Un an de băiețel fantastic

Acum un an întreg simțeam că nu mai am răbdare. Abia împlinisem 37 de săptămîni, dar îmi doream atît de mult să-l țin în brațe că mă lua cu tremurat. Voiam să-i văd fața boțită, să-l miros, să se lipească de mine, să-i strîng în mînă pumnii mici, să-i aud vocea. E ciudat să-ți fie atît de dor de un om pe care nu l-ai văzut niciodată…

Au început contracțiile dimineața devreme și am știut că și el e nerăbdător să mă cunoască.

Mă rugam să fie suficient de puternic pentru nașterea noastră naturală, să nu aibă nevoie de ventilație artificială și de incubator, să îl pot lua în brațe imediat, să rămînă cu mine tot timpul, să fie sănătos, să ne iubim și gata.

La prînz ne-am internat, peste cîteva ore s-a născut el, cel mai iubit băiețel. Mic, slab, năuc, sănătos, somnoros, lipicios.

Nu știu cînd a trecut anul ăsta, cel mai frumos an. Nu mai știu cum era viața noastră înainte să se nască el, parcă sîntem împreună dintotdeauna noi patru.

E frumos, vesel, iubitor, deștept, cald, moale, grăsuț, ingenios, curios, blînd.

Îl iubesc atît de mult că-mi vine să-l înghit pe loc, în fiecare secundă. Îl simt fizic cum mă iubește, e atît de diferit de sora lui, deși în poze greu știi care-i unul bebeluș și care-i altul.

Poartă la 1 an hainele pe care ea le purta la 2. Îmi arată din semne că înțelege tot. Îi vorbesc ca unui om mare, și el dă din cap că nu sau că da sau pur și simplu mă ascultă sau sare să mă îmbrățișeze.

În zilele în care stau cu Sofia la grădi de dimineață pînă seara, mi se face atît de dor de el că mă ia cu hipoglicemie. Sînt dependentă de mîinile lui pufuloase, de ochii lui care se umezesc cînd mă văd, de chicotelile lui de ieduț.

Spun tuturor cît de fericită sînt că l-am făcut, că e cu noi, că ne-a ales. E cel mai minunat băiețel din lume!

A fost greu anul ăsta? Parcă n-a fost pe cît de greu credeam c-o să fie. A fost însă de o mie de ori mai frumos, mai amuzant, mai interesant, mai de neuitat decît credeam că o să fie. Și ăsta e doar începutul!

La mulți ani, puiul meu de om perfect rotund, dar mai ales perfect. Te iubesc. Ne-ai făcut viețile de milioane de ori mai frumoase. Și ăsta e doar începutul!

la multi ani ivan

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4195

55 comentarii

  1. La multi ani, Ivan!! Sa fii sanatos si fericit!! La multi ani, Ioana!! Sa ai putere sa treci peste toate incercarile ca apoi sa te poti bucura ca toate au trecut.

  2. La mulți ani,băiețel!
    Acum un an băteai la porțile regatului și uite,acum te sărbătorim.
    Să fiți sănătoși cu toții,Ioana,să vă bucurați de copiii voștri pumoşi.

  3. La multi ani, pitic pumos ! Sa-ti fie viata un curcubeu de tot ce este bun si frumos pe lumea aceasta ! Familia ta sa se bucure de tine si sale faci viata de milioane de ori mai frumoasa !

  4. La multi ani cel putin la fel de pumosi ca ultimul an!Abia astept conversatiile cu Iv,cele cu Sofia sunt delicioase.

  5. La multi ani, Ivan. Sa fii sanatos, sa-ti fie viata frumoasa si plina de bucurii.
    Si tie, Printeso, la multi ani in care sa-ti amintesti cum a fost ziua in care a venit el.
    Cu drag:)

  6. La multi ani sanatosi, cu noroc si intamplari minunate! Esti un norocos ca te-ai nascut intr-o familie minunata si o mama care va iubeste pe voi, mai mult decat pe ea! 🙂

  7. La multi ani copil iubit! Sa ai o viata frumoasa, sa gasesti fericirea in lucruri marunte si mai ales sa iti descoperi usor elementul de care vorbeste Sir Ken Robinson.

  8. La muuulti ani!!! Sa fiti sanatosi toti si sa va bucurati de clipe frumoase 🙂

    PS. Baietelul meu maine face un an 🙂

  9. Sunt in etapa pre-facut copii si iti citesc blogul, ca sa imi pot face o idee despre ce-o sa fie post-facut copii.
    Ba citesc despre cat de greu o sa fie, ba citesc despre cat de frumos o sa fie! Mi se pare ca femeile traiesc o lobotomie, se naste copilul si li se reseteaza creierul!
    Mie nu mi s-a nascut nimeni inca, dar deja am niste probleme cu creierul: mi-e o frica de mor! Mi-e frica si de sentimentele descrise in postul de azi. 😀
    La multi ani, Ivan!

    • pai asa si e :)) groaznic de greu si imposibil de frumos 🙂 ca suntem capabili de toate sentimentele, si Dzeu ne da 🙂 La multi ani, Ivan! Ai ceafa baietelului meu, numa buna de pus pe paine! Yammmmm

  10. La multi ani!Sa fiti sanatosi si sa va fie viata lina si pufoasa!
    P.S.:Cred ca e cea mai frumoasa si emotionanta postare pe care am citit-o vreodata.Mi-au dat lacrimile de drag:)))

  11. La multi ani micutule Ivan! Felicitari Printesa si Robo pentru copiii astia minunati pe care i-ati creat, iubit, educat.

  12. La multi ani! In astfel de zile nu iti mai amintesti cat a fost de greu uneori, ci cat de frumoasa e viata cand o imparti cu asemenea omuleti. Sa aveti cu totii o zi minunata!

  13. La multi ani Micule Print! Ce repede trece timpul, pe nesimțite parca. Sa fii sănătos si voios, sa fii iubit si iubăreț, sa crești frumos si sa ii bucuri mereu pe cei din jur cu prezenta ta! O familie frumoasa, fericita si iubita va dorim si noi!

  14. La multi ani, Ivan!
    Ioana, felicitari pentru copiii astia minunati! Mi-au dat lacrimile pentru ca acest articol a venit intr-o zi grea pentru mine.. sa fiti fericiti!:)

  15. La multi ani, Baietel!
    Sa iei ce e mai bun de la viata si sa devii un om complet!
    Si mie mi-au dat lacrimile, ca si eu sunt mama de baietel, tot fantastic!

  16. La multi ani Ivan, sa fiti sanatosi si tu si surioara ta, sa va iubiti si sa va respectati, sa aveti o viata frumoasa si plina de bucurie!

  17. La cat mai multi ani! 🙂
    Imi place ca esti de acord cu ideea ca el v-a ales pe voi. 😉 am auzit destul de putini oameni pana acum cu mentalitatea asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *