Pro Tv vs. Antena

Aseară am încercat, din nou, să mă uit la Top Chef pe Antena 1. N-a mers.

Spun din capul locului că nu-s fan televizor, pentru că nu prea e nimic să mă intereseze pe mai niciunul dintre canale. Ocazional mai prind un sfert de film pe HBO. Mă uit cu religiozitate doar la Vocea României și la Apropo TV. M-am uitat și la Masterchef și la În derivă. Am încercat să mă uit la X Factor și la Top Chef. Anul trecut m-am uitat la Mireasă pentru fiul meu (pentru că eram gravidă și hormonii m-au transformat într-o altă persoană, care avea pesemne nevoie de ceva trashy ca să supravițuiască), acum niște ani mă uitam la Seinfeld/Friends/How its made, acum nu mai am timp nici de seriale, nici de documentare. Politica nu mă interesează deloc, nu urmăresc niciun fel de dezbateri sau emisiuni politice. Uneori cît pregătesc copilul de plimbare sau de baia de seară mai prind niște știri, pe care mai mult le aud decît le văd.

Cînd merg în vizite însă, acasă la mama sau pe la prieteni, un televizor merge non-stop. Cel mai adesea pe Pro TV. De ce? Pentru că PRO TV strălucește. Restul canalelor TV românești doar difuzează emisiuni, în marea lor majoritate, slabe. Și ca să intru în subiect, oricît de puțin mă uit la TV, nu pot să nu remarc (de vreo 12 ani încoace) diferența uriașă dintre Pro TV și Antena.

Pe PRO TV imaginea e mai limpede, mai colorată decît pe Antena 1, unde totul e mai prăfuit, mai puțin strălucitor, mai obosit. E suficient să urmăriți aceeași reclamă pe ambele posturi. Sînt sigură că ați observat și voi diferența, și bunicul meu, care acuș împlinește 87 de ani, a observat asta (să trăiești, bunicule!)

Grafica de la PRO e superioară, de la burtiere la generice de emisiuni, jingle-uri și promo-uri. Arată mai bine, e mai seducătoare, mai explicită, mai lizibilă, mai memorabilă. Nu e nevoie să mă uit la televizor ca să știu că e pe PRO TV. Vocile lor sînt ale lor de ani de zile. La restul televiziunilor observ o mare amorfă de idei, identități vizuale deloc speciale. Nu știu care emisiune e unde, nu știu care vedetă face care emisiune la ce televiziune. Pe vedetele trustului PRO le știu și noaptea în somn, deși mă uit la televizor extrem de rar.

Prezentatorii PRO TV sînt mai carismatici, mai simpatici, mai degajați (probabil pentru că au mai multă vechime în TV și pentru că au salarii mai mari). Cei de la Antena par niște funcționari plictisiți care vin la muncă doar ca să-și plătească facturile. N-am rezistat să mă uit la Observator mai mult de cîteva minute, că mă ia somnul indiferent de relevanța știrilor prezentate.

Producțiile PRO TV par mai profesionist făcute. Decoruri bogate, promo-uri inteligente, promovare dinamică, coloană sonoră vie. Montajul mi se pare fără cusur la PRO TV. La Antena observ des sărituri în cadru, porțiuni de filmare plictisitoare, tehnici de montaj învechite (pe stilul TVR).

Cele mai evidente diferențe le-am observat în timpul emisiunilor concurs. X Factor mi se pare o glumă proastă pe lîngă Vocea României, de la membrii juriului la decoruri, de la calitatea concurenților la scenariul pe care se construiește tensiunea din timpul concursului. Iar Top Chef, of. N-am înțeles nimic din regulament, prezentatoarea n-are nicio treabă cu bucătăria și asta se simte, doi din trei jurați nu vorbesc corect românește, drept pentru care nu pricep mai nimic din ce vorbesc, m-a și umflat rîsul la prima ediție cînd cei trei veneau spre cameră pe un culoar dubios, aveau halatele murdare de sînge, niște plase de-alea de gospodină pe cap și spuneau EU SÎNT NECRUȚĂTORUL etc etc mda bine, vai dar te rog să mă cruți, că altfel o să mor de rîs. Concurenții emisiunilor de pe Antena 1 par toți veniți dintr-un sat în care nici curentul electric n-a ajuns, nici pasta de dinți nu se comercializează. Mulți n-au dinți în gură, au hainele murdare, nu știu să vorbească românește. Producătorii ar putea să aibă mai multă grijă de imaginea lor, să îi ajute cu niște haine, sau măcar să îi ștergă de transpirație înainte să le dea drumul pe scenă. Că una e să fii onest și alta să oferi telespectatorului imagini grotești.

Sigur, PRO TV-ul joacă de fiecare dată cartea melodramei. Cîștigă cel care-a fost bătut, bolnav, schingiuit și furat, nu cel care-a cîntat/dansat cel mai bine, dar pînă la urmă publicul alege, iar dacă publicul asta vrea, asta i se dă, nu? Vorbim despre televiziuni comerciale, nu e treaba lor să ne educe, ci să ne vîndă bine companiilor care difuzează reclamă. Iar PRO TV-ul a învățat să facă asta admirabil.

De filme nu comentez, și PRO și Antena recilează aceleași mizerii de ani de zile, cînd nu e Steven Seagal e Eric Roberts, cînd nu e o ecranizare după Sandra Brown e ceva cu cățeluși care vorbesc sau mai știu eu ce telenovelă ungurească.

Știrile sînt cam la fel și ici și colo, uneori textele celor de la Pro sînt mai inteligent redactate, parcă limbajul de lemn e mai subțirel la ei.

Nu sînt specialistă în TV, deși am studiat televiziunea în toți cei patru ani de facultate și m-am intersectat binișor cu activitatea de producție TV vreme de 1 an, cît am făcut emisiunea Zile și nopți pentru TVR 1. Știu cîteva lucruri, nici pe departe suficiente cît să înțeleg diferența mare între calitatea celor două posturi și mai ales de ce Antena nu reușește niciodată să țină pasul cu principalul concurent. E vorba doar de bani? De viziunea domnului Sârbu, care face o atît de mare diferență? Sau pur și simplu cei de la Antena au obosit să mai lupte și se mulțumesc un călduț loc doi?

LE: După ce am aflat că (pentru c-am îndrăznit să-mi spun părerea de telespectator, fără atacuri la persoană) am fost făcută albie de porci de cîțiva realizatori și prezentatori Antena 1 undeva pe FB, fără ca măcar unul dintre el să aibă bunul simț să-mi dea tag să mă pot apăra, promit public să nu mă mai uit vreodată la ceva difuzat de postul lor. Dacă așa-și tratează publicul, chiar și pe cel care-i critică, nu vreau să mai am nimic, dar chiar nimic de a face cu postul acesta și cu oamenii lui.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4216

52 comentarii

 1. Aceeasi parere (ce coincidenta! :D) o am si eu legat de A1. Unde nimeresc doar din greseala cand alerg cu telecomanda peste alea cateva sute de canale inutile…si da am nimerit pe Top Chef. Primul lucruvizionat legat de emisiune a fost promo-ul…varza cu carnati! Nu au surprins nimic din esenta show-ului (nu lucrez eu in TV dar tatal copilului meu asta face: promo, deci stiu si eu cate ceva). Plus, din nou, varza de concurenti, care gatesc toti ingramaditi, fiecare cu 30 cm de blat, etc.
  Mai mult de 5 min nu am rezistat. In general pe acest canal, nu numaI la aceasta emisiune.
  Parerea mea: lipsa de bani. motivarea vine prin bani – mai ales in tv.
  Adica dna care prezinta acces direct sta mereu cu un microfon lipit de gura, mare si negru. Bani de lavaliera se pare ca nu au. (Am urmarit fortata in spital cand am nascut, nu existau butoane la teveu si nici remote, acest post si asa am aflat de avansurile facute de Vadim Oanei Zavoranu…..jur ca din aceasta cauza lactatia a mai intarziat cu o zi! Dar mi-a ramas in cap acel microfon, mare si negru…………

  PS: tonight is the night…pt vocea ro bineinteles :))))

  • Ana Maria, eu sunt plecata de cativa ani din tara, deci treaba cu emisiunile sau stiri de cancan imi este total necunoscuta, dar …. am ras copios la faza cu vadim, zavoranca si lactatia ta! De aia aici oamenii nu au probleme dintr- astea, caci nu au stiri care sa le bulverseze creierii si hormonii!

  • OMG…cred că asta e printre cele mai traumatizante povesti de nastere de care am auzit! Să nati că Zăvoranca si cu Vadim Tudor la ureche! 🙂 Bine că tu si copilul sunteți OK, ce să mai zic! 🙂

 2. Complet de acord. Showrile antenei par stangace fata de cele ale pro tv-ului. Nici eu n-am rezistat la x factor. Cu top chef nici nu m-am chinuit.
  Ma bucur sa aud ca n-am fost singura damblagie in sarcina care s-a uitat la un show prost. Imi amintesc (cu rusina) ca eram prin luna a 8a, nu mai aveam chef de nimic si am petrecut 3 zile uitandu-ma la burlacul (shhh… ramane secret :). Cred ca e singura emisiune a antenei pe care am vazut cap coada (na… doar sezonul 2). Acum nici la promo nu m-as mai uita. :))

 3. „Vorbim despre televiziuni comerciale, nu e treaba lor să ne educe, ci să ne vîndă bine companiilor care difuzează reclamă”… Asta afirmă, într-adevăr, televiziunile comerciale: că nu e treaba lor să educe. Dar nu e decât o ideologie, pentru că ele tot educă, i.e. contribuie la configurarea unor modele sociale pentru noi şi pentru generaţiile mai tinere.

  • Daca dvs credeti cumva, ca printr-o minunata, intamplare, televiziunile educa…. Nu stiu ce sa zic. Culmea e ca nu sunteti prima persoana care crede in aceasta fantasmagorie utopica. Din ceea ce am invatat eu despre televiziune, prima functie era entertaiment si abia a 5 era education. Ca poate vom modifica modul de scoala , in asa fel incat sa fie mai interactiv dupa model RSA, poate… dar sa crezi ca televiziunea te educa. De fapt problema cu educatia, ramane cumva la un stadiu personal. E mai mult o optiune a ta personala. Daca vrei sa te duci la scoala, daca vrei sa asimilezi la scoala, daca … multe variabile.

   Nici un om venit dupa 8h de munca, nu va dori sa vada, vezi dom’le telenciclopedia cu elementele chimice si de ce se numeste monoglutamatul de sodiu, al saptelea gust. El vrea sa se relaxeze.

   Nici un copil, sa zicem, scolar, nu o sa vina in fata televizorului, pentru ca Ursuletul Habar N-am eu acum un exemplu clar, l-ar invata… geometrie…sau aritmetica.

  • Poate că nu am fost suficient de explicită, am lăsat prea multe subînţelese. Dvs. vă gândiţi la educaţia în sensul disciplinar, adică pe discipline – vorbiţi de chimie, de pildă. Asta e mai degrabă instruire, învăţământ. Când am spus educaţie m-am referit la formarea caracterului, a aşteptărilor de viaţă, la propagarea, voită sau nu, a unor modele de viaţă şi de comportament. Dacă o fetiţă de 14 ani se uită la televizor şi este expusă constant unor figuri precum Bianca Drăguşanu, ar putea fi influenţată în dezvoltarea ei din următorii ani. Personajele îndelung mediatizate fac parte, că vrem sau nu, din modelele sociale care ne influenţează. Nu o spun eu, s-au făcut studii pe tema asta.
   În sensul ăsta am spus că televiziunile, chiar şi cele comerciale, educă – nu în sensul în care te educă profu’ de mate sau de chimie, ci în sensul în care te educă bunica acasă, când ţi se spune ce e OK să faci şi ce nu e OK să faci. Asta face şi televiziunea – cel mai adesea, într-un mod implicit.

  • si eu cred la fel (cu Ileana). exista o mare parte a publicului care se uita oricum la tv, ca asta face romanul cand ajunge acasa de la scarbici – deschide televizorul.

   in conditiile astea, sa spui ca „publicul cere” este cel putin partial neadevarat. publicul, mai degraba, inghite ce i se da. daca, sa zicem, la antena 1 ar aparea mai putine tzatze, nu cred ca publicul ar schimba imediat canalul.

   acum, sigur ca nu exista o responsabilitate directa a televiziunilor sa educe in sensul ala larg. dar televiziunile, ca toata presa, au o importanta contributie la ceea ce se numeste „agenda setting”. adica ele decid ce se prezinta si care sunt subiectele sau stilul de subiecte pe care le promoveaza.

   in conditiile astea, prezentand in continuu numai gunoaie, le ridici pe un piedestal. adica formezi in societate anumite atitudini si promovezi un anumit model de entertainment, pentru care nu e corect sa-ti declini in totalitate responsabilitatea.

   uite de exemplu Discovery este un canal destul de urmarit la noi… ei de ce nu au ales sa prezinte cancan-uri, daca mergem pe ideea ca asta este ceea ce cere publicul.

   mai bine decat mine o zice Cezar Paul Badescu in Dilema:

   „E adevărat, o parte din public de asta e interesat. E publicul mahalalei, care-şi oblojeşte frustrările prin bîrfă şi prin aluzii sexuale. Sînt oamenii care au fost cîndva strămutaţi de la sat, nu mai au nici un Dumnezeu, au uitat de mult „ce se cuvine“ şi s-au stabilit la periferia oraşului. Sau orăşeni aflaţi oricum la periferia societăţii.

   Din fericire, nu sînt aşa de mulţi, raportaţi la întreaga populaţie a României. În luna octombrie, emisiunea Acces direct a avut 555.000 de telespectatori în medie pe minut, din mediul urban, Happy Hour de la Pro TV a avut 531.000 de telespectatori pe minut, iar Un show păcătos, 308.000. Sînt puţini, şi totuşi mulţi. Pentru aceşti 300.000-500.000 de români, principalele noastre televiziuni viciază spaţiul public audiovizual pe tronsonul orar 17,00-19,00 şi apoi, de la ora 23. Ai putea spune că lucrurile funcţionează după principiul sacul şi peticul. Cîteva sute de mii de români sînt interesaţi de lături, iar cei din televiziuni îi alimentează. De ce ne-ar deranja că oamenii sînt serviţi cu ceea ce-şi doresc? Şi, în fond, dacă nu-ţi place, poţi oricînd să schimbi canalul sau să închizi televizorul! (Acesta e veşnicul îndemn ipocrit al realizatorilor de emisiuni, prin care ei se consideră puşi la adăpost de orice critică şi liberi să difuzeze orice mizerie.)

   Problema e că oamenii sînt serviţi cu ceea ce-şi doresc nu într-un separeu, ci în văzul întregii lumi. Stripteusele nu oferă „show-uri private“ pentru bărbaţii cu probleme, ci îşi ridică fustele în cap în piaţa publică. Televiziunile chiar asta sînt – piaţa publică, la care au acces toţi. În plus, ele oferă un piedestal. Acesta dă în primul rînd vizibilitate, dar transformă lucrul urcat acolo şi în statuie, în model. Astfel, mahalaua este încurajată şi legitimată. Oricîte justificări şi circumstanţe atenuante ţi-ai găsi, nu e puţin lucru să infestezi astfel societatea. „

  • Sunt sigur ca daca ii veti explica copilului, faptul ca emisiunea respectiva , este o emisiunea de divertisment cu oameni platiti sa se compromita veti reusi sa faceti lucrurile in directia corecta. Explicati-I de asemenea faptul ca aceste personaje sunt efemere in general, inlocuite, cu orice fata mai tanara sa zicem. Ele ( genul Cruduta, Biancuta, si Tufaru) ca exemple, merg pana la un anumit punct. Punctul acela se numeste suprasaturatie. Cand publicul ajunge la suprasaturatie, televiziunea pierde audienta si va inlocui formatul sau …dupa caz, pitipoanca. Repet. Televiziunea nu este un role-model, si aici trebuie sa stiti dumneavoastra sa ii explicati cat mai clar, ce anume face aceasta televiziune. Trebuie sa intelegeti ca televizorul, ridicat la rang de “ vazut la tv “, mod de certificare pe care si vrajitoarele il practica, televizorul, televiziunea in sine, in marea lui majoritate, nu este altceva decat o unealta, de divertisment. Nu-mi aduc aminte ca in cei 80 de ani de televiziune, sa fi fost inlocuite scolile, liceele sau facultatile, in folosul acestei unelte. La noi se propaga acest lucru tocmai pentru ca oamenii nu reusesc, sa faca diferenta clara intre realitate, si televiziune. Implica cumva si un anumit grad de educatie pe care noi nu stim sa il impunem. Pentru ca de multe ori aud exprimarea pura….. asa am vazut la televizor, fara sa se indoiasca o clipa de ceea ce le-a fost prezentat. Vezi scandalul Can, fata de Antena 3, in care oamenii considera ca si in cazul Otv, ca astia doi sunt cei mai sinceri, si statul este impotriva lor, desi in ambele cazuri au incalcat grosolan legea.

   Cat despre educatia oferita de modele tv, jumatate dintre colegele mele de facultate se visau Andreea Marin, si jumatate, Mihaela Radulescu. Din 600 si ceva de eleve. 2 vedete. Ceva nu iese. Educatia se face acasa, explicandu-I de fiecare data ce e bine si ce e rau, si ce se intampla si pe o perioada data. Lipsa acestui lucru, face ca copilul sa creada, intr-o falsa realitate. Pentru ca si o emisiune in direct, este de fapt un intreg scenariu. Dumneavoastra de exemplu stiti, ce implica regia de platou si cati oameni sunt implicati? De obicei majoritatea oamenilor, nu ii vad niciodata, si iau ca tot, ceea ce spune prezentatorul, fara sa vada casca, lavaliera, textele scrise, si multe altele. Mergeti in public, pentru o emisiune gen Vocea Romaniei. Si nu cred ca nici dvs si nici o bunica, o sa ii spuna copilului ca reclamele, care prezinta cea mai mare divagare de la realitate, ar fi purul adevar. Plus de asta, cumparati orice produs caruia I se face reclama si o sa vedeti , ca si un insular, se va prinde in final, ca alta e reclama si alta este produsul final.

  • Pai, e clar ca, in sensul expus de Ileana si Robo, TVul face educatie acolo unde familia nu e in stare/interesata s-o faca. Daca familia „soarbe” aceste productii, copilul ala ce sa inteleaga? Daca familiei nu i se pare nimic in neregula cu acele personaje? Daca sunt parinti si familii care-si incurajeaza odraslele sa participe la emisiunea aia tip reality-show in care Botezatu are pretentia ca scoate top-modele de Vogue pe banda rulanta…?
   Pentru a contracara „educatia” facuta pe TV, trebuie sa existe si oameni si mijloace capabile s-o faca.

  • sa incep cu robo. Conform lui , nu oamenii cer aceste lucruri, ci televiziunile pe baza ratingurilor si asa mai departe. well neputand in momentul de fata decide pentru cine anume platim la tv- lucru pe care el il stie, eu mi l-as dori foarte mult, ar arata intr-adevar adevarata fata a oamenilor, facem o paralela in presa scrisa…cu mentiunea din nou ca televiziunea este entertaiment, asa cum au promo-ul cei de la prima. nimic gresit in asta. Bun, presa scrisa, este vandabila pe nise,de la moda la religie , si de la curvasararie , la biberoane pana la pomana mortilor ….Acum inainte de cifrele brat, sa dam un exemplu dintr-una din cartile mele de jurnalism, despre un cotidian englez, care a schimbat intr-o zi boardul. Cotidian de tip tabloid, cu o noua conducere, unde se decide efectuarea unui sondaj pentru a vedea ce tip de publicatie vor face. Asa ca ei fac, sondajul unde se constata cu stupoare ca trebuie sa schimbe tot ce scriau la momentul respectiv. Sondaj efectuat la adresele abonatilor. Si tirajul scade, astia disperati, nu inteleg de ce, reverifica sondajul, reverifica adresele…si intr-un final inteleg ca cei care raspunsasera sondajului nu erau posesorii de drept ai abonamentelor ci familiile lor. Posesorii , din cauza programului prost gandit de sondaje intre 10-14 , se aflau la munca, acasa gasindu-se in acel interval familia.

   cel mai tiparit ziar la noi, este conform vanzarilor si tirajelor….??? adevarul ? nu . evz ? nu ? jurnalul ? nu ? . Ei bine este Click.
   Ne referim aici strict la cantitatea produsa pentru vanzare da ?

   asta inseamna cat de cerut a fost produsul ,cand aveau deja altele de unde puteau sa aleaga. Nu stiu la reviste ca alea intra in alte categorii dar putem afla. Dar as vrea sa vad experimentul asta si pentru televiziuni. Pay per view pentru fiecare.

   cu riscul de a deveni ridicol, educatia este un lucru optional. Conform ultimelor generatii, superscolite de nea Nicu, pana acum in 23 de ani, au facut cele mai bune alegeri, chiar si cand statul nu a mai preluat in patrimoniul lui toate afacerile. Sau mi se pare mie ?

  • Da, televizorul educa, intr-un fel sau altul pentru ca este un canal de comunicare si o sursa de informare. Nu de mult am urmarit un reportaj fantastic despre ursii din Europa de est (inclusiv Romania) la televiziunea poloneza. M-a impresionat si am invatat lucruri importante.
   Daca nu ar fi fost prezentat la televizor (si norocul sa il am aprins tocmai atunci) reportajul respectiv, probabil nu as fi aflat anumite lucruri despre ursi niciodata, pentru ca nu mi-ar fi trecut prin cap sa le caut.
   Apropo, imi este dor de Telenciclopedia. Pacat ca nu se difuzeaza pe TVRi.

   Cat despre Antena vs ProTV – nici unul nu imi place, desi doar ProTV International mai urmaresc ocazional cand am romani in vizita. Pe mine ma deranjeaza modul de prezentare al stirilor in Romania: tipator, tragic, disperat, urlete. Parca maine e sfarsitul lumii, soc, groaza, foame, mila, saracie, viol!

 4. Si eu prefer emisiunile de pe PRO. Evident sunt mult mai bine realizate din toate punctele de vedere, de aceea au si un succes atat de mare. La stiri insa, de cele mai multe ori ma bufneste rasul. Stirile de la ora 5 le-au contaminat si pe alea de la 7 asa ca nu mai am rabdare sa ma uit. Se exagereaza cu melodrama si sincer toate cazurile lor, de la Dansez, la Vocea, la stiri…ca peste tot sunt ‘cazuri’…mi se par foarte trase de par. Pana la urma cred ca majoritatea oamenilor pot fi un ‘caz’. La Dansez inteleg ca asta e formatul, dar la Vocea sincer nu prea are ce sa caute chestia asta…ma rog, in mare sunt net superiori.

 5. Si eu sunt de acord. La ProTv ma enerveaza ca de cand au venit americanii la conducere si Sarbu e doar director general , baga exagerat de des reclame….Antena mi se pare o copie ieftina si de prosta calitate. Vor sa faca emisiuni cu 5 lei…si doar daca le-a facut Protv-ul inainte…sa nu cumva sa aiba si ei initiativa…

 6. nu as vrea sa transform asta intr-o discutie politica, dar mie antena mi se pare un loc de genul parlamentului, unde vin toti traseistii, si accepta orice. Vezi faza cu Mirela din piata Trapezului. Problema e ca nu au demnitate. Urmaresc exclusiv Protv pentru stirile de la 19, si urmaream , acum din pacate nu mai sunt stirile Tvr1. Nu pot avea o parere buna despre niste oameni, care se duc din obligatie la munca, si fac totul doar pentru ca asa le dicteaza seful. cred ca mai am o poza, prin vechiul laptop, primita din redactia de stiria de la A1, cand unul din membrii pc demisionase si aveau afis sa nu mai faca stiri cu el. trist.

  • Nu stiu cati oameni se duc la servici exclusiv din placere…Eu cred ca ne ducem la servici pentru remuneratie, ca ne si place ceea ce facem e alta treaba.

 7. Dacă e să aleg între ele, așa cu ochii închiși ai celei care poate fără TV aș zice NICI NICI 🙂 Dar, recunosc, odată cu Masterchef am inceput să mă uit la TV și NU sunt mândră de asta. Totuși după Masterchef, mă uit acum la Vocea României (pentru prima dată) și mai nou la Dansez (recunosc faptul că primele 4 editii m-au fermecat, apoi celelalte m-au plictisit ingrozitor și nu m-am mai uitat, am fost și plecata din tara, apoi n-am avut o vreme TV deloc), dar nu știu cum naiba am reîceput din acest sezon, să văd dacă rezist pana la sfârșit.

  La X Factor am încercat să mă uit din curiozitatea de a vedea dacă e la fel ca Vocea României și nu e deloc. Am încercat desigur și TopChef, dar numai când văd prezentatoarea aia mă apucă nebunia (aia prezinta si Te cunosc de undeva pe Antena), nu mă uit din cauza ei, să ne înțelegem, e prostănaca bine. Antena are un stil care nu mi-a placut niciodata, Pro TV e mai occidental asa, mai RTL 2 daca vreti, dar oricum televiziunile din Romania au mult de recuperat pana ajung la Rai Uno sau RTL… că de mai mult n-am pretenția.

 8. Tv-ul merge când gătesc sau fac curățenie, dar mie mi se par că toate sunt la fel, încearcă să fure unii de la alții idei de emisiuni, în rest, nicio televiziune nu aduce nimic nou. Din păcate. Noroc că există cărțile și filmele documentare.

 9. Nu ma uit nici la unii nici la ceilalti.Am incercat dar simt ca ma sufoc.Stirile sunt aproape identice,cu deosebirea ca pe Pro tv sunt prezentate la modul de-a dreptul dezastruos: muzica de pe fundal,tonul prezentatorilor,felul in care sunt prezentate imaginile te fac sa crezi ca suntem tara tuturor prapaditilor cu cazier.Mai sunt stirile de la ora cinci,care s-ar intitula mai bine ”aflam de la politie”-in care aflam cu amanunte picante care baba a fost batuta cu bestialitate si violata cu o cruzime de neimaginat,apoi marturiile celorlalte babe care stau cu dintii-n poarta violatei,pe jumatate curioase,pe jumatate invidioase.Stirile de la orele de maxima audienta nu fac decat sa repete ce s-a difuzat pe parcursul zilei.Asta-i tot ce se intampla in Romania si mai ales,ce este demn de prezentat? As spune ca nu.Dar se pedaleaza pe ideea ca barfa si scandalul,promiscuitatea se vand.Si asa este.Nu mai tarziu de aseara m-am uitat pe Protv international,de curiozitate si iar am fost dezamagita.Era can-can tv,oameni buni…i-au cooptat si pe astia…si da,am stat perplexa urmarind ceva vreme istoricul de combinari de n luate cate k din trecutul lui Mihai Constantinescu…penibil si jenant.Eeeeeiii,dar Antena bate la scor Pro tv-ul cu ” Acces direct”.Ma intreb cu cat o fi platita prezentatoarea ca sa se demita cu emisiunea aia de doi bani.Pe Pro tv imi placea ”Romania,te iubesc”,ma uitam cand aveam vreme.Acuma,ca sa fiu sincera pe de-antregul,in ultima luna de sarcina,prabusita pe canapea ca altceva nu eram capabila sa fac,ma uitam…sa spun? hai ca spun si daca aruncati cu rosii,mi-o asum : la ”Nora pentru mama”,oameni buni.Cred ca emisiunea aia e facuta pentru cei care n-au bani de lemne,iarna,altfel nu-mi imaginez cum mama naturii sa iti petreci aproape un an din viata la asemenea emisiune.Si tot la postul cu pricina,la ceva seriale siropoase.Intr-o luna stiam expresii uzuale in turca.
  Una peste alta,din punct de vedere al celor spuse de tine,Ioana,asa o fi,mai bun Pro tv-ul,nu am pregatirea necesara ca sa ma pronunt la calitatea filmarilor si asa,dar n-as face audienta nici unora nici altora decat daca s-ar intampla sa adorm cu televizorul pornit.

 10. aaa si apropo de stiri ….poate sunt mai ciudata dar am observat si ma amuza urmatoarea faza: stire dramatica, un copil a fost dat disparut , maicasa avea parul pe bigudiuri si buzele nerujate, iar tatal provenea dintr-o familie saraca:)). Nu generalizez , dar majoritatea deviaza de la subiectul initial si merg pe alaturi cu informatii care nu au legatura cu stirea..Nu stiu daca am dat exemplul cel mai bun…dar intelegeti voi ideea.

 11. Iti impartasesc parerea , toata familia mea urmareste Pro Tv- ul inca de cand s-a deschis , Antena1 urmarim doar cand e vreun meci pe acolo sau vreun film mai de Doamne-Ajuta ! Top Chef am incercat si eu sa urmaresc , dupa ce am urmarit fiecare episod din Master Chef cu sufletul la gura , Top Chef a fost o mare dezamagire !

 12. a fost un comentariu pe twitter, acum vreo luna, care a rezumat perfect ceea ce se intampla: „ziua de duminica este ca sa imi aminteasca faptul ca din fericire dupa ea vine si ziua de marti” cu htag-urile xfactorromania si vocearomaniei

 13. Eu nu ma mai uit la televizor de vreo 5 ani si nu-mi este dor. Stiri se gasesc online, filme tot online sau la cinema. Cam orice de fapt se gaseste in alta parte, fara atatea reclame sau mutra Biancai D. sau a altor „vedete” promovate non-stop. Nu-i prea vad rostul, cred ca sunt mai linistita fara si selectez ceva mai bine informatiile cu care sunt oricum bombardata zilnic.

 14. Antena 1 se bazeaza foarte tare pe scandaluri din astea ieftine, proaste, regizate. Am nimerit de cateva ori la Acces Direct si am incercat sa fac o paralela cu Happy Hour, este ceva total diferit.
  Nici Maruta nu e prea breaz, dar nu aduce in emisiuni fete din astea cu pretentii de top model care defileaza in chiloti prin cluburile din regie sau de la gara.
  Nici macar la stiri nu ii intrec pe cei de la Pro tv, ma refer la stirile de la ora 19.
  Fac prea multa politica si sunt prea obositori.
  Astept cu interes un post legat de Antena 3 vs alta televiziune.

  • La Antena 3 nu ma uit chiar niciodata. Daca e pornit pe Antena 3 televizorul intr-un loc in care e musai sa ma aflu, fie plec, fie imi indes castile in urechi. Mi se pare o sinistrosenie fara precedent. Prefer OTV, jur!

 15. Sinistroșenie? hahahaha! Chiar așa? Și noi ăștia de lucrăm la sinistroșenie…oare cum ne numim? Siniștri, nu? Niște siniștri care lucrăm pentru mogulul cel rău, nu? îndrăznesc să te întreb ( aștept să fiu făcută troacă de porci): Care Antenă e mai sinistră? 1 sau 3? Că io am lucrat 4 ani producător general la Obs de 19 și după ce am născut am trecut ( din propria dorință) la Antena3. Se vede treaba că am greșit….

 16. un sinistru, doi sinistri- ca sa nu reiasa ca noi astia de la antena3 suntem analfabeti. Chiar si cand am scris „sinistri, nu?” e tot cu un singur i, ca nu ma refer la toți. măcar șefii sunt excluși, sper!!!

  • Buna Seara Romania, Buna seara Bucuresti!….

   daca veti reusi vreodata sa schimbati sloganul asta, eu din ziua aia, direct in redactie pentru 48 de luni neplatit. Chit ca traiesc cu senvisuri si Redbull.

   Romania te iubesc… Ciudat, dar la voi nu reiese asta. Cati din redactie sunt membri de partid? Cati dintre voi, incearca sa fie si mai buni in ceea ce fac ? Cati dintre voi au plecat din cauza sefelor.. ? Cati dintre prezentatori/re …daca ar fi luati la puricat ar avea o pila ascunsa prin sertar? Eu stiu deja pe cine sa numesc.

  • marcel, pai te rog, hai, numeste, cine are pile ascunse in sertar? ai cumva si informatii despre membri de partid? concrete, nu asa, susanele de birt

  • nu sustin trustul. dupa cum spuneam intr-un comentariu de mai de dimineata. posibil sa mai inca poza din redactia lor cu oamenii din partid. din pacate am doua laptopuri busite si imi va lua ceva timp sa caut printre cele cateva 10.000 de mii de poze .

  • Ani lucreaza la noi de cand o chema duta. Rovana plumb e ministru de 6 luni. Alt exemplu?

  • N-am nimic de comentat despre Antena 1, 2, 3, 4, 5, ProTv etc, dar draga Maria Coman, oi fi tu isteata, desteapta, ani multi in bransa si ce mai vrei, dar nu poti sa scoti o fraza fara „ăăăă”, „ăă băă”, „ăăă mmăăă” :)). Esti criminala si nu-i numai opinia mea, am inteles ca ti s-a atras si atentia, dar nu se poooaaaaa’ :)))))) In rest, toate cele bune!

  • Cam ce nu se poaaaaaaa? Ca altfel da, stiu ca am ticul asta. Bine, in limite normale, nu cum spuneti, dar da, e adevarat

 17. Pro TV e un trend-setter, cu productii precum „Romania te iubesc” si „Apropo TV” (care mi se par geniale), ori show-uri de masa, precum „Vocea Romaniei”, „Romanii au talent” si „Dansez pentru tine”.

  Totodata, ProTV e si sursa unor ineptii precum „Tanti Florica”, „Spitalul de dementa” sau „Pariu cu viata”.

  Prin urmare, concluzia e simpla: tot un film sau o carte sunt mai bune.

 18. Mi se pare ca PRO a decazut mult. Nu ma mai atrage nici o emisiune, stirile sunt scarboase, nu ma mai uit de cateva luni, Maruta e sinistru (citeam mai sus ca macar el nu aduce pitipoance in emisiune:a adus-o pe Madam Moculescu care s-a dusat/spalat in emisiune in spatele unei cortine transparente intr-un mod absolut porno). Antena, nici un numar, nu mi-au placut niciodata. Ma doare cand, din greseala, ma mai uit la cate ceva si ma gandesc ca oamenii astia educa mase. Chiar daca nu ne place televiziunea este a patra putere in stat si la noi Badea&Co formeaza trenduri. E trist pt ca nu mai stim sa ne comportam, ni se pare normal ca „frate” si ”bai” si ”eu stiu, tu esti prost” si injuraturile sa faca parte din orice conversatie. Marturisesc cu rusine ca la inceputul anului m-am uitat la Mireasa pt fiul meu. Dar la modul obsesiv, ma uitam la fiecare emisiune si vroiam sa stiu ce fac. Cred ca m-au spalat pe creier. Si in timpul unei emisiuni in care il terfeleau pe unul dintre concurenti pur si simplu mi-au dat lacrimile de scarba si rusine. Nu stiu cum am putut sa ma uit la un asemenea gunoi, un wc al mizeriilor umane. Si acum sunt dezamagita de mine. De atunci am renuntat sa ma uit la majoritatea emisiunilor si ma uit foarte mult pe TVR, care chiar este o televiziune ok, cu informatii folositoare, insa nu se consuma. In privinta asta trebuie sa ii dau dreptate lui Marcel. Asta cere majoritatea. Pe TVR la stiri gaseam stiri cu adevarat importante pe plan intern, extern, dar cine statea sa se uite?
  Na ca mi-am spus oful, scuzati lungimea postului

  • Si eu ma uitam la TVR, chiar si la emisiunile in limba maghiara si germana (nu stiu daca acum mai sunt). Dar daca spui ca te uiti la TVR, esti considerat mos, batran, inapoiat, demodat…

 19. Am citit din intamplare o discutie halucinanta pe facebook, in care mai multi angajati ai unui trust pomenit mai sus se incurajeaza reciproc in a arunca cu vulgaritati si ironii nereusite catre cei care nu le digera televiziunile la care lucreaza. De fapt, discutia este relevanta si nu poti decat sa te gandesti ca pana la urma calitatea acestor oameni are legatura cu calitatea posturilor la care lucreaza. Ar fi surprinsi sa auda ca sunt foarte multe „vaci proaste” si „broaste raioase” care pur si simplu nu ii „inghit”. Eu ca si telespectator am dreptul sa spun ca nu imi place de tine, dar tu ca Ciutacu nu iti poti permite sa zici ca sunt o „vaca proasta” pentru asta! Degradanta discutia, doamnelor!!! Sunt socata ca puteti lua parte la o astfel de balacareala fara sa ii atrageti colegului atentia ca este mai mult decat deplasat.

 20. Pro-Tv-ul. Pentru Masterchef, Vocea României, Românii au talent, România te iubesc şi ApropoTv. Pentru că uneori mai dau câte un film bun. Şi pentru că transmit HD.

 21. Dragă prinţesă, ai stîrnit o furtună prin subiectul abordat…
  Concluzia majorităţii vecinilor mei (fireşte şi a mea), din fericire oameni cu case şi gradini, este că preferă să stea afară şi să schimbe mapa cu sapa, ignorând televizorul.
  Şi să nu se supere anteniştii salariaţi comentatori sau cititori de blog,sunteţi percepuţi şi catalogaţi după şeful aşa-zis onorific. Chiar dacă, sunt sigură, nu toţi sunteţi aşa .

 22. Nu ma uit aproape niciodata la PROTV. Totul acolo pare artificial si parca s-ar adresa unui public fara mari pretentii. Nu suntem toti din tara lui Gog! Dintre emisiunile de divertisment ale celor doua posturi in analiza, mie imi place doar „Te cunosc de undeva”. Participantii foarte buni, unii chiar revelatii (Lora si Jorge), juriu de calitate, competenti si haiosi. Dansez pt. tine e super melodramatic. Nu vad mari diferente intre Vocea Romaniei (unde sunt destule faze dubioase… Moga care a compus pentru Dalma cica nu a recunoscut-o… Pe bune???? ) si X Factor, nici in privinta participantilor si in niciun caz a juratilor. Formatul fiecareia din cele 2 emisiuni este cel consacrat in lume, deci…..

 23. Imi place de ProTV pentru ca face contra-audienta cu X-factor. De fiecare data cand pe Antena e x-factor, de fiecare data pe protv e un film tare! Pe cand cei de la antena, acum de ex (cand e vocea romaniei pe pro) e filmul Avionul condamnatilor pe antena1. E bun, dar e cam vechi, de prin ’97. Deci protv thumbs up. Mai putin cu emisiunea lui Maruta..are unele povesti care chiar ma fac sa dau pe acces direct doar ca sa rad mai tare..

 24. Ce articol penibil și plin de interese. Culmea, am aflat de existența acestui blog de la o emisiune a Antenei la care ai participat, “prințesă urbană”. Atâta ipocrizie, vazându-te acum ceva vreme la Prietenii de la 11, mi-a fost rar dat sa întâlnesc…

  • buna.
   dupa cum nu ai vazut, dar poate vezi acum, este un articol scris in anul de gratie 2012, adica acum 6 ani.

   oare este posibil ca posesoarea blogului sa isi fi schimbat parerea despre Antena 1 in 6 ani de zile?
   oare are voie sa faca asa ceva?
   sau daca ai zis ceva acum 6 ani, esti obligat sa iti mentii parerea aia pana la moarte, chiar si daca lucrurile nu mai stau in mod obiectiv asa cum stateau cand ai emis parerea?

   iata niste intrebari.

   desigur, noi fiind romani, adica niste oameni care traiesc pentru a arunca cu noroi in alti romani, nu putem avea pretentia sa ne punem acest gen de intrebari inainte de a arunca cu noroi.
   dar macar acum, pot sa sper ca iti vei pune aceste intrebari?

   si mai e ceva: daca critici ceva, nu inseamna neaparat ca urasti acel ceva, nu?
   adica, chiar nu vad unde e ipocriza in a spune „protv e mai bun ca antena” si a merge apoi (si) la antena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *