Răsfăț pentru un prieten vechi (P)

Ți-e drag, doar e cu tine dintotdeauna. E cu tine în pozele acelea penibile în care tu ai cinci luni, stai întinsă pe o pătură din păr de cămilă, toată despuiată, iar mami sau tati îți fac poze alb negru, să aibă cu ce te pune în situații penibile în fața primului iubit oficial.

E cu tine în pozele de la serbarea de la grădi, când te-ai urcat prima oară pe o scenă, toată emoționată, în costum de furnică.

A fost cu tine prima oară când ai mâncat o înghețată, ba chiar l-ai și murdărit puțin cu ea.

A fost cu tine prima oară când te-a luat de mână un băiat.

Ați mers împreună la munte și la mare, ați trecut împreună prin furtuni, ploi, ninsori, brize plăcute, vânturi cu frunze de toamnă. Uneori l-ai ascuns sub căciulă, dar cel mai adesea l-ai lăsat să fluture liber, să te facă să te simți frumoasă.

O vreme l-ai spălat prea des, alteori prea rar. L-ai vopsit, l-ai oxidat, l-ai scăldat în mări de gel și l-ai împănat cu tone de fixativ de proastă calitate. L-ai sugrumat cu elastice dure, l-ai rupt în clame ruginite, l-ai ținut nemișcat în cocuri rigide ore la rând, în timp ce el țipa fără glas că vrea să zburde liber pe umeri. L-ai ars cu ondulatoare și perii și plăci, apoi l-ai tăiat fără milă când nu mai arăta ca nou.

Vânt, praf, poluare, îmbătrânire, produse nepotrivite, prea puțină grijă, prea multe așteptări.

El însă a rămas cu tine. Poate ceva mai subțire, mai slab, mai lipsit de volum și entuziasm, dar acolo, la tine pe cap, alături de tine, gata să te facă să te simți frumoasă, când ai nevoie de asta.

Nu-ți vine uneori să-l iei în brațe pe părul tău? Să-i ceri iertare că de atâtea ori l-ai maltratat fără milă, pe unicul considerent că nu e viu și nu doare, doar pentru ca apoi să-i ceri să arate ca nou? Nu-ți vine uneori să-l pupi, să-l alinți, să-l mângâi, să îi cânți un cântecel, să îi faci un masaj cu uleiuri hrănitoare, să se simtă și el răsfățat?

Mie-mi vine, așa că am scris pentru voi (și pentru el, părul meu) acest text. L-am mai scris și ca să vă dau o idee de produs cu care vă puteți răsfăța părul la fiecare spălat sau la fiecare coafat. V-am mai povestit despre Dove Advanced Hair Series (articolul este aici), colecția de trei game de produse pentru păr, fiecare gamă fiind formulată pentru un anumit tip de păr. Azi vă încurajez să încercați uleiul de păr Dove Pure Care Dry Oil (și întreaga gamă Dove Pure Care Dry Oil, dacă aveți părul uscat și lipsit de strălucire).

Formula ușoară a acestui ulei conține un amestec de uleiuri nutritive ca uleiul prețios de macadamia, ulei de nucă de cocos, ulei de migdale, ulei din sâmburi de strugure și Omega 7. Uleiul de păr hrănește firul de păr, care devine mătăsos, suplu și strălucitor, dar fără să lase senzația de păr gras. În plus, uleiul ajută părul să se apere mai bine de factorii externi care-l agresează zilnic.

Puteți folosi uleiul de păr în combinație cu orice șampon și balsam de păr. Poate fi aplicat înainte de spălare, pentru a-l hrăni. Îl aplicați prin masare, pe păr uscat, apoi îl lăsați 30 minute înainte de a-l spăla cu șampon. Sau îl puteți aplica după spălare, pe părul curat, umed sau uscat, pentru a obține un păr ușor de aranjat și a-l proteja de agresiunea aerului cald generat de feon, de exemplu. O altă variantă de folosire este să adăugați o picătură de ulei într-o doză de balsam Dove Pure Care Dry Oil, pe care-l aplicați normal, după șamponare și clătire.

Aveți mai jos și un clip scurt despre cum puteți folosi uleiul de păr Dove Pure Care Dry Oil. Click play.

Eu îl folosesc de câteva luni în combinație cu gama Dove Oxygen Moisture și îmi face părul mult mai ușor de descâlcit și de aranjat și nu lasă deloc senzația de păr încărcat sau gras.

Pentru că da, atunci când părul nostru arată bine, ne simțim mai frumoase!

printesaurbana Dove Pure Care Dry Oil

Sursa foto: Dove

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

11 comentarii

    • Asa e, dar nu numai datorita unui produs. 🙂 In plus, parul e coafat si iluminat puternic ca sa para mult mai frumos, sigur parul ei nu arata asa zi de zi. Vor cumva sa sugereze ca toate putem avea parul exact asa, numai sa folosim Dove. Yeah, right… :p

    • pe langa coafatul de calitate si ilumanatul profesional, probabil jumatate din par e reprezentat de extensii, asa cum vedem clar gene false in reclamele pentru mascara sau un ten photoshipat la maxim in reclamele cu fond de ten.
      lies, all lies!!

    • Nu e obligatoriu sa fie extensii. Eu cunosc persoane cu parul bogat si lucios. Iar cand e coafat, arata exact asa. Si nu sunt manechine, fotomodele sau altceva…
      Dar sigur nu e de la sampon, masti sau alte produse. Asa au avut si mama si bunica lor, iar genele din pacate nu le putem cumpara (inca) la borcanas. 🙂

    • Am uitat de extensii. :))
      Ce mi se pare ciudat e ca Dove sunt cei care acum cativa ani au inceput o campanie care sa adreseze problema scaderii stimei de sine, datorata marketing-ul din industia de frumusete/moda (ei au pus focus pe fetite si femei, desi si baietii si barbatii sunt afectati).
      Au facut niste reclame care au devenit virale, de ex:
      https://www.youtube.com/watch?v=Ei6JvK0W60I
      https://www.youtube.com/watch?v=iYhCn0jf46U
      Reclamele au avut un impact pozitiv dar mesajul lor se cam bate in cap cu cel promovat de imaginile de mai sus cu parul super lucios, foarte aranjat, curgand valuri valuri, aruncat peste umar si (posibil) cu extensii.

    • Cred ca depinde mult si cum te uiti, uite, mie chiar nu mi-a trecut prin cap ca fata asta cu par superb ar avea extensii. Mi-am zis OMG ce par are tipa asta, but then again, si eu am un par destul de ok daca am grija de el, si nu am extensii (desi m-au intrebat multe fete daca am extensii, cum am parul asa frumos dupa sarcini si alaptari). Sunt produse care ajuta mult la regenerarea parului, care ii imbunatatesc mult aspectul, stiu sigur, pentru ca am le-am incercat si au functionat. Eu una nu-s de acord ca tot ce e reclama e minciuna, manipulare etc. Iar Dove chiar e unul dintre putinele branduri care foloseste in reclame imaginea femeii normale, all sizes, shaped, ages, colours. Si asta a fost unul dintre motivele pentru care mi-a placut sa ma asociez cu ei pe termen lung.

    • Exista produse care imbunatatesc aspectul parului, sunt convinsa ca uleiul de la Dove face parul moale, stralucitor si mai usor de coafat. Din pacate cuvantul cheie este „aspectul” pentru ca parul este mort, odata ce a fost compromis de factori externi el nu mai poate fi readus la starea initiala, dar i se poate imbunatati aspectul temporar (pana la urmatoarea spalare, cand va reveni la starea normala). Regenerarea parului tine de mai multi factori (interni) si exista produse care ajuta in unele cazuri, dar este vorba de altceva, efectul unui ulei e temporar si cosmetic (e bine si asa).
      Stiu ca Dove promoveaza conceptul de frumusete reala de orice marime, culoare si varsta, ceea ce e o gura de aer proaspat in industrie. Chiar acest lucru face ca reclama de mai sus sa fie generica (cum ziceam inainte: parul super coafat, lucios, care curge in valuri, aruncat peste umar etc, care nu prea are legatura cu realitatea). Mesajul transmis de spot nu se aliniaza la valorile promovate de Dove in alte campanii. Puteau foarte bine sa arate sticla de ulei si sa explice ingredientele (pe mine alea ma intereseaza de fapt) si beneficiile (fara exagerari).
      Tot ce am scris mai sus sunt doar niste observatii, care nu au nici o legatura cu faptul ca tu le faci reclama, nu ma deranjeaza deloc asta, e normal ca Dove sa isi promoveze produsele, inteleg si de ce te-ai asociat cu ei.

    • Buna Ioana, ai putea, te rog frumos sa-mi spui cateva produse pentru regenerarea parului care la tine au avut efect( mai ales dupa sarcini si alaptare)? Multumesc!

    • Eu am un astfel de par. Fara sa ma laud, ca doar asa m-a lasat mama natura sau mama, mai bine zis. E bogat si frumos si ptr faptul ca nu-l vopsesc, nu-l coafez decat f rar. Dar sa stiti fetelor care invidiati parul bogat ca nu e totul numai lapte si miere. Tocmai ptr ca e bogat e greu sa aiba o forma ca lumea, trebuie sa-l dau cu ulei ca sa nu stea ca o matura, te doare pielea capului cand il tii strans, e greu de ingrijit etc…

  1. Sora mea are parul ca fata din reclama, îndrăznesc sa spun ca este chiar mai frumos. Se duce o data pe an la tratament la salon (ceva care durează câteva ore) si apoi îl aranjează acasa. Este superb parul ei. E drept are grija mereu de el (folosește balsam, ulei, etc).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *