Un an de băiețel fantastic

Acum un an întreg simțeam că nu mai am răbdare. Abia împlinisem 37 de săptămîni, dar îmi doream atît de mult să-l țin în brațe că mă lua cu tremurat. Voiam să-i văd fața boțită, să-l miros, să se lipească de mine, să-i strîng în mînă pumnii mici, să-i aud vocea. E ciudat să-ți fie atît de dor de un om pe care nu l-ai văzut niciodată…

Au început contracțiile dimineața devreme și am știut că și el e nerăbdător să mă cunoască.

Mă rugam să fie suficient de puternic pentru nașterea noastră naturală, să nu aibă nevoie de ventilație artificială și de incubator, să îl pot lua în brațe imediat, să rămînă cu mine tot timpul, să fie sănătos, să ne iubim și gata.

La prînz ne-am internat, peste cîteva ore s-a născut el, cel mai iubit băiețel. Mic, slab, năuc, sănătos, somnoros, lipicios.

Nu știu cînd a trecut anul ăsta, cel mai frumos an. Nu mai știu cum era viața noastră înainte să se nască el, parcă sîntem împreună dintotdeauna noi patru.

E frumos, vesel, iubitor, deștept, cald, moale, grăsuț, ingenios, curios, blînd.

Îl iubesc atît de mult că-mi vine să-l înghit pe loc, în fiecare secundă. Îl simt fizic cum mă iubește, e atît de diferit de sora lui, deși în poze greu știi care-i unul bebeluș și care-i altul.

Poartă la 1 an hainele pe care ea le purta la 2. Îmi arată din semne că înțelege tot. Îi vorbesc ca unui om mare, și el dă din cap că nu sau că da sau pur și simplu mă ascultă sau sare să mă îmbrățișeze.

În zilele în care stau cu Sofia la grădi de dimineață pînă seara, mi se face atît de dor de el că mă ia cu hipoglicemie. Sînt dependentă de mîinile lui pufuloase, de ochii lui care se umezesc cînd mă văd, de chicotelile lui de ieduț.

Spun tuturor cît de fericită sînt că l-am făcut, că e cu noi, că ne-a ales. E cel mai minunat băiețel din lume!

A fost greu anul ăsta? Parcă n-a fost pe cît de greu credeam c-o să fie. A fost însă de o mie de ori mai frumos, mai amuzant, mai interesant, mai de neuitat decît credeam că o să fie. Și ăsta e doar începutul!

La mulți ani, puiul meu de om perfect rotund, dar mai ales perfect. Te iubesc. Ne-ai făcut viețile de milioane de ori mai frumoase. Și ăsta e doar începutul!

la multi ani ivan

55 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *