„Nevoia” de shopping (P)

Dulapurile mele-s goale. Mari și goale. Acum cîteva săptămîni am făcut revoluție și-am dat deoparte (am donat, mai precis) ce n-am mai purtat de cîțiva ani, adică tot, mai puțin un raft de haine: 3 perechi de pantaloni, 4 tricouri, cîteva rochii.

Prima consecință a fost că m-am simțit liberă! Aleluia, mă simțeam sufocată de tona de lucruri negre și gri care nu mai însemnau nimic pentru mine. A doua consecință a fost că nu mai am cu ce mă îmbrăca.

Iată un motiv bun de shopping online: chiar AM NEVOIE de haine! Nu e un alint, o cochetărie. Dacă pantalonii sînt la spălat și trebuie să duc un copil în parc, pot fie să-mi pun o rochie de vară, ceea ce, la 3 grade peste zero, n-o să fie chiar plăcut, fie să iau hainele omului (care are cu 45 de kg mai mult ca mine, deci poate mai bine iau rochia aia).

Al doilea motiv bun de shoping este că eu oricum nu prea mai fac nimic cu și pentru mine. Nu mai am timp (nici chef, recunosc) de mers prin magazine, de plimbat cu prietenele pe bulevard, de ieșit la o paella fierbinte, de vacanțe nici nu mai zic. Dar bucuria de a-mi plimba ochii pe lucruri frumoase afișate pe telefon, de a alege ce-mi place mai mult și de a le primi acasă… da, la asta nu trebuie să renunț. Yey for online shopping!

Și al treilea motiv pentru care fac shopping e că dacă nu fac, mă suspectează bărbatul că am alte vicii ascunse. Coafor nu, poșete nu, parfumuri și bijuterii nu, cafele nu. Nevastă, tu ori mergi la amanți, ori faci shopping online! Fac, recunosc, sporadic, dar fac!

Vestea bună de azi este că prietenul eMAG a lansat categoria Fashion, ceea ce înseamnă că de-acum putem comanda de la ei nu doar electricasnice și scutece, ci și îmbrăcăminte bărbați, îmbrăcăminte femei, poșete, încălțăminte femei, dar şi accesorii. Găsiți pe eMAG.ro peste 14.000 de articole vestimentare și accesorii, inclusiv brandul propriu eMAG, care se numește RELEASE și care include haine și pantofi cu design românesc, produse în București, cu prețuri accesibile. Planul este ca unele dintre colecțiile noi care vor apărea o dată la două luni să fie create de tineri designeri românești, o idee foarte frumoasă, bravo, abia aștept să port și eu haine de designer român.

rochii emag

pantofi emag

În categoria Fashion găsiți și alte branduri naționale și internaționale, printre care Little Mistress, Selected, Menbur, Aldo, Lacoste, Guess, Lucien Piccard, Caravelle, Celio, YVY Bags, Yepme, Nissa, Raspberry, Carmencita, TinaR, Lashez, Otter, Madame, Condur, Meli Melo.

Livrarea comenzilor se va face în 24-48 de ore cu posibilitate de retur în 30 zile, există call center dedicat 24/7. În plus, în aprilie toti clienții vor beneficia de retur gratuit.

Așaaaa, astea au fost breaking news despre #eMAGFashion. Acum mi-ar plăcea să aflu și care-s motivele voastre de shopping. Snow Flow? Cristina? Raluca? De ce scuturați cardurile, cînd le scuturați?

Sursa foto preview: shopping online via Shutterstock.com

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4195

10 comentarii

  1. Aceste lucruri ne doare :), Ioana. Am donat și eu primăvara asta câțiva saci de haine, poșete, încălțăminte, accesorii. S-a mai făcut lumină în dulap, am rămas cu mai multe tricouri (pentru că e articolul meu favorit) fiindcă le port în toate anotimpurile, inclusiv iarna, cel mai ades cu un pulover descheiat deasupra. Cu 3 perechi de pantaloni buni am rămas + încă doi mai de tăvăleală -la locuri de joacă, să ne înțelegem 🙂

    Pot spune totuși că sunt o fostă shopaholică. M-am vindecat în proporție de 80% de voie, de nevoie. Nu mai cumpăr compulsiv, nici pentru mine nici pentru restul familiei. De fapt, atunci când cumpăram în prostie, cumpăram foarte rar pentru mine.

    Acum motivele sunt stricta necesitate. Mi-am luat recent niște tricouri și bluze din colecția basic de la Next cu 24 și respectiv 34 lei/bucată ceea ce mi se pare un preț bun pentru bumbacul lor. Doar la asta m-am rezumat.
    De la Dorothy Perkins, Zara mai am niște tricouri bune și Sports Direct. Tricouri mai fancy iau de la un magazin local care probabil le aduce din Turcia dar sunt excelente și deosebite.
    Rochiile le iau doar de la Marks and Spencer și Promod. Pantalonii, culmea, am găsit la H&M niște materiale foarte faine.

    Și eu cumpăr aproape exclusiv online, nu probez niciodată, mi se pare chinuitor, enervant și mâncător de timp prețios.

    Despre încălțăminte și eșarfe ar trebui să scriu o nuvelă separată :D.
    Și încă nu am vorbit despre copii :).

    p.s. mi s-a pus pata pe niște converse de la Polo Assn, of, of.

  2. Motive daca ar fi sa enumar sunt o gramada dar cel mai bun e ca in timpul sarcinii nu am cumparat prea multe iar acum nu am timp de shopping. Ultima data am probat trei perechi de pantaloni la un magazin cat sotul il tinea pe bebe si am luat doua din ele in fuga mai mult ca mi-au placut. Pantaloni mai aveam, oricum, dar cu bluzitele stau cam prost ca nu toate imi sunt potrivite si pt alaptare. Acum asta e un criteriu dupa care cumpar 🙂

  3. Grea intrebare… In ultima vreme imi inec amarul in shopping pentru casa si viitorul bebe. Ca mi se pare inutil sa dau banii pe haine de gravida pe care le port fix cateva luni si pace. Mi-am luat, ce-i drept, haine normale cu croiala mai larga, pe langa pantalonii de sarcina.
    In rest scutur cardurile pe haine versatile: bune de purtat cu tenesi in parc, dar si cu un balerin mai de doamne ajuta la munca. Pare imposibil, dar am descoperit cateva variante. Si, da, shoppingul on-line rocks!

  4. Am incercat de 2 ori shoppingul online, o data a iesit super, a doua oara semi dezastruos. Daaaar am un second/outlet la 5 minute de bloc cu haine noi (nu ma intereseaza provenienta ci doar materialele, care sunt mult mai OK decat cele din malluri). Asa ca las copilul cu tat-su si ma duc la o plimbare.
    Si era sa mor de ras la faza cu amantul vs. shopping online.

  5. Atentie la marimile acelui brand propriu, sunt mult mai mici. Eu iau de la h&m 38, iar 40 de la ei imi este f mic. Se pot returna, e adevarat, dar e o bataie de cap in plus care se poate evita.

  6. Eu cumpar online cam tot. Haine putine de tot, ca ma gandesc mereu ca lasa ca mai bine imi fac eu (evident nu’mi fac aproape niciodata). Pulovere da, ca nu stiu sa tricotez. Pantofi, aproape numai online. Carti, multe. O data pe luna, un kil de cafea, ca e de la Napoli (pt ca din pacate nu pot sa ma duc in fiecare luna la Napoli dupa cafea, desi mi’ar placea). Chestiute electronice, numai online. Si multe, multe materiale si chestii de cusut. Toate chestiile pentru firma le comand online (bine nu stiu daca intra la shopping, dar orisicat). De fapt daca stau sa ma gandesc cumpar online cam tot in afara de mancare. As putea sa cumpar online si mancarea, hipermarketul de unde ne aprovizionam noi are si serviciu de comenzi online cu livrari acasa. Dar ma gandesc ca ar fi cam prea de tot, avand in vedere ca e peste drum. Cumpar toate astea online in primul rand din lipsa de timp, si in al doilea rand datorita ofertei mai variate, in loc sa alerg prin tot orasul cautand ceva, gasesc acel ceva in 2 clickuri, iar costurile de expediere (atunci cand nu am expediere gratuita – si in majoritatea cazurilor am expediere gratuita) nu sunt mult mai mari decat m-ar costa cartelele de metrou sau benzina de colindat orasul. Cam asta 🙂

  7. Si eu sunt cu rafturile aproape goale.
    Port 4 bluze de cateva luni si nu ma deranjeaza deloc.
    Parca ma simt mai bine stiind ca pot periodic sa imi refac complet toata garderoba (ca astea se vor deteriora la un moment dat), decat sa am iar 30 de articole pe care sa le rotesc la iiiinfinit si sa nu mai scap de ele!

    Eu nu cumpar haine si incaltaminte online pentru ca imi e teama sa iau ceva fara sa probez. In rest, cumpar orice de pe net, mai ales de cand sunt mamica.

  8. Buna Ioana,

    Sunt si eu o proaspata mamica cu un dulap imens burdusit de haine care nu imi mai vin si as vrea sa le donez. Nu stiu unde.. ma poti ajuta cu un sfat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *