O vineri fericită (haine și frumoase, și inteligente)

Aveam altceva programat pentru azi, sînt îngropată în liste și bagaje, mesaje, cărți de semnat, îmi pregătesc discursul pentru conferința de dumincă de la Cristian, așa că voiam să public ceva ce aveam deja scris și gata aranjat pentru ochii voștri. Dar azi a fost o vineri fericită și vreau musai să vă povestesc despre ea.

Azi am cunoscut-o pe Irina. Mamă de Vlad și de Ama, Irina Tenovici coase cele mai surprinzătoare haine pe care le-am încercat vreodată. Brandul ei de haine, Happy Friday, mi-a atras atenția de mult pe Facebook. Ce haine interesante, mi-am spus anul trecut, cînd le-am observat prima oară! Ce design fain, ce materiale proaspete, par foarte pe stilul meu așa, comode, moi, numai bune de purtat în parc, dar deosebite, genul de haine pe care le remarcă lumea. Și mie îmi place să fiu remarcată, mereu mi-a plăcut. Doar că niciodată nu am reușit să comand haine de la Happy Friday, să le am. Nu s-a aliniat, probabil.

Pînă azi, fix într-o vineri fericită, în care alergam de la radio la tava cu șnițele la cuptor pentru drum, Irina mi-a adus hainele ei să le probez. Și am înnebunit, pentru că sînt absolut nemaipomenite. Pozele de pe site nu le fac dreptate, nu că n-ar fi poze bune, dar băi, hainele astea sînt atît de incredibil de inteligent făcute încît pur și simplu nu mai vrei să ieși din ele. Ți se așed așa frumos pe trup, ascund așa delicat ce e de ascuns, subliniază ce e frumos, toate rochiile și fustele au buzunare și merg cu teniși! Sînt perfecte și pentru birou și pentru întîlniri și pentru parc. Sînt comode ȘI frumoase ȘI speciale. Și nu au prețuri astronomice

Mă entuziasmez greu cînd vine vorba despre haine, pentru mine, hainele sînt doar chestii de care avem nevoie ca să nu ne fie frig și rușine pe stradă. Dar în vinerea asta am înțeles ce înseamnă să porți o haină care ți se potrivește.

A trebuit să aleg între ele. Între rochii delicate care merg perfect cu bocanci, pantaloni șic perfecți cu maiou de bumbac, rochii fluviu și rochii galaxie. Nu m-aș fi despărțit de nici unele. Așa că am făcut un compromis cu Irina: pe unele le-am luat împrumut, pe altele le-am cumpărat, pe altele le-am acceptat cadou pentru prezentarea de duminică de la Cristian.

Pentru că tot vorbeam zilele trecute despre stil de mamă… Irina știe ce face. E super cool, poartă vara bocanci pentru că nu se poate despărți de ei, aleargă după copii în parc, are un simț excelent al proporțiilor și materialelor. O întrebam cu toatele pe Rovena Andrei, fashion stylist, de unde să cumpărăm haine accesibile care să ne flateze, să fie comode, să meargă și colo și colo. Happy Friday trebuia să ne recomande.

Am vrut neapărat să scriu despre Irina azi. Într-o vineri. Happy vineri. Irina, ți-am spus și azi, uite că și scriu: ești grozavă și faci haine grozave, mulțumesc, sînt bucuroasă că te-am găsit!

Acum pe site sînt reduceri la colecția de vară, curînd vor apărea modelele din colecția nouă, care sînt foarte faine. Aruncați un ochi aici, vă rog.

Iată ce am probat eu. Ce vă place cel mai mult? Și apoi vă zic și ce mi-a plăcut mie! 🙂

happy friday 1

happy friday 3

happy friday 4

happy friday 5

happy friday 6

happy friday 12jpg

IMG_1213

IMG_1223

IMG_1232

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4183

43 comentarii

  1. Cea portocalie. De pe site imi place tot cea portocalie, dreapta insa, cel mai mult. Pentru mine preturile sunt maricele dupa reducere. Inainte de reducere, mari de-a binelea. Probabil ca merita, nu stiu…

  2. Ioana, sunt super dragute hainele, ma uit si eu, caut de atata timp genul de rochita ca cea neagra!!! P.S: Snitelele la cuptor cum le faci??

  3. Instalează-ți, femeie, un plugin să îți deschidă pozele într-un lightbox. E al naibii de frustrant să vizionezi poze pe blogu-ți.

  4. Chiar frumoase!
    Mi se par ca ti se potriveste tinuta cu tricou roz, rochia neagra scurta in fata, si tinuta cu fusta neagra si dungi portocalii. Cred ca astea le-as cumpara si eu din prima fara sa ma mai gandesc. Super hainutele!

    • Da, e pentru ca asta a ramas pe stoc dupa vara… poate mai face Irina si marimi mai mari?

  5. Când aud cuvântul „buzunare”, in orice context, ma opresc din trebușoara mea, pupilele se dilata, inima îmi bate cu putere. Pentru cu DA!, le adooor. In compania altuia, „reduceri”, deja ma vad intr-un fel de rai al hăinuțelor.
    Am intrat nerăbdătoare pe site, hotărâtă sa comand cel putin un articol din fiecare piesa prezentată. Sunt ce ii trebuie unei mămici: comode, lejere, moi (asa pare materialul), cu buzunareee, dar pretul….pretul este imens chiar si la reduceri.
    M-am dezumflat precum un balon de săpun!

    • Hai maaai ca nu sint imense preturile, 200 de lei o rochie pe care o porti citiva ani de zeci de ori nu mi se pare exagerat, hainele sint versatile si de calitate, eu zic ca merita investitia.

    • Sa stii ca sunt scumpe..o fusta din tulle la reduceri e 250 lei??? Metrul de tulle, in magazin, deci cu adaos adaugat, este 2 lei. Nici ca modele nu sunt originale, haine asemanatoare gasesti cam peste tot!

    • Ooo, dar tulle exista de mii de feluri, am si eu fusta de tulle de 50 de lei si am si una de 250 de lei. Crede-ma, diferenta e vizibila din avion!

      Eu nu am gasit haine ca astea nicaieri. Ajuta-ne pls cu niste linkuri, sa vaza si ochiul meu!

    • Sunt exagerate preturileeee!!! Niciodata nu ma gandesc ca-mi cumpar ceva ce voi purta o eternitate de acum in colo ca ma plictisesc f repede de haine. Adica pt un bussiness cu vanzare pe net fara plata de salarii la angajati, utilitati, chirii…e muuuult! Iau multe multe haine la copil de la tex de banii de o fustita…

    • Mai jos de TEX nu cred că găsești haine noi, comparația ta este nepotrivită clar.

      Prețurile sunt corecte pentru ce oferă brandul Irinei, serie mică și materiale naturale de calitate.

      Mult succes Irina cu afacerea ta!

    • O culoare interesanta, piersica sa spunem, rochia este 98% bumbac, ce nu este in regula? si costa doar 220 de lei.

      Or fi si din vascoza, ca nu stau eu acum sa scotocesc pe site-ul Irinei, insa daca femeia isi pune anumite preturi o face ca sa se pozitioneze in piata. In definitiv nu este obligatoriu sa cumperi, intelegi?

      ============================================
      http://happyfriday.ro/produse/182-My_Lady_Dress_Peach

      O rochie feminină care îți pune în valoare frumusețea. My Lady Dress este acea rochie timeless din garderoba ta, care îți asigură cu orice prilej un look rafinat. Pentru o apariție impecabilă, accesorizeaz-o cu bijuterii fine și discrete.

      Rochia este realizată din bumbac și are buzunare aplicate care îi dau un aer tineresc și confortabil.

      Materiale:
      bumbac 98%, spandex 2%

    • Rochia este 98% bumbac si costa „doar” 220 lei? Pe bune?? Deci undeva la 50 de euro intr-o tara in care salariul mediu e unde e? La un magazin online, unde costurile sunt minime?

      E adevarat ca nu te obliga nimeni sa cumperi nimic, dar asta nu inseamna ca nu ai dreptul sa comentezi ceva ce ti se pare in neregula.

      Basic white T-shirt la 90 de lei??? Zi-mi ca e si made in China si ridicolul devine complet.
      http://happyfriday.ro/produse/147-Basic_white_T_shirt

      Cr/st/an, ai un interes personal legat de afacere? Ca vad ca sari foarte repede la gatul oricui indrazneste sa spuna ca imparatul e dezbracat.

      Daca ai un interes personal in afacere, ar trebui sa te gandesti serios si la critici si sa repozitionezi brand-ul pe piata – oricat de simpatice ar fi unele dintre rochii (pentru ca altele, din punctul meu de vedere, arata ca un sac cu nasturi sau ca un halat de spital din filmele americane), nu o sa gasesti destui clienti la preturile pe care le ceri.

      Vrei sa te adresezi unei piete de nisa (adica aia cu venituri suficient de mari, ceea ce e evident judecand dupa preturi), nicio problema, dar baga materiale de calitate, nu porcarii sintetice.Chestia cu „serie limitata” pe mine ma lasa rece complet. I really don’t give a crap daca mai sunt alte 100 de femei care detin aceeasi rochie sau fusta sau alte 10 000. N-or sa se hotarasca toate sa imbrace aceeasi rochie in aceeasi zi cu mine.Daca ar fi unicat, ar fi alta discutie.

      Vrei sa te adresezi unui public non-conformist, super – atunci lasa la pret. In general, publicul non-conformist are buzunarele mai putin adanci.

      Nu poti sa le ai pe amandoua. Si cand atatia oameni iti spun ca rochiile sunt prea scumpe si materialele nu sunt nici naturale, nici de buna calitate, poate ar fi cazul sa asculti „pulsul pietei” unde vrei sa te pozitionezi.

    • Buna ziua Daria,

      Nu am nici un interes in acest business, habar nu am cine este Irina, si nu sar la gatul nimanui, insa comentez pastraind niste limite. Probabil ca o parte din critici au o baza reala, insa nu sunt azi nici macar avocatul diavolului, desi imi place sa lupt pentru cauze considerate pierdute. Dar asta este alta poveste.

      Daca facem comparatii de genul 50EUR versus salariul mediu net din .RO nu ajungem nicaieri, deoarece probabil Irina nu vrea sa se adreseze persoanelor ce castiga salariul mediu.

      Personal cred ca initiative de acest gen (antreprenoriat romanesc) ar trebui incurajate, si nu facute afis prin critici exagerat de vehemente gen: „I really don’t give a crap”…

      O zi excelenta iti doresc.

    • Dar cine vă obligă să cumpărați ceva? E un site, fiecare face ce vrea. Hainele sunt frumoase, gusturile nu se discută. Win win win pentru toată lumea.

  6. Ma bucur ca va plac creatiile mele. 🙂 In colectia de toamna-iarna voi avea toate marimile. Legat de preturi…eu nu folosesc tulle de 2 lei. Cel pe care il folosesc eu este moale, sunt culori deosebite, captuseala este la culoare, betelia din brocart sau tafta, e o fusta deosebita al carei cost se vede in calitatea ei. In plus produsele pe care le fac sunt in serie mica, adica nu vor fi foarte multe fete care vor avea acelasi lucru.

    • Rochiile lungi dau o notă de eleganţă iar pe persoanele slabe vin foarte bine. Şi multe modele sunt şi comode.

  7. Abia am asteptat sa dau click! Cred ca fiecare feedback conteaza si luat in considerare si da, preturile sunt foarte mari! Nu contesta nimeni calitatea materialelor, insa sunt preturi mari, foarte mari, cum spuneam!
    Pozele sunt frumoase, atat pe site, cat si ale tale Ioana!

  8. Buuun, ce place la Cr/st/:
    o încălțările galbene din prima poză
    o bluza cu imprimeu mov din poza a treia ( aici ai o privire de cântarea României, gen arc peste mărețe realizări, in poza din stânga:-) )
    o fusta neagră cu barele portocalii

  9. Imi plac foarte tare hainele, apreciez in mod deosebit croiala simpla si curata plus materialul de calitate, greu de gasit de obicei. Pretul redus mi se pare corect pentru calitatea oferita. Problema mea este ca as fi un L dupa descrieri, marime care nu se mai regaseste la niciuna din rochii. Sper ca totusi au L in oferta obisnuita, ma gandesc sa incerc una in colectiile urmatoare.

  10. Imi plac si mie la nebunie! Mi-ar placea tare mult sa vad insa si care dintre toate minunatiile alea vin si pe cineva care nu e de dimensiuni S/XS :(( .
    Pentru mine insa sunt extrem de scumpe..frumoase, de calitate, dar inaccesibile ca pret, mai ales ca la serviciu nu as putea sa le port (dress-code..) iar pentru tavalit in parc cu prichindeii nu ma imbrac cu haine de 500 ron 🙁

  11. Sincer, gasesti haine f misto si nonconformiste chiar mai extravagante as putea spune la Mathilde. Mie una imi plac foarte mult. nici ele nu sunt foarte accesibile din pacate insa la fel ca hainele Irinei, eu spun ca merita. Ai un sentiment deosebit cand pui pe tine un aricol mai deosebit. Mie imi da asa o seninatate in suflet sa ma imbrac cu haine pe care nu le vad peste tot. cred k nu detin de vreo …..8 ani incoace nici o pereche de blugi.

    • 1,3,4,5 imi plac si-mi place si cum iti sta in ele.
      imi place si rochia de la 6, dar..nu ma-njura..nu mi se pare ca te avantajeaza…. Ori e poza facuta din unghi prost, ori…??…
      De pe site mi-a placut mult-mult BLAZING BLACK MAXI DRESS.
      Si mie mi se par scumpute, desi in general dau multutz pe haine. (in general imi iau haine de la Promod, Zarra, Camaieu, Mango- asadar nu chiar ieftinituri, dar parca nici asa ca astea de scumpe nu-s.. Sigur nici nu-s de sreie mica, dar va asigur ca nici astea nu-s chiar pe toate femeile..)

  12. Salut. Imi place design-ul, croiul si materialele, gasesc ca rochita albastru petrol e foarte reusita (dar ma fura si pozele, mai artistice si in motion decat celelalte). Imi place si rochita asimetrica portocalie. Multumesc pentru pont.

  13. Cind copiaza pe cei de la Desigual, da, au „creatiile” un aer extravagant!

    P.S.
    Cu ocazia asta am aflat si de revista Nunta… nu cred ca voi ajunge pe coperta 🙂 🙂 🙂

  14. Foarte frumoase toate! M-am uitat pe site, cateva mi s-ar potrivi. Multumim de recomandare, bine de stiut ca mai e si altceva in afara de Zara si H & M :-)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *