Mă bucur că-s femeie. Lucrurile sînt mai intense pentru noi. Dramele mai mari, fericirile mai aprinse. O viață mai plină e o viață mai bună, chiar dacă e mai obositoare. Și e ok să fii obosit cînd mori, ai vreme destulă să de odihnești pe lumea cealaltă, dacă o fi vreuna.

E o adevărată petrecere pentru mine să-mi privesc trăirile de la distanță. Durerile nașterii au fost eliberatoare. PMS-ul lunar e o aventură de fiecare dată, pentru mine și familia mea. Lupta pentru un păr decent e un poem epic. Halul în care-mi stă fusta conică e de-a dreptul caraghios. Stîngăcia cu care și acum, la 33 de ani, primesc flori sau vreun compliment, e legendară.

Mă bucur că am o fetiță, chiar dacă mă înjunghie ficatul cînd mă gîndesc cît or s-o doară inima, uterul și ovarele. Dar o să trăiască intens și știu sigur că asta0 de bine! O să încerc s-o învăț ce bine e să fii femeie. Ce bine e să poți plînge în public, să poți iubi în ciuda a tot, să fii cochetă fără să ai nevoie de haine nenumărate, poșete și pantofi, deși sînt absolut în regulă și astea, să poți exprima fără jenă tot ce simți, să te poți sacrifica mereu cu un zîmbet pe buze, să le știi și să le poți face pe toate, dar să ceri totuși ajutorul ca să-i faci și pe alții să se simtă doriți.

La mulți ani, mama, bunica și fata mea! La mulți ani, doamnelor, fetelor, mamelor!

Ce bine că sîntem femei! Și pentru noi, și pentru ei! 🙂

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4204

32 comentarii

 1. La multi ani! Sa fiti sanatoase si ferite de raceli si alte boli:D. Va doresc o viata plina de bucurii si lucruri bune!

 2. Ce frumos stii tu sa le spui! La multi ani Printesa, la multi ani Delfinei si la multi ani Domnitelor care rad si plang impreuna cu voi in fiecare zi.

 3. si eu am fata,subscriu.adorabil.urari de bine si iubire,tie,tuturor, dar mai ales bunicii tale iesite din comun,sunt mare fan,ce as mai vrea sa fiu si eu la fel in mentalitate si atitudine cand mi-o veni randul!by the way,poate ne spui intr-o zi povestea ei.

 4. O zi frumoasa!
  8 martie a sosit,
  Fie cel mai fericit!
  Fie casa luminata,
  Fie inima-mpacata
  Gandul bun si curajos,
  Sufletul mereu frumos!

 5. Si printesele sunt femei?:)) De fapt cred ca sunt de trei ori femeie!
  Daca n-am parea noi asa firave si neajutorate in fata cui si-ar mai incorda muschii reprezentantii sexului tare?Si daca noi n-am fi asa pretentioase cum ar mai evolua ei?Daca Eva nu forta expulzarea din rai barbatii mai taiau si acum frunza, nu la caini ci ca sa-si camufleze sexul deloc tare! Cred ca azi meritam sa primim niste omagii.Cu modestia caracteristica, desigur.:))
  (am scris asta aici sperand ca nu bantuie prea multi barbati care sa protesteze…)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *