Dragă Delfină (8),

Acum cîteva seri eram la un concert al unor domni de care probabil tu n-ai auzit încă, deși eu îți cînt seara la culcare melodiile lor de-acum 20 de ani, mă rog, nu că ce cînt eu ar fi ușor de recunoscut… Și solista trupei, o tipă blondă, foarte mișto, cu o voce subțire și puternică așa, ne-a cîntat o piesă pe care a scris-o acum mulți ani pentru fiica ei.

Asta:

Și mi s-a umplut din nou inima de tine. Eu n-o să-ți pot scrie ție niciodată un cîntec, pentru că nu știu să compun. Nici poezii n-o să-ți scriu, că nu-s talentată ca Iv cel naiv. Poate o să-ți scriu o poveste vreodată, dacă mi-o da Dumnezeu inspirație. Am deja personajele: Pia, Bruna, Minona și Mucsi. O să fie o poveste despre tine. Pentru că toate textele mele, toată viața mea e acum despre tine. Deh, așa e cînd ești îndrăgostit….

Așadar, fată frumoasă, cea mai frumoasă fată din lume, promit să nu te dezamăgesc niciodată (dezamăgirea e nu cînd cineva nu face ce te aștepți tu să facă, ci atunci cînd nu vrea să facă ce te aștepți tu să facă, adică n-o să fiu dezamgită că tata nu mi-a adus luna în dar de Crăciun, pentru că știu că ar fi vrut, dar nu se poate, în schimb dacă pisica o să aleagă să doarmă pe hol în loc de la mine pe picioare, o să fiu dezamăgită, pentru că sigur ar fi putut, dar n-a vrut).

Promit să te iubesc orice-ai face, deși o să încerc să te ajut să faci numai bine.

Promit să fiu întotdeauna de partea ta, să-ți țin de cald, de frig, de rău, de dor.

Promit să te ascult, să te accept, să te ajut întotdeauna.

N-o să las să intervină nimic între noi, niciodată. Nicio boală, niciun om, poate doar o moarte, dar mai e mult pînă atunci, atît de mult încît nici nu contează.

PS1: Te rog să-mi aduci aminte să-mi iau o pereche de cizme cu ținte înainte să ies la pensie.
PS2: Data viitoare cînd îmi mai propune frizerul să mă tundă cu briciul, să zic pas.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4193

13 comentarii

  1. hm, o s-o dezamagesti din cand in cand orice ai face. De exemplu atunci cand o sa vrea sa ii pui iarna rochita de vara si sa iesiti la plimbare. Si tu o sa-i spui ca nu se paote, ca trebuie palton. SI o sa planga si va fi dezamagita. Nu e nevoie de luna de pe cer, dezamagirile din copilarie vin din lucruri mult mai simple

  2. breee… ai luat-o repede pe dolores in brate, cand tu te dai depesista.

    ia vezi. ca melodia Precious nu e un cantec de iubareala, cum cred majoritatea neavizatilor.. :)))…

    e un lullabay. Un cantec de copilas , pentru fiica lui Graham daca nu ma inseala pe mine memoria.

    ps. mai are cateva piesa bune dolores, the journey, ordinary day si inca una… human spirit. foarte bune. prea bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *