Noi, femei

Mă bucur că-s femeie. Lucrurile sînt mai intense pentru noi. Dramele mai mari, fericirile mai aprinse. O viață mai plină e o viață mai bună, chiar dacă e mai obositoare. Și e ok să fii obosit cînd mori, ai vreme destulă să de odihnești pe lumea cealaltă, dacă o fi vreuna.

E o adevărată petrecere pentru mine să-mi privesc trăirile de la distanță. Durerile nașterii au fost eliberatoare. PMS-ul lunar e o aventură de fiecare dată, pentru mine și familia mea. Lupta pentru un păr decent e un poem epic. Halul în care-mi stă fusta conică e de-a dreptul caraghios. Stîngăcia cu care și acum, la 33 de ani, primesc flori sau vreun compliment, e legendară.

Mă bucur că am o fetiță, chiar dacă mă înjunghie ficatul cînd mă gîndesc cît or s-o doară inima, uterul și ovarele. Dar o să trăiască intens și știu sigur că asta0 de bine! O să încerc s-o învăț ce bine e să fii femeie. Ce bine e să poți plînge în public, să poți iubi în ciuda a tot, să fii cochetă fără să ai nevoie de haine nenumărate, poșete și pantofi, deși sînt absolut în regulă și astea, să poți exprima fără jenă tot ce simți, să te poți sacrifica mereu cu un zîmbet pe buze, să le știi și să le poți face pe toate, dar să ceri totuși ajutorul ca să-i faci și pe alții să se simtă doriți.

La mulți ani, mama, bunica și fata mea! La mulți ani, doamnelor, fetelor, mamelor!

Ce bine că sîntem femei! Și pentru noi, și pentru ei! 🙂

Pin It

32 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *