Brainstorming de botez (concurs!)

LE: Concursul s-a încheiat, detalii aici.

Pe Sofia știam c-o s-o cheme Sofia dinainte să știu că îmi doresc copii, dinainte să fie atît de la modă (acum cînd o strig pe Sofia în parc se întorc aproape toate fetițele și aparținătorii lor). Sofia o chema pe bunica pe care am pierdut-o mult prea devreme și pe care n-am vrut s-o uit. Cînd la ecografia de 12 săptămîni am aflat că vom avea o fetiță, m-am bucurat că nu trebuie să ne stresăm cu alesul de nume. Numai că au mai trecut doi ani și în burta-mi a poposit și un băiețel. Hait, că pentru asta nu eram pregătiți! Intrasem de mult în ultimul trimestru și noi n-aveam habar cum îl va chema pe fecior.

Am luat la rînd cărți de nume, calendarele ortodoxe, catolice, rusești, armene, am făcut sondaje și polluri, nimic nu ni se părea potrivit. Ce-mi plăcea mie nu-i plăcea lui tac-su, ce îi plăcea lui nu mergea că ba era numele vreunui fost iubit de-al meu, ba era cumplit de diminutivabil sau de stîlcibil, iar asta ni se părea inacceptabil. Găsirea numelui lui a fost pentru mine aproape mai grea ca toată sarcina (glumesc, sarcina a fost oribilă, dar nici găsitul de nume n-a fost vreo plimbare în parc). Așa că am zis că îl așteptăm să se nască, ne uităm la moaca lui și atunci vom ști sigur. Numai că la un moment dat s-a făcut pace în capetele noastre și dintre toate numele propuse și respinse s-a ridicat unul singur, pe care eu tot insistam, omul îl tot trimitea la colț. Și Ivan i-a rămas numele.

Noroc că nu mai fac copii, pot răsufla ușurată, nu mai trebuie să caut nume!

Daaar voi trebuie s-o faceți, dacă vreți să vă jucați cu mine azi și să cîștigați un dormitory set foarte simpatic, o veioză și un set chic de pat. Avem un personaj de botezat pînă pe 22 februarie. Nu vă pot da foarte multe detalii despre personalitatea lui, dar am o poză. Iacă.

v2-DragoBT-Printesa-Urbana

E neam cu Zînul BT, îl știți, domnul în costum cu tutu care demolează pereți ca apoi să vă dea soluții despre cum faceți rost de bani să-i reparați. Un personaj foarte simpatic care are nevoie de ajutoare, care au nevoie de nume, iar noi trebuie să găsim nume pentru acest micuț colorat de mai sus.

Toți comentatorii care propun nume intră în tragerea la sorți pentru premiu, dormitory setul de care vă spuneam.

Brainstormingul începe acum și se termină dumincă la ora 18.00, cînd voi alege cel mai inspirat nume dintre propunerile voastre.

Concursul de nume face parte dintr-o campanie de promovare a unor produse financiare ale Băncii Transilvania despre care vă voi da mai multe detalii curînd. Tot atunci veți afla și care dintre voi va fi nașul personajului! Campania se cheamă #DragoBT. Mai multe detalii desprea ea găsiți aici. Dați mai departe vestea despre concurs, folosind hashtag #DragoBT.

Ia să vedem, aveți stofă de nași?

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4175

604 comentarii

  1. Pentru baietei mie imi place foarte mult numele Andrei. Este un nume simplu, dar placut.
    Iar pentru fetite, cel mai mult imi place Nadia….

    Aceste nume sunt „cap de lista” pentru posibilii beblusi pe care mi-i doresc in viitor.

    • Tinand cont ca personajul trebuie sa fie ajutor de zana cred ca nu are cum sa fie un bebelus obisnuit.El trebuie sa aibe puteri magice, asemenea Zanului. M-am gandit la Oz si/sau la Glinda, vrajitor/oare in slujba binelui. Pentru ambele nume m-am inspirat din cartea fetitei mele, „Vrajitorul din Oz”. Tot din cartile ei mi s-ar parea ca se potriveste si numele Castanuta care poate sa ii spuna Zanului ” Ghici cat de mult pot sa te ajut!”. Pentru moment nu mai am nimic in minte. Spor la treaba (complicat nu gluma)! Sanatate intregului regat!

  2. Si eu m-am gandit de pe acum,inainte sa fiu gravida,ce nume sa le pun copiilor, ori de-i fata,ori baiat 🙂 Deci,pentru baiat eu zic Denis Andrei. Sau Filip (asta-n caz ca va veni si-al doilea).

  3. Mie mi se pare ca ar fi TUTU. Desi nu se prea potriveste cu campania de Dragobete. Asa mi-a sunat mie bine cand am vazut poza si am citit articolul.

  4. Mi-am adus aminte de câteva nume originale de băieți…micuțul are fata de Prâslea, dar poate sa îl cheme și Gorun sau Petru. Așa îl chema pe un coleg, mi s-a părut foarte impunător. Sau Filip, ăsta e numele pe care l-as fi pus unui băiețel al meu.

  5. Blondinul asta mic si bucalat imi inspira niste nume pe care, cel mai probabil, nu i le-as fi atribuit copilului meu (adica nu-mi plac mie in mod deosebit).
    Dar moaca lui imi suna a GRUIA sau FLAVIU sau DIMA.
    Na, ca Dima parca imi place mai mult acum 🙂

  6. Amza! Asa il chema acum pe un baietel coleg cu fetita mea pe cand erau in burtica la cursul de Lamaze 😉 . Mie mi-a placut tare mult

  7. Ne înscriem şi noi în concurs dar nu înainte de o mică povestioara. Eu am știut, la fel ca si tine, ca dacă voi avea o fetita o va chema Miruna. Numele îmi aducea aminte de o fetiță blondă şi frumoasă pe care o știam din copilaria mea, dar si de melodia de la Pasarea Colibri care îmi place la nebunie. Când am rămas însărcinată iar ecografia de 12 săptămâni medicul a zis ca e 90% fata, nu am putut sa nu plec de acolo mangaindu-mi pantecul plin de Miruna. Ei, dar uite ca la 15 saptamani de sarcină, minunea mea din burtica s-a dovedit a fi 100% baiat. Si de atunci a început căutarea de nume. Am avut aceeași problema cu diminutivarea numelor si am trecut multe nume prin filtrurile noastre. Am ales Victor. Noua ni s-a părut pe lângă a fi un nume frumos, si un nume puternic. Desigur ca încă ne luptam cu lumea sa înceteze să ii zică Victoras. Numai când aud asta mi se ridica tensiunea. In fine.. Ei bine, si cum Victor stătea acolo foarte singurel pe lângă Ilie, numele de familie, am zis sa ii aducem un partener de joaca, un al doilea prenume. Cam 80% din perioada sarcinii noi am zis ca o sa îl cheme Victor Andrei. Pana când…. Am avut o stralucire si am ales ca al doilea prenume sa fie numele tatălui meu demult dispărut dintre noi. Un nume original si sonor : Norian. Inițial eu nu m-am gândit la varianta de a-i pune acest nume pentru ca, cumva, de fiecare dată când îl pronuntam mi se frangea inima… Dar întâmplarea a făcut ca micuțul meu sa se nască pe 18 septembrie, iar ziua tatălui meu era pe 19 septembrie… Deci ce semn mai mare sa avem decat asta? Numele de Norian a fost nascocit de bunicul meu, fost aviator, care atunci când se plimba de mână cu bunica mea gravidă s-a uitat spre cer si a zis : Nori..Norian! Si Norian a rămas! Asa ca propunerea noastră este Norian,caci ce nume altul ar fi mai potrivit unui copil ce sade pe un nor?

    • Numele tatalui tau mereu mi s-a parut deosebit desi nu ii stiam povestea. Acum ca o stiu, mi se pare cu atat mai special.Tare de suflet povestea ta…

  8. Pentru noi a fost destul de simplu, de la inceput stiam care va fi al doilea nume al copilului (Teodora/Tudor – tot de la o persoana draga pe care nu o voi uita niciodata) iar pentru primul am avut ceva discutii si am decis ca Mara si Radu ne plac cel mai mult. Cum prima a fost fetita i-a ramas numele Mara Teodora…. vom vedea ce urmeaza.. 🙂

  9. Am studiat un pic poza….un copil blond, cu aripioare, jucaus….un balon pe care scrie Kid si de jur-imprejur stelute….Nu i-as pune copilului meu sau finutului acest nume, insa pt poza cu pricina parca ar merge Angel / Angelito…e asa….ca un ingeras…. 🙂

  10. Premium fiindca este primul cont pt. Copii care,daca vor avea cont la BT vor incepe viata cu dreptul si vor fi primii in toate!!!! 😉

  11. Vasilica, pentru ca e roman, ptr ca e DragoBt, ptr ca e fluffy, blond si cute 🙂 Iar de e fetita, Ilinca, tot nume de romancuta sa fie.

  12. Daca as fi avut băiat ias fi pus numele Adam dar lui cred ca i se potrivește mai bine Dragomir ( drag= ca e un băiat scump si bucălat si mir = miracol sau drago si mir = miracol de dragobete) 🙁

  13. Deoarece zanul e micut si blondut, propun numele AURUŢU – (asa o alintam eu pe Ruxandra mea cu parul balai, cand era bebelus 🙂 )

  14. Imi aduce aminte de un Valentin.
    Si eu stiam numele fetitei mele cu mult inainte sa raman insarcinata, cu sotul nu a trebuit sa negociez in schimb toata lumea a incercat sa o boteze (inclusiv dr la nastere zicea sa ii pun Iulia pentru ca s-a grabit si a venit pe 31 iulie). O cheama Ingrid

  15. Si eu voiam sa o cheme Sofia, dar nu stiam ca sunt atatea Sofii…. Intr-un final am optat pentru Eva (stiu… si Eve sunt multe :))

    Propunerea mea este Calin (file din poveste).

  16. Tot la Dragos m-am gandit si eu, dupa o scurta reflectie. Vad ca este si foarte popular numele printre comentarii. Ìnsa la prima vedere, blondinul asta bucalat cu fata rotunda si cu bujori in obrajori, ma face sa ma gandesc la un Gigel. E haios si simpatic 🙂

  17. Alexandru sau Cristian, daca se doreste un nume „serios”. CIneva mentiona mai sus ca baiatelul din desen are fata de Codrut. Asa mi se pare si mie 🙂 Un nume dulce si romanesc.

  18. Încă nu Am bebe:) dar imi doresc. Omul meu dorește Optimus prime sau megatron :)) eu doresc un băiețel, Petru sau dacă e fetița, Eva sau Ilinca. Am avut mereu un Crash pentru numele Ilinca 🙂

  19. Si eu sunt in cautare de nume de baiat si in pana de inspiratie. La fel ca si in cazul tau, daca era fetita ar fi chemat-o ca pe bunica mea, Aurora (si ca pe printesa din „Frumoasa din padurea adormita”). Daca la primul a mai fost cum a mai fost… ne-am hotarat la DAVID, cam de la inceput, si pana la sfarsitul sarcinii nu mi-a placut mai mult un alt nume, cu toate ca vuiau parcurile si magazinele cu acest nume ( chiar l-am auzit pe un baietel intrebandu-si bunicul intr-un parc: „Tataie, de ce ma striga toata lumea pe mine?”), evident il chema David. Acum sunt insarcinata in 4 luni si jumatate si de curand am aflat ca va fi tot baiat…alegerea numelui – misiune imposibila! Imi umbla prin minte niste nume, dar cred ca atunci cand ii voi vedea mutrisoara, imi voi da seama ce nume i se potriveste. Pana atunci, mai am timp de meditatie si cred ca imi va fi de ajutor acest post.
    Revenind la tema concursului, mie mi se pare ca micutul din poza seamana cu Cupidon ( fara arc si sageti, probabil sa nu se raneasca, fiind inca bebe) . Deci, sa-l cheme…Angelică Bujorică :))

  20. Boroboata, zic eu ca e un nume potrivit zanutului.

    Nu-i de saga cand ai de a face cu banca, asa ca Boroboata daca iti vine in ajutor, totul pare trecator. 🙂

  21. Eu l-as boteza Banel, pentru ca ar fi clar neam cu Zanul care vine cu banutii si asa blondin cum e, ar face in ciuda rasismului indreptat fara rost catre Banel Nicolita 🙂

  22. Mie imi place sa ma uit mai intai la semnificatia numelui…asadar…
    Pentru fata Alma : suflet, fata tanara, amabila/ draguta
    Pentru baiat Noam : placut

  23. FIRFIRIC ( ca doar e vorba despre bani 🙂
    Cat despre alegerea numelui lui Ivan, stiu despre ce vorbesti. Si pentru noi a fost foarte greu sa gasim un nume de baietel care sa ne placa amandurora. La fel, am scotocit in calendare, carti, liste de prenume…Mie mi se pare ca e mai usor cu numele de fetite, parca sunt mai multe :)))

  24. Eu propun Dragalasul. Asta imi inspira mie poza si ma gandesc ca asa o sa-l alint pe bebe meu care acum e in burtica si pt care mi-am stors creierii sa-i aleg un nume. Sotul a decis Matei Andrei.:) daca era fetita stiam exact ca o sa o cheme Sara. 🙂

  25. Eu propun Hermes sau Mercur. In mitologia greaca, respectiv in cea romana, era zeul mesager si cel care anunta schimbari si vesti. Nu stiu de ce, dar bebe asta pare genul care ar intra pe geam sa iti prezinte vreo 2 vesti bune despre creditul pe care il ai la banca

  26. Nu am copii dar am descoperit pagina ta de 2 luni si citesc zilnic postarile care ma pregatesc sufleteste pentru „acel” moment.
    Am un nepotel dragalas care se numeste Petruţ si este alintat Bubu sau Buburuzel

  27. DragoDor (un pic cam neobisnuit) dar…cu o semnificație deosebita dacă stăm sa analizam fiecare cuvânt în parte. Suna melodios. .

  28. Si la noi a fost extrem de greu sa alegem nume …Noi avem o fetita si i-am pus numele Andrada I se potriveste spunem noi ca la aproape 2 ani ea intituleaza Andruta Peda Maria <3.
    …Daca aveam baiat m-am gandit ca nu e rau sa alegem un prenume intalnit in majoritatea tarilor si usor de pronuntat in aproape orice limba (Edi, Raul,Radu, Adrian,Denis etc) pentru ca nu se stie niciodata cat va calatori copilul si pe unde se va stabili.
    Grea decizie dar depinde foarte mult si de numele de familie ca sa se completeze reciproc.

    • Mie imi inspira un Danut dar si Dragosel ar fi potrivit, daca e baiat.
      Daca e fetita Elena/ Lenuta 🙂

  29. Drăgoi. Pentru că e nume românesc potrivit cu sărbătoarea Dragobetelui. Și vine de la ”dragăstos”.
    Și e un pic caraghios, potrivit cu zânul 🙂

  30. roBerT(a)
    are de toate, si RO de la Romania, ca doar e DragoBTele romanesc, daca il citesti repede cu r silentios, n-ai cum sa nu stii despre ce e vorba:)

  31. Indra care este un nume de baiat ce semnifica in sanscrita „a avea picaturi de ploaie”, („indu” insemna „o picatura” si „ra” insemna „a avea, a poseda”). Indra este numele unui zeu luptator hindu al cerului si ploii. In textul antic hindu Rigveda el este capetenia zeilor.
    Indra este zeul apostazei, al lipsei de credinta, in mitologia persona. Indra este zeul suprem conform mitologiei vedice.

  32. Șugubăț(dupa față) Transilvănel( după ” aparținători”).
    Ceva gen: my name is Transilvănel. Șugubăț Transilvănel 🙂

  33. Mie îmi seamană cu un Darius cum plutește așa din cer.
    Aripile ma fac sa ma gandesc la un Spiridus/ Spiridel – Zanul si Spiridușul 😀
    Alte nume: Mugurel, Bebel, Zuzu :))

    (Amuzant de dat cu parerea cand nu e pentru tine :D)

  34. Cred ca s-ar potrivi si Ioana. Asta pentru ca este un nume popular, cunoscut de multa lume si s-ar potrivi cu imaginea BT. BT transmite ideea ca iti este aproape. Cred ca sunt multi dintre noi care au pe langa ei o/un Ioana/Ionut ( daca este baietel).

  35. Daca spui ca Zanul BT are nevoie de ajutoare care au nevoie de nume, ei bine, dolofanului din imagine i-as spune Alecu 🙂
    Alecu (a apara, ajuta, om, omul care ajuta) conform copilul punct ro.
    Cred ca i se potriveste!
    xoxo

  36. Săgețel și Săgețica. De ce? 1. Că se rezolvă dosarele iute ca săgeată. :)) 2. Că îngerașii ăia doi îs de-aia cu săgeți de te-ndragostesti, nu? :))

  37. Eu aveam in plan daca aveam un baietel sa il cheme Laurentiu Gabriel.Ptr ca am fetita si nu sunt sanse sa mai am si un baiat asa o sa imi botez finutul cand o sa imi gasesc unul.

  38. Noi nu stim ce vom avea o fetita sau un baietel ,in schimb ii vom nume Maria Ilinca sau Mihnea ( si al doilea nume il va alege al lui tatic ,inca nu este decis)!

  39. Puiul acesta mic are totuși fata de băiat așa ca eu propun Alfred ! Dar poate ma înșela pe mine vederea si s-ar potrivi si un nume de fetiță , iar pentru fetita am cateva propuneri : Aimee , Petra sau Amena .

    Mult noroc si rabdare in alegerea numelui potrivit !

  40. Balaior (asta mi-a inspirat la prima vedere, bebe balai, cu iz simpatic si pus pe sotii nevinovate). Relu. Balanel. Ca tot am stofa de nasa:)

  41. Boris?
    Eu cu sotul si acum rad cand am dat de numele asta si glumea ca il pune copilului. Sau Scarlat 🙂
    Noroc ca am fata si I-am pus numele pe care stiam de cand eram la liceu ca o sa-l aiba.

  42. Dintre numele mai „noi” îmi plac Ianis și Oliver. Dintre cele ”clasice” – Bogdan, Ștefan, David și chiar Eduard. 😀 Oricum pun pariu că atunci când voi avea un băiețel nu-mi va mai plăcea niciunul și voi intra în panică :))
    Spor la ales nume la bebel!

  43. „Vania” – este diminutivul rusescului „Ivan” , (amintiti-va de unchiul Vania din „La medeleni” a lui Teodoreanu), in plus este identic cu cu terminatia Transilvania, de asta zic ca ar sustine cumva brandul si cu alte ocazii 🙂

  44. Balanel – ca in desenul animat, pentru cine isi aminteste personajul (Balanel, prietenul lui Miaunel).
    Balanel pentru ca este balan = blond.
    Hi hi hi.

  45. Eu zic Romică 🙂 Banca e una romanească.. numele de la Românica nostră 🙂 si daca nu e pe plac, atunci mai propun si Zuzi.. 🙂

  46. Pe vremea cand am nascut eu nu se faceau ecografii, deci sexul copilului era o surpriza…asa ca toti cei trei copii ai mei s-au numit „Ghindutza” pana la nastere…mi se pare potrivit si pentru copilasul din poza. Apoi au primit numele din calendarul ortodox, din ziua in care s-au nascut…si au avut noroc de nume foarte frumoase…poate pentru ca nimic nu e intamplator! 🙂

    • Pentru Elena Nicolaescu – un mesaj dragut si inofensiv care a primit 3 dislike-uri – nu inteleg de ce….

  47. Si eu am stiut ca pe fetita mea o sa o cheme Sofia dinainte sa raman insarcinata,sunt multe fetite acum cu acest nume dar mie nu imi pasa ,e atat de frumos iar fetitei mele i se potriveste de minune.

    Ca un alint ar merge Draguselul de la Dragos ,romanesc si foarte potrivit pentru Dragobete.
    Pupici si multa dragoste

  48. Well, tinand cont ca numele campaniei este DragoBT, eu zic ca s-ar cuveni: DragoBelT, ZândărBelT, RoborBelT ( robor BT ), ZânBT care-ti umple ziua/copchilul ( in caz de e vorba de un cont pentru cei mici ) de ”ZânBeTe” ( scris stalcit de un copilas, ar merge numai bine), Zânzânel 😀

  49. Nume pentru un copil al unui tip care e travestit in zan….. E bine. Sper ca băieți nostri sa nu se duca la scoala imbracati in rochita iar cand o sa se insoare sa fie el cu ea zan. Deci ce mume o sa aibe copilasul travestitului pardon zanului

  50. La prima fata am ales, in caz ca era baiat, numele Petru.
    Acum, la adoua fata care va veni in Iunie, alesesem, daca era baiat, Damian. Ambele nume de baieti au fost alese de tati. Eu am ales numele de fete: Stefania si Victoria.

  51. Coriolan este un nume deosebit, vechi din vremea romanilor si este obisnuit in zona banatului de munte. Da, eu imi strig baiatul Coriolaneee! si zambetul lui ma face sa zbor de fericire.

  52. De cand am aflat ca voi avea baietel, facusem o obsesie pentru numele rusesti si anume 4: Alexei, Ivan, Nicolai si Igor. Orice nume ar fi propus sotul (care nu le suporta pe ale mele), eu reveneam invariabil la astea patru: Alexei, Ivan, Nicolai si Igor :)) Pana intr-o zi, in trimestrul al treilea, cand sotul a propus „Vladimir”…mi-a sunat rusesc enough, incat l-am acceptat imediat 🙂 Si acum puiutul nostru se numeste Vladimir…dar daca ar fi sa botez un baietel, imi revin iar obsedante in minte: Alexei, Ivan, Nicolai si Igor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *