Lună octombrie 2013

Cioate și repetări

La kinetoterapie mă intersectez în fiecare zi cu un om fără picioare. E tînăr, are sub 35 de ani. Intră în sala mare de gimnastică în scaunul cu rotile, împins de nevasta lui. E frumoasă, oacheșă. Și el e brunet,…

Cărți pentru bebeluși

Încă de la 8-9 luni, activitatea preferată a Sofiei e răsfoitul de cărți. Știe deja pe de rost personaje, cine face ce, ba știe exact și la ce pagină din Micul prinț e desenul cu baobabi, care o fascinează. Citim…

Despre plîns și traume

Azi îmi propusesem să scriu despre plîns ca mod de eliberare și vindecare. Pentru noi cei mari și pentru ei, cei mici. Despre plînsul bebelușilor nu mai scriu, pentru că mai bine decît scriu eu despre asta vorbeșe Aletha Solther…

Mă joc, joacă

Cît am fost mică, nu prea am avut timp să mă joc. Ba aveam de făcut lecții ore la rînd, ba eram pedepsită și n-aveam voie nici afară, nici la jucării, ba trebuia să merg la bunica să scot cartofi,…

Dintre vecini, cu soare

Special pentru cei care și-au exprimat în mesaje mai mult sau mai puțin private (sau doar au simițit, fără să se exprime) îngrijorarea în ceea ce privește confortul psihic al Sofiei vizavi de priveliștea permanentă din camera ei, m-am gîndit…

Mic dejun acasă

E duminică dimineața. Stăm la masă toți trei, pisica roade boabe un metru mai încolo. Micul dejun tipic de weekend la noi acasă. Ca în povestea cu piticii, pe masă sînt trei farfurii. Una mare, una mijlocie, una mică. Pe…

Secretul meu este…

Una dintre întrebările pe care le primesc cel mai des este (pe lîngă aia cu Băi da tu cum faci de ești așa de mică? și De unde ți-ai cumpărat pălăria asta) e: Cum faci de ești așa fericită și…