni de la o pierdere de sarcina (obtinuta din greseala, pentru ca nu mai avea curaj sa ramana insarcinata din nou de trauma avortului spontan). Acum i-au disparut si chisturile de pe ovar si i s-a cam curatat si pielea 😀
   Eu zic ca e bine ca la tine e din cauza unui acarian care poate fi eradicat mai degraba decat o problema hormonala. E prost ca a durat asa mult si ai suferit atata pana sa iti gaseasca diagnosticul corect…

  • Printesa Urbana

   Alexandra, sigur e si ceva hormonal la mine, dar intr-un fel mai complicat si pe care nu-l dibuieste nimeni. Dar da, e mai simplu ca exista un acarian si ca ne luptam cu el. Sper asta sa si fie diagnosticul final. Inca nu-s sigura. But can you blame me?

  • Deloc…cred ca iti faci trei-patru cruci de cate ori trebuie sa te uiti in oglinda. Si nu, nu sunt de parere ca vai, nu conteaza, ca ce om bun esti tu si ce daca ai bube, si lasa ca o sa treaca ele. Iar medicii astia care mie de exemplu imi spun toti ca tre sa ma dau in cap cu solutii de steroizi care functioneaza fix cat le dai si dupa aia pielea se distruge de tot si dermatita apare mai rau… Nene…o chestie din asta mi se pare coplesitoare pentru orice om normal la cap. Adica multi si-ar fi pierdut mintile la o faza din asta.
   Asa ca as zice YEEEYYYY ca nu ai luat-o pe miristi…si sa speram, sa speraaaaaaaaaaaam ca o sa functioneze anti-fungicul si ca se repara situatia…Fingers crossed 😀

 2. Buna Ioana,
  Esti una din putinele care la sfarsitul povestii tale ai spus cel mai imporntant sfat: „Dacă aveţi acnee, nu vă recomand să faceţi ce fac şi eu, dar vă recomand să mergeţi la control şi la analize. Fiecare problemă de piele e altfel. Ce funcţionează la mine, vouă vă poate face rău…”
  Vreau si eu sa poti zambi in poze, mai ales ca am vazut pozele tale de pe Facebook cand zambesti si esti tare frumoasa 🙂
  Articolul este scris foarte bine, se intelege foarte clar si chiar nu mi s-a parut lung. Epopeea acneei mele o scriu pe parti sa nu se plictiseasca cititoarele 🙂

  • Printesa Urbana

   Pfu, ce bine, daca zici tu ca e clar, atunci sigur e. Am mai sarit niste etape mici, sa nu ma intind la infinit.
   Asteptam si povestea ta si, stii deja, iti multumesc! 🙂

  • Eu mi-as dori sa ma teleportez dar pe saitul acesta este de cat cu tratamente pe google scria …teleportare si nu era cu teleportare e doar cu tratamente.

 3. Strumf

  Uff, draga mea, prin ce ai trecut.
  Cel mai important e ca ai pastrat o farama de optimsm si ai mers mai departe.

  Deci aveam dreptate in postul anterior cu analiza din pustule. E un detaliu la care putini se gandesc si se grabesc sa arunce cu retete scumpe si dermatocosmetice fara efect.

  Bafta multa si asteptam vesti bune joi.

  • Printesa Urbana

   Strumf, sa stii ca in multe momente am renuntat sa mai sper. Multe, foarte multe.
   sint pregatita pentru orice, iar asta nu e o atitudine foarte optimista.
   multumesc, sa fie!

  • Ales

   Cum adică ți.a.luat lama de pe față și a pus-o la microscop ??
   Și eu am probleme cu acneea pe SCALP, din păcate…. Am făcut 3 antibiograme sa fiu sigur și nu am stafilococ auriu sau streptococi. Am tenul foarte gras. Și de-aia sunt curios cum se numește mai exact acel procedeu, că sa întreb și eu prin Craiova la cabinetele de dermatologie, că m-am saturat sa.mi prescrie tot felul de creme care NU funcționează sau sa.mi de-a antibiotic oral, care are efect doar cât iau. Așa că te rog frumos sa.mi explici și mie acel procedeu și cum se numește exact.

 4. Maria Xing

  eu nu mi am imaginat niciodata ca au fost atatea. imi pare rau. sper sa ti mearga bine tratamentul de acum si sa scapi de nemernice. >:D<

  • Printesa Urbana

   mda, multumesc, sa fie!

  • Oana

   Sunt intr-o situatie relativ asemanatoare… chiar acum am 2 mari furuncule pe fata care se hranesc cu energia mea… de 10 ani ma lupt cu acneea, am luat anticonceptionale vreo 6 luni acum 5 ani si s-a mai reglat… dar de vreo 9 luni (de la o vacanta prin Asia) ma chinuie minunipe astea care sunt localizate doar pe partea stanga a fetei…
   Facut analiza demodex… ce sa vezi, au gasit larve… dar in 10 ani, cred ca un singur dermatolog mi-a dat sa fac aceasta analiza… sper din suflet sa ajung si eu la o schema de tratament si sa scap de ele…
   Din pacate eu nu m-am putut abtine si am umblat la ele… am ceva semne, dar cred ca le pot atenua cu alte tratamente.
   Dar pana atunci… sa scap de oribilitatile astea 🙁
   Articolul tau a fost foaaaarte folositor!!

 5. Imi pare rau ca ai trecut prin atatea. Nu doresc nimanui o perioada de genul acesta, desi nici macar n-am avut o acnee atat de grava precum a ta.
  La Cantacuzino am fost si eu acum cativa ani, din cauza faptului ca aveam un streptococ care se manifesta prin aparitia ulciorului cand la un ochi, cand la altul. Nu m-am dus de prima oara, insa in acea vara mi-au aparut peste 6, la ambii ochi. Ultimul care mi-a umflat atat de tare ochiul de nici nu puteam sa-l mai deschid, a fost cel care m-a convins sa ma duc la Cantacuzino, unde mi-au conceput o reteta cu un vaccin ce-l faceam zilnic, timp de cateva zile.
  Fratele meu a avut in aceeasi perioada cu mine, insa la el se manifesta prin furunculi pe corp. Si el a avut propria reteta pentru injectii. Dupa ce am terminat acel tratament, n-am mai vazut nici urma de ulcior sau furuncul, insa si acum am o senzatie de frica atunci cand simt ceva usor dureros in zona ochilor…
  Sa ne mai spui cum decurge tratamentul.

  • Printesa Urbana

   Sint sigura ca acest vaccin functioneaza in unele cazuri. Ma bucur ca pentru voi e bine. 🙂

 6. Doamne Printeso, sper sa te faci bine! Mie mi-au zis: ovare polichistice! Am inceput sa iau yaz, vad mici rezultate, dar incerc sa am rabdare. Din ianuarie ma dau cu zynerit si skinoren. Ce sa zic? Am semne pe fata. O sa merg undeva sa le fac sa dispara.

  Am schimbat oarecum alimentatia. Astept sa vie vacanta sa ma apuc de sport.
  Poti sa iei colon help. Te ajuta din interior. Si sa stii ca iti regleaza sistemul digestiv. Mie mi-a facut bine 🙂 Pielea mea e mai fina si mai elastica.

  :*:*:*

  • Eu de la Yaz m-am transformat intr-o bitch de ultima clasa. Aproape muscam din oameni si plangeam de 10 ori pe ora. N-am crezut in viata mea ca ma pot simti si comporta asa rau de la o pastila. In conditiile in care cu niste ani inainte am luat fara probleme yasmine (yaz, dar cu SI mai multi hormoni, teoretic yaz ar trebui sa fie o varianta imbunatatita).

  • Printesa Urbana

   O sa ma documentez cu colon help, desi… am luat citeva colege de-ale mele si nu le-a fost foarte bine… 🙂
   Bafta si la tine, sa treaca repede si fara semne.

  • colon help recomand din inima!
   iau de vreo 2 luni si deja are super efect! 🙂
   depinde f mult de organismul fiecaruia…mie mi-a facut bine si mi se pare delicios,as manca mai mult de 1 data pe zi 😀 ….

  • Oana

   Draga Printesa,
   Nu-ti lua Colon Help, nu cred ca isi merita banii. E facut in principal din tarate de psyllum si seminte de in, pe care le poti cumpara separat de la magazinele naturiste la preturi mult mai mici.

  • Ioana, unde e butonul de like? Eu like ce zice Oana 🙂 si sunt de acord.
   P.S: Primele doua parti ale povestii mele sunt deja pe site.

  • Printesa Urbana

   Hm, dar chiar e nevoie? Ma simt bine, maninc sanatos… cine zice ca, colonul meu are nevoie de ajutor? eu zic ca daca un lucru functioneaza, mai bine-l lasi in legea lui.
   Corina, eu una am citit, mi-am facut temele! 🙂

 7. Zana buna

  N-as zice sa sunt stupizi medicii, care au recomandat aceste tratamente si altor pacienti cu rezultate bune. Gresit e sa dai tratamente fara sa recomanzi mai intai analize, investigatii… Oricum, asta cred ca e cea mai dramatica poveste despre acnee! Sper sa ai succes de data asta! Ii multumesc lui Dzeu ca am gasit o cale asa simpla, placuta, sanatoasa de a scapa de acneea care m-a chinuit pana la 37 de ani! Mi-a intins si ridurile, mi-a luminat pielea… lumea mi se adreseaza cu „domnisoara”, ca acum 15-20 de ani!!! 🙂

  • Printesa Urbana

   Zina buna, sigur ca nu, eu am povestit despre interactiunea mea cu ei, nu mi-am dat cu parerea despre competentele lor. dar cum poate fi un tratament absolut evident si logic pentru un doctor, si complet ridicol pentru un altul, cind e vorba de acelasi pacient? nu e ceva dubios la mijloc?

  • Zana buna

   Nu la povestea ta ma refeream, ci la faptul ca unele comentarii au inceput sa loveasca in competenta TUTUROR medicilor si in TOATE tratamentele. Problema e ca medicii aplica ce au invatat, adica o medicina „standard”, orientata pe boala, simptome si nu pe pacient.
   Cat despre faptul ca se contrazic unul pe altul… n-o fi bine, dar e normal, se intampla in toate profesiile. Dar stii cum e: sa-l fi vazut pe ala de da cu piatra in colegul la care tocmai ai fost ce ar fi recomandat el daca nu stia ca vechiul tratament n-a fost bun!
   Totusi, am o curiozitate: te-a intrebat vreunul dintre medici ce mananci si ce stil de viata ai (excluzandu-l pe homeopat)?

  • Printesa Urbana

   Zina, cam jumatate dintre medici mi-au investigat si stilul de viata, de la unii am primit foi printate cu ce am voie si ce n-am voie sa fac. Din pacate, asta n-a adus nimic nou in viata mea, ca deh, sint om informat si inteligent, am aflat din vreme ce tre sa fac (din ce pot eu face) ca sa nu agravez problema.

  • Candice

   @ Zana Buna : poti sa ne spui tratamentul pe care l-ai urmat?Multumesc mult.

  • Zana buna

   Il urmez in continuare si o voi face toata viata, cu siguranta: nu mananc NIMIC de origine animala si am adaugat fatza de un regim alimentar obisnuit nucifere, seminte, vlastari, incoltzituri si sucuri din ierburi, sau prafuri (din acele plante ce nu cresc pe la noi). In principiu, mananc cat de mult pot alimentele crude (oricum, nimic prajit!) si sunt atenta si la asocieri. La prima vedere suna limitativ ca gama si gust, dar nu este asa! Odata informat un pic, devine usor sa traiesti in felul asta si foarte-foarte placut: ai energie si chef de viata, pielea ti se curata si devine luminoasa (la mine s-a intamplat in 2-3 luni, dar depinde de gradul de toxicitate initiala al fiecarui organism), parul, unghiile cresc mai puternice (, esti mai linistit! E un regim cu care se fac bine bolnavi de cancere, diabet si orice nenorocire de pe fatza pamantului! Demonstrat…
   Mi-am dat seama ca atunci cand acneea nu e cauzata nici de infectii, nici de dereglari hormonale (desi si acestea se vindeca cu hrana vie, fara alt tratament medicamentos!), nici de mai stiu eu ce problema din manualul de medicina… cauza sunt toxinele si aciditatea prezente in organism.

  • Printesa Urbana

   Mult succes, Candice, ce sa zic… 🙂
   Multumim, Zana buna!

  • Zana buna

   Da, Candice, mult succes!

  • Laura C

   Foarte adevarat!! si eu am umblat pe la diferiti medici, analize peste analize…dar cum se spune ca tu te cunosti mai bine si trebuie sa te asculti pe tine insuti mai intai…alimentatia este problema, toxicitatile din alimentele pe care le consumam, combinatiile, stresul. Renuntati la lactate si gluten pentru o perioada si va veti simti mult mai bine si tenul capata o stralucire, parca nici cearcanele nu mai sunt asa proeminente…e uimitor. Nu spun ca toata lumea sa devina vegetarieni, pentru ca si aici este riscat…85% din vegetarieni ajung sa aiba deficienta de vitamina B12, dar cu multa documentatie si cercetare pe tine insuti exista remedii. 🙂 offff, ca de la suferinda la alte suferinde.

 8. Mi-am permis sa pun catre aceasta postare pe blogul meu, sper sa nu te superi :*

  • Printesa Urbana

   Irina, cum sa ma supar, ai facut foarte bine, poate e de folos si altor domnite la ananghie. 🙂

  • Printesa Urbana

   Anto, care? Demodex? sau impartim intreaga odisee?

  • Antonela

   Cosurile aparute din senin cand iti este lumea mai draga!! :((

 9. bia

  Vreau sa iti spun ca ai facut foarte bine ca te-ai dus la Bioderm. Prietena mea de 8 ani se lupta cu ce ai tu… a trecut pe la tot felul de doctori care nu au facut decat sa ii faca si mai rau cu tratamente dure, de bani nu mai zic …pana a descoperit Bioderm. I-au facut analizeze si timp de 3 luni a facut un vaccin care a dus la distrugerea microbului pe care i l-au depistat iar in momentul de fata dupa un tratament de un an la Bioderm fata ei arata impecabil:) .
  Pe langa acest vaccin a tinut si un regim alimentar tot de ei recomandat+creme si chiar am ramas socata de cum arata pielea ei.

  Astept vesti bune si de la tine:)

  • Printesa Urbana

   ah, deci iata, vaccinul care functioneaza, ma foarte bucur!

  • patricia

   Buna! Desi am observat ca postarea ta e din 2011, zic sa imi incerc norocul. Sunt din Oradea si am 22 de ani. De 7 ani ma lupt cu acneea. Am fost peste tot, am urmat toate tratamentele posibile, dar niciun medic nu mi-a luat de pe față sebum ca sa il puna la microscop. As vrea sa incerc acest lucru, dar nu am cum sa ajung in Bucuresti. Stii cumva in Oradea sau in Cluj o clinică care m-ar putea ajuta si pe mine? Multumesc mult!

  • Printesa Urbana

   Salut, nu, din pacate nu am idee.

 10. sunt pur si simplu ingrozita de cele citite mai sus si nu pot sa spun decat multumesc lui d-zeu ca nu ma confrunt cu astfel de problema ca o luam sigur razna. iti urez succes in continuare si nu dispera! trebuie sa existe o solutie si poate chiar ai gasit-o deja. iti tin pumnii si tine-ne la curent.

  • Printesa Urbana

   Multumesc, A.!

 11. Am citit cu sufletul la gura tot articolul, sper sa scapi cat mai repede. O ador pe Corina, nu mai cumpar o crema fara fac un mic research pe blogul ei!

  • Printesa Urbana

   Multumesc, P. Da, Corina e un advisor de incredere!

 12. Si eu am fost intr-o situatie asemanatoare, printesina-e vorba de perioada de dupa anticonceptionale. Abia implinisem 27. Candice, prietena noastra comuna, m-a trimis la doctor, credea ca am HIV. Dar era acnee. A trecut cu greu, cu tratamente, intr-o jumatate de an. Eu am folosit alte produse, dar ingredientele erau asemanatoare. Asadar, eu cred ca se poate, dar trebuie sa fii pregatita sa incerci cateva variante. Eu asa am facut si acum nu mai am nicio umbra.Te rog sa ma crezi: nicio umbra de acnee.

  • Printesa Urbana

   Vaidemine, cum sa confunzi acneea cu HIV? Brrrrrrr. Stiu ca esti foarte frumoasa, ceea ce ma face ceva mai optimista. Deci, se poate.

 13. simona

  Buna Ioana! „streptococul” de care vorbesti tu este un stafilococ coagulazo-negativ. Coagulaza este o enzima pe care acest streprococ nu o poate secreta. El asa se numeste. Doamna respectiva ti-a spus bine. Nu este negativ pentru ca nu-l ai, ci pentru ca el asa se numeste. Inteleg ca iti este si ti-a fost foarte greu, iti citesc blogul de foarte mult timp si esti o printesa super, dar nu mai trage asa repede concluzii legate de lucruri pe care nu le stii. Nu vreau acum sa incep sa spun..”Ce idioti. Ce dementi. Cate chestii ai bagat in tine fara folos. Minunata este patria noastra plina de medici care mai de care mai competenti.” Astea nu duc nicaieri. Nu cred ca exista vreun medic care ar dori sa-i faca intentionat rau pacientului sau, ba din contra face tot ce stie el pentru binele pacientului sau. Uneori da, se intampla asa, se trece prin multe tratamente pana cand se ajunge la cel optim sau pana se afla exact cauza afectiunii. Ce idioti. Ce dementi. Cate chestii ai bagat in tine fara folos. Minunata este patria noastra plina de medici care mai de care mai competenti. Vreau sa spun ca in sase ani de facultate am realizat ca Romania e plina de medici minunati, destepti si care fac tot ceea ce pot pentru pacientul lor.

  • Printesa Urbana

   Simona, n-am decis eu ca nu e nevoie de vaccin si ca nu e nimic de tratat acolo, ci cei doi medici la care-am mers cu rezultatul de la Cantacuzino. Deci, medicii zic ca nu am nimic acolo, ca am ceva ce are toate lumea si care nu trebuie tratat. Cei de la Cantacuzino zic ca ba nu, ca trebuie sa cumpar vaccin preparat de ei. Scuza-ma, dar nu pot avea amindoi dreptate, nu?
   Iar experienta mea cu acneea si cu inca niste probleme de sanatate (stomatologie, endocrinologie) spun ca medicii pe care i-am intilnit eu sint slab pregatiti, dezinteresati si complet lipsiti de empatie pentru pacienti. Ne trateaza ca pe niste vite proaste si se grabesc sa ne bage pe git timpenii. Mie asta nu mi se pare comportament de medic minunat.

  • simona

   Ai dreptate, nu pot avea amandoi dreptate, cauza este una singura. Uneori medicii au pareri diferite, nu se pun de acord si pacientul este intotdeuna la mijloc, el este cel care sufera. Imi pare rau ca ai gasit medici care s-au comportat urat cu tine. Nu ma indoiesc ca exista si medici care se comporta urat cu pacientii, care sunt slab pregatiti, dezinteresati si complet lipsiti de empatie dar asta nu inseamna ca toti sunt asa. Imi pare rau ca ai problemele astea cu tenul, sunt sigura ca le vei rezolva draga printesa. Imi place cum scrii si te citesc de mult timp. Mult succes si sper ca nu te-am suparat.

 14. Ana

  Pe lângă metodele astea, ajută și alimentația. Foarte multă apă plată și fructe. Dar cred că deja știi și ai încercat.

  • Printesa Urbana

   stiu stiu am grija cit pot. din pacate, nu reusesc deloc sa beau suficienta apa, of.

 15. A.O.

  Wow….chiar ca este un calvar. Si nici nu pot sa imi inchipui cum te simti, nu am avut in viata mea o problema cu cosuri sau alte impuritati pe fata, dar pot sa imi imaginez ca nu este usor.

  Tin pumni pentru „inmormantarea” acestei odiseei.

  • Printesa Urbana

   Mda, e destul de neplacut si te poate aduce la disperare in citeva saptamini, d-apai in 8 luni…
   Multumesc, A.!

 16. Îţi înţeleg chinul şi frica. Eu nu am acnee dar o problemă dermatologică am şi eu. E complicat tare în acest domeniu, de la babe la prof. dr. îţi dau tot felul de sfaturi şi variante. Curaj dragă Prinţesă!

  • Printesa Urbana

   Asa e, numai bolnav sa nu fii, of.
   Bafta si tie, sa rezolvi rapid si fara recidive!

 17. Cristina

  Medicina traditionala chineza spune ca acneea este o manifestare externa a unui dezechilibru interior. Multe persoane strang o caldura interioara puternica, ce reprezinta un metabolism hiperactiv (acneea din dez. hormonale este insotita de obezitate, metabolismul devenind hipoactiv), ce duce la inflamarea tenului. Acneea poate avea legatura cu dezechilibre emotionale, stres, mediu poluant si hrana.
  Stresul este principal cauza a acneei adulte, mai ales la femei, deoarece au niveluri ridicate de cortizon, hormonul de stress care produce sebum.
  10 ani de anticonceptionale au creat sigur dezechilibre, chiar daca nu sunt depistate de medicina alopata (ca doar ea, in marea ei inteligenta, le recomanda si ca tratament:)), dar exista tratamente naturiste pentru curatarea si echilibrarea organismului, in urma consumului de anticonceptionale (Evening Primrose Oil – regleaza intreg axul endocrin la femeie de la hipofiza pana la ovar, stabilizand in acest mod elaborarea secretiilor hormonale, vitamina C (comprimate de calitate, din sursa naturala) – stimuleaza imunitatea si capacitatea de refacere a organismului; aparitia micozelor si a candidei, in timpul consumului de anticonceptionale, inseamna imunitate scazuta, Ca si Mg(la fel, calitate, sursa naturala) – prin aportul de calciu si magneziu sustine eficient mecanismele metabolice necesare in contrabalansarea efectelor negative ale consumului de anticonceptionale si un produs naturist (cine vrea se poate informa) pentru echilibrarea celor 2 sisteme vitale – nervos si hormonal, prin cresterea nivelului de serotonina supranumita “hormonul starilor de buna dispozitie si echilibru interior“.

  Fii optimista si mergi mai departe, cu rabdare si deschidere vei gasi cea mai buna solutie pentru tine. O sa fie bine. Te imbratisez.

  • Printesa Urbana

   Multumesc, Cristina, te imbratisez si eu!
   Uleiul asta de primula e mai bun la o firma anume, sau pot lua orice de la plafar? Corina, am voie cu d-asta? 🙂

  • Cristina

   incearca si de la Walmark.

   In regiunea noastra ea creste pe soluri nisipoase, talazuri, malurile raurilor si in cariere de piatra . Uleiul de luminita de seara se obtine prin presarea la rece a semintelor. Este o sursa bogata de acizi grasi nesaturati, in special de acid linoleic si gama linolenic care sunt componente structurale ale membranelor celulare, participa la multe procese metabolice si sunt precursorii prostaglandinelor, hormoni tisulari care stimuleaza si regleaza diferite functii ale organismului.

   Continutul de prostaglandine explica diferitele efecte ale luminitei de seara asupra organismului nostru. Unii dintre factorii care scad nivelul de acizi esentiali sunt stresul , varsta, obiceiurile alimentare incorecte. Luminita de seara este utila pentru tratamentul bolilor de piele (in special eczema atopica ), mentine un nivel corect al colesterolului sanguin si are un impact benefic asupra inimii si vaselor sanguine. Influenteaza pozitiv conditia generala inainte si in timpul menstruatiei si contribuie la mentinerea functionarii adecvate a articulatiilor.

  • Buna Ioana,
   Ai in sticluta si evening primrose, alaturi de alte 6 uleiuri. O sa ajungem si la el saptamana viitoare.

  • Loredana

   Buna Corina,ma numesc Loredana,am 21 de ani,locuiesc in Italia,si ma lupt cu cosi,credema ca ma uit in oglinda si ma apuca plansu,povestea mea incepe asa acum 3 ani mi sa descoperit un chist ovarian a fost destul de mare ca a trebuit sa m operez,dar dupa operatie ginecologulu ma scris tratament cu anticonceptionalele yasmin ca sa nu recidiveze chist din nou,si am luat aproximativ timp de 2 ani jumate pastilele,pana in monentul in care man decis sa le opresc,si asta sa antamplat anul trecut prin luna iulie,dupa 1 luna nici atat pfff su inceput sa imi iasa cosi mici pe frunte si pe umeri ,credeam ca e ceva temorar dar trece 2 luni incep eu sa imi fac masti dar nimic,eu inainte cosi nu aveam doar in perioada de menstruatie,si dupa treceau,dar acum am mai multi sunt micuti unu langa altu cei mai mult pe frunte si la fata pe laterale pe margini mai ales in partea stanga dar fruntea plina si putini pe fata,la inceput mai ii strangeam ca disperam,dar dupa mam abtinut,disperata mi-am facut programare la dermatolog care o aveam doar peste 4 luni,aicea asa e timpu de asteptare pt ca ,ca sa mergi la un privat costa enorm,si mam decis sa merg la farmacie sa imi dea ceva pt cosi mi-a far un gel numit Eritromicina Idi,mam tot facut seara incepea sa treaca dar din nou au explodat ,disperata in continuare dar nu am mai cumpart nimic de frica sa nu imi agravez,cosi sunt ciudati ca nu se nici vindeca deci iese si sunt alti care sunt mai mari si nu ii ating dar raman 1,2 sapt si nu se vindeca dupaia zici ca trece dar ca si cum se usuca putin dar ramane pata,si ma si mananca de multe ori si at deja stiu ca imi ies alti si tot asa ,am asteptat vizita la dermatologa,care am avuto la inceputu lu aprilie luna trecuta,am incercat sa ii explic situatia mea cu anticonceptionale dar ma repezit zicandumi ca mi sau dereglat hormoni,si imi prescrie un tratament un gel de spalat AKNICARES Cleanser ,si o crema Acnatac care contine clindamicina si tretinoina ,mia zis ca sa ma spal cu gelu o zi da una nu pt ca irita pielea si crema sa o pun in fiecare seara,de o sat folosesc asa tratamentu dar mie frica credema ca fata ac mie sensibila ma ustura si zici ca din cosi de pe frunte au trecut ceva putin,dar zici cami pigmenteaza pielea,ma vad toata patata zici ca imi scoate toate petele de la cosuri la suprafata,o di zici ca se vede mai bine dar alta mi se vede fata asa distrusa ca mie si groaza sa ma uit in oglinda si sa-mi amintesc cum eram inainte,cer ajutorul tau pt ca aicea medici te repezeste repede si nu iti fac analize si nici teste nimic,sunt disperta am nevoie de ajutor deja de 9 luni fata mie distrusa in loc sa imi treca zici cai tot mai dai.
   Te rog ajutama.

 18. imi pare rau sa aud prin ceea ce treci…acum ma simt prost ca ma plang de 5-6 cosuri care erup (mama lor) cand imi e lumea mai draga! 🙁
  sper sa fie bine si sa reusesti sa rezolvi problema asta!
  va fi bine…
  cu drag te imbratisez de la distanta 🙂 :*

  • Printesa Urbana

   Draga mea, ai primit? Probabil ca nu, daca n-ai mai zis nimic…
   Hugs back!

  • 🙁 nu….
   urasc de mult posta romana insa acum mi-am amintit cum e cu adevarat sentimentul 🙁 …
   azi iti scriu si iti trimit sa am la ce primi raspuns…poate de data asta isi fac oamneii meseria cum trebuie! :*

  • Printesa Urbana

   Imi pare tare rau. Astept scrisoarea ta, si-o sa raspund rapid.

 19. Multa bafta sa scapi de data asta.
  Si ai zis ca nu bei multa apa… mergi frumos la un bamboo sau unde vrei tu si ia-ti o cana din-aia faina care sa te imbie la baut :D. La mine asa functioneaza, ca-s indragostita de cani si fiecare e cu rolul ei :D.

  • Printesa Urbana

   Eh, de-ar fi asa simplu… Am incercat si cu cani mari si frumoase, si cu sticle de 0,5, si cu aplicatii de iPhone care imi spun ce si cit sa beau cind, si cu picaturi de lamiie in ea, si cu ceaiuri calde si reci… Nu intra si pace!

  • Ahh, vezi daca n-ai stiut cum sa te lasi de fumat? :))) Eu cand m-am lasat de fumat, mi-am stabilit regula, cand am chef sa fumez o tigara beau un pahar cu apa. Nu-ti spun ce conexiuni s-or fi facut in mintea mea, am ajuns de la 1 pachet de tigari si jumatate de cana de apa pe zi la 0 pachete si 3 litri de apa pe zi :))))

   Imi pare tare rau sa citesc prin cate ai trecut, dar fataaaaaa!!!! „am sîngerat foarte des pe nas şi uneori din urechi”????? O fi si frica mea imensa de sange, dar as fi dat pastilele la gunoi din prima zi 🙁 Nici o frumusete nu face cat sanatatea! Nici un discomfort nu face cat sanatatea! De fapt nimic nu face cat sanatatea!

 20. sa stii ca am incercat sa ma teleportez si nu am reusit. la fel am intins o mana si m-am concentrat si am incercat sa fac să apara un tort de ingheţată cu căpşune şi iar n-am reuşit. cred ca trebuia sa încerc cu ceva mai simplu, fara fructe.

  • Printesa Urbana

   O prietena de-a mea a reusit cu o savarina. E posibil ca secretul sa stea in frisca. 😀

 21. ioana

  In caz ca ai cateva minute, uita-te te rog mult la videoclipul acesta despre homeopatie: http://www.youtube.com/watch?v=BWE1tH93G9U
  Nenea (James Randi) si-a facut misiunea vietii lui sa ii deconspire pe sarlatanii care promit lucruri magice sau paranormale.

 22. Multumesc, tenul meu este foarte bine acum, acneea nu a mai recidivat. De ani de zile nu mi-a mai aparut niciun cosulet.
  Eu aveam „bube” si le rupeam si tenul arata tare rau. Si pe spate eram plina.
  Pe vremea aceea era la moda filmul Philadelphia, de aici legatura cu HIV…
  Iti spun aceste lucruri pentru ca vreau sa te incurajez. Chiar eu sunt dovada clara a faptului ca da, chiar este posibil sa scapi de acnee.
  Dar eu, la fel ca si Zana Buna, am avut rezultate foarte bune datorate alimentatiei sanatoase+suplimente alimentare. Cremele doar au ajutat procesul de vindecare.

 23. Liliana

  N-am cuvinte potrivite sa-ti spun cat ma bucur citind asta.Si iti tin pumnii stansi sa fie din ce in ce mai bine.
  Doar atat, restul: cand vii acasa. Cu mult curaj, inainte, da?

  • Printesa Urbana

   Curaj, gaina, ca te tai, sigur ca da! 🙂 Te imbratisez, mama.

 24. Şi eu sufăr de acnee (nu într-o formă atât de gravă), însă chiar n-am avut nicio problemă cu ea. Eu trăiam cu ea, ea cu mine, eram un cuplu fericit. Până când mama mi-a tot zis că „fetiţo, ai 22 de ani, ar trebui să faci ceva cu tenul ăla al tău!”. Şi am făcut: am mers la dermatolog aici, la mine la Oradea, şi a fost bine. Tratamentul scump: loţiune de spălare + cremă de dimineaţă de la Avene, apoi Eryfluid, iar pe seară Isotrexin. De 2 săptămâni le folosesc şi puf!, au dispărut urâţeniile. Nu de tot, dar e o diferenţă. Ah, şi trebuie să am grijă ce mănânc. Fără ciocolată, ketchup, muştar, condimente, alune, nuci, migdale. Rar mai pun câte-o bucăţică de cioco în gură, dar în rest… respect sfaturile, şi e bine!
  Îţi doresc mult succes la tratament! 🙂

  • Printesa Urbana

   Multumesc, Ioana, bafta si tie! Ai grija cu isotrexinul, sa te feresti de soare si sa folosesti tot timpul spf 50.

 25. Alexandra

  Streptococo coagulazo negativ. Coalgulaza e o enzima.
  In functie de prezenta sau absenta ei se pot clasifica bacteriile.
  N-ar strica sa dai macar un search prin vreo carte de microbiologie, inainte sa critici medicul.

  • Alexandra

   *streptococ, ma scuzi.
   Analiza era de fapt pozitiva.
   Nu ar strica s-o repeti si eventual sa iei si tratamentul.

  • Printesa Urbana

   Alexandra, pe analiza nu scrie coaguleazo ci coaguleaza. Si nu am decis eu ca nu e nimic de facut in urma acestui rezultat. Medic dermatolog Chebac de la Bioderm si medic dermatolog Dana Popoiu de la Dermestetica mi-au spus cu buletinul de analiza in fata ca nu e nimic pe fata mea care sa necesite vaccin. Serios, crezi ca era cazul sa citesc si o carte de microbiologie? Nu cumva de-aia am platit niste specialisti? Ca sa cred ce-mi spun ei? Nu cred ca am vreun streptococ pe fata. Nu cred.

  • Alexandra

   Ai si tu dreptate. Stiu, desi nu sunt mandra, ca am colegi foarte prost pregatiti.
   Asta e unul din motivele pentru care fiecare dintre noi, indiferent de profesie, ar trebui sa aibe cunostiinte medicale de baza.
   Pentru ca e domeniul in care daca se greseste, se pierde cel mai mult. Si se greseste mult, mult prea mult. E si vina pacientului uneori, dar de cele mai multe ori a medicului.
   Imi pare sincer rau pt ce ti s-a intamplat, am avut si eu la un moment dat o problema cu tenul, dar fiind de specialitate am rezolvat singura.
   Sincer am fost surprinsa cand am citit streptococ, pt ca pe piele, cel mai frecvent germen patogen e stafilococul auriu.
   Iti doresc sa scapi de problema si sa nu mai dai de ea, e una din cele mai frustrante.

 26. Offf, Ioana, prin ce-ai mai trecut… 🙁 ma gandeam, citind printre randurile postarilor tale anterioare, ca e urata situatia, dar nu ma gandeam ca a fost chiar ATAT de rau… 🙁

  Doamne-Doamne sa-ti ajute sa fi scapat de data asta… huh, as tot scrie si nu m-as mai opri. Dar de fapt n-as vrea sa fac altceva decat sa te imbratisez.

  Iar eu cred cu tarie c-o sa fie bine. Organismul uman are posibilitati incredibile de regenerare, iar emotional vorbind, tu ai forta interioara cat pentru 10 insi. Astea doua, combinate, o sa te ajute.

  • Printesa Urbana

   Of, Ingrid, tare-mi doresc sa fie cum spui… Te imbratisez inapoi!

 27. ioana s.

  Am tacut malc pana acum, dar nu mai pot; demodex nu face acnee; sta pe pielea noastra la fel ca si ciuperca care face pitiriazis; cel mult, desi controversat contribuie la rozacee; dr. a vrut doar sa iti rotunjeasca nota de plata cu inca un examen; e aiurea sa vezi daca mai traieste pe pielea ta la sfarsitul tratamentului. Nu merita cheltuiala, crede-ma. Ti-a dat un tratament clasic de acnee, eritromicina local si acid azelaic si uite ca a mers; cam aceeasi chestie cu isotrexinul. Nici unul din dr nu a gresit, au dat ceea ce scrie la carte si ceea ce are dovezi ca functioneaza. Nu trebuie blamati, ei nu au gresit, sunt acnei si acnei, plus ca componenta genetica e f importanta. Daca ambii parinti au avut acnee, copilul are sanse mari la acnee urata. Exceptia poate confirma regula. Vaccinurile sunt gaselnita romaneasca; nimeni altcineva nu a auzit de ele; plus ca in acnee nu stafilococul, streptococul sunt vinovati; cel mult propionobacterium acnes. Succes, Ioana. O sa treaca ea pana la urma cumva. despre acnee, asa cum numai americanii stiu sa scrie (si ei nu cred in demodex foliculorum) http://emedicine.medscape.com/article/1069804-overview#a0101

  • Buna Ioana,
   Demodex nu face acnee – corect. Este un acarian pe care traiesc bacterii mai precis P.acnes, a scris si Printesa acest lucru. In legatura cu rozaceea – da, este controversat, nu este dovedit ca este responsabil cu rozaceea pentru ca nu se stie inca ce anume cauzeaza rozaceea si cum se trateaza. Insa Printesa nu are rozacee pe fata, are acnee si demodex. Bineinteles asa zice laboratorul si chiar la medicamentele acelea raspunde bine tenul ei. Metronidazol (pentru demodex) si acid azelaic (pentru P. acnes). Pentru ca nu am vazut eu demodexul la microscop pot doar sa o cred pe cuvant pe acea doctorita.
   Eu nu am vazut niciunde blamarea acestor medici de catre Printesa, ea a povestit interactiunea ei cu diversele medicamente care i-au fost date tinand cont de cazuistica si de companiile cu care acesti medici au contract. Pana la urma acest articol se vrea o informare si arata clar ca nu toate variantele de tratare a unei probleme de piele au aceeasi solutie si ca o problema nu este intotdeauna ceea ce pare.
   Cat despre: nu merita banii sa faci o analiza de demodex, nu sunt de acord ci dimpotriva. Daca ai orice fel de pustule, descuamari, prurit, etc primul lucru pe care trebuie sa il faci este o analiza de tesut, in nici un caz o medicatie (de cele mai multe ori auto medicatie) dupa „ureche”.
   Da, vaccinurile se practica in Romania cu succes si nu inteleg ce e rau in asta. E doar un mod simpls si rapid de a scapa de un stafilococ/streptococ si te rog sa ii spui ca nu sunt bune fratelui meu care a avut asa ceva la ambii ochi si care a suferit 6 operatii in decurs de 18 luni, fiecare facuta la alt medic pana cand a gasit un medic oftalmolog tanar care i-a recoltat, i-a gasit stafilococ, i-a facut vaccin si de 5 ani nu mai are nimic la ochi.
   Prea putin conteaza daca americanii cred sau nu in demodex, conteaza totusi daca cercetatorii americani cred sau nu si daca ai contact cu domeniul cercetarii dermatologice stii foarte bine ca de o vreme studiaza demodexul ca o cauza a rozaceei si a acneei vulgaris.
   Oricum nimic din toate astea nu conteaza, tot ce conteaza este ca Printesa a gasit un tratament care functioneaza pentru ce are ea pe ten.
   Pentru ca aveti acelasi nume i-am spus autoarei Printesa sa nu facem confuzii 🙂 Sper ca nu am fost prea dura si sper ca intelegi ca nu am nimic personal cu tine.

  • ioana s.

   Corina,
   Nu am vrut sa iau apararea medicilor, ci am vrut sa vorbesc in numele stiintei. Pentru ca am o problema cu parerile medicale care se formeaza pe bloguri, pe forumuri si la cosmeticiana. Nu vreau ca nimeni sa sufere din acest motiv. Eu am vorbit doar despre medicina bazata pe dovezi. Sun dermatolog, nu vreau sa explic patogenia acneei, cat de minuscul este rolul lui Propionobacterium, vreau doar ca lumea sa fie mai putin receptiva la ceea ce se vorbeste pe la colt de net. Sa treaca prin sita informatiile si sa nu cumpere zeci de produse pentru ca doar a auzit pe ici pe colo ca ar fi bune; s-a vorbit despre crema ecran de la bioderma; ea apara de soare, limiteaza pigmentarea pe care o lasa cicatricile de acnee, limiteaza efectele fotosensibilizarii. Dar nu vindeca acneea. Sper ca Printesa m-a inteles, nu am vrut nici sa critic ceea ce a facut, am vrut doar sa explic ceea ce am invatat si am practicat. Nu se trateaza acneea la colt de bloc, fiziopatogenia ei e destul de complexa ca sa rezolvi problema cu cateva ore de lectii de cosmetica. Stii cate persoane vin cu dermatite de contact la spital fiindca si-au aplicat peelinguri si creme de care nimeni nu stie? nu am aruncat informatii cosmopolit americane, am sustinut doar stiinta;La fel cum voi i-ati oferit solutii cu creme pentru care nu cred ca exista evaluare clinica, la fel si eu i-am oferit un sfat, sa nu repete o analiza. Ma retrag mai bine, pentru ca se pare ca nu avem rasunet pe net. Imi pare rau, Ioana, am vrut doar sa fiu de folos.

  • Buna Ioana,
   Nici un produs protectie solara (Bioderma sau nu) nu vindeca acneea si protectia solara se recomanda intotdeauna cand se folosesc pe ten metode gen exfolianti, produse antibacteriene, tretinoizi. De fapt pielea ar trebui protejata zilnic indiferent de probleme.
   Pentru ca eu nu incerc sa tratez acneea la colt de bloc (cum spui tu) si pentru ca oamenii nu se pot pune de acord niciodata ma retrag si eu din aceasta discutie pe cale amiabila. Insa sustin ca lectiile de cosmetica ar trebui sa fie lectii pe care sa le stie si sa le explice fiecare dermatolog si mai sustin ca Paula’s Choice este un brand international cu un laborator si cu cercetare in spate la fel ca multe altele. Produsele ei nu sunt „creme de care nimeni nu stie si pentru care nu exista evaluare clinica” si ea nu vinde peelinguri.
   Daca doresti sa vorbim despre testele produselor si despre asa zisele evaluari clinice putem mai bine sa conversam prin email, acolo nu deranjam pe nimeni. Eu sunt deschisa la orice fel de discutii.

 28. alexandra

  doamne, cat ma bucur ca ai reusit! vei avea o vara minunata, sunt sigura de asta 🙂 ia sa ma duc sa ma dau si eu cu brevoxylul meu, vorba ceea, sa nu ma culc pe-o ureche, si eu sa am o vara minunata 😀

 29. Corina e o super draguta,inclusiv eu am zapacit o cu problema mea cu acneea.La mine nu e acnee severa (cred!),dar oricum am acnee si urme de la ea,asa ca am rugat-o sa imi recomande si mie ce pot folosi.
  Eu iti doresc multa bafta si sa rabdare,sunt sigura ca vom scapa de aceasta problema! Te pup! :*

 30. Am trecut prin asta si experienta mea a fost cam asa:
  Am ten mixt si pe nas, barbie si frunte aveam in permanenta acnee – alba, neagra, urata, puroiata, ma rog cu de toate. Am tras cu tot felul de prostii, pana un prieten (student la medicina si candva cu fata plina de acnee si ten complet distrus) mi-a zis sa folosesc crema skinoren. Si atat.
  Am luat-o pe cea cu 20% si am folosit-o cam 3-4 luni, zilnic, doar pe locurile afectate. Dupa vreo 3-4 saptamani si-a facut efectul vizibil. Dupa cele 4 luni am folosit-o tot mai rar, doar in locurile afectate, atat. Am continuat sa o folosesc cam 4 ani, putin in locurile afectate.
  Acum nu mai am nevoie si ma tratez asa:
  – folosesc cat mai putine creme (o data pe zi) si fara sodium laudril sulfate in ele
  – imi fac din cand in cand o masca simpla cu argila si apa
  – imi curat fata cu solutie micelara – Bioderma
  – si atat
  Nu pot sa-ti dau sfaturi insa citeste lista de ingrediente.

 31. Mă bag şi eu în seamă fără să fi citit chiar toate comentariile, dar pentru că am auzit că se vorbeşte de Colon Help: acelaşi efect îl au şi tărâţele de Psyllium care sunt, de altfel, ingredientul principal şi minune din Colon Help. Se găsesc în Plafaruri sau magazine Enigma la 7 lei punguţa, de la Solaris. Atenţie, dacă te hotărăşti să iei, să bei multă, foarte multă apă pe zi.
  Şi o altă minune descoperită şi încercată pe propria piele: un smoothie verde pe zi (sucul de la 1 lămâie, 1 fruct (măr, banană, căpşuni, alte fructe de pădure), o mâna de verzituri (lobodă, măcriş, spanac, ştevie, frunze de pătrunjel, gulie etc); se pun toate-n blender). Combinaţia asta, alături de psyllium, face minuni.

 32. Buna,
  Urata treaba si incurcata rezolvare. Ca nutritionist (este drept ca pentru animale) iti recomand sa incerci sa faci ceva si in ceea ce priveste alimentatia. In principiu corpul uman are nevoie pe linga elementele arhicunoscute(proteine, glucide si lipide) de inca alte 52 elemente (incluzand micro, macroelemente, vitamine etc). Alimentatia practicata de cele mai multe persoane nu acopera nici macar 5% din unele necesaruri iar pentru altele depasesc pragurile normalitatii (alimentatie dezechilibrata). De cele mai multe ori nu este de mirare ca organismul se comporta diferit de normal (excluzand cazurile ce au cauze genetice). Iti recomad cu caldura sa citesti pe net despre telina si drojdia de bere (nu fac minuni insa ajuta mult). Succes

 33. Buna! E prima data cand ctesc un articol la tine si m-a impresionat enorm. Pentru ca si eu ma confrunt cu problema asta de aproape 10 ani, dar am reusit sa o tin in frau. Plus de asta, credeam ca eu sunt nefericita cu acneea moderata, mi-a lasat un gust amar povestea ta. AM incercat si eu multe metode de a scapa de ea, foarte multe.. SIngurul tratament care a dat rezultate a fost cu anticonceptionale, am luat 3 luni, apoi pauza 2 luni, si acum am inceput din nou, am terminat prima luna. In cele 2 luni cat am stat fara ac nu mi-au aparut mai multe cosuri, ba din contra, tenul meu arata ok.. Acum mi-e frica sa renunt pe termen mai lung la ac, dar nici nu vreau sa imi distrug sistemul endocrin aiurea 🙁 De cand a inceput insa sa mi se curete tenul, am devenit obsedata de igiena fetei, nu ating nimic care sa contina praf, bacterii, ma spal regulat, nu pun mana pe fata decat daca initial m-am spalat bine cu sapun 😐 Cateodata exagerez, stiu, dar simt ca e singura solutie pentru mine momentan 🙁

  Sper ca in timp sa iti rezolvi si tu problema, sau cel putin sa o atenuezi. Te inteleg perfect, stiu ce inseamna sa ai o asemenea problema, cand indiferent cat de mult iti ingrijesti tenul, el arata de parca nici nu te-ar interesa. Am trecut prin multe umilinte, cand eram mai mica, in liceu, la inceput in facultate.. Dar ma consoleaza gandul ca spre deosebire de cei care au avut inima sa rada, stiu sa ma ingrijesc si am invatat sa traiesc cu asta 😀

  Te pup si iti urez multa multa sanatate!

  PS: de demodicoza o sa scapi, nu te ingrijora!

 34. Am folosit cu eu Metroruboril, crema si chiar imi matifia foarte bine pielea- dimineata era impecabila, deloc unsuroasa, chiar si pe aripile nasului unde acolo se strange, de obicei, grasime.
  Am avut si eu acnee, nu cum spui tu, insa cosuri enervante care apareau zi de zi si nu treceau cu nimic, insa eu n-am avut rabdare si le scoteam mereu. Aveam tot timpul urme pe fata, insa au trecut niste ani de atunci si am scapat, cat de cat. Acum ma enerveaza foarte tare punctele negre si porii dilatati. Dispar prin machiaj, insa cand dau jos fondul de ten ma iau nervii cei mari:P
  Am folosit un catraliard de creme si foarte scumpe, si ieftine. Unele m-au ajutat pe termen lung, altele pe foarte scurt timp, altele au fost bani aruncati pe geam.
  Am citit f mult despre acnee si am vazut cateva emisiuni-documentar foarte bune in care erau prezentate diverse cazuri si, din toate, am aflat ca un rol foarte important este DETOXIFIEREA. O tipa care avea foarte multe cosuri mari si dureroase, chisturi care cresteau sub piele si ii afecteau viata, a trecut printr-un proces de detoxifiere si dupa 3 saptamani plangea de fericire.
  Respectiva era intr-un centru spa si o luna manca numai fructe si legume, ceaiuri din plante si diverse tincturi, extracte din plante, faceau clisme – cu usturoi una dintre ele pentru ca parazitii intestinali joaca un rol f important in aparitia acneei. Multi dintre ei nici nu stiau ce se adaposteste in corpul lor si au fost socati de rezultatul clismei.
  Anul trecut am facut si eu o cura de detoxifiere cu Colon Help, o masura dimineata si una seara, luate cu iaurt. Am evitat cat am putut prajelile, painea alba, dulciurile, sucurile si dupa o luna, eram foarte placut impresionata. Cosurile n-au mai aparut, porii se inchisesera, tenul era luminos si pielea foarte fina si curata. Am luat 2 luni si jumatate Colon Help si am mancat mai mult salate, fructe, ceaiuri din plante, carne la gratar -insa mai putina carne rosie si mai multa alba-peste/pui-, legume inabusite. Am cam taiat de pe lista snitelele, chiftelele si ciorba cu smantana, dar cand am vazut rezultatele, nu am regretat deloc.
  Pielea frumoasa s-a mentinut cateva luni bune, toata vara si toamna, dar niste cosmetice alese gresit, mi-au facut probleme, dar nu foarte mari. Acum cateva zile, am descoperit cel mai bun tratament pentru piele, din lume: uleiul din migdale dulci presat la rece. Eu mi-am luat de la firma Aboca (de la Plafar) si este divin!
  Aveam niste cosuri urate si pe obraz cateva semne urate de la alti monstri pe care ii rupsesem. La fel si pe brate, pielea se iritase ffff rau de la epilat si aveam cosuri cu puroi hidoase care nu treceau cu nimic. Si de unde tenul meu era incarcat, rosu, cu cosuri si semne urate – dupa 2 zile de folosit uleiul din migdale dulci pe post de crema de seara si dimineata – ARATA IMPECABIL! Au trecut cosurile, urmele si cojile parca nici n-au fost, pielea este luminoasa si foarte hidratata, dar nu grasa. La fel de repede au trecut si cosurile de pe brate, iar acum pielea este curata si foarte fina.
  Iti recomand din suflet acest ulei – am auzit ca cel de Argan este si mai bun, dar nu l-am incercat inca!
  Daca vrei, iti pot recomanda pentru demachiere si curatare, in general, un produs de care eu sunt indragostita de mai bine de un an si nu vad ce m-ar impresiona pe viitor, mai mult decat el: lotiunea micelara de la Ivatherm. Este divina si imi face un foarte mare bine si atunci cand dau machiajul jos, si dimineata cand sterg fata, si dupa plaja cand pielea este inrosita, si..ORICAND! De vreo luna, dupa micelara, pufai si apa termala de la Ivatherm si se completeaza foarte bine una cu cealalta. Nu ai ce pierde – in afara de vreo 400 mii :)- si nu o sa regreti micelara de la Ivatherm, te asigur! Si uleiul din migdale dulci, ti-l recomand din suflet!!!

 35. Apropo de protectia solara, Avene are o crema minerala cu spf 50 – extraordinar de buna! Gama lor pentru protectie solara a fost imbunatatita si cremele minerale se adreseaza tenurilor sensibile, hiporeactive, cu probleme. Eu am folosit crema asta si este mi-nu-na-ta! 🙂 Si da, o expunere la soare de scurta durata vindeca si cosurile, iar pielea nu se usuca deloc si nici nu se inroseste. Eu am avut-o pe fata vreo 3 ore cat am stat in parc si cosurile pe care le-am luat cu mine in parc, au murit pe drum:)) Dar pielea a ramas fina, nu s-a inrosit, nu s-a ars, nu s-a uscat, parca facusem un lifting + peeling chimic pentru ca era intinsa si curata de nu imi venea sa cred 🙂
  Am scris aici despre ea: http://www.pentrudive.com/2011/06/ador-crema-minerala-cu-protectie-solara.html

  si iti mai recomand si Vichy – in materie de produse cu protectie solara, ador Vichy si Avene!
  Te sfatuiesc sa citesti si despre Ivatherm, au produse exceptionale, foarte foarte bune!

  • la mine vichy nu a facut nu stiu ce minuni inafara de niste creme insa mi s a potrivit ivatherm.fiecare 🙂

 36. mirela

  Probabil daca ai fost la Leventer, ti-a recomandat Roaccutane – asta face oricand, cu oricine! Am ajuns la concluzia ca femeia asta isi ia comision de la firma care produce acest medicament cu atat de multe efecte adverse! Dupa 5 minute (maxim) de examinare, scrie pe reteta Roaccutane. Mi se pare foarte periculos ce face!

 37. Ana Maria

  Mult succes si .. traiasca Corina! 🙂

 38. Buna.Postul tau este divin..Multumesc pentru timpul acordat acestei postari.Eu sunt micuta,dar problemele cu acneea nu tin de varsta.Pana cum un an nu aveam asa mari probleme,dar m-a mancat (efectiv)in fund sa merg la un dermatolog,care s-a gandit ca desi aveam acnee juvenila si nu aveam nevoie de pastile,creme de fata si altele,sa imi dea de cumparat.Cum eram disperata sa imi treaca si „explozia”mea de cate 2 cosuri am urmat cu strictete ce mi-a zis.O luna a fost foarte bine..a doua luna ma umplusem de cosulete mici si line cu puroi…am presupus ca este de la pastilele care mi le daduse…dar Dumnezeu stie care o fi fost cauza….In septembrie am fost la Dr.Caciuc.MI-a dat antibiotic,pe care il luam odata pe saptamana,isotrexin pentru fata si eryfluid pentru spate.Isotrexinul nu si-a facut decat partial efectul,dar eryfluidul merita toate laudele.In decembrie anul trecut am mers la el necajita tare pentru ca pe spate nu mai aveam pic de cos,iar fata imi era total acoperita..Ce era de facut?MI-a zis sa revin in ianuarie,cand o sa-mi dea analize de facut pentru ca o sa-mi dea RoAccutane.Colegele imi zisesera ca ele sunt multumite de el si chiar ma sfatuisera sa il cumpar si eu.Am asteptat pana la mijlocul lunii ianuarie ca sa merg din nou la el….Pentruc a ma saturasem sa nu vad nicio diferenta inainte/dupa la isotrexin,am decis sa-l abandonez in dulap,locul fiindu-i luat de eryfluid.In 2 saptamani mi s-a curatat tenul cat nu se curatase in 3 luni cu isotrexin.Am ajuns la doctor si mi-a zis ca nu domne,sa ma dau si cu isotrexin.Dupa vre-o saptamana de isotrexin cosurile incepusera sa reapara,asa ca l-am rearuncat in dulap.Prin martie,cand am mers din nou la doctor,tenul arata mult mai bine…singura problema majora de care nu scapasem era sebumul,care imi scalda fata din abundenta.MI-a zis ca sebumul e inca acolo deoarece nu am main folosit isotrexin,dare avea un efect impotriva lui..Bla,bla…AM inceput sa folosesc iar isotrexin ,dar dupa 2 saptamani am renuntat din nou….Trebuie sa merg la dermato luna aceasta,si vreau sa-l rog sa imi prescrie altceva pentru sebum…Uff….d-asta astept sa mai rfesc vreo 2 ani ca sa dispara de tot…Pupici!

 39. Oana

  Printzesa draga,

  si eu ma confrunt de ani de zile cu o situatie similara. In ultimul an, 5 medici mi-au rostit, rand pe rand, acelsi cuvant: rouacutane. Nu vreau sa recurg la asa ceva. Am citit cu mare interes postarea ta si nu gasesc deloc niciun contact de la clinica Bioderma. Ma poti ajuta cu un un nr. de telefon pentru o programare la Dna Dr. Chebac?

  Multumesc mult!

 40. o vizitatoare

  Ma bucur pentru tine că ți-au trecut, mă recunosc foarte mult în povestea ta. Am douăzeci și trei de ani și probleme cu tenul de la treisprezece. Rău a început să fie din timpul clasei a opta și a tot continuat așa, deși cu perioade în care nu eram afectată foarte mult -să zicem niște urme și puncte negre, nu coșuri și nici pori dilatați. Acum însă la o vârsta la care nu mai poate da nimeni vina pe pubertate, am perioade în care tenul meu arată îngrozitor, sebumul este dens și efectiv pot simți că fiecare por este blocat și depozitul acela crește în câteva ore după ce l-am extras. În astfel de perioade nimic nu pare să mă ajute decât răbdarea de a îndura un ten nasol două-trei săptămâni pentru ca mai apoi să se curețe treptat și iar să mă amăgesc că va fi ultima dată când am avut un puseu de acnee.
  Am fost la dermatolog și mi-a găsit acelați lucru ca la tine: demodex.
  Tratamentul a fost: un antibiotic (numele este foarte comun, parcă începe cu A dar din păcate nu îmi amintesc în acest moment. În orice caz un antibiotic pe care mulți îl iau și la răceli) 10 pastile
  crema Metrocreme de la Avene
  apă termală Ivatherm (eu am folosit Vichy că aveam deja în casă)
  Și mi-a recomandat să mă spăl cu săpun neutru. Am continuat să mă spăl cu gelul de la Apivita. Nu cred că un săpun m-ar ajuta mai mult, no way!
  Rezultatul a fost un ten FRUMOS, LUMINOS, PERFECT care a durat destul de mult timp …până când m-au năpădit iar problemele.
  În fine, o să încerc să iau Metroruboril acela. Am încercat Metronidazol capsule dar nu m-a lăsat farmacista să le iau pe motiv că îmi trebuie prescripție.
  Îți doresc mult succes!
  Ah un singur lucru… Nu te supăra dar expresia „face sens” nu există în română, fiind o calchiere din limba engleză. E ca și cum am începe să spunem „am căzut în dragoste cu tine” sau ei să spună „ I gave the thoughts to the oblivion” în loc de obișnuitul „the thoughts fell into oblivion”.
  O zi bună!

 41. Mihaela

  Buna Printesa urbana!
  De un an de zile de cand sufar de acnee sunt scclava medicilor, medicamentelor si cremelor…m-am regasit ff tare in ceea ce ai scris si trait…Sunt si eu disperata,nu am avut in viata mea un cos, nici nu stiam cum arata( vorba vine) pana cand dupa 1 an de anticonceptionale am renuntat, avand 22 de ani.Treptat fata mea se umplea de cosuri mari si rosii pe sub piele, dupa 2 luni asa, am clacat, am ajuns la medicul dermatolog dar si la cel psiholog……aveam numai ganduri negre, nu puteam concepe ca fata simpatica si draguta se transformase in cea mai urata si buboase femeie.In fine, am inceput investigatiile, 4 dermatologi, 2 endocrinologi, 2 ginecologi si multeeeeee milioane.Am facut toate dozajele hormonale – totul este chiar sub limita, nimik in exces, mi-am facut eco – niciun chist, mi-am facut analizele pt stafilococ, streptococ si rstul – nimik…….insa acneea mea raspunde bn la Unidox… atat. spre exemp acum fata mea este f ok….niste puncte negre…insa daca scad doza incep sa revina……nu inteleg ce este si asat ma omoara!!!!!!!!!!!Avem ceva in comun de 4 – 5 luni ma tratez la Diana Placintescu, Dermastyle, care mi-a spus verde in fata ca daca trat asta nu merge ( Unidox plus creme) sg solutie este Roacc.Acum eu nuj ce sa fac am auzit multe pareri pro dar si contra……Dc mi-a aparut din senin acesta acnee? si dc este sensibila la Unidox? nu mai stiu ce investigatii sa fac….Daca ma poate ajuta cineva, as ramane ff recunoscatoare:(.Mai precizez ca acum iau melleva 35, iar ultimul endocrinolog ( Dan Peretianu) mi-a recomandat Androcur ca o completare….insa analizele mele hormonale sunt ff buna, adik sub limite, nu este nik in exces) sunt fffff confuza si nuj cat mai rezist!!!!!Esti o luptatoare si sper sa se sfarseasca calvarul asta pt toate cele ce suferim.Acneea ne distruge viata si frumusetea!!!!Multumesc!

  • Printesa Urbana

   Mihaela, nu lua Roaccutane. Exista solutii locale. Nu mai lua antibiotice, iti distrugi organismul. Fa o analiza de piele, sigur ai acolo o ciuperca, o bacterie, un acarian sau un streptococ. Il omori si mergi mai departe.

  • Mihaela

   Ideea este ca am facut exudat si nu a iesit nimic…….poate fi doar pe piele? si daca este am inteles ca tot cu antibiotic se trateaza:( eu nu mai vad luminita de la capatul tunelului…..nuj de unde m-am pricopsit cu blestemul asta, eram un om fericit..!Tratamentul tau cum merge?MS

  • Printesa Urbana

   Da, sigur ca poate fi doar pe piele…
   Si tratamentul e local, cu solutii care contin antibiotic. Nu iei nimic pe gura.
   Tratamentul meu merge foarte bine, de citeva luni nu-mi mai ies decit o data pe luna 2-3 cosuri mici care trec intr-o zi.

 42. Ciudat , saptamana aceasta planuiam sa-mi fac o programare tocmai la DermaStyle . Multumim pentru informatii !

 43. sookie

  cum iau legatura cu dr chebac? nu mai pot cu acneea

  • Mihaela

   Sookie, nu vreau sa te dezarmez, insa eu am fost acum 2 sapt la Dr.Chebac si am fost ff dezamagita si am dat si 100 ron consultatia.Mi-a dat o prostie de dat pe fata din farmacie si sa ma dau cu brevoxil desi i-am zis ca l-am folosit 2 luni si nu mi-a facut bine…mi-a zis sa insist….Nu m-a intrebat daca iau pastile, ceva…nik..m-a chemat peste 10 zile sa dau iar 100 ron….Poate eu sunt un caz izolat…..insa sunt satula de atati doctori superficiali….se poate trai cu Sida, se poate scapa de cancer dar nu am gasit leacul la acnee, care ne distruge incet dar sigur frumusetea si viata……Nu stiu ce doctor sa-ti recoman…eu o sa continui sa merg la dermastyle….pt ca ma cunoaste destul de bine!!Acum faci cum crezi tu! O zi buna !!

  • sookie

   si eu tot cu brevoxil ma dau si nu face nimic. ai fost la colentina sau la bioderm?

  • Printesa Urbana

   Fetelor, eu va recomand sa mergeti la 2 laboratoare independente in aceeasi zi si sa va recoltati lame de pe fata, sa faceti analiza pentru tot, stafilococi, bacterii, ciuperci, demodex. dupa ce va ies rezultatele, in 4-5 zile, in functie de ce aveti pe fata, tratamentul e unul sau altul. nici la mine n-a mers brevoxil, dar a mers skinoren.

  • Mihaela

   La sfatul tau am mers la Bioderm, te-am ascultat:) insa am relatat mai sus ce am patit si constatat!Ma bucur din suflet ca tie iti merge si esti ok, probabil la mn nu asta e cauza…dupa sute de analize nu iese nikkkkk…probabil e blestem, glumesc , dar eu nu mai am cuvinte:)

 44. Mihaela

  Crede-ma mi-am facut toate analizele din lume…hormonale.de stafilococ de tot…nu a iesit absolut nik!Sii apropoo de Demodex….toata lumea are demodex pe fata insa demodexul nu face acnee. face eventual rozacee!!!!!Tata este cadru medical si a vb cu cei mai renumiti profesori si bacteriologi…..Stafilococul poate da acnee dar demodexul – NU.Eu nu ma mai amagesc cu creme si prostii .Din mom ce acneea mea a rasarit peste noapte este din interior ceva, deci tot in interior trebuie tratat.Asta cu cremele este pt cele care au facut acnee de la produse cosmetice sau pentru cea foarte usoara!!!Eu o sa incep cu Roaccutane, nu mai vreau sa-mi prelungesc suferinta, pt ca cedez psihic:) O sa ma chinui dar vreau sa termin for ever!! Si apropoo de Bioderm din pct meu de vedere sunt niste ecscroci: Dc? Am fost sa-mi recoltez de demodex….si mi-au iesit elem partiale……fiind nesigura de ei si pt ca tata mi-a zis ca este un bullshit…l-am pus pe iubitul meu sa-si recolteze si pe mama…ei neavand nicio problema cu tenul si ghiciti ce….au tot rare elemente de demodex cu recomandare la Dr. Chebac care lucreaza la ei….Sa fim seriosi!!!Sunt ff scarbita, noi suferim traume psihice si ei fac bani!!Ma scuzati ca am avut o iesire dar sunt chiar revoltata!!Sper din suflet sa va gasiti tratamentul potrivit si sa scapam!

  • Printesa Urbana

   Mihaela, te inteleg ca esti disperata, am fost si eu, dar Roaccutane nu e o solutie, nu exista studii pe termen lung referitoare la daunele pe care le provoaca organismului. Spui ca tatal tau e medic, nu pot sa cred ca el de acord sa iei un tratament atit de radical.

   eu n-as mai lua. bine, in cazul meu nici n-a mers, a fost mai rau dupa tratamentul complet decit inainte.

   e un tratament invaziv si periculos, despre care nu se stie nimic.

   mai gindeste-te.

  • Mihaela

   Stiu, poate ai dreptate dar eu refuz sa traiesc asa…e ca si cum oricum as fi moarta…eu am cosuri de un an…pana cum fata mea era perfecta..este drastic ca intr-un an sa ajungi in halul asta…nu pot trai asa, crede-ma…daca iau Roacc iau doza f mik..si sunt sub supraveghere stricta cu analize lunare, daca observ ceva., se discuta!tata ar da orice sa-si recapete fica…stie ca altfel refuz sa traiesc asa……Vrea sa fiu eu din nou….:( Oricum iti multumesc mult pt sfaturi!

  • Printesa Urbana

   Bafta si sanatate multa!

 45. sookie

  mihaela,ce varsta ai? eu am 23 si tot n am scapat de acneea asta.

  • Mihaela

   Eu am 23, dar cum am zis mi-e mi-au aparut la 22, acum 1 an, din senin, neavand niciodata nici un pct negru macar….din cauza asta pt mn e sfarsitul lumii:( Am facut toate analizele posibile si tratamentele posibile ….nik nu merge decat temporar!! Ti-am zis acneea vine din interior..deci in interir o tratam.!Fa-ti analize hormonale, de stafilococ, la rinichi, la ficat, ecografie ovariana si vezi ce rez ai.Eu le-am facut pe toate!Sa auzim de bine!

 46. sookie

  buna! am fost si eu la dr chebac la bioderm. bineinteles ca mi a iesit demodex. mi a dat un gel de curatare, un scrub, o apa preparata la farmacie (ce contine metronidazol) si skinoren. toate astea sa le dau seara si m a rechemat in 2 saptamani. m a costat vreo 3 milioane cu totul…. treaba e ca skinorenul l am mai folosit mai demult si nu mi a mers. am incercat totusi vreo 4 zile si mi s a uscat rau fata + mi au aparut pe frunte o groaza de cosuri mici. eu nu prea aveam pe frunte. am scos skinorenul si acum dau cu brevoxil dupa ce tamponez cu apa aia. nu cred ca ma mai duc peste 2 saptamani la consultatie 🙁

  • Printesa Urbana

   Of, imi pare rau, sint sigura ca femeia recomanda acelasi tratament tuturor si ca doar in unele cazuri, el chiar functioneaza…
   Nu renunta, trebuie sa existe o solutie….

 47. sookie

  am vazut ca recomanzi produsele paula’s choice. se gasesc si in romania? as vrea sa incerc si eu

  • Printesa Urbana

   produsele lor se pot achizitiona doar online. da, livreaza si in romania.

 48. gina

  Super fain scrisa „epopeea’!! faci haz de necaz intr-un mod super tare! ;)) cred ca trebuie sa ne obisnuim cu ideea si sa ne traim viata gindindu-ne ca exista probleme mult mai grave ca acneea, cum ar fi cancerul, de pilda… Si eu ma chinui cu cosurile care nu-mi mai trec (zineryt si skinoren la mine au „murit ” demult), urmeaza sa incep un tratament cu melleva 35, da’ mi-e cam frica, fiindca nu am mai luat niciodata si n-as vrea sa ma nenorocesc din cauza unor nemernice de cosuri!! asta e, ce ne mai complicam noi viata singuri..:SS. te-am pupat

 49. laur

  Super tare atitudinea ta, mai ne dai un un pic de moral.

 50. nicoleta

  Am citit si eu articolul tau. Si eu am fix aceeasi problema. Si eu am fost la Cantacuzino, si m-au facut analiza. Acum astept vaccinu. Imi doresc sa treaca cat mai repede ca nu mai pot sta asa. Ma mananca toata fata, simt ca o iau razna.
  Este deprimant pentru o femeie sa aibe asemenea bube pe fata.

 51. cryys

  Buna, pentru inceput vreau sa spun ca m-a distrat povestea ta, intr-un mod pe care il cunosc prea bine, si eu fac haz de necaz, sau cel putin am facut…..am suferit si eu de acnee….vreo 7 ani buni…nici acum nu stau formidabil dar pot sa zic ca e mai ok. Am incercat sute de tratamente, de la ceaiuri , legume, fructe, masti , la tetraciclina, creme de la veterinar cu tatraciclina, la raoccutane, anticonceptionale, antibiotice, analize, injectii, nu mai tin minte pana si pipi cica ziceau unele sa imi pun , crede-ma. Ziceam atunci cand ma chinuiam cu tratamentul lor ca daca o sa reusesc sa scap , o sa scriu o carte:)) despre tot ce am folosit si despre toata neincrederea in propria persoana pe care poate sa ti-o dea aceasta „boala”, o numesc eu. Era sa imi fac si eu vaccinul acela pt streptococ….dar bine ca m-am oprit la timp, mi-a iesit ca prin minune o doctorita care si ea s-a chinuit mult timpo cu acneea si se vedea ca si ea inca mai are de suferit. E dermatoloaga…dar asta ne este tenul…..nu exista tratamentul minune pentru toata lumea, pentru fiecare e bun altceva. Mi-a zis cum poti sa crezi ca un vaccin te va scapa de cosuri? ar mai fi fost cineva in ziua de azi cu acnee daca acel vaccin ar fi fost medicamentul minune? Am inceput cu tratamente destuyl de scumpe, de la firme precum avene, roche posay …dar au functionat. Apa termala, gel de curatare si in ultima instanta Glico A si A derma….acestea cat de cat m-au salvat. Am inceput sa mai folosesc si crema de galbenele si cura cu argila…..si sunt momente in care sunt uimita ce bine imi arata fata…..pacat ca mi-au ramas cateva urme….dar la ce mai exista fondul de ten daca nu pentru asta?:)) Cine nu e in situatie…nu poate sti ce e in sufletul unei persoane, mai ales fete care sufera de acnee…..groazniic. Sper sa treaca la toata lumea ….multa sanatate.:)

 52. eu nu am fost asa de grav ca tine insa am incercat mai multe remedii si stiu ce inseamna. Pe langa astea am mai auzit una,testosteron la nivelul pielli.Cine stie..3 persoane diferite iti vor spune 5 lucruri diferite…asa e, pt fiecare functioneaza altceva si ce merge la unul nu e musai sa merga la altul..microdermoabraziunea nu a facut decat sa mi intinda si sa agraveze acneea .. 🙁 ce a functionat pt mine a fost de asemenea rutina zilnica de curatare a piellii,mastile de la Dermasel care fac minuni, si uleiul de samburi de struguri..am sa cer si eu analiza pe lama la microscop,e o idee buna.In incheiere,bafta, capul sus si multumesc de postare

 53. Buna tuturor!:) Trebuie sa spun ca tenul meu arata de invidiat pina nu am facut un curatat, la cosmetica acum cinci ani! Pt. ca pr.este acneea, am sa va spun cu regret ca fiul meu se confrunta cu pr. aceasta si este pe zi ce trece mai rau. A folosit Roacutanne prescris de medic, insa , ii nenorocea ficatul si vizibil cu ochiul liber i s-au subtiat buzele. Usuca din interior pielea. asa ca nu l-am lasat sa continue trei luni cum spunea medicul dermatolog. El este student la medicina, are mult de inv., asa ca nu doresc sa-l omor cu pastile, ca il chinuie invatatul suficient. Insa trebuie sa mergem sa facem un test, o lama sa vedem exact ce arata analiza. Eu zic ca fiecare suntem diferiti insa cu siguranta, apa de la chiuveta cu zeci de microbi, clor si chiar geardia. Asta mi-a comfirmat cineva care lucra la apele noastre romine, nu o spun asa ca sa ma aflu in treaba. Ne mai gindim ce avem toti? Ne spalam cu apa infestata, o consumam, la ceai la cafea , la spalt, mincare… etc Dupa ce fac dus indiferent de produsul folosit pt. spalatre, ma scarpin precum un ciine puricos. imi d-au seama ca apa, imi usuca pielea si clorul enorm, din apa din C-ta. si altele imi produc mincarimile grave. asa ca parerea me ar fi sa ne spalam cu ceai de musetel, galnbenele, albastrele sau ceai verde. Salama Hayek, marturisea ca nu s-a splat niciodata pe fata dimineta, se demachiaza foarte bine si foloseste produse doar pt. hidratare. eu personal stiu o doamna invirsta care, nu a pus apa pe fata niciodata, doar ce se mai scurge de la spalatul pe cap, care il facea de doua ori pe saptamina, insa se spala la chiuveta sa nu se ude pe fata. Insa pe fata se spala cu ceai facut cu apa din fintina, noi ar trebui cu apa plata. Deasemeni aspirina simpla, pisata, pusa pe fata pe cosuri le usuca. ceai de scoarta de salcie, la fel usuca tenul gras. apoi de dat cu crema naturala, Bioderma, sau creme de la Hemel , din plante sau miere si uleiuri naturale. vitamina „A” pe fata antirid, in zonele predispuse ridurilor, incercati 10 zile citeva mici picaturi si masati usor in sensul acelor de ceasornic, cinci -zece min. infiecare seara. Dupa spalare, dim., aplicat iar. Veti vedea rezultatul, intineriri bruste si, aveti grija la detergentii folositi, pt. spalarea lenjeriei de pat si hainelor. Va sfatuiesc cu cei pt. copii, protejeaza si chiar mi se par mai buni ca altii. Eu schimb lengeria de pat la doua zile, calacti fetele de perne si lenjeria intima. Eu aveam mereu pr. pina m-a invata o d-na. Dr. sa-mi calc lenjeria intima si sa port doar bumbac. Desi imi plac dantelutele, cind nu-i bumbac se simpte diferenta. Iarna soateti pe ger lenjeria la erul acela rece sa ingete, vor muri multi microbi, apoi calacte vor muri altii. Cu cit am spala noi totul, microbii nu mor cu una cu doua ci la 100 grade C, deci ,eu stiu ca la masina avem doar pinala 90 grade. Iar coloratele la 40 grade. O zi buna tuturor si multa sanatate si sa auzim de bine.Cu certitudine din orice se doreste cistig, asa ca nu doresc sa va trateze majoritatea ci sa aiba clienti. Imbunatatesc pe o parte si distrug pe alata toate medicamentele. Apa pura curata toxinele, va sfatuiesc sa beti in cant mici, macar 2 litri si apa pura, daca se bea mult odata i-a se v-a pierde prin eliminare, asa ca nu raqmii cu nimic in organism. In ingitituri mici ca betivi, cite o gurita la 10 min. Sanatate!:)

 54. Scuze pt. greselile de ortografie, fiinca nu am avut somn, am scris f. tirziu si pe intuneric, doar cu lumina de la calculator, asa ca am mai apasat si pe taste gresit!:) Nice day!

 55. Inca un sfat, nu va stergeti pe prosop nici pe fata si nici in zona intima!:) Cu prosoape de unica folosinta (hirtie). Apa sau ceaiul care se prelinge sub barbie atit stergeti, iar pt. a curata tenul nu fiti obsesive, astfel se molesteaza pielea, devenind mult mai sensibila si dispusa a fi mai irascibila la orice agresiune: frigul, vintul, soarele, produsele cu parabeni, parfum, uree si altele, nu fac decit sa irite tenul, alccolul irita si el. Frecati-va tenul cu gelul din frunza de aloe verra, planta sa aibe peste trei ani vechime, atunci are toate proprietatile, remediilor cosmetice. Lasati produsul pe fata, o sa vedeti ca v-a arata mult mai bn. Mincati ceapa, usturoi, ele atrag toxinele din interior, desi e greu, cu mirosul, dupa spalare si apa de gura mirosul v-a dispare. Beti ceai verde dupa mesele copioase, pe linga ca arde grasimile elimina si mirosurile neplacute si curata organismul de toxine. Nu -l amestecati insa cu alte ceaiuri ca devine toxic. Nu rupeti si agresati tenul!. Faceti o data pe saptamina gomaj singuri, cu zat de cafea si ulei de masline, pe intreg corpul. Sau sare neiodata ,gema si ulei de masline sau vit A pt. fata. Zahar nerafinat, sau brun , plus ulei de Argan, de struguri ,de ricin, vit. A, vit. E, ulei de catina,(la alegere), sunt si anti imbatrinire toate. Pudra de argila cu ceai de galbenele,sau apa plata plus argila, aplicata de trei ori pe saptamina si lasata masca sa actioneze pe fata macar 10 min, sau in functie de ten, pina la uscarea totala a produsului, se v-a indeparta cu ceai de albastrele, de salcie, de musetel, ceai verde , usor caldut, apoi cu un cub de gheata, pus in servetel steril se vor inchide porii. Se plimba cubul de gheata pe intreg tenul. Daca sunt cearcane la final, doua cuburi se tin zece min. pe pleoapa inferioara, astfel se vor diminua cearcanele. Felii de castravete inghetate puse pe ochi, sau de cartofi, vor trage cearcanele natural, fara produse, care au si agresiune asupra tenului. Nu va culcati cu machiajul niciodata si atit dimineata cit si seara demachiativa fata!:) Cind tenu-i seboreic, nu mai folositi machiaj ca v-a arata mai rau, se v-a irita! Daca folositi ceva pt. estomparea cosurilor, folositi batoanele de corectare cu tee tre, ceai verde, antiinflamtor cu doua capete, cel verde il da-ti pt. uscarea cosului, apoi ca sa puteti circula pe strada aoperiti cu cel bej. In rest un ruj si un rimel bun, sunt suficiente pt. a va scoate frumusetea la iveala!:) Doar in cazuri speciale nunti, botezuri evenimente speciale, folositi machiaj. eu pina sa ma machiez, aratam la ten ca un copil. Toate produsele cosmetice, nu fac decit sa imbatrineasca tenul, scot in evidenta in majoritatea lor ridurile. Acum sunt prod . cosmetice mai profesionale, insa tot cei mult strica. Tenul se simpte bine cind poate respira prin porii sai si oxigena. Apa si aerul este mai mult decit importante pt. ten, sapunurile nu fac decit sa agreseze tenul, sa-l usuce, iar el are nevoie si de putina grasime naturala. Stralucirea si vitalitatea tenului o da grasimea din el, nu sa stam sa aratam ca unse, insa nimic excesiv nu-i bun. Va doresc sa fi-ti frumoase si sanatoase, ceea ce imi doresc si mie!:) Succes tuturor !:))

 56. Laura

  Buna,
  am citit cu mare interes povestea ta. fatza de tine dar si fatza de mine, care am probleme cu acneea de cand ma stiu. unde este cel mai bine sa imi fac analiza asta de piele? multumesc mult.

 57. Dana

  Of si eu as vrea sa stiu unde pot merge pentru analize pentru ca desi nu este foarte grav ma deranjeaza enorm….am 22 de ani si imi este rusine sa ies in oras cu prietenii mei,imi este rusine chiar si de prietenul meu….nu ma simt deloc confortabil…am momente in care am cateva si momente in care am zeci…nu sunt cu puroi ci numai rosii si inflamate…iar p nas si frunte puncte negre…am luat si roacutane acum 3 ani mai bine timp de jumatate de an dar apoi dupa terminarea tratamentului au reparut….dupa o perioada din nou roacutane aceeasi poveste,apoi alte si alte tratamente…dar nu am facut nici o analiza….as vrea sa stiu ce analize pot face chiar daca medicul nu mi le-a cerut?

 58. Denisa

  Esti o invingatoare, iti admir curajul de a povesti in detaliu totate tratamentele pe care le-ai incercat!! Post-ul tau mi-a oferit informatii folositoare si sper din suflet sa fiu optimista si sa reusesc sa ma vindec de acnee! Iti multumesc si-ti doresc sa ai un ten de bebelus!

 59. Mihaela

  Buna Printesa!

  As dori sa stiu cum a mai decurs lupta impotriva demodexului. Si eu ma lupt cu ea/el de cativa anisori buni.
  Doctori peste doctori si tot mai multe probleme nerezolvate. Acum sunt in stadiul disperari!!! NU MAI AM INCREDERE in nici un medic. Am schimbat peste 8 doctori, fiecare cu povestioara lui….maine dau ultimatul pentru ce-l de-al 9 -lea
  Cum ai reusit sa suporti metroruborilul si skinorenul? Eu dupa ce le foloseam ma umplueam si mai tare de bubite rosii „mancatoare”” ma mananca fata de zici ca am raie …sa nu mai pun problema ca orice pun pe fata, orice crema, imi face rau.

  • Printesa Urbana

   problemele s-au rezolvat in timpul sarcinii, ceea ce mi-a confirmat banuiala ca nu era niciun demodex.
   cu gelul de la acne.org ai incercat?

  • Mihaela

   Nu cunosc acel produs. Dar oricum m-am pus pe cheltuit! Imi fac toate analizele posibile de sange, alergii, etc + i-au anticonceptionalele Yazz pe care le voi elimina din zilele mele, pentru o perioada sa vedem cum decurg problemele cu „demodex-ul”? si bine inteles mai dau o raita pe la cativa medici …

 60. Ariadna

  Buna Printesa!

  Si eu ma lupt cu dermatita seboreica, se pare ca e de la demodex. Am incercat mai multe,tratamente interne pt imunitate si masti pt fata cu metronidazol. Apoi m-am dat cu Metroruboril. De 2 ori am dat analize si nu mai arata demodex. Dar dermatita seboreica nu s-a tratat se pare. Acum arata Malassezia la analize si ma dau Uriage DS. Voiam sa intreb ce serum de la Paula’s ai folosit, acid BHA si crema exfolianta? Si inca o chestie Metroruboril usuca un pic pielea si Skinoren presupun la fel. Nu ai avut iriatatie de la skinoren sau uscaciune a pielii? Din ultimul comentariu al tau sa inteleg ca dermatita seboreica la tine nu a fost provocata de demodex? Multumesc mult!!!

 61. Bogdan

  Buna ziua,

  Cum se numeste gelul cu metronidazol? Eu am gasit in farmacii doar o crema (Metrocream de la Ivatherm) cu o concentratie mica de Metronidazol, 0,75%
  As mai avea o intrebare 🙂 Care este raportul aspirina (sfaramata presupun) / ceai pe care il folosesti sa faci comprese?

  Multumesc,
  Bogdan

 62. Daca imi poti lasa o poza in perioasa cand era in floare acneea sa vad la ce te refri tu ca era asa grav si sa fac o comparatie.multumesc.

  • Printesa Urbana

   Salut, nu am facut poze in perioada aceea.

 63. Daciana

  In perspectiva mea, acneea e de obicei un semn de supraincarcare cu toxine a organismului, a sistemul limfatic in particular. De aici rezulta logic cam ce e de facut:

  1. Detoxificarea organismul pentru a elimina cat mai multe din toxinele existente deja in corp
  2. Eliminarea metodica a principalelor sursele de toxine din viata de zi cu zi pentru a nu acumula altele noi
  3. Odata ce nivelul de toxine scade sub un anumit nivel datorita pasilor precedenti, corpul va incepe sa functioneze din ce in ce mai optim, sistemele energetice vor intra din nou in echilibru, acneea va disparea si pielea se va reface.

  In paralel e bine sa fie identificate si rezolvate eventuale conflicte interioare care ne dau stres de lunga durata. Conectarea cu natura ajuta mult in acest proces.

  Ce as face eu, cu metode 100% naturale – am scris mai detaliat aici:
  http://www.printesaurbana.ro/2011/05/lupta-mea-cu-acneea.html#comment-74255

 64. Gabriela

  Ooo doamne.Dupa ce am renunta la anticonceptionale, acum un an, au inceput problemele si la mine.Mai precis dupa vreo 4-5 luni. Nu a fost asa..recunosc,insa nu sunt perfect ok nici acum. Folosesc Brevoxyl si usuca tot. Insa asta nu inseamna nu nu mai apare nimic..e o lupta constanta.. am auzit si eu numai lucrurile minunate de produsele de la Paula’ s Choice. Ai facut comanda pe site-ul lor sau exista vreun intermediar in Romania? M-am saturat sa dau bani pe creme. Iti inteleg durerea..frustratea..si nu pot decat sa sper ca in urma luptei, sa iesi invingatoare!

 65. Cami

  Povestea mea este atat de similara cu a ta… Am luat cam acelasi medicamente ca si tine, cu exceptia RoAccutane-ului, in lui eu am luat Soret. Acum sunt in perioada in care am obosit sa ma mai lupt cu ele, cu atat mai mult cu, cat imi doresc un bebe in viitorul foarte apropiat. Asa ca m-am decis sa le ascund sub fondul de ten o vreme.
  Nemultumirea mea cea mai mare este ca am fost la dermatologii cei mai cu mot din orasul in care locuiesc (CT), niciunu nu mi-a dat sa fac nici macar o analiza. Iti spun sincer ca nu mai am incredere in ei si m-as duce la un laborator ca sa fac de capul meu aceste analize. In afara de demodex sunt si alte analize de gen pe care le-ai facut?
  Multumesc anticipat pentru raspuns!

 66. Bogdan Duca

  Ro-Accutane … o pastila care este greu de prescris oare ? INTRADEVAR DA !

  o asemenea pastila nu se prescrie decat dupa ce toate analizele ies impecabil (cu exceptia VSH) care este si probabil cauza cosurilor tale-o infectie in sange.

  -pastilele acestea se iau pe termen relativ scurt in comparatie cu ce ai luat tu , se numeste doza de atac , se iau in functie de greutate intre 3-6 pastilute pe zi ! dupa terminarea tratamentului trebuie tinut un regim alimentar fara grasimi , prajeli , uleiuri deoarece tranzaminazele cresc peste limita normala , iar ficatul are nevoie de odihna si pauza de la mancarurile grele.

  Ro-Accutane este atat de puternic incat incepe sa-ti crape pielea pe mana , pe fata , pe spate , picioare , nu este nimic de speriat , exista o variatie mare de creme bogate in vitamina A pe care medicul ti le poate prescrie . buzele vor crapa si ele . dupa un asemenea tratament nu ar trebui sa mai revina acneea acuta , si , verifica VSH-ul , vezi natura infectiei , si poate gasesti si acolo o solutie.

  Sincer nu mai stiu cum se numeste medicul dermatolog de la Bucuresti la care am fost , dar m-a dat afara pe usa si mi-a zis ca am medic dermatolog format de el la Targoviste si sa ma duc acolo sa-mi rezolv problemele.

  In cazul in care nu ai rezolvat inca si te mai uiti pe aici http://www.facebook.com/cu2peu imi dai add si daca te hotarasti sa vii la targoviste sa-ti dea doamna dermatolog un tratament adecvat imi spui pe facebook , eu nu verific aici am ajuns din greseala .

  Sper din tot sufletul sa fi rezolvat si sa nu mai fie necesar

 67. Valentina

  Buna! Sigur am vazut prea tarziu aceasta postare dar cum spune si vorba aceea „niciodata nu e prea tarziu”. Am 16 ani, ma apropii de 17 si m-am confruntat cu o acnee severa pot spune. Prin clasa a7a a 8a pot spune ca aveam cateva dar nu am luat nimic in serios gandindu ma ca este ceva normal si sigur imi va trece. Bineintelea , mi-a trecut. Dar ce a urmat inca ma gandesc cu groaza la acele perioade (sincer nu stiu cum am rezistat). In aprilie 2013 deja m am ingrijorat cand m am uitat in oglinda. Mi au aparut cosuri pe toata fata , ceea ce pana atunci nu mi se intamplase doar pe frunte. Am spus sa stau linistita ca o sa imi treaca, cu toata ca toti colegii din liceu se uitau la mine foarte ciudata.( chiar aratam GROAZNIC). Am stat toata vara asa.. fata imi era plina , imi era rusine sa ies din casa. Pana in septembrie cand aproape am intrat in depresie. Ma gandeam ca incepe un nou an de liceu iar eu nu pot aparea in halul ala. Am vorbit cu mama si am spus clar, nu e de glumit. Am cautat un medic dermatolog, si am gasit o pe Olga Simionescu. Mi am facut programare o emeie de nota 20, foarte draguta cu pacientii dar foarte exagerata la preturi. 350 RON doar consultatia?!?!? Dar nu aveam incotro. Am.inceput cu roaccutane dupa o serie de analize, anticonceptionale yasmine si creme facute in clinica respectiva TOP-derm.(acestea la fel de scumpe de la 60 lei pana la 100lei) . Dupa 4 sedinte, din luna in luna in care dadeam 2 mil consultatia + cremele de acolo. Am renuntat la roaccutane, mentin doar yasmine. Urmeaza sa ma duc pe 7 martie. Fata mea are alt aspect, clar! Am doar petele care au ramas in urma acneelor care trb sa le vindec si pe acestea dar pot spune ca, cosuri nu mi au mai aparut deloc. Poate unul din cand in cand f mic iar a doua zi disparea. Sper sa ma fac bine in curand, sa scap si de aceste cicatrici.. sper ca tu deja te ai facut bine si pot spune ca doar „noi stim” prin ce am trecut. Nu mi as mai dori niciodata. Te pup si multa sanatate!

 68. iulia

  Buna,

  Spune-mi te rog ce produse de la Paula’s Choice folosesti sau ai folosit pentru excesul de sebum?

 69. George

  Bine ca ai gasit remediu.Eu sunt baiat , am 21 de ani , ma confrunt cu o situatie asemanatoare de aproximativ 2 ani de zile .
  Problema : cosuri in cap din care ies puroi.Dupa tot felu de tratamente acum nu mai pot fi stoarse,ies bubite asa cu coaja.
  Am fost la 2 dermatologi ( bineinteles privati ) :
  Tratament 1 :
  Eryfluid – solutie
  Mediket Plus – sampon
  Azitrox 500 – pastile
  A functionat o vreme..apoi gata.Si cand spun ca a functionat sa nu credeti vreo clipa ca aveam scalpul lui Botezatu…
  Tratament 2 :
  Mi-a zis sa continui cu samponul Mediket Plus ca cica e bun domne’
  Fucidin H – crema
  Dermobacter – solutie .
  MAI RAU !!! Mi-e rusine sa ma duc sa ma tund,deci e groaznic.
  Daia zic , poate ai invatat ceva din mult mai lunga si dureroasa ta experienta , ceva care sa-mi impartasesti si mie care sa functioneze,o sugestie,unde sa mai caut tratament ca nu mai stiu.
  Multumesc !

  • lovit ca tine

   deci…eu am asta de 8 ani asa ca stiu ce zic
   1. giurcaneanu – elias
   2. cantacuzino, test puroi pana iese ce stafilococ ai, pt ca 100% ai, la mine a iesit la a doua proba, prima a dat gres, ca asa e la noi
   3. iti fac autovaccin si te ti de el + tratament de la dl. giurcaneanu
   PS: nu ai idee cat am insistat la sotie sa ma tunda ea 🙂

  • roxana

   Buna! Incercati samponul Selsun, este foarte bun.
   Eu am scap de bubitele astea (imi apar 2-3 din cand in cand) cu ulei esential de arbore de ceai (4-5 picaturi in samponul ce urmeaza sa-l aplic) si cu putin otet in apa de clatire (ma mai confrunt si cu putintica matreata).
   Stiu ca sunt remedii naturiste dar la mine au functionat.
   Bafta!

 70. AndreeaC

  As fi vrut sa te gasesc acum 7-8 ani cand au inceput si la mine problemele cu acneea. La fel, zeci de medici, de idei, de diagnostice, de tratamente…doar ca sa descopar ca doar eu singura imi pot gasi tratamentul adecvat documentandu-ma! Ma bucur ca ne-ai impartasit aceasta poveste si multumim pentru sfaturi ! Esti superba >:D< :-*

 71. Anca Condor

  Dar exista streptococi coagulazo-negativi…. au virulenta mai redusa decat cei coagulazo-pozitivi (cum e cel aureu), dar exista…

 72. Alina Mosescu

  Tenul meu are tendinta acneica, si mereu am avut probleme din cauza excesului de sebum si pentru ca nu gaseam produse de curatare eficiente.
  De cateva luni, la recomandarea unei cunostinte, am inceput sa folosesc lotiune tonica cu arbore de ceai(tea tree oil) si hamamelis, fara alcool de la Thursday Plantation. Efectele s-au vazut vizibil, dupa ce am inceput sa folosesc acesta lotiune tonica.
  Odata cu lotiunea eu mi-am mai cumparat in 2 produse. O spuma naturala de fata pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai, cu care imi spal tenul inainte sa folosesc lotiunea. Si dupa spuma si lotiunea, folosesc Crema hidratanta naturala pentru fata cu arbore de ceai, ulei de macese si vitamina E.
  Aceste 3 produse pentru ten sunt cele mai eficiente pe care le-am incercat, si am incercat multe. Problemele cu cosurile sau punctele negre au disparut, excesul de sebum e sub controla si tenul e foarte curat. Sanatate.

 73. carmen

  rostopasca – lichidul galben care apare cand este rupta planta
  aloe vera
  pelin

 74. carmen

  rostopasca – lichidul galben
  aloe vera

 75. Dana

  foarte multe persoane care au probleme cu acneea au si paraziti intestinali. va recomand sa faceti si analize pentru depistarea acestora, rezultate mai sigure obtineti facand analiza din sange, (antigen), nu coproparazitologicul din materii fecale, deoarece da rezultate fals-negative de multe ori. apa de baut de la robinet contine chisti de giardia, care NU sunt distrusi nici prin clorinare, nici prin fierbere. aceasta apa, chiar daca nu o beti, o folositi la prepararea hranei, a cafelei/ceaiului.

 76. Adriana Ionescu

  Salut!
  Printesa Ioana, spune-mi te rog modul in care prepari compresele cu ceai verde si aspirina.
  Cata aspirina?
  Pui pe toata fata?
  Cat se sta cu compresele?
  Multumesc mult!

  • Printesa Urbana

   la 30 ml de apa fierbinte o pastila de aspirina si un plic de ceai verde. lasat sa se raceasca, aplicat pe zonele cu probleme in comprese pe care le las 1 minut, apoi le imbib iar in amestec, iar le aplic si tot asa cam 15 min.

 77. Adriana Ionescu

  Iti multumesc!
  Fac si eu! 🙂

 78. claudia

  Buna,
  Am incercat si eu produsele de care a scris Alina Mosescu, cele pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai-tea tree oil de la Thursday Plantation si sunt foarte eficiente. Eu nu am avut probleme cu cosuri sau punctele negre cand eram mica, dar de curand toata fata s-a umplut de acnee. Am incercat vreo 3 creme de la farmacie pe care farmacista mi-a zis ca sunt mai bune, dar fara rezultate. Apoi asa cum am scris mai sus, am testat produsele respective cu arbore de ceai si tenul a inceput sa iti revina. In momentul de fata am tenul foarte curat si chiar va recomand sa le incercati.

  Foarte interesante articolele Ioana, te pup !

 79. articolele tale m-au impresionat profund, ma refer la talentul literar pe care-l ai. Sunt trista pentru ca si eu sunt chinuita zi de zi de aceiasi boala dermato. Am apelat si la tratamente dermato vetrenare si au fost cazuri cand mi-au vindecat acneea mai bine decat tratamentul dermato uman. Sincer o spun! de exemplu mibazonul, cam nesuferit fiind foarte grassi cu un miros neplacut dar a mers. M-am bucurat ! Si uite ca din nou am inceput sa sufer din nou. Nu mai am incredere in medicina. Sunt naturista ( alimentar) in proprortie de 75% si cam asta este tot. Imi este deseori pofta de o banala friptura facuta la cuptor dar plangand ma abtin…. Am 23 de ani , lucrez in Bucuresti, unde am absolvit si facultatea , si am trecut ca si tine prin multe cabinete derma. si cosmetice. rezultatul negativ….Prietenul meu este adevaratul tratament, asa mi se pare. Imi spune ca o sa treaca dupa ce voi naste un copil, asa o fi oare. Nu sant casatorita dar nu are nici o legatrura dragosteadevarata cu certificatul de casatorie. Iti multumesc mult ptr. conversatiile cu diverse persoane, sunt si eu putin mai optimista, m-ai incarcat de speranta . Sunt incarcata de ganduri pozitive, ma refer la viata…..te
  sarut!!!!

 80. alina

  Sunt insarcinata in 17 saptamani.Pana acuma am folosit BHA 2% de la Paula dar acuma imi este putin frica.Tu ce produse pt acnee ai folosit in timpul sarcinii?

  • Printesa Urbana

   Cit am fost insarcinata nu am folosit nimic, de la un punct nu a mai fost nevoie, pielea s-a vindecat foarte frumos singura.

  • Cristina

   Draga Printesa, ne poti spune cum te simti in prezent? Vad ca au trecut ceva ani…
   Citind blogul tau, am fost si eu ieri la dna dr Chebac, am si eu demodex si exces de sebum, mi-a dat si mie solutia preparata de farmacia Dorobanti.
   Sunt curioasa cum a evoluat la tine pe termen lung…eu am incercat multe produse si toate au avut efect 1-2 luni. Sper ca de aceasta data sa fie definitiv.

 81. Melinda

  Bună! Am facut si eu multe tratamente pentru acneea mea fara rezultate, analize , antibiotice. Am folosit toate produsele pentru acnee din farmacii . Unele foarte neplacute pentru ca imi ardeau fata. Aveam frisoane si aratam ca o rosie. Am renuntat si la fondul de ten care era tot dermocosmetic. Medicii au dat vina pe fondul de ten ca el ar cauza acneea. M am obisnuit si fara el dar degeaba. Am facut peeling chimic , degeaba.
  De o luna beau ceaiuri de detoxifiere si am renuntat complet la produsele speciale pentru acnee. Mi am zis ok hai sa vad cate pot iesi pe fata. Ok se umple toata fata si asta e.
  Mi am cumparat o crema hidratanta de la Apivita si gelul de curatare . Mi am spus ca sunt bine si aceept ceea ce va urma si ca nu ma mai deranjeaza , cate pustule pot iesi?
  Oricum eu sunt perfecta pentru copii mei , cu acnee sau fara ei tot ma iubesc.
  Dupa o luna de ceaiuri si crema Aqua Vita surpriza…..
  Tenul meu e frumos hidratat si acneea a disparut

 82. Melinda

  Ceaiul de pe care il beau este
  1,5 l apa +2 pliculete hepatil +2 linguri ceai de galbenele + 1 lingura ceai diuretic
  poate postul meu ajuta si pe altcineva
  🙂 ♡

 83. Buna ziua,

  Vad ca articolul despre acnee l-ati publicat acum câtiva ani. Sper ca s-a rezolvat. Daca mai aveti nevoie de ajutor s-ar putea sa va pot ajuta.

  Multa sanatate,

  Maria Rusu

 84. Theo

  Salut, am 24 de ani si am avut probleme cu acneea de la 14 ani, pana la 18 ani am incercat fel si chip de lucruri sa scap de acnee si am ajuns la acnee chistica, singura solutie pt mine a fost roaccutane. Am tinut 6 luni , pauza pe timp de vara, si inca 3 luni de backup. Dupa ce am terminat tratamentul au inceput sa apara foliculi pe cap :))) si mai incolo cosuri pe fata. Scapi de una dai de alta, m-am enervat si am inceput sa tin o evidenta militara la ce consum, ce fac si cand imi apar.

  Dupa aprox 3 ani se cules informatii pe baza evidentelor personale:
  – zaharul face cel mai mult rau (la 2 zile dipa ce beeam 1l,2 cola era imposibil sa nu-mi apara ceva pe undeva)
  – deshidratarea tenului duce (paradoxal) la aparitia cosurilor
  – parul uscat la fel
  – mancarurile fastfood (mai ales kfc) dauneaza si cauzeaza foliculi
  – alcoolul deshidrateaza tenul, solicita ficatul, apar cosuri
  – stresul psihic si starea proasta de spirit (vb cat se poate de serios, nu stiu de ce cauzeaza acnee asta, nu are sens pt mine, e doar deductie pe baza experientei), solutie: imaginati-va ca acneea e un test al vietii, e un puzzle psihologic, fa din acnee o resursa de bucurie, puteai fi orb, sau surd.
  – e bine sa folosesti un cleanser si crema hidratanta iarna.

  Eu acu folosesc sebium ca cleanser e beton dar mi se pare nesimtit de scump, iar ca crema hidratanta cea care s-a potrivit cel mai bine cu pielea mea si e si decenta la pret : gerovital.
  Aveti mare mare frija de ficat, daca ai ficat strong, nu ai treaba cu acneea.mai rasfata-l din cand in cand cu niste silimarina si las-o usor cu prajeli si mancaruri grase.

  lasati zaharul, la mine a facut minuni! Luati-l din fructe. Nu mai beti sucuri, cititi la orice produs si fugiti tare de zahar. luati-va blender, bagati fructe de sezon, apa si miere daca vreti.

 85. Catalina

  Buna

  Buna

  Poti sa imi zici si mie adresa laboratoarelor unde ai facut analiZa la microscop pentru demodex te rog mult ; in Ploiesti nu am gasit un laborator de genul si vreau sa le fac neaparat.

  Multumesc anticipat

  • Diana

   Buna!

   Imi poti spune la cat timp ai ramas insarcinata dupa terminarea tratamentului cu Roaccutane? Te intreb acest lucru deoarece acum 2 ani am urmat acest tratament, foarte controversat, timp de 10 luni fiind ingrozita de ceea ce aveam pe fata. Am 24 de ani si in viitorul apropiat imi doresc un bebe si citind pe internet am aflat ca acest medicament este extrem de periculos pt femeile ce vor sa faca copii chiar si dupa terminarea lui.

   P.S. Vreau sa va spun ca sunt extrem de dezamagita de acest medicament pe care eu il numesc OTRAVA, deoarece la 6 luni dupa terminarea tratamentului cosurile au reinceput sa apara. 🙁

 86. cristi

  Stafilococul se numeste „stafilococ coagulaza negativ”, si chiar exista, daca are cuvantul „negativ” in denumire nu inseamna ca nu exista, il ai si se trateaza extrem de greu, este foarte rezistent, il am si eu, imi cauzeaza acnee, am incercat si eu foarte multe lucruri si iti spun ca de la el porneste fiindca alta cauza nu prea mi-a mai ramas de cercetat in 7 ani de luptat cu acneea. Apropo am facut si vaccinul lor facut pe aceasta tulpina si mi-a trecut acneea complet dar a revenit dupa cateva luni, inca un lucru ce imi confirma ca, cauza principala este acest stafilococ, daca il ai si tu e foarte probabil sa fie si la tine aceeasi cauza.

 87. Andreea

  buna, nou nascutului meu i a fost gasita bacteria p acnes in sange, stii mai multe despre ea? se poate inactiva sau pot preveni cumva? multumesc!

 88. Nicu

  Buna,
  Crema Metrocreme de la Ivatherm ai folosit-o? Pe mine m-a ajutat mult.
  Toate bune,

 89. Jessica

  Acneea pe scurt: Pacient infectat cu Helicobacter Pylori (90% din cazuri colonizeaza duodenul si nu stomacul). Rezulta malabsorbtie Vitamina A, Omega 3, care sunt vitale pt piele (ai destule resurse de vitamina A, nu ai probleme cu pielea). Un alt produs al infectiei este hypoclorhidria (alcalinizarea stomacului prin cresterea Ph-ului si scaderea cantitatii de acid clorhidric din stomac) care impreuna cu o dieta bogata in zahar (inclusiv fructe, orice carbohidrat) duce la o crestere semnificativa a cantitatii de Candida in duoden si colon (in mod normal candida se regaseste atat in duoden cat si in colon, dar in proportie f mica). De aici rezulta problemele de intoxicare a organismului cu substante eliminate de candida si management defectuos al glucozei (prea mult zahar in sange) care ajunge sa hraneasca flora patogena de pe piele (toti avem flora patogena dar cei cu acnee au prea multe colonii de fungi si bacterii). Mai mult, PH-ului pielii creste, pielea devenind prea alcalina si susceptibila la noi infectii. Tratamentul consta in eliminarea infectie cu helicobacter (varza rosie+ulei masline+sare de 2ori pe zi timp de 4-5 zile), restaurarea florei intestinale (consumati bors de casa crud pe stomacul gol, e cel mai bun probiotic natural) si se face tratament local cu otet de mere. Otetul se aplica pe piele dimineata si seara. Va recomand sa-l combinati cu apa la inceput, macar 30% otet, 70% apa, dupa care cresteti cantitatea de otet pana cand ajungeti la 100% otet (acum isi face efectul cel mai bine). La inceput s-ar putea ca pielea sa usture, sa se inroseasca si chiar sa se inflameze dar e normal (ceea ce se intampla de fapt e distrugerea florii patogene). Daca il intindeti pe toata fata o sa observati ca usturimea vine doar din zonele afectate de acnee. In tot acest timp nu consumati mancare care afecteaza flora intestinala (zahar, condimente, cafea, ceai negru, tigari, etc) si evitati sa va supraincalziti.

 90. Elena

  M-am confrunat si eu cu o problema asemanatoare si dupa ZECI de vizite pe la doctori, o gramada de bani aruncati pe tratamente care mi-au facut mai mult rau, mi-am luat inima in dinti si m-am pus pe research. La mine, totul a plecat de la cateva cosulete care s-au transformat intr-o rozacee de zile mari. Timp de 10 ani am aratat ca o rosie pana cand mi-am luat inima in dinti si am trecut peste celebra fraza a dermatologilor ‘rozaceea e boala cronica care nu se poate trata’.

  Se pare ca totul are legatura cu tratamentele date de doctori care nu fac altceva decat sa distruga o parte din bacteriile benefice de pe piele care controleaza PH-ul pielii, acesta devenind alcalin, fapt ce favoriezeaza inmultirea bacteriilor ce declanseaza acneea. Mai mult, exista o legatura stransa intre dieta si bacteriile respective, acestea inmultindu-se in momentul in care exista zahar in exces sau un PH prea alcalin al acidului clorhidric.

  Conform unui studiu guvernamental, bacteriile demodex sunt foarte sensibile la temperaturi peste 54 de grade…nici nu e de mirare ca toti doctorii si media recomanda sa nu te speli cu apa fierbinte. Ei bine, eu am reusit sa-mi tratez rozacea spalandu-ma de 2 ori pe zi cu apa foarte fierbinte si la 2/3 zile o masca de exfoliere cu ovaz si ceai verde. Cum poti sa-ti dai seama ca merge tratamentul? Foarte simplu! Dupa fiecare spalare, o parte din bacterii sunt distruse acestea eliberand niste toxine (excrementele lor mai exact, excremente ce contin niste fungi) care declanseaza un raspuns al sistemului imun…pielea se inroseste si se inflameaza. Da, obisnuiti-va cu ideea ca tenul sa arate destul de rau pt. 2/3 saptamani. Evitati sa folositi alte produse, inclusiv cele hidratante deoarace bacteriile respective se hranesc si cu sebum. Lasati pielea sa se hidrateze singura. O sa constatati ca dupa fiecare spalare tenul este extrem de alunecos si fin.

  O sa las 2 linkuri pentru cei interesati in studiile respective:

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19774398
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3535073/

  Cat despre medicina moderna…prietenul meu s-a confruntat cu probleme de vedere inca de la varsta de 11 ani…a inceput sa poarte ochelari de 1 distanta, iar dupa multi ani ajunsese la 4.5-4.75. Anul trecut a primit cadou o carte de la un coleg de munca care a insistat foarte mult s-o citeasca. Cartea se numeste ‘The Bates Method’ de William Bates. La insistentele mele, a inceput sa practice metoda descrisa in carte si dupa 6-7 luni si-a recapatat vederea in totalitate….acum la munca colegii ii zic ‘eagle eye’. Trageti voi concluziile.

 91. Scarface, acne never sleeps

  [@Theo de mai sus: Are you, me? Fix aceleasi chestii sunt valabile si din partea mea+somnul de minim 7-8H, doar ca s-o tin sub control, la un nivel minim de decenta]

  Vad ca majoritatea sunt fete/femei care trec prin aceasta tragedie.
  Problema e ca baiat/barbat, nu te mai poti ascunde in spatele machiajului, ci trebuie pur si simplu sa suferi in tacere pentru ca societatea nu iti poate spune decat sa fii barbat, nimanui nu-i pasa. Ca sa nu mai spun ca a te rade pe fata cu problema asta e ca si cum ai avea un front de razboi cu rani deschise total la vedere.

  Ma confrunt cu aceasta problema de ani buni (8-10 ani, nici nu mai stiu exact) si am frecventat atatia medici de m-am plictisit. Am aruncat o gramada de bani pe geam exact ca tine si ca persoanele de mai sus. Am luat Roacutanne de vreo 2 ori, 6luni si dupa 1 an cand am avut „explozie nucleara” pe fata si am devenit „radioactiv” am reluat tratamentul timp de 1 an si 2 luni. Toate bune si frumoase, Skinorenul parea sa tina in frau pustulele si eram relativ multumit de situatie, dar cum niciun miracol nu dureaza a reinceput usor usor sa isi recapete fortele. Acum iau Azitrox+duac+skinoren+vitamine(A,E,Zn) si astept sa vad cum se va derula batalia pentru ca mai am mult pana voi castiga razboiul. Nu vreau sa accept ca nu exista tratament pentru asa ceva. Au descoperit tratamente pentru boli incurabile si defecte genetice…sunt sigur ca exista si ca se poate, dar nu la noi in tara.

  Povestea cu demodex suna foarte plauzibila, mai ales ca imi place sa ma documentez in legatura cu afectiunea asta si mai ales ca din ce cunosti mai multe despre problema pe care o ai cu atat duritatea ei, asa cum este perceputa de minte scade. Elena de mai sus spune ca se trateaza cu apa fierbinte, dar eu personal nu cred ca este o solutie. Apa fierbinte cauzeaza microleziuni in straturile inferioare ale pielii. Daca te apuci sa-ti arunci cu apa fierbinte pe corp de 3 ori pe zi, nu o sa rezolvi nimic. Vreau sa te cred, dar nu pot. Am incercat sa ma spal cu apa fierbinte luni de zile si nimic, devenea mai gravata situatia, apoi am incercat apa calaie si ghici ce…rezultatele erau muuult mai bune. [probabil ca n-am demodex, dar o sa caut sa-mi fac un test/analiza]

  Despre stafilococ si bacterii in colon, se pot spune multe, dar nu cunosc pe nimeni care sa se trateze specific pentru asa ceva si sa reuseasca sa invinga. Vreau sa aud povesti de succes din partea celor care au reusit.

  Ce mi s-a intamplat interesant este ca am fost la dentist si mi-a descoperit calculi in glanda salivara din obrazul drept. Coincidenta face ca pe partea respectiva sunt cel mai afectat de acneea, care a revenit mai dur un pic de un an. Mi-a facut un test de PH si a rezultat ca am un mediu acid in organism. (PH<5). Urmeaza sa-mi fac un BMF si sa vad daca dieta si apa pe care o beau influenteaza acest dezechilibru. De mentionat ca beau doar apa filtrata(minim 3L pe zi, daca ma deshidratez → explodez) si ca ma feresc de branza, alune, rosii pe cat de mult pot. (am obs ca rosiile, branza+laptele, alunele etc imi provoaca "a curious case of pizza face in the morning"). Unii au mentionat ceva de PH si de mediul alcalin (7+), prin urmare sunt pus pe ganduri in legatura cu sistemul meu imunitar si restul mecanismelor. Poate ca se leaga ceva din toate povestiile de mai sus, chiar daca nu au sens pentru fiecare in parte. Cel mai probabil avem nevoie de o masinarie cu inteligenta artificiala sa descifreze tiparele.

  Propun sa ne facem o asociatie cum e cea a alcoolicilor anonimi, sau cel putin un forum online. Cred ca e benefic sa stii despre luptele celorlalti. 🙂

  Scuze pentru comentariul lung, dar am simtit nevoia sa-mi spun pasul. De asemenea sper ca inca le citesti.

 92. Ionatan

  Buna ziua ! Ma numesc Ionatan si am 13 ani . De cateva luni ma confrunt cu o problema ( cosurile ) . Mie rusine sa ma duc si la scoala . Imi ies cosuri pe frunte , pe sprancene , pe obraz si aproape de gura . Intr-o saptamana plec , deci imi puteti da o solutie rapida ?? Multumesc ! O zi buna !

 93. Diana

  Eu am demodex de 5 luni si de 2 saptamani am gasit doctorul potrivit care m-a ajutat cu un tratament bun.La inceput au aparut cosuri in zona barbiei iar pielea imi era iritata .Acele cosuri tindeau sa se extinda iar fondul de ten s-au cremele imi facea ravagii .Tenul avea un aspect ciudat iar porii incepusera sa se dilate .Imi era si f sensibila pilelea aveam mancarimi si ma ustura pe langa asta in zona cu cosuri mi se deshuma pielea.folosesc crema metrocreme si soolantra .pe langa acestea mai folosesc apa coloidala de la salutifier si otet de mere.Sunt pe zi ce trece mai bine efectiv nu mai au putere ,piele imi este calmata mai am doar 3 cosuri care astept sa treaca si de o saptamana nu mai mi-a iesit nici unul.La analize testul a iesit negativ si totusi aveam demodex am inteles ca se poate sa nu iti iasa din prima analiza.Acuma iau si medicamente metronidazol sper sa ma vindec de tot si mai sper sa va ajute si pe voi acest tratament pe care il folosesc.Si inca ceva nu stati la soare!

 94. Jully

  În tarile civilizate tot asa pe bajbaite se trateaza acneea???Îmi oare rău pt tine și eu am.probleme cu fata mea ,o trteez da fără prea mari rezultate!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *