La masă cu Hannibal (C)

LE: Cuțitul merge la Anne Darau! Congrats!

Este elegant, enervant de inteligent și de sexy, are un accent danez aspru, se îmbracă mereu impecabil, ți se uită direct în suflet, îl visezi noaptea. Vrei să-l cunoști, să te cunoască, să-l înțelegi, să-l ai aproape. În timpul liber ucide oameni, pe care apoi îi mănîncă în preparate fine, cu sosuri aromate și garniturā de smochine calde. Un tip destul de interesant, aș zice.

Hannibal este cu siguranță cel mai cunoscut criminal în serie al planetei, posibil şi datorită faptului că are obiceiul să-şi prepare victimele la tigaie și să le devoreze la cină, alături de musafiri care habar n-au ce li se așterne în farfurie. S-a scris mult despre el, s-au făcut filme, seriale, piese de teatru, mulți sînt pasionați dacă nu chiar obsedați de acest monstru manierat care face ce face și-ți intră pe sub piele (doar la figurat, din fericire).

HAN_301-20141217-BP_1085

I-am căzut și eu victimă de cîteva săptămîni, nu în sensul că mi-a recoltat ficatul, ci că am devenit dependentă de serialul care-i poartă celebrul nume. După ce-am tot auzit de la prieteni că-și petrec serile cu manieratul canibal și pentru că eram în căutare de serial care să nu-mi insulte inteligența, am văzut și eu un episod. Apoi pe al doilea. Am terminat prima serie. Acum o devorez pe a doua, încet, un episod de seară, deși dac-ar fi după mine, le-aș vedea pe toate odată.

HAN_303-20141103-BP_0349

Hannibal se bazează pe romanul The Red Dragon, de Thomas Harrison. E bun serialul, foarte bun. După ce s-a terminat Breaking Bad am fost sigură că n-o să mai găsesc curînd serial să mă prindă în așa măsură. Dar Hannibal e și mai bun! În primul rînd, e foarte eye-candy. Imaginile sînt geniale, montajul, detaliile, toate te prind ca într-o poveste. Soundtrackul e discret, să nu stea în calea imaginilor. Iar dialogurile sînt posibil cele mai inteligente și subtile pe care le-am auzit în ultimii ani într-un serial. E normal cumva, e totuși vorba despre un criminal în serie atît de deștept (el însuși medic psihiatru) încît nici propriul psihiatru nu-i simte intențiile și faptele criminale.

NUP_166290_0036.JPG

Nu zic doar eu că e bun. Criticii străini au scris cronici elogioase, iar serialul se află în topul preferințelor amatorilor de thrillere psihologice din toată lumea. Hannibal are note mari pe IMDB (8,6) și Rotten Tomatoes (99% want to see, adică un fel de aproape notă maximă), iar în România are indici de audiență foarte mari. Deh, românii au o apetență specială pentru crime și pentru mîncare, știm doar. Serialul este puternic din punct de vedere vizual, detaliile crimelor sînt exploatate pe îndelete, clar nu e pentru cei slabi de înger. Regizorul Byran Fuller este un tip obsedat de imagine, iar acesta este, cred eu, principalul atu al serialului. Imaginea pur și simplu te seduce, vrei mai mult, din nou. Așa se creează dependențele.

Fiecare episod este botezat cu un termen împrumutat din gastronomie, Hannibal gătește cîte un preparat special, iar intriga și crimele rezolvate în fiecare episod se țes cu preparatul cu pricina. În prima serie sînt folosite cuvinte în franceză (iar omul gătește bucate franțuzești), în cea de a doua, în japoneză (Hanibbal pregătește feluri japoneze), iar în cea mai recentă serie, care se lansează pe 5 iunie, episoadele sînt botezate în italiană. Hannibal e în egală măsură despre mîncare şi despre crime. Echipa de producție include au un food stylist renumit care face toate aranjamentele culinare.

Dr. Hannibal Lecter este un tip extrem de elegant și rafinat. Designerul Christopher Hargadon are grijă de imaginea lui, care e perfectă. Nu-i ușor să faci atrăgător un psihopat, dar lui Hargadon îi iese foarte bine: Mads Mikkelsen, actorul danez care pare făcut pentru acest rol, arată ca un semizeu. Și chiar dacă nu genul meu de bărbat, este atît de bun încît îi sorb fiecare cuvințel și-l visez noaptea.

Şi mai e ceva: Hannibal nu e genul de thriller psihologic în care farmecul vine din a ghici cine-i criminalul. Ştim cu toții cine e, dă numele serialului. Pe lîngă crimele lui Hannibal, în fiecare episod se mai petrec şi alte omucideri spectaculoase, care sînt investigate de o echipă FBI care-l include pe Will Graham, un tip care suferă de o tulburare psihică ce-i permite să intre în pielea criminalilor pentru a le înțelege intențiile. Farmecul serialului stă, pe lîngă imaginea lui absolut senzațională, în relația ciudată între Hannibal şi Will, după ce acesta din urmă devine pacientul şi prietenul lui Hannibal, care este unul dintre criminalii pe care Will îi caută. Will e foarte bun, reuşeşte să rezolve toate cazurile în care e solicitat. Cu toate astea, nu îşi dă seama că cel mai dur dintre toți criminalii e chiar prietenul şi psihiatrul lui. Cum e posibil? Va trebui să vă uitați la serial, eu nu mai zic nimic, că e păcat.

Primul episod al celui de-al treilea sezon Hannibal poate fi vizionat simultan în 67 de țări, inclusiv în România de la ora 8 dimineața, gratuit pe AXN Player, pe 5 iunie. Acest prim episod va fi online pe AXN Player timp de 24 de ore, astfel că fanii pot revedea primul episod și mai târziu, după premieră, fără niciun cost.

hannibal printesaurbana

De pe 8 iunie, serialul va fi disponibil și la TV, în fiecare zi de luni de la 22:55, pe postul AXN.

Acum că v-am dat veștile bune și (sper că) v-am convins să faceți cunoștință cu Hannibal, am și un bonus pentru voi: cuțitul lui Hannibal, un instrument pe care vă invit să nu-l folosiți la tranșat soacre sau șefi, ci doar la ce cumpărați de la măcelărie și eventual la legume.

SONY DSC

Ca să-l cîștigați trebuie să-mi spuneți ce sos credeți că vi s-ar potrivi, dacă ar fi să fiți servit la tavă. Eu de exemplu, dacă aș avea de ales, aș vrea să fiu servită alături de un sos dulce-acrișor cu miere și portocală, numai după ce am fost bine prăjită pe toate părțile, să iasă pielea crocantă. Nu leșinați, vă rog, ne jucăm și noi, cuțitul lui Hannibal nu e pentru cei ușor impresionabili! Voi anunța căștigătorul printr-un update la acest articol, pe 9 iunie.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4174

111 comentarii

  1. Il ador pe Mads Mikkelsen ❤️ desi imi place mai mult in filmele daneze, e ok si cand o da pe engleza. il ador oricum <3

    • Subscriu, Luiza! 🙂
      Celor care îl apreciază pe Mads Mikkelsen le-aș recomanda să vadă „The Hunt”, un film danez excelent!

    • Am vazut filmul ala si mi-a placut la nebunie. De fapt, daca stau bine sa ma gandesc m-a adus mai mult in atmosfera filmelor romanesti decat americane

  2. 🙂 de cand am copii cam greu ma pot uita la filme de genul asta! Da am devenit o sensibila, dar ce sa fac daca visez noaptea tot felul de scenarii sinistre?!

    As dori sa intru in joc asadar cred ca as fi gustoasa cu un sos de gorgonzola cu nuci 😉

  3. Deoarece îmi plac mâncărurile mai acrișoare, mi-ar plăcea să fiu servită alături de un sos olandez :).

    Și eu am fost fascinată de povestea Dr. Hannibal. O să încep să vizionez serialul atunci când îmi permite timpul. Seară frumoasă

  4. Ultimul serial cu adevărat interesant pe care l-am vizionat cu ochii practic lipiți de tubul catodic color al televizorului unui prieten se numea Twin Peaks.

    • dar te-ai mai uitat si la altele de atunci? 🙂
      vreau sa zic ca au aparut seriale cel putin la fel de bune si dupa aia.

    • Relația mea cu televizorul este de-a dreptul glaciară de ceva vreme.

      Am văzut câteva episoade din Dr. House, însă nu sunt fan deși a fost super serialul.

    • da’ de ce nu iti place televizorul, eu il indragesc pe al meu.
      adica televizoru’ nu e vinovat saracu’ ca televiziunile transmit mizerii.
      noi il folosim la greu, pentru filme & seriale.

    • E coreean…. dar cind il imperechez cu un blu-ray disc imprimat bine (Avatar) iese o imagine fantastica!

  5. Trebuie sa recunosc ca atunci cand zic Hannibal nu pot avea pe altcineva in ochii mintii decat pe Anthony Hopkins! Din punctul meu de vedere a jucat acest rol intr-un mod incredibil!

    Nu vreau sa ma asociez cu vreun sos, ca sa nu cobesc :)) , dar de dragul concursului, fie, cred ca ar merge un butter lemon ceva, am pielea roz ca si somonul!

    • Normal, când te cheamă Mads (Demenți) mi de pare o ocazie unică să joci psihopatul suprem.

  6. aaa, clar sos alb cu lamaie si capere! musai langa un pahar aburit de vin alb.

    din restul poate sa faca si o lasagna..

  7. Din punctul meu de vedere Anthony Hopkins e inegalabil, dar sunt subiectivă, având în vedere că e actorul meu preferat. îmi place sosul bernaise.

  8. oh com’on nu-mi da de lucru cu un asemenea seriaaal tocmai ce am scăpat anul trecut de obsesia lui Dexter.

    să fiu servită în sos de coacăze cu vin roșu am zis

  9. Multumesc Printesa Urbana pentru frumoasa si aproape exhaustiva prezentare.

    Am citit cu surprindere cum ai vrea sa fii preparata, dar sosul dulce-acrisor nu se regaseste printre preferatele mele, imi pare rau sa iti dau aceasta veste trista. In schimb ma dau in vant dupa sosul BBQ cu bourbon (2 linguri de sos Worcestershire, 1 lingură muștar Dijon, 30 g zahăr brun, sare, fulgi de chilli si desigur bourbon cu larghete) si sunt absolut sigur ca ma voi putea ospata pe cinste din pielea ta crocanta.

    • C’mon, pentru dumnevoastră doamnă vă acord un rabat de nerefuzat.

    • Noi, gentlemanii autentici, utilizam American Express Centurion Black Card, degetele noastre au fost educate sa nu atinga in veci Visa sau Mastercard.

      Impetuozitatea ce te caracterizeaza, asa cum singura recunosti si demonstrezi, nu este o virtute in asemenea circumstante. Sa lasam lucrurile sa se sedimenteze incet si fara patima.

      Eu am fost acolo, dar tu nu ai venit, doamna Printesa Urbana stie.

    • Auziți dl. Lecter? Eu sunt foarte educată dar îmi plac senzațiile pe care le dă o patimă sau alta.
      Dacă dvs nu faceți față, înțeleg, de așteptat nu aștept.

      Poftă bună!

    • Acest model de business este exagerat de middle class, nu îl vom folosi niciodată.

    • Watch it dr. Lecter, singurul care eventual o va manca pe printesa urbana sunt eu.

      tot respectul,
      sotul patroanei.

    • Vă înțeleg perfect domnule ROBO.
      Dați-mi voie să vă salut.

      Cu deosebită considerație,
      Dr. HL

    • D-le Hanibal,mai puteti fi citit si in alte ipostaze afara de mostra delicioasa expusa aici?
      Daca da, impartasiti-ne, daca nu,o vom considera ca pe o pierdere personala… 🙂

  10. Mm.. o bucatica de carnita frageda la cuptor merge oricand cu un sos de ceapa verde 🙂
    Multumesc pentru sugestie, chiar mi.ar placea sa mai urmaresc un serial, filmul Hannibal mi.a placut foarte mult!

  11. Ca serial, The Office ( al americanilor, pe cel din UK nu l-am vazut) ramane marea mea dragoste.
    Cat despre mine, despre ce vorbim? Ma lasi la foc mic in ceaun cu oleacă de ulei, o ceapa, o foaie de dafin, sare si piper. Si ma laaasi… Si ma laaasi. Apoi ma halesti cu un mujdei de usturoi de-ala de nu curge din lingura. Si cu mamaluguta!

  12. Perpelita pe toate partile si cu un sos „Black bean & sesame”, as încumeta. Unghiile, dintii si pietrele de la rinichi s-ar pierde prin sosul brun si gros… hihihi
    Glumesc. Mai bine te citesc în continuare :).

  13. Un singur sos știu sa prepar și la orice grătar merg, toți prietenii ma pun sa îl pregătesc.Deci eu vre

  14. Un singur sos știu sa prepar, și dacă as vrea sa ma devoreze Zeul acesta acela ar fi: sos de usturoi.Usturoi verde, mărar verde, ulei de semințe de dovleac(merge cam orice fel de ulei, smântâna cat sa fie puțin lichid și sare.Amen!Pff, anul trecut când am vizionat toate seriile Hannibal eram gravida.Gaza încă nu o simțeam, dar cred ca se agita.As clasa pe podium, alături de Breaking Bad și Game of Thrones,mișto tare.Iar pe Saul din Breaking Bad îl poți vedea în Better Call Saul.Tare și seria asta!Vreau cuțitul, îmi plac tare mult

  15. Io-s mai cioban dom’le! Din mine tre’ sa iasă aşa, în primul rând o ciorba grasă, acră şi deasă, de-aia în care stă lingura dreaptă (acrită cu borş de putină, să nu mă ia ăla cu corcoduşe sau alte minunăţii, sar din oală afară, clar?!), fleici pentru grătar mai groase, aşa, să nu vină la mine cu nu ştiu ce fineţuri, io nu vreau în sânge, dar trebuie sa fiu suculent! Sosul picant, trebuie musai să se simtă cimbrul şi usturoiul. Nu mă las mîncat altfel ! Şi aaaa, ca antreu cred că mai rămâne de nişte afumături, pi ici, pi colo, hai, că mai rămâne! Vinul trebuie să fie negru şi cred că ar merge bine un Merolot. Mda, până acum a fost simplu, la asta chiar trebuie să mă mai gândesc 🙂

  16. DA, exceptionala recomandare.

    Cat despre sosul care m-ar putea face chiar sa incerc sa ma devorez singur (sic!) nu pot decat sa intru in concurs cu susul tartar. Ma refer la cel adevarat, cu castraveciori murati, capere, mustar, patrunjel verde si tarhon. Yummiiii

    Gata, fug sa fac loc cutitului in bucatarie P)

  17. Buna tuturor, buna Printesa, ador jocul asta!
    Unul din favoritele mele este sosul cu piper verde, cum insa eu sunt mai impanata asa, as vrea sa fiu servita cu un sos dulce-acrisor-picant cu fructe de padure. Iaammm…

  18. yo as merge cu un sos de usturoi, cu iaurt si castraveti murati.. 😀
    la naiba, balesc…si m-as manca si eu :))))))))))))

  19. hmm.. buna intrebare! Daca ar fi sa fiu gatita mi-ar placea sa fiu pusa pe un gratar incins undeva la munte si sa fiu servita pe o farfurie mare cu salata proaspata si sos tzatziki proaspat:-)

  20. Mie mi s-ar potrivi cel mai bine un sos BBQ: ketchup de casa, ulei de masline, putin mustar, muuuuult chilli, smoked paprika, sos de soia, un strop de whiskey, miere si piper negru proaspat macinat.

    Toate ingredientele se imprietenesc intr-o oala unde fierb pana cand ajung la un rosu inchis perfect. Bineinteles, servite cu ale mele coaste fripte bine bine pe afara, moi si fragede pe interior 🙂

  21. Serialul e într-adevăr minunat. Am terminat de curând sezonul doi şi aştept cu sufletul la gură pe cel de-al treilea. A depăşit în preferinţe True Detectiv şi e aproape pe acelaşi loc cu Breaking Bad.

    Eu cred că aş fi delicioasă cu un sos de unt, cimbru şi lămâie şi neapărat cu o garnitură dulce de orez cu ananas şi caise. Îmi place combinaţia de dulce-sărat-acrişor-aromat.

  22. Inca unul pe lista de vizionat! Pana ma mananca pe mine nea Hannibal asta, poate imi incant sotul ca ii castig cutitul si m-o manca si pe mine cu vreun sos-topping de desert! 🙂 Chiar, in retetarul doctorului-bucatar se regasesc si deserturi? Vreun sfarc cu frisca si caramel, ceva? :))))

  23. 🙂 de dragul jocului, pentru ca imi place povestea lui Hanibal si pentru ca un cutit bun e oricand binevenit in bucataria mea:
    Sos de merisoare cu portocale, scortisoara si nucsoara servit fierbinte :).

  24. Mă imaginez într-o ruladă aromată cu ghimbir, nucșoară și piper roz, stropită cu sos de rodii. Ceva ușor, de vară, să nu pic greu la stomac.

  25. Costitele mele ar trb sa inoate intr-un sos de piper verde.

    M-ai facut curioasa cu privire la serial, chiar cautam ceva bun. Revin cu impresii.

  26. Un sos de lamaie, unt si usturoi verde sa fie! 🙂
    Si apropo de seriale, cauta The Mentalist si Person of Interest (nu sunt gen Hannibal, dar te vor capta garantat!)

  27. Eu vreau să fiu gratinată la tavă.
    Un sos bearnaise din unt, smântâna, oțet de vin alb, ceapă, tarhon și boia iute ar îmbogăți aromele. Sare și piper după gust si neapărat un pahar de vin alb rece!
    Va urez poftă bună!

  28. Si eu urmăresc cu sufletul la gura serialul, aștept cu nerăbdare seria 3 acum.

    Sosul hollandaise e foarte bun, dar servit cu eggs Benedict, sosul bernaise merge foarte bine cu o friptura de vita, dar sosul care merge si cu porc, si cu pui si cu vita, e sosul Gravy (părerea mea). So, Gravy for me, please!

  29. Pe mine m-as vedea cu un sos iute, un pic mai mult wasabi. Si fiarta in vin alb la cuptor. Dar soacra…oh, da …intai fezandata bine, copanele la gratar, perpelite inceeeet …si cred ca ar iesi si niste chiftele buna din carnea ei tocata. Cu sos cu usturoi, musai. Numai cand vad cutitul ala ma duce gandul la soacra! :))

  30. Hmmmm, grea decizie!
    Clar as vrea un sos de piper verde, dar cum eu ma vad foarte „atoasa” nu stiu care variant de gatire ar fi cea mai buna inainte de asezonarea delicioasa.
    Un confit, sau un slow cook…..ori la risc doar perpelita….dar cu siguranta sosul de piter verde ramane 😀 !

  31. Eu aș vrea să mă transform în ceva exotic, să fiu tăiată în bucățele mărunte. Să fiu prăfuită cu piri-piri și trasă la woc în ulei de alune cu susan. Totul completat de câteva legume tăiate julienne. Să fie o mâncare picantă, fierbinte ca mine :))) măcar să (cred că) mor în glorie, nu? 😀 Sosul cu lapte de cocos și lemongrass, dulce-acrișor, delicat. Fiecare porție ar putea fi servită într-o jumătate de coajă de nucă de cocos.

  32. Am tot stat sa ma gandesc ce ar fi mai bun din mine de gatit…greu…muschi nu mai am, ca n-am mai mers la sala de 1000 de ani, deci pas; pielea e deja crocanta de la celulita de dupa sarcina, deci pas; coastele prea subtiri cred si fara carnita pe ele. Deci imi ramane ca si optiune o mancarica de organe interne (asa, sa fie si scarbos maxim). Cred deci ca s-ar gati din mine cel mai bine o tocanita cu ficatel (ne-alcolizat de ceva vreme), rinichi (spalat bine, ca fac o cura pentru pietre, deci ar trebui sa fie curatel pe acolo), inima (mare, rosie si plina de looooveeee) si creier (asta ar fi piesa de rezistenta, este inca in putere si musculos tare) cu multe verdeturi de sezon si obligatoriu muuullltttt usturoi verde. La ceaun totul si lasat sa scada bine. De servit in loc de pomana porcului. S-ar numi in restaurant pomana corporatistei.

  33. Pentru ca avem stupi, ar fi culmea sa ma gandesc la un sos, fara sa fie si mierea in combinatie 😀

    Deci, facuta la cuptor cu sos de miere si rodii, impreuna cu niste prune bine coapte, ulei de masline si bine condimentata.

    Ca si asa cica femeile sunt mai atoase…da` cred ca e numai folclor :))) In cazul meu, sigur nu e, deci ar cam fi necesar un cutit ca asta :)))))

  34. Pentru ca e vara si nu mai am chef sa consum energie/timp cu preparate complexe, prefer sa fiu gatita rapid la gratar si incorporata intr-o salata usoara, proaspata, cu sos de merisoare si miere, garnisita cu ierburi de sezon (neaparat din productia proprie). Pofta buna! 😀

  35. Uau ce provocare 🙂 Eu sunt in cautare de retete non stop, retete pe care nu mai am timp sa le si execut :)) Daca m-ar prinde Hannibal, ar gasi prin buzunarele blugilor fitzuici cu retete, liste de cumparaturi si print screen-uri pe telefon de pe diverse site-uri de specialitate. M-as vedea gatita in stil grecesc, alaturi de un sos tzatziki 😀 yaaaammmmm si sunt destula si pentru un desert cu reductie de capsuni 😀 sa imi fie de bine 🙂

  36. Mulțumesc pentru recomandare 🙂 chiar nu mai aveam un serial la care sa ma uit.
    Cat despre sos… Fiind puțin mai „împlinita” i-as recomanda distinsului bucătar un sos ușor, iute-dulce-acrișor, un sos fructat, poate un sos cu gem de zmeura, suc de roșii, un ardei iute si putina apa. Desigur lângă un pahar de vin roșu sau de ce nu alături de un cidru cu multă gheata.

  37. Ce de retete am primit cu ocazia asta! :))

    As adauga pentru „Adela la tava” un sos cu usturoi, smantana, patrunjel tocat marunt, putina lamaie, putin ardei iute, putin Hannibal :))

  38. Hmmm, prajita nu, poate binisor inabusita in putin unt, dar bucatita bine ( file :)) langa niste pene cu sos de votca

  39. Mutumesc, Printesa. O sa ma uit la serial pe televizor dar sper sa gasesc si o reluare la o ora din zi.
    De fript, m-am fript singura si posibil, nu o data, de fiert, ma fierbe al meu mai tot timpul, coapta la cuptor precum un cartof nou si cu sos de afine – vroiam fructe de padure dar am citit comentariile inainte – ca-s dulci afinele coapte.

  40. As fi tare gustoasa: pure fillet medium rare cu un sos de gorgonzola cu piper alaturi de o salata rucola cu rosii cherry si putin otet balsamic.

  41. Ah, ma prind si eu in joc ca prea e fain. Desi sunt o pretioasa, carnea imi place la gratar langa un sos de usturoi simplu (usturoi, smantana, ulei de masline si lamaie).

  42. Eu as opta pt combinatia mea preferata, adica un sos cu ceva rosii si usturoi, eventual alaturi de un bol cu paste aburinde… ceva gen spaghetti & meatballs. Raluca meatballs :))

  43. Ador gratarul si cred ca voi avea un gust bun pentru domnul Hannibal daca ma gateste stil clasic pe gratar bine incins, sau facuta friganele alaturi de un sos Adjika iute care va merge extraordinar alaturi de friptura dulce….

  44. Eu recunosc, după ce am citit toate comentariile am băgat un deget într-un borcan de muştar şi acum îl morfolesc în timp ce tastez 😀
    Şi am să le salvez, mi-au dat o grămadă de idei.

  45. Eu cred ca as merge pe un sos alb de iaurt cu marar. Sunt un pic cam grasuta si ar trebui un sos usor. Neaaparat o salata de castraveti langa.

  46. Baaaaai gata!! Atata lume il recomanda incep si eu din seara asta!
    Cat despre sos hmmm
    Un sos cu branza cheddar si bere ..mmm

  47. Am auzit numai lucruri bune despre acest serial si il am in plan, imediat ce termin cu dr. House (mai am vreo 3-4 episoade..stiu cam tarziu!). Cat despre preparat, cred ca mi-ar placea sa fiu ori o fripturica pe gratar, ori un sote la tigaie cu vin si cu sos mexican de rosii si ardei, dulce-picant si cu mult busuioc 🙂

  48. as prefera sa ma aiba la cina ca invitat doar si nu ca element de meniu dar…daca nu se poate altfel..ma gandesc la un sos de rodii in care sa fiarba carnea la foc mic dupa ce a marinat-o in zeama de lamaie, mirodenii arabesti si un pic de ulei de masline. poate si niste chipsuri de legume la cuptor ca element crocant 🙂

  49. pfuua..ai scris-o intr-un fel de mi s-a facut stomacul ghem si mi s-au inmuiat mainile pe tastatura..in sensul bun. daca nu citeam la tine aveam 0 intentii sa ma uit la el. dar tu, l-ai descris in asa fel… mi-a placut asta „ti se uita in direct in suflet”

  50. Printesa datorita tie voi incepe sa ma uit la Hannibal din seara asta. Eu m-as gati intr-o crusta caramelizata din citrice cu sos de mustar cu boabe, bere nefiltrata si ceapa verde.

  51. Genial serialul, da dependenta!
    Nu imi complic existenta. Dupa o frectie cu sare grunjoasa, m-as stropi cu ulei de masline si m-as arunca in cuptor, sa ma inec in suc propriu!

  52. Da, serialul e intr-adevăr de exceptie. Eu m-as asezona cu un sos de miere si mustar, friptura fiind putin zemoasa

  53. Chiar vreau si eu sa vizionez acest serial. Daca ar fi sa fiu „gatita” mi-ar place sa fiu in sos rosu cu usturoi si busuioc:D

  54. Un fel de spoiler alert 🙂
    Sezonul 3 mi se pare cel mai aiurea pana acum. 1 nu l-am vazut, dar am dedus ce s-a intamplat. 2 l-am tradus. Mi-a placut, a fost foarte fain. 3 l-am vazut pana la ep 6 si e total pe dos… Mi se pare foarte tras de par, lungit, plus ca unii nu vor sa mai moara 😛 Nu spun mai mult, stiu ca un fan se va uita oricum 🙂 Eu v-am spus doar parerea mea despre el.
    Legat de sos, cred ca mi s-ar potrivi cel mai bine un sos alb cu lamaita si menta 🙂

    • Al doilea sezon e genial. Imi pare rau sa aud despre al treilea, aveam asteptari maaari!

  55. Hmm, ce concurs!!

    Daca ar fi sa ma gateasca, atunci musai cu o reductie de fructe de padure, usor acrisoara, pe pat de orez basmati, sau negru! si neaparat – in sange! :)))

  56. Cautam un nou serial de vizionat – buna reclama asta!
    Cu usturoi si rosii proaspete – asa ca o saramura de peste.

    • Am extras o doamna dar inca nu-mi raspunde la email. daca nu primesc nimic de la ea, extrag iar. inca putina rabdare pls!

    • 10 days later… 🙂
      eu chiar imi doresc cutitul asa ca daca tot nu a raspuns doamna, poate incerci sa vezi daca raspund eu 😛

    • Nu am fost promta cu raspunsul deoarece mailul a gresit calea. In loc de inbox a ajuns la spam. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *